Dodaj do ulubionych

Straż Miejska w Szczawnie-Zdroju

09.05.09, 18:29
Tacy sami jak w Wałbrzychu-nieudacznicy,nieroby,łaziki.Za co biorą
pieniądze?Nie mogą dać sobie rady z parkującymi ciągle samochodami na
prywatnym terenie.Szukają kasy,łapiąc jeżdżących na rowerach po bocznych
dróżkach w parku,chociaż nikomu to nie przeszkadza,a uciekają im ogromne
pieniądze za mandaty za zle parkujące samochody.Może wezmą się za ten
"dziki"przeszkadzający mieszkańcom ul.Kościuszki parking po tym wątku,bo
interwencje nasze nic nie dają.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Straż Miejska w Szczawnie-Zdroju IP: *.centertel.pl 09.05.09, 20:46
      Ludzie zastanówcie się czego wy tak naprawdę chcecie. W Wałbrzychu
      nic nie robią tylko się biednych kierowców czepiają a w Szczawnie
      nic nie robią bo nie chcą się czepić biednych kierowców. Żenada
      • Gość: asd Re: Straż Miejska w Szczawnie-Zdroju IP: *.centertel.pl 09.05.09, 21:01
        Faktycznie, jak się czepią to źle bo co im to przeszkadza, jak się
        nie czepią to nic nie robią tylko chodzą. Znam jednego rok temu
        pracował w straży i wtedy był nierobem i niedouczonym nieudacznikiem
        teraz pracuje w policji i co, nagle się zmienił i jest wszystko
        wiedzącym stróżem prawa tak przez wszystkich chwalony. Ludzie
        przyjdźcie do pracy na parę miesięcy a potem oceniajcie i piszczie o
        wam sie tylko podoba
      • ewa10-0 do aaa 09.05.09, 22:47
        Ciekawe co byś powiedział/a,jakby 24 godz.na dobę pod Twoimi oknami parkowane
        były samochody?Jedni wyjeżdżają,zaraz na to miejsce pakuje się następny.Jest to
        teren prywatny,nie można go ogrodzić,bo trudności miałaby z wjazdem straż
        pożarna,albo pogotowie.Jest smród spalin,warkot silników,a na dokładkę przywożą
        i wyrzucają śmieci obok pojemników,które stoją w pobliżu.No właśnie-żenada.Życzę
        Ci mieszkania w takich warunkach jak my,mieszkańcy tego nieszczęsnego bloku.
        • Gość: wałbrzyszanin Re: do aaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 23:33
          Ty chyba jesteś rzeczywiście durna!!!Całe podzamcze tak mieszka i
          ludzie żyją...a tej auto parkujące przeszkadza....A może zabronimy
          ludziom przyjeżdżać do szczawna...przeciez juz dawno ktoś mądry ze
          szczawna chciał wprowadzić opłaty za przejazd wałbrzyszanom!!!Ciekaw
          Jestem czy sprzątasz w zimie ten swój prywatny teren???czy zamiatasz
          w lato i czy wogóle cos robisz...bo myślę,że chciałabyś żeby tylko
          ludzie nie parkowali,nie jeżdzili na rowerach,szli gęsiego w
          milczeniu...hahahah alez durnota!!!bez wałbrzycha i jego mieszkańców
          bylibyście jakąś zapyziałą dziurą o której nikt by nie słyszał i
          nikt oprócz emerytów nikt by nie odwiedził!!!Więc troche ogłady
          proszę!!!a wasza straż miejska to się nadaje...na czopa....najpierw
          niech wasz burmistrzynio wybuduje jakis parking a potem kara
          kierowców za nieprawidłowe parkowanie..bo bez parkingu to raczej
          ciężko...no bo gdzie zaparkować auto???może podpowiesz??żeby nie pod
          twoimi oknami..
          • Gość: rewers Re: do aaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.09, 23:56
            no tos się rozpędził z tym swoim pisaniem.
            "Całe podzamcze tak mieszka i ludzie żyją" - owszem, ale to nie oznacza, że
            wszędzie to ma byc norma.
            "bez wałbrzycha i jego mieszkańców bylibyście jakąś zapyziałą dziurą o której
            nikt by nie słyszał i nikt oprócz emerytów nikt by nie odwiedził!!!" - kurczę,
            jak ja bym chciał, aby było bez Wałbrzycha, jego dziurawych dróg i mieszkańców.
            Wtedy można by było życ spokojnie, patrząc na odwiedzających nas emerytów i
            rencistów z kraju i nie tylko.
            "!a wasza straż miejska to się nadaje...na czopa..." - a tu się muszę zgodzić.
            "no bo gdzie zaparkować auto???może podpowiesz??żeby nie pod
            twoimi oknami.." - najlepiej zaparkuj na Podzamczu a do Szczawna przyjdź na
            piechotę, będziesz zdrowszy, dotlenisz głowę, poprawisz kondycję. Ach, a jak już
            łaskawy Wielmożny Pan z Wałbrzycha w naszej skromnej dziurze będzie gościł, to
            niech choć wody się napije (jak dla Pana 2,50 zł, pić mozna do woli) to może
            zapał troszke ostygnie, a i nereczki tudzież jelitka lepiej pracować powinny. Bo
            głowa nie koniecznie.
            • lastwarrior666 Re: do aaa 10.05.09, 00:18
              aaa to chyba strażnik miejski, bardzo broni te dzielne organy ścigania przed
              słownymi napaściami na nich :)
              • Gość: niemiec do rewersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 15:00
                Gdyby nie mój dziadek i kilku innych niemców to o szczawnie nikt by
                nie wiedział.Zrobili z tego uzdrowisko dla gornikow pracujacych w
                walbrzyskich kopalniach.Wiec cos sie tak oburzyl?
                Podzamcze to sypialnia wiec nie wiem kto chce porownywac te dwie
                dzielnice?Po wtore to nie jest prywatne miasto?wiec chyba kazdy moze
                przyjechac?wiec gdzie ma zaparkowac?Jak Ja przyjezdzam z niemiec na
                pare dni do walbrzycha to lubie odwiedzic knajpy i park w
                szczawnie.Czy nie moge panie rewers?I gdzie wedlug ciebie mam
                postawic auto?na podzaczu?Tym tepym mysleniem to trzeba wszedzie
                chodzic pieszo.Chyba sam chodzisz pieszo do walbrzycha?czy moze masz
                gdzie zaparkowac w walbrzychu? wiec za nim cos napiszesz to
                pomysl.Bo z twojej wypowiedzi widze tylko wypociny obrazajace
                walbrzyszanina.moze to tobi trzeba wody?i to zimnej? ale wylac na
                glowe,a nie pic. pozdrawiam Hans Kloss
                • Gość: rewers do niemca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 22:50
                  Szanowny Panie niemiec.
                  Czytam i widzę, że historia Szczawna jest Panu zupełnie nieznana. Polecam kilka lektur uzupełnających, ot choćby do poduszki, np.
                  "- SZCZAWNO ZDRÓJ- dzieje i stan współczesny" Pana Jana Pisarskiego.
                  W wielkim skrócie powiem Panu tylko, że Szczawno było uzdrowiskiem już wtedy, kiedy o wałbrzyskim węglu jeszcze nikt głośno nie mówił, a zatem Pański mit, o tym jak to Pański dziadek tworzył uzdrowisko uważam za obalony.
                  Podzamcze to sypialnia i tu zgoda na całej linii, a Szczawno to miasto, więc prosze nie porównywać.
                  Szczawno jest miastem zupełnie otwartym i jak najbardziej publicznym, każdy może przyjechać, pieniążki wydawać, a auto zaparkować można albo na parkingach publicznych, albo na uzdrowiskowych. Podaję Panu adresy, gdyby kiedyś zechciał Pan skorzystać :
                  Parking strzeżony Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A.
                  Topolowa 6,
                  58-310 Szczawno-Zdrój.
                  Lub tu: Parking uzdrowiskowy 24 H
                  Adres: Mickiewicza
                  Miejscowość: Szczawno-Zdrój
                  Kod pocztowy: 58-310
                  I jeszcze jeden na Kolejowej.
                  Kwestia chodzenia, Panie niemiec. Zmartwie Pana, ale po Szczawnie sporo się trzeba nachodzić, nie wszędzie się da wypasiona niemiecką furą podjechać. A chodzenie to zdrowie. Może dzięki temu zgubi Pan troszkę swój niemiecki Bauch.
                  A po wszystkim zapraszam do pijalni na wodę. Może się Pan wykapać (to bardziej w fontannie) albo napić w pijalni. A przy okazji, gdyby jednak nie doczytał Pan historii Szczawna, to mozna zamówic wycieczkę z przewodnikiem, on wszytsko ładnie Panu opowie.
                  • Gość: wałbrzyszanin do rewersa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 23:11
                    hahahah ale Ci Niemiec pojechał....Ty chyba nie masz pojęcia o czym
                    piszesz rewers,,...więc sobie poczytaj..kto jak nie niemcy to
                    zapoczątkowali...a co do kopalni w wałbrzychu to nie chciało mi się
                    szukać bo nawet specjalnie niema co się wyślilać bo widocznie w
                    twojej głowie płynie już tylko woda Szczawieńska..:)hahahha..oto
                    link...www.szczawno.hb.pl/?action=enter&menu=historia miłej
                    lektury..:) nieuku...i nie mów tylko,że miasto powstało
                    wcześniej...:) bo nie oto niemcowi chodziło..:) przynajmniej Ja to
                    tak zrozumiałem..:)
                    • Gość: fotograf Re: do rewersa IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.05.09, 19:12
                      Najlepszy jest ten fragment:

"W okresie między wojennym po drugiej wojnie światowej miejscowość
                      nazywała się Solice Zdrój" :D

Kiedy była III WŚ? Przeoczyłem coś? :)
                    • Gość: rewers Re: do wałbrzyszanina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.09, 00:19
                      ależ oczywiście że zapoczątkowali to niemcy,skoro były to tereny niemieckie, ale w takim razie "niemiec" musi byc baaaardzo stary i długowieczny, skoro to jego dziadek zaczynał ;)
                      A co do ciebie wałbrzyszanin, to widzę, że o dyskusji pojecia nie masz, ale za to swietnie potrafisz używać słów "durna" "nieuk".
                      Poczytaj chłopaczku trochę głębiej tą historię.
                      A o co chodziło "niemcowi" a co ty zrozumiałeś, a to już twoje zmartwienie.
    • Gość: Laura Re: Do ewa 10-0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 17:25
      Twoje posty są z reguły przepełnione złością nienawiścią i oszczerstwami.
      Pewnwgo razu naubliżałaś księdzu z Białego Kamienia, wyzwałaś go od
      złodzieja i dziecioroba. Teraz obrazasz Straż Miejską. PAMIĘTAj Ewo, w
      Internecie nie jesteś anonimowa, a za takie słowa możesz ponieść bardzo bolesne
      konsekwencje. Zmiana nicka nic ci nie da.
      • ewa10-0 do Laura 10.05.09, 19:08
        Moje posty stwierdzają fakty.Niestety nie piszę ich ze złością i
        nienawiścią,lecz piszę prawdę.To,że parafia z Białego Kamienia jest taka,a nie
        inna,to nie tylko moja opinia.A to,że ksiądz jest dzieciorobem to może
        nieprawda?Że proboszcz okrada nie tylko ludzi,ale i Urząd Skarbowy,bo nie chce
        dawać ani faktur,ani rachunków za pobierane kolosalnie wysokich opłat od
        pogrzebów,ślubów,chrztów i.t.d.Jeżeli chodzi o Straż Miejską,to,że są
        niudacznikami i nie mogą poradzić sobie z tak błahymi sprawami,to też prawda.Nie
        muszę zmieniać nicka,bo mi to nie jest potrzebne.Na obydwa zarzuty mam
        dowody.Nic nie jest"wyssane z palca".Czyżby to była grozba,że mogę ponieść
        bolesne konsekwencje?Musieli by ponosić te konsekwencje wszyscy forumowicze,co
        wypowiadają się zle na każde posty.Wydaje mi się to raczej nierealne.

Bez pozdrowień dla pocieszycielki obrażonych i 'ciemiężonych"przez piszących
        prawdę forumowiczów.
        Mam nadzieję,że wyjaśniłam wszystko.
        • ewa10-0 Re: do Laura 10.05.09, 19:36
          Jeżeli jesteś taką obrończynią księży,to poczytaj sobie
          wątek--Interwencje-Ksiądz Henryk.Co powiesz na te wypowiedzi forumowiczów?A może
          każesz ich wszystkich,którzy mają złą opinię o klerach,powiesić publicznie na
          środku miasta na szubienicy?Jeżeli stałaby się krzywda komuś w Twojej rodzinie
          wyrządzona przez jakiegoś klechę,to napewno powiedziałabyś,że mu przebaczasz,bo
          zrobił to w imię Boże?

Kończę dyskusję,bo nie ma sensu politykować z Tobą.
          • Gość: waldenburczyk Re: do Laura IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.09, 21:07
            Straszenie prokuraturą jest na tym forum bardzo popularne i modne.
            Pamiętam wątek o "Ossowskich", tam też padały oskarżenia i groźby. I
            co? I nic :)
            • Gość: Chcący..;) Re: do Laura IP: 91.203.16.* 11.05.09, 16:32
              A mnie się chciało poszukać w necie..:) i oto co znalazłem
              pl.wikipedia.org/wiki/Historia_przemys%C5%82u_w_Wa%C5%82brzychu
              czyżby jednak kopanlnie były pierwsze? kto ma rację w tym sporze?
            • Gość: Laura Re: do Laura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.09, 18:37
              Nie zrozumieliście mnie. Ja nie straszę, tylko piszę jakie mogą być tego
              konsekwencje.
              • ewa10-0 Re: do Laura 12.05.09, 09:59
                Jeżeli twierdzisz,że piszący prawdę,nie ubliżający nikomu,mogą
                ponieść"bolesne"konsekwencje,to jakie konsekwencje powinni ponieść ci o których
                się pisze?Następnym razem jak będziesz chciała kogoś zganić za pisanie
                postów,zastanów się,a najlepszym wyjściem będzie jak nie będziesz wchodziła na
                stronę forum,bo w rzeczywistości to jest więcej wątków od niezadowolonych
                forumowiczów wyzywających i ganiących to co im się nie podoba,albo z czego są
                niezadowoleni.Po co masz wszystkich straszyć tymi "bolesnymi"konsekwencjami?

Załóż swój wątek bardziej wesoły.Napewno ktoś ci odpisze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka