Gość: Karalajna IP: *.wlb.vectranet.pl 13.08.08, 09:04 gdzie dostanę lekarstwa na receptę ale bez recepty? z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kat Re: leki bez recepty IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.08, 10:02 Nastepna madrzejsza od lekarza sama sie bedzie leczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karalajna Re: leki bez recepty IP: *.wlb.vectranet.pl 13.08.08, 16:45 zapytałam gdzie można dostać - a to że pojawia się pytanie nie znaczy że ktoś sam się leczy. akurat mój lekarz jest na urlopie i nie może mi wypisać recepty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: leki bez recepty IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.08.08, 20:15 w takim przypadku idzie sie do lekarza pierwszego kontaktu i on ci wypisze recepte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karalajna Re: leki bez recepty IP: *.wlb.vectranet.pl 13.08.08, 22:06 Fakt. o tym nie pomyślałam zupełnie, ale być może to możliwe mimo że mają inną specjalizację. dzięki za podpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuracjuszka Re: leki bez recepty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 22:23 Pierwszego kontaktu ... i ostatniego. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: leki bez recepty 15.08.08, 12:39 najlepiej pytaj w zaprzyjaźnionej aptece. Ja nie mam kłopotów z zakupem wielu leków, które teoretycznie można dostać tylko na receptę. W teorii w Polsce nie kupisz Nifuroksazydu (mimo, że identyczny w składzie, tylko z podwójną dawką mocy Endiex już bez problemu), Biseptolu, maści sterydowych i z antybiotykiem, czy antykoncepcyjnych tabletek. W praktyce zależy od apteki. Pochodź, popytaj. A co do lekarza pierwszego kontaktu, wbrew pozorom część z nich uważa, że oni wiedzą lepiej i albo lek niepotrzebny, albo lepszy będzie inny, albo nie przepiszą bo nie są od tego. Czasem mają rację, czasem nie. Często jednak pacjent nie jest takim głupkiem, jak to sobie wielu wyobraża i wie czego ptrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś