Dodaj do ulubionych

Stacje Paliw

IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.09, 09:24
Gdzie panstwo tankujecie ?
Gdzie warto a gdzie nie ?
Czekam na opinie Walbrzyszan.
Obserwuj wątek
    • Gość: a@a Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 09:44
      Schell nigdy się nie zawiodłem. Raz zatankowałem na Tesco, silnik na wolnych
      obrotach dochodził do 3000 obr, n/min. To było w tamtym roku. Od tego momentu
      już tam nigdy nie tankowałem i jest ok. Znajomy co ma zakład samochodowy
      twierdzi że to paliwo z Tesco rozpuszcza uszczelki gumowe w pompie paliwowej.
      • Gość: ZiBi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 21.03.09, 11:34
        O Tesco tez źle słyszałem, wszak widziałem tam cysternę Orlenu raz.
        Może to tłumaczy jak źle auto jeździło tankując na 1 maja.
        Zresztą... członek rodziny miał auto na benzynę i mówił że mu duzo
        pali, ale ogólnie wielki syf w Wałbrzychu sprzedają tylko na Tesco
        jest ok, bo gdzie indziej zaleje, na przykład na Auchan to auto nie
        jedzie. Okazało się że miał padniętą sonde i dawkowało za duzo
        paliwa... Ale to było dawno. Nie wiem jak teraz.
        Kupowałem potem benzynkę zawsze na Auchan, teraz ropa - jest ok.
        Tankowałem na Lotosie też było dobrze ale jak nie widać różnicy to
        po co przepłacać.
        Wiem, duzo jest przeciwników tankowania w marketach, ale ktoś bardzo
        nie lubi Auchan i jak widac po raportach w sieci na temat jakości
        paliw nasze Auchan jest jakoś często sprawdzane. Więc moja opinia
        jest taka, ze nie mogą sobie pozwolic na syf bo nie znają dnia ani
        godziny... Tak więc od kilku lat tylko Auchan i zero problemów.

Pozdawiam.
        • Gość: kazio Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:21
          Podczas wizyt w Wałbrzychu, zawsze tankowałem ropę na Auchan. Żadnych problemów,
          no i wiadomo - cena.
          • Gość: kazio Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.09, 12:23
            PS. Kiedyś źle słyszałem o Orlenie na 1 Maja, nie wiem jednak ile w tym prawdy.
            • Gość: hmm Re: Stacje Paliw IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 01:37
              Tesco to ja tez nie polecam.....
              • Gość: dorota Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 10:54
                orlen na Podzamczu! panowie zawsze zatankują, są bardzo mili, a
                paliwo nie jest chrzczone!
                • Gość: gośc Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 11:03
                  Teoretycznie nie ma różnicy miedzy paliwem z Tesco, Auchan czy Shella lub
                  Statoil, wszyscy kupują i tak z jednego źródła.
                  Różnica może wystąpić tylko w przypadku jeżeli któraś ze stacji chrzci paliwo.
                  • Gość: dobry Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 11:46
                    dokladnie do wczoraj pracowalem na shellu we wroclawiu i wiem ze mozeszz
                    tankowac spokojnie na tesco na auchan i innych tego typu stacjach... wszystko to
                    PKNorlen nawet na shellu to jest orlen, i benzyna w wypadku shella jako jedyna
                    ma swoje dodatki od shella w paliwie shell v-power 95... a jak zalezy komus na
                    jakosci to z niemieckiej rafinerii jest v-power 100oktanow. tyle ze kosztuje 4,50:P
                    i smiesza mnie znawcy paliwa gowno wiedza i gadaja pseudoexperci... nie mozna
                    chrzcic benzyny przynajmniej na shellu widzialem ze wody bylo 7 litrow na
                    zbiornik 50 tys litrow ale to skroplona para... mozecie przed tankowaniem
                    poprosic sprzedawcow zeby zrobili wam wydruk z sond i jak nie beda chcieli dac
                    do wgladu znaczy sie ze chrzczone... tak wiec gdzie zatankujesz to zadna roznica
                    wszystko to i tak orlen za wyjatkiem lukoil.

ps. zeby was wnerwic to napisze wam jeszcze ze litr benzyny shell skupuje za
                    1,20zl:P
                    • Gość: voytek Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.03.09, 19:20
                      > ps. zeby was wnerwic to napisze wam jeszcze ze litr benzyny shell skupuje za
                      > 1,20zl:P

Bzdura.
                  • krzycho-60 Re: Stacje Paliw 24.11.14, 11:41
                    Tesco, Auchan, Lukoil 210000 km przejechane dieslem. Żadnych problemów. Dla mnie liczy się cena. A to, że auto nie chciało komuś jechać leży prawdopodobnie w większości przypadków po stronie auta. Shell miał największa aferę z fałszowaniem LPG nawiasem mówiąc.
      • Gość: juras Re: Stacje Paliw IP: *.gprs.plus.pl 26.03.09, 15:26
        tylko schell
      • Gość: dziadek Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 20:31
        Do piszących, a ilu z was ma dobre auta. Większość to stare graty z komisów lub
        przywiezione z Niemiec. Ja tankuję od wielu lat na stacji Tesco do osobowego i
        do Poloneza tracka oba auta kupione były w salonach dzisiaj mają 8 i 9 lat i
        nigdy nie było i nie ma problemu. A tankuję średnio po dwa tankowania na każde
        auto w miesiącu, do pełnego.
      • Gość: :))) Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 11:44

> Schell nigdy się nie zawiodłem. Raz zatankowałem na Tesco, silnik na wolnych
        > obrotach dochodził do 3000 obr, n/min. To było w tamtym roku. Od tego momentu
        > już tam nigdy nie tankowałem i jest ok. Znajomy co ma zakład samochodowy
        > twierdzi że to paliwo z Tesco rozpuszcza uszczelki gumowe w pompie paliwowej.

Ale pierdoły ;))))))))
    • pozor_vlak Re: Stacje Paliw 26.03.09, 11:23
      Gość portalu: baczek napisał(a):

> Gdzie panstwo tankujecie ?
      Ja to najczęściej w domu Żołądkową Gorzką, albo bronka jakiego...

• Gość: maxi Re: Stacje Paliw IP: 62.87.130.* 26.03.09, 12:22
      Jeżdżę autem na gaz już od 6 lat. Na początku tankowałam gaz na tych
      wszystkich małych stacjach gdzie był on tańszy czasem nawet o 15-
      20gr. Cały czas się dziwiłam czemu tak mi auto dużo spala gazu i
      muszę często wymieniać filtr gazu. Znajomy powiedział mi żeby
      zaczęła tankować na normalnych stacjach no i po problemie.
      Po etapie prób i błędów mam dwie stację gdzie gaz mojemu autku
      najlepiej odpowiada : MAŁY SHELL, LOTOS.

A tak jeszcze przy temacie gazu - widziliście jaka jest różnica w
      cenie między wałbrzychem a świdnicą??
      • Gość: olo0 Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:22
        bliska na białym kamieniu diesel bio 3,09 za litr i jest ok śmigam
        na ty już troszke czasu i polecam
    • Gość: TDI Re: Stacje Paliw IP: 62.87.160.* 26.03.09, 19:32
      robie prawie 4tys km miesiecznie ..od 2 lat jezdze na ropie i tankuje tylko v
      pover na shell ...nigdy mnie nie zawiodlo a jak 1 raz chcialem wymienic filtr po
      50 tys to sie zdziwilem ze nie bylo nawet paproszka...poprzednio jezdzilem na
      LPG i tylko shell sie sprawdzal a mozecie mi uwierzyz ze kiedys przerobilem
      naprawde sporo stacji. tylko SHELL !!!! I NIE WIERZCIE ZE WSZYSCY BIORA PALIWO
      OD ORLENU (chociaz tez maja dobre paliwa )
    • Gość: gringo Re: Stacje Paliw IP: *.41.174.75.sub.mbb.three.co.uk 26.03.09, 19:58
      Najlepsze paliwo nazywa się: "oszczędności w aucie
      służbowym/firmowym"
    • Gość: ajajaj Re: Stacje Paliw IP: 62.87.160.* 03.04.09, 22:36
      na stacji przy Bili
      • Gość: QTi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16.05.09, 19:55
        Ja zawsze tankowałem na shell-u ostatnio zalałem shell v-power
        prawie pełny zbiornik ok 50 l i auto straciło moc a mam silnik
        2.0 16 V wyjechałem na autostrade i zonk niemoge albo mam duzy
        problem z wyprzedzeniem innych aut, juz myslałem że coś sie stało z
        silnikiem ale jak zatankowałem gdzies w polsce na orlenie wszystko
        wruciło do normy jak reka odjoł.
        Pisałem do centrali shella o tum fakcie ale oni nawet nie odpisali
        prepraszam.
        Teraz sie zastanawiam gdzie tu jeździć po paliwo.
        • Gość: kolporter Re: Stacje Paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.09, 10:59
          tak czytam te komenty w stylu: jak nie widać różnicy to po co przepłacać to.....
          mnie ściska :)
          Wszak gratem z przystanku busa zrobionym można ponoć na szczynach jeżdzić - ale
          panowie - silniki z wtryskiem common_rail raz zatankowane na stacjach typu
          tesco, shell, auchan i stacja paliw pana Bronka szykują niespodziankę na
          warsztacie i wydatek na naprawę przekraczający 10 tyś zeta.
          Opłaca się? Tankuję zawsze na jednej stacji Orlenu tylko ON-verva i jak już
          kilka lat odpukać - nie wiem co to warsztat - a kumpel patenciarz od pana Bronka
          już trzeci raz zaliczył pada i wymianę wtrysków zanim zrozumiał, że jak chce
          mieć dobry samochód do szczynami nie wolno tankować

pozdro
          • Gość: ZiBi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 13.06.09, 11:59
            Jak nie tankujesz na Auchan to skąd wiesz że tam szczyny?

Jakoś mojemu CR od 2 lat ropka z A nie przeszkadza i ma się dobrze.

Pozdrawiam pracownika Orlenu.
    • Gość: eda Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.06.09, 14:38
      a gdzie można znaleźć wyniki z kontroli stacji?
      • Gość: ZiBi Re: Stacje Paliw IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.06.09, 15:25
        www.uokik.gov.pl/pl/jakosc_paliw/wyniki_kontroli_jakosci_paliw/kontrola_stacji_paliw/
        • Gość: eda Re: Stacje Paliw IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.06.09, 08:02
          dzięki :)
    • mtrrr Re: Stacje Paliw 04.11.14, 13:52
      zawsze staram sie wybierac takie stacje paliw, ktore wiem, ze nie zespuja mi samochodu, rezygnuje z duzych koncernów i testuje te mniejsze, ostatnio udało mi sie wyhaczyc taka stacje paliw w sokołowie podlaskim gdzie jezdze na trasie i szczerze polecam www.dargaz.pl/stacja-paliw.html
      • newonly Re: Stacje Paliw 24.11.14, 18:32
        To jest Forum wałbrzyskie nie z Sokołowa Podlaskiego..
    • rzejo Re: Stacje Paliw 24.11.14, 12:36
      Ja tankuję już od ponad 10 lat na Orlenie na Wieniawskiego i żadnych problemów nie miałam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka