Gość: baczek IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 09:24 Gdzie panstwo tankujecie ? Gdzie warto a gdzie nie ? Czekam na opinie Walbrzyszan. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a@a Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 09:44 Schell nigdy się nie zawiodłem. Raz zatankowałem na Tesco, silnik na wolnych obrotach dochodził do 3000 obr, n/min. To było w tamtym roku. Od tego momentu już tam nigdy nie tankowałem i jest ok. Znajomy co ma zakład samochodowy twierdzi że to paliwo z Tesco rozpuszcza uszczelki gumowe w pompie paliwowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.03.09, 11:34 O Tesco tez źle słyszałem, wszak widziałem tam cysternę Orlenu raz. Może to tłumaczy jak źle auto jeździło tankując na 1 maja. Zresztą... członek rodziny miał auto na benzynę i mówił że mu duzo pali, ale ogólnie wielki syf w Wałbrzychu sprzedają tylko na Tesco jest ok, bo gdzie indziej zaleje, na przykład na Auchan to auto nie jedzie. Okazało się że miał padniętą sonde i dawkowało za duzo paliwa... Ale to było dawno. Nie wiem jak teraz. Kupowałem potem benzynkę zawsze na Auchan, teraz ropa - jest ok. Tankowałem na Lotosie też było dobrze ale jak nie widać różnicy to po co przepłacać. Wiem, duzo jest przeciwników tankowania w marketach, ale ktoś bardzo nie lubi Auchan i jak widac po raportach w sieci na temat jakości paliw nasze Auchan jest jakoś często sprawdzane. Więc moja opinia jest taka, ze nie mogą sobie pozwolic na syf bo nie znają dnia ani godziny... Tak więc od kilku lat tylko Auchan i zero problemów. Pozdawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:21 Podczas wizyt w Wałbrzychu, zawsze tankowałem ropę na Auchan. Żadnych problemów, no i wiadomo - cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:23 PS. Kiedyś źle słyszałem o Orlenie na 1 Maja, nie wiem jednak ile w tym prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Stacje Paliw IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 01:37 Tesco to ja tez nie polecam..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 10:54 orlen na Podzamczu! panowie zawsze zatankują, są bardzo mili, a paliwo nie jest chrzczone! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 11:03 Teoretycznie nie ma różnicy miedzy paliwem z Tesco, Auchan czy Shella lub Statoil, wszyscy kupują i tak z jednego źródła. Różnica może wystąpić tylko w przypadku jeżeli któraś ze stacji chrzci paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 11:46 dokladnie do wczoraj pracowalem na shellu we wroclawiu i wiem ze mozeszz tankowac spokojnie na tesco na auchan i innych tego typu stacjach... wszystko to PKNorlen nawet na shellu to jest orlen, i benzyna w wypadku shella jako jedyna ma swoje dodatki od shella w paliwie shell v-power 95... a jak zalezy komus na jakosci to z niemieckiej rafinerii jest v-power 100oktanow. tyle ze kosztuje 4,50:P i smiesza mnie znawcy paliwa gowno wiedza i gadaja pseudoexperci... nie mozna chrzcic benzyny przynajmniej na shellu widzialem ze wody bylo 7 litrow na zbiornik 50 tys litrow ale to skroplona para... mozecie przed tankowaniem poprosic sprzedawcow zeby zrobili wam wydruk z sond i jak nie beda chcieli dac do wgladu znaczy sie ze chrzczone... tak wiec gdzie zatankujesz to zadna roznica wszystko to i tak orlen za wyjatkiem lukoil. ps. zeby was wnerwic to napisze wam jeszcze ze litr benzyny shell skupuje za 1,20zl:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voytek Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 19:20 > ps. zeby was wnerwic to napisze wam jeszcze ze litr benzyny shell skupuje za > 1,20zl:P Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
krzycho-60 Re: Stacje Paliw 24.11.14, 11:41 Tesco, Auchan, Lukoil 210000 km przejechane dieslem. Żadnych problemów. Dla mnie liczy się cena. A to, że auto nie chciało komuś jechać leży prawdopodobnie w większości przypadków po stronie auta. Shell miał największa aferę z fałszowaniem LPG nawiasem mówiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:31 Do piszących, a ilu z was ma dobre auta. Większość to stare graty z komisów lub przywiezione z Niemiec. Ja tankuję od wielu lat na stacji Tesco do osobowego i do Poloneza tracka oba auta kupione były w salonach dzisiaj mają 8 i 9 lat i nigdy nie było i nie ma problemu. A tankuję średnio po dwa tankowania na każde auto w miesiącu, do pełnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 11:44 > Schell nigdy się nie zawiodłem. Raz zatankowałem na Tesco, silnik na wolnych > obrotach dochodził do 3000 obr, n/min. To było w tamtym roku. Od tego momentu > już tam nigdy nie tankowałem i jest ok. Znajomy co ma zakład samochodowy > twierdzi że to paliwo z Tesco rozpuszcza uszczelki gumowe w pompie paliwowej. Ale pierdoły ;)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pozor_vlak Re: Stacje Paliw 26.03.09, 11:23 Gość portalu: baczek napisał(a): > Gdzie panstwo tankujecie ? Ja to najczęściej w domu Żołądkową Gorzką, albo bronka jakiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxi Re: Stacje Paliw IP: 62.87.130.* 26.03.09, 12:22 Jeżdżę autem na gaz już od 6 lat. Na początku tankowałam gaz na tych wszystkich małych stacjach gdzie był on tańszy czasem nawet o 15- 20gr. Cały czas się dziwiłam czemu tak mi auto dużo spala gazu i muszę często wymieniać filtr gazu. Znajomy powiedział mi żeby zaczęła tankować na normalnych stacjach no i po problemie. Po etapie prób i błędów mam dwie stację gdzie gaz mojemu autku najlepiej odpowiada : MAŁY SHELL, LOTOS. A tak jeszcze przy temacie gazu - widziliście jaka jest różnica w cenie między wałbrzychem a świdnicą?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo0 Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:22 bliska na białym kamieniu diesel bio 3,09 za litr i jest ok śmigam na ty już troszke czasu i polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TDI Re: Stacje Paliw IP: 62.87.160.* 26.03.09, 19:32 robie prawie 4tys km miesiecznie ..od 2 lat jezdze na ropie i tankuje tylko v pover na shell ...nigdy mnie nie zawiodlo a jak 1 raz chcialem wymienic filtr po 50 tys to sie zdziwilem ze nie bylo nawet paproszka...poprzednio jezdzilem na LPG i tylko shell sie sprawdzal a mozecie mi uwierzyz ze kiedys przerobilem naprawde sporo stacji. tylko SHELL !!!! I NIE WIERZCIE ZE WSZYSCY BIORA PALIWO OD ORLENU (chociaz tez maja dobre paliwa ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Stacje Paliw IP: *.41.174.75.sub.mbb.three.co.uk 26.03.09, 19:58 Najlepsze paliwo nazywa się: "oszczędności w aucie służbowym/firmowym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajajaj Re: Stacje Paliw IP: 62.87.160.* 03.04.09, 22:36 na stacji przy Bili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QTi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.09, 19:55 Ja zawsze tankowałem na shell-u ostatnio zalałem shell v-power prawie pełny zbiornik ok 50 l i auto straciło moc a mam silnik 2.0 16 V wyjechałem na autostrade i zonk niemoge albo mam duzy problem z wyprzedzeniem innych aut, juz myslałem że coś sie stało z silnikiem ale jak zatankowałem gdzies w polsce na orlenie wszystko wruciło do normy jak reka odjoł. Pisałem do centrali shella o tum fakcie ale oni nawet nie odpisali prepraszam. Teraz sie zastanawiam gdzie tu jeździć po paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolporter Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:59 tak czytam te komenty w stylu: jak nie widać różnicy to po co przepłacać to..... mnie ściska :) Wszak gratem z przystanku busa zrobionym można ponoć na szczynach jeżdzić - ale panowie - silniki z wtryskiem common_rail raz zatankowane na stacjach typu tesco, shell, auchan i stacja paliw pana Bronka szykują niespodziankę na warsztacie i wydatek na naprawę przekraczający 10 tyś zeta. Opłaca się? Tankuję zawsze na jednej stacji Orlenu tylko ON-verva i jak już kilka lat odpukać - nie wiem co to warsztat - a kumpel patenciarz od pana Bronka już trzeci raz zaliczył pada i wymianę wtrysków zanim zrozumiał, że jak chce mieć dobry samochód do szczynami nie wolno tankować pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.06.09, 11:59 Jak nie tankujesz na Auchan to skąd wiesz że tam szczyny? Jakoś mojemu CR od 2 lat ropka z A nie przeszkadza i ma się dobrze. Pozdrawiam pracownika Orlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eda Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.09, 14:38 a gdzie można znaleźć wyniki z kontroli stacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZiBi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.06.09, 15:25 www.uokik.gov.pl/pl/jakosc_paliw/wyniki_kontroli_jakosci_paliw/kontrola_stacji_paliw/ Odpowiedz Link Zgłoś
mtrrr Re: Stacje Paliw 04.11.14, 13:52 zawsze staram sie wybierac takie stacje paliw, ktore wiem, ze nie zespuja mi samochodu, rezygnuje z duzych koncernów i testuje te mniejsze, ostatnio udało mi sie wyhaczyc taka stacje paliw w sokołowie podlaskim gdzie jezdze na trasie i szczerze polecam www.dargaz.pl/stacja-paliw.html Odpowiedz Link Zgłoś
newonly Re: Stacje Paliw 24.11.14, 18:32 To jest Forum wałbrzyskie nie z Sokołowa Podlaskiego.. Odpowiedz Link Zgłoś
rzejo Re: Stacje Paliw 24.11.14, 12:36 Ja tankuję już od ponad 10 lat na Orlenie na Wieniawskiego i żadnych problemów nie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś