Gość: mama IP: *.chello.pl 28.10.08, 21:23 Szukam dobrego pediatry dla córeczki. Możecie coś powiedzieć o tych lekarkach. Zastanawaiam się którą wybrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hopex Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 08:03 Nie znam doktor Kucharskiej więc nie mogę się o niej wypowiadać. Nasze dzieci miały opiekę dr Rodziewicz i mogę wyrażać się o niej tylko w samych superlatywach. Nigdy nie szafowała niepotrzebnie antybiotykami jak na przykład wielka sława pediatrii w Świdnicy, potrafiła często wyleczyć niestandartowymi środkami. Polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociamama Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.wlb.vectranet.pl 29.10.08, 08:44 Zdecydowanie dr Rodziewicz!!! Jest znakomitym lekarzem, fachowcem, ma tzw. czuja (intuicję) a poza tym zwyczajnie, po ludzku dobrym człowiekiem. Faktycznie - nie szafuje antybiotykami,szuka sposobów by pomóc dziecku bez efekciarstwa. Ja leczyłam u niej moje dwie córki, stosowałam zaleconą homeopatię i dziś - mimo wielu trudnych chwil - jest ok. Dr Kucharska lewczy na skróty, szybko, byle jak, dla niej dziecko to tylko kolejny przypadek, numerek albo kolenja porcka zastrzyku finansowego. Jeśli szukasz alergologa to szczserze odradzam dr Kucharską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andzia Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.chello.pl 29.10.08, 09:15 Witam Ja chodziłam do obydwóch i nie mogę powiedzieć nic zlego ani o jednej ani o drugiej.Jednak na stale wybrałam dr RODZIEWICZ i jestem b.zadowolona.Przychylam się do wypowiedzi przedmówczyń o dr Rodziewicz ,pozdrawiam życząc dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 01:04 Ja z moją córką chodzę od 2 miesięcy do dr Bajkacz na Białym Kamieniu do przychodni. Bardzo dobry, spokojny i dobrze traktujący dziecko pediatra. Mimo przychodni ma czas na to by wysłuchać i doradzić świerzo upieczonym rodzicom. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAMA ;] Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.centertel.pl 29.10.08, 13:03 Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM DR. RODZIEWICZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama75 Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 17:13 DR. RODZIEWICZ jak najbardziej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sada Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.wlb.vectranet.pl 29.10.08, 19:49 a gdzie przyjmuje dr Rodziewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 20:14 ul. Andersa 159 Biały Kamień zaraz za mijanką w stronę Szczawna Zdroju ,tel 074 848 16 85. Wcześniej trzeba się zarejestrować. Polecam byłem na konsultacji u pani doktor z dwojgiem swoich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.wlb.vectranet.pl 29.10.08, 20:18 I jedna i druga jest dobrym lekarzem tylko,ze doktor Kucharska specjalizuje sie w alergi dzieciecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żywa Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 21:35 Dzisiaj mam 41 lat i żyję !! Gdy byłam malutka dr RODZIEWICZ uratowała mi życie!! DZIĘKUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 23:26 doktor Rodziewicz z całym szacunkiem dla jej całokształtu (wspaniałego zresztą)wpakowała moje dziecko do szpitala z obustronnym zapaleniem płuc. Po miesiącu leczenia wypuściła nas z gabinetu z zapaleniem płuc i dała tabletki homeopatyczne pod język, w tym samym dniu wylądowaliśmy u lekarza we Wrocławiu (dr. Kozierowska) i niestety do domu wróciliśmy po dwóch tygodniach, dziecko było ciężko chore. Niestety więcej nie zaufam dr. Rodziewicz, mam wrażenie, że ona nie dosłyszy. Dr. Kucharska natomiast jak leczy zwykłe przeziębienie to z marszu zaczyna doszukiwać się alergii ale z całą pewnością jest lepszym pediatrą, jedynym minusem jest fakt, że na nią jako na pediatrę można liczyć tylko przez dwa dni w tygodniu a później mamy radźcie sobie same.W przypadku dzieci, które często i poważnie chorują jest to poważny minus. Ja osobiście z całego serca polecam dr. Monikę Bajkacz, przy tej lekarce odzyskałam spokój, chodzimy do niej od dwóch lat i tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sada Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.wlb.vectranet.pl 30.10.08, 10:25 A gdzie przyjmuje dr Bajkacz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 18:20 na ul. Witosa ( Szczawienko) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.centertel.pl 30.10.08, 21:02 dr Bajkacz przyjmuje w tej samej przychodni na andersa co dr Rodziewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 23:03 A ja radzę dr Kucharską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uka Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 23:03 Ja tęź!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misusiamama Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 23:07 A ja chodziłam do obydwóch i mój dzidziuś nie ma zęba. A kupki robi zielone. Tylko wydałam pieniądze... Polecam homeopatię. Mimo trudnych chwil kupki zmienią się na różowe. Bo ja lubię różowy. To kolor nadziei. Tak jak zielony. A mój lekarz rodzinny jest do niczego bo się nie wyznał. Dopiero dr Rodziewicz mi dała wyciąg z rtęci+odwłoki os ze świńskim ryjem i wątróbką z kaczek. I co! P 13 wizytach się uśmiecha. Jakie to piękne. Gdy się uśmiecha jak jej płacę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 32tata Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 05.12.08, 21:25 Przy 1 dziecku, korzystałem z usług dr Rodziewicz po tym jak dziecko skończyło kurację z zapaleniem płuc, poczytałem o "homeopatykach" i już nie korzystam z usług tej Pani. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.chello.pl 05.12.08, 14:55 a gdzie prywatnie przyjmuje dr.Kucharska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawska Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 21:27 Zdecydowanie Dr Rodziewicz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eda Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 20:37 Zdecydowanie dr Kucharska. Z pierwszą córką zaczynałam 6 lat temu u dr Rodziewicz i niestety po kilku wizytach zrezygnowalismy z wielu wzgledów niezadowoleni z diagnoz , jakie stawiała. Wylądowalismy u dr Kucharskiej i tak zostało do dziś . Leczy starsza i młodsza córkę. Szybko rozpoznała alergię, ma doskonałe wyczucie medyczne. U 4 miesiecznej córki , która ciągle ulewała , wysunęła przypuszczenie lamblii - i to był strzał w 10. Szybkie leczenie i dziecko zdrowe. takich sytuacji było mnóstwo. zawsze ostroznie podchodzi do antybiotyków, przepisuje je w ostateczności. Bardzo dokładna w badaniu, potrafi słuchac i wyciagac wnioski na podstawie wywiadu. uwielbiana przez moje dzieci. W dni , w ktore nie przyjmuje, mozna dzwonic i tez pomaga. Naprawdę polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 14.12.08, 23:09 Tylko doktor Bajkacz! Profesjonalizm! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.08, 15:44 Tak, popieram to jest profesjonalna lekarka .Ze stoickim spokojem trafia w diagnozę i dobór leczenia w 10-tkę. A przy tym bardzo, bardzo skromny człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
bibi-123 Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska 01.01.09, 22:49 oczywiscie dr Kucharska super lekarz,czlowiek. Zawsze trafna diagnoza oraz leczenie! Prawda,ze specjalizuje sie w alergologii. Polecam rowniez dr Slebode Anne-jestem jej wdzieczna za leczenie coreczki jak byla mala! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kret Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.09, 23:26 Oj coś Paniom lekarkom spadła ilośc pacjentów, że się za taką reklamę biorą. Najlepszy jest przecież dr Adamus! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rfhtrf Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 00:00 Ja jestem za dr. Kucharską, mój syn u niej się leczy od 11 lat i jest wszystko w najlepszym porządku, a co do tego, ze przyjmuje tylko dwa dni w tygodniu to nie do końca prawda, bo 2 dni jest prywatnie, ale poza tym od poniedziałku do piątku przyjmuje również w przychodni w szpitalu nr 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewela Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.09, 11:32 A ja zdecydowanie jestem za dr Rodziewicz. Zawsze ma czas żeby porządnie dziecko obejrzeć, chociaż chodzimy do przychodni.Moja córeczka ma dwa i pół roku i tylko 4 razy brała antybiotyk, chociaż od prawie roku chodzi do przedszkola i często z tego powodu choruje. A jak byłam kilka razy u Pani doktor w domu i nie wzięła od nas pieniędzy. jest wspaniałym człowiekiem a każdemu zdarza się mylić, więc bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ancymon Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 12:13 4 razy antybiotyk w życiu dwuipółrocznego dziecka to mało??? Raczej daje to do myślenia. Jeśli chodzi o porównanie lekarzy: nie znam dr Rodziewicz, mogę się tylko wypowiedzieć na temat dr Kucharskiej, u której leczyła mnie moja mama w późniejszym dzieciństwie. Już wtedy robiła wrażenie swoim obyciem medycznym, więc wydaje mi się, ze z czasem nabrała tylko doświadczenia. Nigdy nie zapomnę jednej wizyty: była epidemia świerzbu. Kilka osób w mojej rodzinie dostało wysypki i swędziała nas skóra. Najbardziej dotknęło to mnie. Poszłam z mamą do przychodni na Piaskowej Górze do dermatologa, która to Pani stwierdziła świerzb. Zapisała jakieś maści. Ale moja mama stwierdziła, żebyśmy poszły jeszcze do dr Kucharskiej. Po krótkim wywiadzie dr Kucharska spytała czy mamy jakieś zwierzę w domu, które może być chore. Rzeczywiście był kot, który jak się okazało, miał parchy. Dostaliśmy jakieś wapno czy coś takiego w formie oranżadki do picia i dolegliwości zniknęły. Dla mnie to jest szczyt profesjonalizmu. Więc polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamajulii Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 14:03 zdecydowanie polecam dr Kucharską, p[rzez pól roku moją dziewieciomiesięczną wówczas córke "diagnozowali" rózni lekarze, żaden z nich nie wpadł na to,że przyczyną jej problemów może byc lamblia, a dr kucharska, wystarczyło ,że popatrzyła na nią i na podstawie wywiadu celnie postawiła diagnozę.Leczymy się i Niej juz 8 lat i jestesmy bardzo zadowolone tylko tej lekarce mogę zaufac, jest skromna ,pokorna, wrażliwa, niezwykle wnikliwie bada dziecko, słuch co ma do powiedzenia rodzic, nie ignoruje go tak jak lekarze z przychodni( i nie ma to nic wspólnego z opłatą za wizytę). Wspaniała kobieta i lekarka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek8 Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.09, 15:26 Kucharska :) U nas za każdym razem trafna diagnoza i dobrze dobrane leczenie. Do tego przesympatyczna kobieta, świetne podejście do dziecka i rodzica. Ceny też "akceptowalne". Jedyny minus to mało dni przyjmuje prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.09, 23:40 DR RODZIEWICZ to anioł wśród lekarzy, Jak dziecko płacze to śpiewa mu, zabawki pokazuje i sprytnie przy tym bada. Dziecko nie wyczuwa nic. Mojemu synkowi juz tyle razy pomogła!!!!!!!!! WIELKI CZŁOWIEK!!! Nigdy antybiotyki - zawsze stara sie aby leki były jak najmniej szkodliwe a skuteczne. Wielki ukłon w Pani strone Pani Ewo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: 62.87.160.* 03.06.09, 10:45 chodzę do dr.rodzieicz, ale maly nadal robi zielone kupy i starasnie si espina robiąc je, a nie sa twarde tyko wodniste. Proszę o informacje gdzie prywatnie przyjmuje dr.Kucharska i jak mozna to tel, może mały ma alergie po mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s;ls;e Re: dr Rodziewicz czy dr Kucharska IP: *.walbrzych.vectranet.pl 04.06.09, 12:12 Piaskowa Gora ul.Wyszynskiego - domki za Realem , tel.074-841-49-22 Odpowiedz Link Zgłoś