Dodaj do ulubionych

Szafa wnękowa

IP: *.walbrzych.vectranet.pl 01.07.09, 17:00
witam czy ktos potrafi zrobic Szafa wnękowa z dzwiami przesównymi
lub posłac istruktaz montazu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Szafa wnękowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.07.09, 17:09
      najlepiej idź do kogoś kto ma taką szafę i zobacz jak to wygląda ... podpatrzysz
      i przekopiujesz do siebie.
      • Gość: sdfsdfsdf Re: Szafa wnękowa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 31.07.09, 08:57
        Znam faceta co robi elegancko i w miare porzadnie 30% mniej jak w salonie
        meblowym. Do wyboru drzwi przesuwane droższe indeco, senator i tanie innych
        firm. www.garderoby.net
        • ekspertanna Re: Szafa wnękowa 31.07.09, 23:55
          A ja znam faceta, który zna faceta - tak można zawsze, ale czy tzw. "facet"
          zapewni Ci długą, nawet dożywotnią gwarancję, jak np. Komandor? Czy jeśli coś
          zacznie szwankować "facet" pojawi się i bez protestu to naprawi? Zastanów się,
          czy warto. A jeśli cena jest dla Ciebie najważniejsza, zajrzyj na
          www.slimsystem.pl - drzwi tańszych i z dwuletnią gwarancją zapewne nie
          znajdziesz. Fronty podwójnych zaczynają się od 482 złotych.

Gość portalu: sdfsdfsdf napisał(a):

> Znam faceta co robi elegancko i w miare porzadnie 30% mniej jak w salonie
          > meblowym. Do wyboru drzwi przesuwane droższe indeco, senator i tanie innych
          > firm. www.garderoby.net
          • Gość: 643ytregfdbv Re: Szafa wnękowa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 26.08.09, 21:03
            Dają gwarancję jak każdy. Komandora to za darmo nie chcieliśmy. Badziewie jak
            się patrzy. Za 2metrową szafę zabóliłem prawie 2600zł. To chyba nie najtaniej?
            Trochę szkła, forniru wstawka... Mam drzwi i z raumplusa i z indeco. Raumplus
            śmiga już 9 lat i nic sie nie dzieje. Średnio metr szafy z porządnymi drzwiami
            to koszt od 1000-1500 zł. Za jakość się płaci i tyle. O ile wiem Komandor się
            zmył z Wałbrzycha kilka lat temu bo reklamacji cała masa... Nie chciałabym się
            użerać z komandorem co chwila jakby było coś nie tak - przez całe życie...
          • owrank Re: Szafa wnękowa 17.09.09, 16:31
            właśnie reklamuje szafę komandora po niecałych pięcu latach
            użytkowania (jak miała cztery już ją naprawiali) i póki co idzie jak
            po grudzie
    • Gość: gość Re: Szafa wnękowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.09, 22:25
      Stolpol na broniewskiego idąc w stronę szpitala górniczego .Tylko ceny troche drogie.Poszukaj jakiegos stolarza który na boku zrobi taniej
      • Gość: jurus Re: Szafa wnękowa IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.07.09, 22:42
        Stolpol - nigdy w życiu !
        Nie róbcie tam zadnych mebli, długo i nie solidnie !
        • Gość: Manhatan Re: Szafa wnękowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 17:34
          Stolpol to dopiero porażka-szef to bardzo chamski facet.Klopoty zaczynają się w
          razie reklamacji !!
    • qwe33 Re: Szafa wnękowa 02.07.09, 23:19
      Gość portalu: ???????? napisał(a):

> czy ktos potrafi zrobic Szafa wnękowa z dzwiami przesównymi
      > lub posłac istruktaz montazu ?

W brew pozorom, wykonanie takiej szafy to dziś nie problem, poza samymi skrzydłami drzwi przesuwnych.
      Tego metodą chałupniczą nie wykonasz - chodzi tu o okucia i płytę wiórową z której są wykonane. Takiej cienkiej płyty w zwykłym markecie budowlanym typu OBI, Prakticer, Castorama itp, raczej nie dostaniesz.
      Jeszcze gorzej, jeśli drzwi mają być szklane, lub lustrzane.
      Kiedyś, w Leroy Merlin widziałem takie gotowe skrzydła i wiórowe i lustrzane - tylko założyć - ale nie mieli wymiaru, który by mi odpowiadał.
      Reasumując - jeśli się na tym nie znasz, nie masz odpowiednich narzędzi nie widziałaś/eś efektu pracy pana X, którego poleciła ci znajoma z poczty - radzę zamówić taką szafę w renomowanej firmie, będzie droższa, ale satysfakcja gwarantowana.
      • Gość: on Re: Szafa wnękowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.07.09, 22:03
        W Nowym Jaworowie jest firma, która się zajmuje docinaniem tego wszystkiego.
        wystarczy tylko podać wymiary i wycinają jak chcesz. Myślicie, że skąd biorą
        płyty Ci co to robią? wszyscy maja stolarnie? :)
    • Gość: gość Re: Szafa wnękowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 08:55
      Bzdury wypisujecie!W Castoramie można kupić cały mechanizm do szafy,wybrać płytę
      jaką się chce tzn.kolor bo grubość musi mieć 18mm następnie podać wymiary jakie
      się chce dotną idealnie.Sam to przerabiałem szafa wyszła super!I nie trzeba mieć
      wcale jakiś tam profesjonalnych narzędzi.Instrukcja montażu znajduje się razem z
      tym mechanizmem.W taki sposób zaoszczędziłem więcej jak połowę kwoty pieniędzy
      za które żądali fachowcy.Naprawdę nic trudnego.Życzę powodzenia!
    • Gość: profinsbud Re: Szafa wnękowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.09, 21:53
      witam!zrobiłem kilka takich szaf,z płyty meblowej z drzwiami
      przesuwnymi dokładnie na wymiar jaki potrzebowalismy.Za niewielkie
      pieniadze mogę wykonac szafę dokładnie na wymiar i z rozmieszczeniem
      półek tak jak sobie Pani domu zażyczy. zapraszam do obejrzenia
      moci "dzieł"www.profinsbud.republika.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka