Dodaj do ulubionych

opłata za wjazd na cmentarz

IP: *.chello.pl 28.03.09, 11:54
jak to faktycznie jest z opłatą uiszczaną u księdza by wydał zezwolenie na
wjazd na cmentarz parafialny "ekipy" kamieniarskiej by postawić
pomnik.Dokładnie mam na mysli cmentarz przy ul.Puławskiego.5 lat temu wołał
sobie 10% od wartości pomnika ,czy wogole ma takie prawo?
Obserwuj wątek
    • Gość: ZiBi Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 28.03.09, 13:19
      % wartości pomnika? na pewno? a co mu to do tego?
      To wygląda jak haracz pobierany przez zorganizowaną grupe
      przestępczą, mafię.
      • Gość: tomi Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.gprs.plus.pl 01.04.09, 17:47
        niestety dzisiaj tak z nimi jest,ja załatwiałem na piaskowej pogrzeb
        i usłyszalem od księdza taryfikator co i za co a na moją sugestie że
        nie posiadam przy sobie takiej gotówki ,usłyszałem-prosze do zakładu
        pogrzebowego podjechać i oni dadzą zaliczkę i będziemy gadać
    • Gość: Być Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 13:35
      To powiedz ze pomnik masz za 10 zł a nawet za darmo.
    • Gość: bento Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 13:42
      Co niektorzy ksieża są nieprzyzwoicie zachłanni...stanowią oni żywą
      antyreklamę instytucji jaką w końcu jest Kościół.
    • Gość: jaś Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 13:50
      To co opisujesz jest powszechnie stosowaną techniką zarabiania kasiorki przez
      wielebnych. Tak też jest na Białym Kamieniu - wiem to z autopsji.
      • Gość: jaś Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:14
        Dodam jeszcze, że nie wystarczy powiedzieć ile pomnik kosztował, trzeba to
        udokumentować fakturą. Jak widać księża nie bardzo wierzą swoim owieczkom ;-)
        • ewa10-0 do jaś 28.03.09, 14:37
          Masz rację,bo ja byłam razem z moją mamą u tego złodzieja Żrałki na Białym
          Kamieniu,żeby dał pozwolenie na wjazd kamieniarzy.Od razu zawołał 10%wartości
          pomnika.Kamieniarz był po naszej stronie,bo miał dość już tego
          proboszcza,wystawił fakturę na najtańszy pomnik jaki miał,natomiast stawiał
          granitowy.Różnica w cenie była ogromna,ale chociaż na tyle mogliśmy tego
          karciarza i dziecioroba"oszwabić".Jak widzisz oni sami uczą nas jak
          kantować.Wcale nie mam wyrzutów sumienia za to.Miał mniej kasy na panienki,a
          było to sporo lat temu.To jest złodziejska MAFIA pobierająca haracze
          BEZKARNIE!Dlaczego nikt się za nich nie wezmie?Gdzie są prokuratorzy i inne
          instytucje tępiące przestępców wyłudzających haracze?Może podczas rewizji ich
          plebani znalazło by się trochę konopi,maryśki i innych świństw?Podejrzewam
          KORUPCJĘ i w ich środowisku.
          • Gość: jaś Re: do jaś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:41
            Swojego czasu zrobiłem DOKŁADNIE tak samo!!!! Pozdrawiam :-)
      • Gość: Bryś Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 19:17
        i na Podgórzu
    • Gość: obserwator Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.03.09, 14:12
      Pojebało im się we łbach,sqrwysyny już nie wiedzą ile i za co mają
      brać.A wy dalej tam bedziecie chodzić do nich i się płaszczyć.Ludzie
      przejżyjcie na oczy ,czy wy nie widzicie że to jeden wielki biznes i
      oszustwo.Tylko kase od Was wyciągają i jeszcze karzą Wam się
      spowiadać.A oni kase biorą i na qrwy do wrocławia.Ot cała wiara.
      • Gość: czarna owca Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 14:30
        Nie zapominajcie , że za tą zgraje czarnych cwaniaków i kombinatorów
        i bajkokletów płacicie jeszcze ZUS z własych kieszeni.
    • Gość: gringo Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.41.215.241.sub.mbb.three.co.uk 28.03.09, 14:41
      A co w przypadku, jeśli taki fachowiec-kamieniarz wykonuje sam
      nagrobek dla zmałego na przykład swojego ojca czy matki? Przecież
      nic go on wtedy nie kosztuje, bo nic nikomu nie płaci, pomijając
      oczywiście koszt paliwa i materiału. Jaka jest wtedy wartość
      nagrobka? Czy czarny uśrednia wówczas wartość?
      Koorva, handel Bogiem to najlepszy biznes w historii ludzkości, bo
      reklamacji jeszcze nikt nigdy nie zgłosił i chyba raczej nie zgłosi,
      no bo i jak?
      Pozdrawiam, gringo.
      • ewa10-0 do gringo 28.03.09, 14:55
        Wydaje mi się,że ten czarny klecha,tak jak piszesz bierze 10%wartości pomnika
        odliczając tylko robociznę.Zresztą nie mam pojęcia,ale z ciekawości,jak będę
        szła na grób rodziców,to wejdę i się zapytam wielebnego ile by mnie to
        kosztowało.Dam znać na forum.Jeżeli trzeba by było zgłosić reklamację to do
        kogo?Jedynie wołać o pomstę do nieba.
        • lastwarrior666 Re: do gringo 28.03.09, 16:08
          hmmmm zastanawia mnie jedno. Co by było gdybym poszedł do niego, powiedział co i
          jak a on zażądał by 10% od tego nagrobka. Ja bym mu powiedział by dawał
          pozwolenie i klucz od bramy i się nie wygłupiał itp. Jeżeli by burczał
          zadzwoniłbym na Policję by przyjechali i mi pomogli, na jakiej zasadzie on żąda
          takiej kasy. Można by też było go nagrać na kom i zgłosić gdzie trzeba ...
          • kolecwoku Re: do gringo 28.03.09, 16:38
            powiedzcie mu że kamieniarz wam dopłacił...-klecha zwróci różnicę...
          • ewa10-0 do lastwarrior666 28.03.09, 16:43
            Klucz od bramy ma jakiś pajac co jest na usługach klechy,zwany porządkowym czy
            zarządcą cmentarza.Otworzy tylko bramę jak pokaże się mu zezwolenie na wjazd
            podbite przez wielebnego pieczątką.Po drugie dlaczego ten złodziej wydaje takie
            zezwolenia i woła kasę,jeżeli chce się albo wymienić stary pomnik,albo zrobić
            nowy na już istniejącym grobie?Przecież ten sukinsyn już skasował pieniądze za
            miejsce?Może trzeba by było zasięgnąć informacji u jakiegoś prawnika?Nie mam
            zielonego pojęcia.Te czarnuchy robią co chcą z nami,wykorzystując naszą
            niewiedzę,za co słono płacimy.Do tego wszystkiego dochodzi ból po stracie
            bliskiej osoby,dlatego płacimy i chcemy mieć już to wszystko poza sobą.Klechy
            się cieszą,zacierają łapki i czekają na następną "ofiarę"do oskubania.
            • Gość: JaToJa Re: do lastwarrior666 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.09, 16:47
              a moze tak jak klecha zazada kasy, to wy zazadajcie za to faktury?
              moze w ten sposob bedzie sie mozna klesze dobrac do dupy? jak sie
              nasle na niego US?
              • lastwarrior666 Re: do lastwarrior666 28.03.09, 17:05
                dobrze Ewa napisała. Jest cierpienie po zmarłym i chce się mieć to za sobą,
                płaci się by mieć święty spokój.
              • ewa10-0 do JaToJa 28.03.09, 20:44
                Fakturę można dostać,ale czarny złodziej zaraz woła podwójnie,bo on twierdzi,że
                musi się z każdej faktury rozliczyć z US,bo odprowadza podatek.Tak było ze mną w
                listopadzie 2007r.bo chowałam mamę.Niestety machnęłam ręką na tą zafajdaną
                fakturę,bo nie miałam tyle kasy,żeby mu dołożyć.Robią tak praktycznie wszyscy,bo
                skąd mają wziąść tyle pieniędzy?Ja za zezwolenie na pogrzeb na tym cmentarzu
                zapłaciłam prawie 2.500zł,ale ksiądz był z innej parafii i też musiałam mu
                zapłacić za odprawienie"modłów"650zł.Oprócz tego musiał szwagier go przywiezć i
                odwiezć.Tak zarabiają klechy!
    • wania79 Re: opłata za wjazd na cmentarz 28.03.09, 20:25
      Jak sama napisałaś opłatę uiściłaś za WJAZD na cmentarz. A za pomnik 10% i nie
      ma zmiłuj. Bo za darmo wyszło z mody, a za Bóg zapłać się nie opłaca(Klerowi).
      • Gość: ex Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.chello.pl 28.03.09, 21:29
        Rany boskie!
        Taką fuchę odpuściłem.
        Jak czytam ten wątek to normalnie żałuję, że nie dotrwałem.
        A swoją drogą to prokurator się kłania.
        Dzień dobry :)
      • Gość: Piter Re: opłata za wjazd na cmentarz IP: *.walbrzych.vectranet.pl 29.03.09, 01:51
        Sprawę rozwiązuje się inaczej - miałem do zrobienia tak samo pomnik, przenosi
        się przez bramę wózek, materiały ładuje się z samochodu na wózek i po kolei
        zawozi. Mają sposoby kamieniarze na złodziei ! Ew. iść do złodzieja i powiedzieć
        mu że się wymienia samą płytę napisówkę a nie cały nagrobek. Jeśli dalej będzie
        wołał kasę to już dużo mniej. Najlepiej pogadać z kamieniarzem najpierw - może
        mieć swoje rozwiązania. Oczywiście najtaniej będzie w Strzegomiu. Kamieniarzy do
        wyboru, do koloru. Czasem granit wychodzi w cenie wałbrzyskiego lastriko.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka