Gość: => IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.08, 19:20 Mam problem z moim królikiem ponieważ on gryząc koc i tekture zjade te kawalki i nie wiem czy z tego powodu moze zdechnąć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dn Re: Króliczy problem IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.08, 11:03 Mój króliczek swego czasu zjadł mi pół tapety prosto ze ściany , spory kawałek wykładziny , trochę dywanu , kabli mało (chyba nie były w jego guście) i nic mu nie było . Ale w takiej sytuacji warto sprawic pupilowi tradycyjne gryzaki dla gryzoni albo kawałek młodej brzózki prosto z lasu. Mojemu to studziło apetyt na sprzęt domowy. No i raczej trzeba mu ograniczyc harce kiedy nie ma opiekuna bo nie wiadomo jak zadziała na króliczka taki "posiłek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Króliczy problem IP: *.wlb.vectranet.pl 12.12.08, 19:55 króliki muszą mieć coś twardego do gryzienia i jedzenia np. suche skórki chleba, twarde warzywa to wtedy nie będą gryzły rzeczy niejadalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zool Re: Króliczy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 20:21 jesteście stuknięci królik siedzi w klatce z trocinami a nie lata po mieszkaniu chleb suchy marchew siano i woda standart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: => Re: Króliczy problem IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.08, 16:33 Nie prwda właśnie króliki powinny wychodzić jak najczęściej z klatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do => Re: Króliczy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 14:47 a ty baranie będziesz go pilnował żeby nie wpie.rd.olił instalacji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wet Re: Króliczy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 14:56 Nie mozesz poswiecac czasu na popilnowanie zwierzaka,zeby wybiegał sie poza klatka, to znaczy ze nie nadajesz sie na wlasciciela, proste? I to dotyczy kazdego stworzenia. Takie radosne jest trzymanie go o chlebie i wodzie? Posiedz cymbale w pudle po TV przez tydzien to zrozumiesz, oczywiscie zabierz sobie ten swoj chlebek. Mam wrazenie ze najmadrzejszy tu jest wlasnie ten krolik;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zool Re: Króliczy problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.08, 15:27 ale ja go wypuszczam otwieram mu klatkę ale on się nie ruszy ,nawet nie da się wziąć na ręce a jak mu sprzątam to nie chce tez wyjść i siłą go muszę wyciągnąć stawia opór, zaraz wskakuje do klatki z powrotem ,dziwny jakiś ten królik fakt dostałem go niedawno ma już ponad 5 lat ale jak nie chce to nie niech siedzi w klatce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krolik Re: Króliczy problem IP: *.wlb.vectranet.pl 14.12.08, 16:43 Skoro juz zdecydowliscie sie na kroliczka to jak nie wiecie jak sie z nimpostepije to proponuje kupic ksiazeczke w sklepie zoologicznym i wszystko jasne.Ja mialam kroliczka i chowalam tak jak nalezy i zyl 2 lata dluzej niz zyja miniaturki.Kroliczek musi pobiegac po podlodze bo w ten sposob reguluje sobie jelita oczywiscie nie zostawia sie go samego bo wiadomo,ze bedzie gryl kable,papier i inne rzeczy.To wszystko pisze w ksiazeczce o kroliczkach.Jak nie chcecie kupic to macie internet wiec co za problem przeczytac o tym jak sie chowa miniaturki. Odpowiedz Link Zgłoś