IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 19:15
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: do :-) Re: Jebać pośredniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 19:22
      Jak to co? Dobre wrażenie i kulki z nosa!
    • Gość: xyz Re: Jebać pośredniaka IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 27.08.09, 19:34
      może jeszcze za ciebie do pracy mają pójść ? :]
      • Gość: Odwiedzający Re: Jebać pośredniaka IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 19:36
        Nie... jeśli mają załatwiać pracę to nie ma to wyglądać tak, że
        przejrzą gazetkę i wezmą stamtąd telefon a potem ci go dadzą... bo
        tyle to ja sam robię.
        • Gość: Ari Re: Jebać pośredniaka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 27.08.09, 19:49
          Fakt,zachowanie pracownic bywa czasami upokarzające,jednak do
          obowiązku Pośredniaka nie należy załatwianie pracy:-)bez
          przesady,jak sama nazwa wskazuje oni mają pośredniczyć w dopełnianiu
          formalności,szkolic ludzi,uczyc jak tę pracę znajdywac,co ze sobą
          robić w razie porazki itd.Ludzie by chcieli zeby ktoś im na tacy coś
          podał a oni zeby jeszcze wybrzydzali.Nie bronie tu Urzędu
          Pracy,staram się być obiektywny.Ja nigdy nie korzystalem z ich
          pośrednictwa gdyż wiedziałem ze itak nic z tego nie wyjdzie.Poprostu
          inwestowałem w siebie,a nie biernie czekałem i uzalałem się nad soba
          jak to mi źle.Dziś mam tyle kwalifikacji i uprawnień,że to mnie
          szukaja pracodawcy a nie ja ich.
          • Gość: Odwiedzający Re: Jebać pośredniaka IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 19:52
            Mi chodzi tylko o podstawowe informacje czy co jak i gdzie... i nie
            wymagam nic więcej... a teraz to nic nie otrzymałem oprócz telefonu
            do pracodawcy.
            • Gość: xyz Re: Jebać pośredniaka IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 27.08.09, 20:12
              wiesz. przeglądasz zapewne ogłoszenia również w necie czy w gazetach.

czy w nich znajdujesz wszystkie podstawowe i niezbędne informacje?
              z pewnością nie

zatem nie wymagaj tego również od urzędu. to wina pracodawców że nie
              potrafią napisać porządnego ogłoszenia. niczyja więcej..
              • Gość: Odwiedzający Re: Jebać pośredniaka IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 20:27
                Przecież ta kobieta nawet nie zadzwoniła do pracodawcy i nie
                zapytała się o podstawowe rzeczy... przecież to chwile zajmuje. To
                właśnie do ich spraw należy INFORMACJE.
    • Gość: kijop Re: Jebać pośredniaka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 27.08.09, 20:25
      Przecie oni so od wypłacania zasiłków. Jeśli wszystkim załatwią prace, to sami
      na bruk pójdą.
      • Gość: Odwiedzający Re: Jebać pośredniaka IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 20:28
        W sumie masz rację kijop trza człowieka zrozumieć hehehe
        • Gość: Ari Re: Jebać pośredniaka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 28.08.09, 02:36
          UP raczej nie szuka ofert w gazetach,polega to na tym,że pracowaca
          zgłasza do nich,że potrzebuje konkretnej osoby,stawia wymagania co
          do tego pracownika,UP szuka wśród zarejestrowanych bezrobotnych
          takiej osoby i kontaktuje ją z pracodawcą.w praktyce to wygląda
          tak,że pracodawcy sami wolą sobie szukać pracowników i nie korzystać
          z Urzędu Pracy gdyż zawsze dostaja z niego luidzi zupełnie z innymi
          kwalifikacjami niz szukaja lub nie spełniających ich
          oczekiwań.Dlatego właśnie UP nie może ,,załatwić,, pracy.No napewno
          to nie wygląda tak,że babki siedzą i studiują oferty pracy z gazet:-)
          bo od tego to jest bezrobotny zeby to robic.
          • Gość: fdfff Re: Jebać pośredniaka IP: *.frh.faurecia.com 28.08.09, 04:07
            Szału nie ma z tym naszym UP. Pomijająć wszystko, babki sa
            niekumate. Często nie mają pojęcia np kim jest logistyk, spedytor (
            tak było w mooim przypadku). Więc jak mogą znaleźć pracę, jak nie
            wiedza kogo szukają i na jakie stanowisko...
            Poza tym ludzie , którzy przychodza do UP i tak sa sfrustrowani, a
            dodatkowo wku...ają sie na kolejki i opieszałość kobiet, któe latają
            z kawą z pokoju do pokoju...
            • Gość: gosc Re: Jebać pośredniaka IP: *.centertel.pl 28.08.09, 07:33
              Teraz na posredniaku nie wchodzi sie do jednego pokoju, tylko czeka
              sie w dwoch kolejkach: pierwsza do rejestracji, druga do doradzcy
              zawodowego. Wszystko po to, zeby zapewnic wakaty swoim znajomkom.
              Jak Polacy nie byli za przeproszeniem "ciotami" i potrafili walczyc
              o swoje prawa przez strajki, blokady itd.,itp....moze wtedy rzad
              szanowalby bardziej spoleczenstwo, jak to sie ma chociazby we
              Francji.
              Sarkozy chcial wprowadzic glupie staze absolwenckie to zrobilo mu
              spoleczenstwo taka borute, ze szybko wycofal sie z tego pomyslu.
              A u nas?? Rzad moze wszystko, a narod z pokora i na kolankach,
              calujac po stopkach, przyjmuje kazda ustawe, ktora wchodzi w zycie.
              Nie ma u nas poczucia silnej jednosci w grupie, a pojedyncze
              jednostki gowno moga.
              • Gość: She Re: Jebać pośredniaka IP: *.walbrzych.vectranet.pl 28.08.09, 12:06
                Urząd pracy to jeden wielki burdel,wielkie kolejki,brak kultury osobistej,nie
                wiedza i wyniosłość urzędniczek są na porządku dziennym.Mnie do szału
                doprowadza obowiązkowy staż do 25 roku życia.Byłam już na dwóch za każdym razem
                po stażu się "nie nadawałam" i lądowałam z powrotem w urzędzie a tam znowu na
                staż praca jednozmianowa z dojazdami za 600zł przecież to jest śmiechu warte.A
                jak się nie zgodzisz to do widzenia z urzędu na 3 miesiące i brak ubezpieczenia
                zdrowotnego.To jest jakiś żart.Najbardziej dobija mnie wywalanie samotnych matek
                na staże już raz byłam świadkiem jak dziewczyna z bobasem płakała bo każą jej
                iść na staż za 600zł z ona nie ma z kim malca zostawić wychodzi na to że cała
                kasa ze stażu poszła by na opiekunkę do dziecka.Powinni dawać normalny etat albo
                zmienić przepisy tak żeby pracodawca miał obowiązek po stażu zatrudnić
                pracownika a nie wymieniać pod byle pretekstem na kolejną darmową siłę roboczą.
                • Gość: Ari Re: Jebać pośredniaka IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 28.08.09, 13:52
                  Oczywiście,że tak jest,staż to wyzysk człowieka.Poza tym koleżanka
                  wyżej ma racje,że urzędniczki nie wiedzą co w danym zawodzie się
                  wykonuje.Mam doświadczenie i w poszukiwaniu pracy i poszukiwaniu
                  pracownika.Urząd przysyłał nam osoby kompletnie inne niz
                  oczekiwaliśmy a na dodatek przychodzili pod wpływem alkoholu.Firma
                  szukała kierowcy z kat.C+E z doswiadczeniem międzynarodowym a
                  przysyłali jakiegos pijaczka z kat.B który nie wie jak do Wrocławia
                  dojechać.To są niestety realia Urzędu Pracy.
                  • Gość: xyz Re: Jebać pośredniaka IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 28.08.09, 15:45
                    nie zgodzę się ze stwierdzeniem że staż to wyzysk.

ja jestem na stażu i jestem więcej niż zadowolona ;)

pracuję w firmie prywatnej z super ludźmi. nie wyobrażam sobie
                    lepszej pracy i firmy dla siebie. już na pierwszym spotkaniu szef
                    powiedział, że jak będzie NAM się dobrze współpracować pracę mam
                    zapewnioną.

co miesiąc dostaje od niego osobne pieniądze tak że łącznie wychodzi
                    mi ok 1300 zł na rękę.

proponuję wszystkim by sami załatwiali sobie staże. ja tak zrobiłam i
                    nie żałuję w ogóle.
                    • Gość: nerka do odwiedzającego IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.09, 17:25
                      jak czytam odpowiedzi któreych ci poudzielalo na temat postu o PUP-
                      ie,to na rzyganie mnie bierze
                      -nie wymagajcie od pośredniaka-odpowiedział ktos,-a ile ich tam
                      soedzi za poeniążki podatników i ku... po co,przeciętna prywatna
                      agencja pracy to 4 kobitki i pewnosc ze masz robote,niestety
                      wysłały mnie te babcie z PUP-Y na super oferte-takie padło
                      powiedzonko,przyjełem się,była to firma transportowa i odrazu wyjazd
                      do Francji,zero umów,trzy miesiące nontop za granicą z przerwami
                      jedno-dwu dniowymi,po trzech miesiącach wypłat na raty upomniałim
                      się o umowe i co?niema żadnych umów,pojechałem na pośredniak a tam
                      że one nie są od sprawdzania wiarygodności pracodawców,pisałem mase
                      skarg i wszyscy to olewają a mało tego nadal wysyłają tam do pracy i
                      po hu. ten PUP-A
                      • lastwarrior666 do XYZ 29.08.09, 11:30
                        Ciekawe, czy ten Twój pracodawca dająć Ci dodatkoe pieniądze komuś
                        to zgłosił czy daje Ci je na czarno. On ma w Tobie interes, wszystko
                        za Ciebie daje Państwo, on Ci coś tam dołoży z lewych pieniędzy i
                        wszystko ok. Ciekawe czy rzeczywiście Cię zatrudni. Skończy Ci się
                        umowa, weźmie nowego zaangażowanego pracownika a tobie powie bye
                        bye. Po co ma Ciebie utzrymywać, zusy itp skoro może mieć nowego
                        najmenika :) oby było inaczej.
                        • Gość: xyz Re: do XYZ IP: *.19.204.lan.e-wab.pl 30.08.09, 20:07
                          oczywiście że daje mi tę kasę na czarno.
                          ALE jest to tylko i wyłącznie jego dobra wola. bo przecież nie musi
                          prawda? ;)
                          mógłby mi nic nie dawać - miałby większy w tym interes.

poza tym jestem po 1 roku studiów i wiele nie potrafię, on i jego
                          pracownicy mnie uczą - cierpliwie.

co do umowy. jeden chłopak był u niego na stażu, obecnie go
                          zatrudnia. co będzie za 10 miesięcy kiedy ja skończę staż nie wiem,
                          jednak co by się nie stało, jestem na dużo lepszej pozycji niż
                          zawodowi podawacze kawy.
                          • Gość: www Re: do XYZ IP: *.walbrzych.vectranet.pl 30.08.09, 20:54
                            ales Ty głupia i naiwna
                      • Gość: Adam Re: do nerka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 18:07
                        Powiedz co to za firma, która zatrudnia bez umowy, ażeby się inni nie nacięli.
                      • Gość: ktoś Re: do odwiedzającego IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.08.09, 20:41
                        zgadzam się z wypowiedzią nerki, te zasiedziałe dupy zamiast
                        pierdzieć w stołki niech się do roboty wezmą, bo za nasze pieniądze
                        tam siedzą. proponuję, aby raz na jakiś czas wysłać je na jakiś staż
                        z PUPu-może za prywatne pieniądze by się uczciwej pracy nauczyły,
                        zamiast z "szuflady" znajomym co lepszą robotę załatwiać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka