IP: *.chello.pl 27.08.08, 13:58
witam mam pytanie szkole zakonczylem w czerwcu mature zdalem i
wyjechalem za granice.W polsce wymeldowalem sie umowe o prace w
angli mam do kwietnia.Jezeli wroce w kwietniu a z tego co mi wiadomo
pobor do wojska jest do konca roku a w tym roku raczej mnie wezma
czy moge miec tego jakies konsekwencje??
Obserwuj wątek
    • Gość: ks Re: wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 14:14
      poboru nie bedzie to chyba konsekwencji tez nie bedzie ;)
    • Gość: armin Re: wojsko IP: *.chello.pl 27.08.08, 14:50
      a czy to jest pewne bo ktos mi mowil ze jak przyjade to moga mnie
      wsadzic
      • Gość: ks Re: wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 14:54
        bylem teraz w wojsku na szkoleniu studenckim i teraz bodajze w listopadzie jest
        napewno ostatni pobor a potem to nie wiadomo jak ta reforma bedzie wygladała. W
        ostatecznosci pojdziesz na jakies szkolenia tak jak ja:)
        • Gość: Jojo Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 15:14
          Nie wracaj, bo pójdziesz na wojnę z Rosją:)Ale jak jesteś wymeldowany to zdaje
          mi się że mogą szukać wiatru w polu.
          • Gość: mlody19 Re: wojsko IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 27.08.08, 15:54
            dokladnie :) moji koledzy tez sie powymeldowali z chaty :) i co
            gdzie im te wezwanie przysla ?:) pzdr :)
            • Gość: armin Re: wojsko IP: *.chello.pl 27.08.08, 15:58
              ale jak wroce w czerwcu to nie ebde mial konsekwencji?? o to mi
              chodzi
              • Gość: chyba Re: wojsko IP: 192.132.229.* 27.08.08, 16:10
                zawsze mogą cię złapać na granicy :)
                • Gość: szfej Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 17:06
                  jak się wymeldowałeś to musiałeś się gdzieś zameldować?
                  • Gość: armin Re: wojsko IP: *.chello.pl 27.08.08, 21:20
                    wynajmuje mieszkanie ale nie mammeldunku za granica.Konkretnie moze
                    ktos napisac czy moga wsadzic do wiezienia za uchylanie sie??
    • Gość: armin Re: wojsko IP: *.chello.pl 27.08.08, 21:21
      nie mam meldunku wynajmuje mieszkanie ale moga wsadzic za uchylanie
      sie??
      • Gość: edek Re: wojsko IP: *.eranet.pl 27.08.08, 23:19
        Zrobili by dobrze jakby cie wsadzili i ta cała reszte co migaja sie
        od wojska bo w tym naszym kraju to niedługo same pizdy benda chodzic
        co karabinu na wlasne oczy nie widziały a wrazie jakiegos konfliktu
        zbrojnego to pewnie sami sie wystrzelaja.Chłop bez wojska to DUPA.
        • Gość: mlody19 Re: wojsko IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 28.08.08, 02:20
          ogladalem wszystkie czesci Johna Rambo :) to mi wystarcza :) i armin
          nie pekaj nic Ci nie zrobia.
          • Gość: jojo Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 08:55
            Chłopie, w UE nie istnieje obowiązek meldunkowy/poza RFN i kilkoma
            postsowieckimi krajami jak Polsza/Kontrola odbywa się na granicy i tam mogą
            ciebie najwyzej capnąć jeśli wysłano list gończy.Ja w sumie bym olał sprawę.
        • Gość: rezerwa re:edek IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.08, 08:59
          ten kto pisze ze bez wojska = dupa, to koles bez perspektyw w cywilu, w wojsku
          polmozgi bez szkol moga poczuc sie na rowni z innymi tylko ze im tam lepiej bo
          czuja sie jak w domu, poziom prymitwyny, chamstwo i tyle. Fajna szkola zycia ale
          moze robic w tym czasie pozyteczniejsze rzeczy, a w dzisiejszych czasach wojsko
          to i tak przedszkole. Armia z wyboru i tyle.
          • Gość: Ł.O.S.G. Re: re:edek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 10:07
            Ale pie...isz, Edek ma rację i tej opcji będę się trzymał. Dosyć pizd mamy w
            kraju. Czołem!!!
            • Gość: do edka Re: re:edek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 10:27
              edek masz racje ze ludzie powinni wiedziec do czego bron sluży ale nie w
              systemie jaki teraz panuje. Służba 9 miesięczna to naprawdę strata czasu.
              • Gość: góral Re: re:edek IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.08, 11:04
                Karabin przeciw rakietom? Już to przerabialiśmy we wrześniu `39 w
                nieco innym wymiarze. Szabelki na czołgi. A te hasełka o ojczyźnie,
                bogu i honorze?
                Górale mają takie przysłowia:
                - co ci po honorze, kie pusto w komorze
                - nadzieja w bogu, w torbie syr
                Spocznij
                • Gość: pozdro Re: re:edek IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.08, 11:46
                  a po co do czego ty chcesz wracać ? jesteś młody więc ustaw sobie
                  życie tam na normalnym poziomie i żyj spokojnie wrócisz i będziesz
                  tyrał za 860 zł no chyba że masz pomysł na coś własnego ale wtedy
                  oskubie cię urząd skarbowy,ZUS i inne podobne instytucje żeby było
                  co dać nierobom i pijakom .Pomyśl chłopaku 3 razy zanim kupisz bilet
                  powrotny do tego pos.r.anego kraju .Pozdrawiam 3maj się.
                  • Gość: pozdro Re: re:edek IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.08, 11:52
                    i jeszcze jedno wojsko to było kiedyś teraz to jest syf możesz tam
                    zmarnować 9 miechów pięknego życia a karabinu i tak nie będziesz
                    umiał trzymać a nawet jak się nauczysz trzymać to nie będziesz umiał
                    strzelać bo nie ma kasy na ćwiczenia
                    P.S Ja też nie byłem w syfie
                  • Gość: polski gnój Re: re:edek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 17:57
                    no wreszcie ktoś napisał najprawdziwszą prawdę pokłony dla ciebie mistrzu
            • Gość: polski gnój Re: re:edek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 17:56
              ten kraj to jedna wielka p.i.z.d.a!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: kazio taka prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 17:54
          "Żona uciekła z jednym porucznikiem; a Ty czołgaj się, pokażę Ci, żeś nikim"
    • dziad_borowy Re: wojsko 29.08.08, 11:50
      Nawet jak nie bedzie poboru beda scigac tych, ktorzy sie uchylali
      wczesniej.
      Dzierżżż!!!
      • Gość: edek Re: wojsko IP: *.eranet.pl 29.08.08, 23:06
        Ja bylem w wojsku prawie pietnascie lat temu i zgadzam sie ze te
        dziewiec miesiecy to nic ,ale cos by was nauczyło,to wcale nie jest
        strata czasu, ktos w koncu zrobi z was facetow nawet rodzice benda z
        was dumni bo na razie z tego co widac to tu prawie same cioty
        pisza.pozdrawiam
        • Gość: pozdro Re: wojsko IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.08.08, 23:22
          ale te cioty w przeciwieństwie do ciebie piszą "będę" a nie "bende"
          właśnie widać jak i czego wojsko "uczy" i kto idzie do wojska
          • Gość: Ona Re: wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.08, 23:58
            hmmmm... oj oj oj... Cóż nie każdy musi pisać bezbłędnie...:/ Twoja
            teza jest w ogóle nie uargumentowana...:P Niby mężczyźni, a
            uciekają przed wojskiem jak dzieci... żenada:/ Ja osobiście sama
            idę do szkoły oficerskiej
            • Gość: lol Re: wojsko IP: *.sattom.pl 30.08.08, 07:46
              idź, dostaniesz parę batów po dupie to nauczysz się siedzieć cicho ! :P
              • Gość: jojo Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.08, 08:07
                Albo wezmą ją na kolejarza, ale za to oficerowie:)
                Nie bardzo też rozumiem skąd ten kult męskości-wojskowości.Tak może było ze 20
                lat temu że w woju przechodziło się przemianę, teraz to jest patologia a nie armia.
                Jak gość siedzi za granicą już przeszedł szkołę życia, każdy kto był wie o co
                chodzi.Zaraz pewnie ktoś zacznie gęgać o zmywakach i nieudacznikach, jednak tak
                ględzi tylko ktoś kto tyłka nigdy ze swojego zapyziałego ale bezpiecznego kokonu
                nie ruszył.
                • Gość: milo Re: wojsko IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 30.08.08, 22:38
                  do woja niech ida Ci co chca isc :) ja wybralem dalsze uczenie
                  sie... pzdr.
    • Gość: edek Re: wojsko IP: *.eranet.pl 07.09.08, 08:40
      Armin do woja cie wezma jak nic pobor do 2012 szykuj sie !!!!!!!!!
    • Gość: martin Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 08:43
      I bardzo dobrze, zrobią małą redukcję pizd w tym pięknym kraju.
      • Gość: michel Re: wojsko IP: *.chello.pl 07.09.08, 11:02
        jak to jest ostatni rok poborowy a przyszkly to juz zawodowe wpojsko
        • Gość: ill Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 11:57
          martin zamknij lepiej pizde
          • Gość: edek Re: wojsko IP: *.eranet.pl 07.09.08, 12:35
            ty martin widzisz nastepna ciota sie odezwala
            • Gość: ill Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 12:51
              raczej następny tępy macho którym baby rządzą w domu znalażł sposób na ekspresję:)))
              • Gość: edek Re: wojsko IP: *.eranet.pl 07.09.08, 13:10
                ja juz w wojsku bylem dawno temu tepaku ,a ciebie tam dopiero
                zabiora chyba ze masz kategorie D-do dupy ,E-ewidetnie do dupy lub
                Kategorie Z-przeznaczony na zapory.
            • Gość: martin Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 13:09
              Jak widzisz Edek, to tu same cioty się migają od szkoły życia. Wszystkie cipy
              niech gotują obiadki swoim zapracowanym kobietom, lub też niech dalej narzekają,
              że ich zakład pracy to "obóz"- o ile gdzieś w ogóle pracują. KU CHWALE OJCZYZNY!!!
              • Gość: edek Re: wojsko IP: *.eranet.pl 07.09.08, 13:19
                KU Chwale
                • Gość: ;) Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 16:56
                  KU CHWALE i Honor ? Co to ma wspólnego z wojskiem ?

Czy honorowe jest mordowanie innych ludzi na zlecenie garstki rządzących kilku krajów ?

To takie honorowe być pionkiem na makiecie wojny ?

Zorientujcie się jak zezwierzęceni żołnierze w Iraku mordują cywili i z drugiej strony jak ślepo wpatrzeni w przywódców rebelianci atakują wrogie wojska.

To jest honor ? W imię czego ? Mordowanie, grabienie, gwałcenie innych ludzi (cywile, żołnierze, kobiety, mężczyźni, dzieci, starcy) w imię ropy/pieniędzy/ziemi to jest honor i chwała ?

Nie wierzę że można być tak spaczonym i nie widzieć w tym zakłamania.
                  • Gość: martin Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 20:19
                    Nie stoisz, a pier...isz żołnierzu!!!SPOCZNIJ!!!:) Gdyby tak doszło do
                    zagrożenia choćby biologicznego w naszym Kraju ze strony obcego Państwa i
                    chodziło by o życie Twoich bliskich, nie wiedziałbyś nawet jak się zachować,
                    lekcje P.O. uwierz mi, ale naprawdę nie wystarczą aby pojąć zagrożenie i sposób
                    zachowania w takiej sytuacji, tym bardziej, że nauczyciel który Cię uczy tego
                    przedmiotu też często pojęcia zielonego nie ma, bo tak jak Ty migał się od woja
                    studiując jakieś gó.. o marketingu i zarządzaniu i zamiast na strefę trafił do
                    szkoły bo miał znajomego dyrektora. Tak więc nie pisz bzdur o chwale i honorze
                    skoro nie wiesz o jakie pojęcia chodzi, chyba,że jesteś jednym z tych co w
                    ojczyźnie rady sobie nie dają i uciekają do np. Anglii czy Irlandii. No i co
                    najważniejsze, to, że jesteśmy w NATO wcale nas nie obliguje, a przynajmniej nie
                    powinno, do liczenia się z tym, że w razie "W" Amerykanie, czy też inni nam
                    pomogą. Musiałbyś przynajmniej z godzinkę w OP1 z pełnym pośmigać żeby to
                    wszystko zrozumieć, także nie zabieraj głosu jak nie znasz tematu militarnego i
                    nie wiesz jakie i ile zagrożeń występuje, które jak sądzę, najlżejsze by Cię
                    zabiło. MASZERUJ ALBO GIŃ!!! Amen.
                    • Gość: do martina Re: wojsko IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.08, 07:54
                      1. Ja tez bylem w wojsku i jesli chodzi o wiedze na temat jak zachować sie w
                      czasie zagrożenia biologicznego, to wiecej wiedzialem z PO.

2. Jak "żołnierzu" pomozesz bliskim? masz 'opexa' dla kazdego czlonka rodziny?
                      Bzdura!

poziom sympatykow armii i wojen mozna poznac po stylu pisowni: przeklenstwa,
                      slang, argumenty bez pokrycia. Sorry ze generalizuje, sa wyjatki. Pozdrawiam
                      • Gość: do martina Re: wojsko IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.09.08, 07:55
                        sorry, zapomnialem zapytac, Narodowe Odrodzenia Polski? czy młodzież
                        wszechpolska?
                        • Gość: antytrep Re: wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 12:25
                          9 miechów to strata czasu jak ja chciałem sam od siebie pujść prosto
                          po szkole żeby mieć już za sobą to mi odpowiedzieli że jeszcze nie
                          czas a teraz jak człowiek sobie życie poukładał to mają czelność
                          wzywać i twierdzą że ktoś się uchylał niech te trepy gonią się razem
                          ze swoimi pistolecikami na wode ja w wojsku nie byłem i nie bede a
                          jeśli chodzi o pobór to w przyszłym roku jest koniec ze wszystkim a
                          tak w ogóle to wiecie że można się odroczyć na prace za granicą !!!
                          pozdro!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka