lusia24 04.02.05, 14:49 witam, jestem ciekawa czy znajdzie się na tym forum ktos z rocznika 1981, kto uczęszczał do 216? może warto by powspominać? no i co u was słychac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia24 Re: szkoła podstawowa nr 216 10.02.05, 16:54 halo! obudxcie sie juz prosze z tego zimowego snu! co z wami, ludziki? Odpowiedz Link
amdl Re: szkoła podstawowa nr 216 14.02.05, 17:07 Ja chodzilam do 216 w 81 - zalezy do ktorej klasy? Duzo ludzi nalezalo do harcerstwa - i pamietam wyjazdy na obozy w Trzebiechowie. Ja chodzilam do klasy z Bienkowskim, Wisnia i Dlugaszkiem. Wiekszosc ludzi mieszkalo w Aleksandrowie. Jestem ciekawa co ludzie teraz robia - i jak wyglada szkola. Nadal jest na koncu Wolnej w lesie. Pamietam ze biegi (w zakresie WF-u) odbywaly sie w lesie. Pamietam takze ze sie chodzilo i na Wolnej w warzywniaku - kupowalo sie kiszona kapuste i oranzade w takich smiesznych butelkach. Odpowiedz Link
lusia24 Re: szkoła podstawowa nr 216 15.02.05, 08:40 hahaha chyba się źle zrozumieliśmy, rok 81 to rok mojego urodzenia :)) ale jak widze, wspomnienia mamy podobne. biegi w lesie.... no i oczywiście słynny warzywniak (za moich czasów nazywał sie Donald, albo jak kto woli u sosnowskiej), który mi sie kojarzy nie z oranzada, ale z takimi dziwnymi napojami w foliowych woreczkach, ktore to spozywało się przez słomkę, do tej pory pamietam ten smak:)) a Wy na serio kupowaliście sobie tam kiszoną kapustę? Odpowiedz Link
bubu77 Re: szkoła podstawowa nr 216 15.02.05, 09:53 jestem z rocznika 77 więc delikatnie starszy:)kapusty nie kupowałem chyba:)z tego co mnie pamięc nie zawodzi, ale w donaldzie napoje z woreczków foliowych piłem. Byłem ostatnio w SP216, na wyborac, troszkę się zmieniło, nie pamiętam jaką ma teraz nazwę, czy dalej jest klonowego liscia i pod patronatem ambasady kanadyjskiej, bo wiem, ze była z tym jakaś hryja. bubu77 Odpowiedz Link
bachus7 Re: szkoła podstawowa nr 216 15.02.05, 14:26 ...a może ktoś pamieta p.Skwierzczyńską i p.Franka ;) Odpowiedz Link
amdl Re: szkoła podstawowa nr 216 17.02.05, 13:38 p.Franek byl od WF - p. Skwierczynska chyba - chemia, matematyka? nawet chyba byla przez rok albo dwa moja wychowawczynia. Ale to bylo tak dawno ;-))) Odpowiedz Link
bubu77 Re: szkoła podstawowa nr 216 17.02.05, 16:05 Skwierczyńska też WF, tylko dziewczyny Franka czasem widywałem między Radością a Międzylesiem z psem. bubu 77 Odpowiedz Link
lusia24 Re: szkoła podstawowa nr 216 18.02.05, 12:15 oczywiscie kto by nie pamiętał! z resztą w tamtych czasach to byli jedyni nauczyciele wf w naszej kochanej szkole:)) uczył mnie i frank i skwierczynska, frank oczywiscie byl najlepszy, wyjezdzalam nawet z nim na szkolne obozy narciarskie do nowego sącza. bardzo milo ich wspominam. natomiast moja wychowawczynia byla pani iwona slowinska, znacie ją? Odpowiedz Link
bachus7 Re: szkoła podstawowa nr 216 20.02.05, 15:36 Pamiętam panią Słowińską. Uczyła mnie biologii, bardzo sympatyczna osoba. Dobrze również wspominam panią która uczyła mnie polskiego, p.Milewską, osobe nie pozbawioną pewnego uroku :) w przeciwieństwie do p.Rudnickiej... Pozdrawiam! Odpowiedz Link
bubu77 Re: szkoła podstawowa nr 216 21.02.05, 09:17 nie pamiętam pani Milewskiej, jak ja chodziłem od polskiego była S.Witkowska i jeszcze ktoś, chyba, a Rudnicka to od historii i wos-u?????????Słowińska od biologia, taka młoda, zastapiła p.Czarnecką, ojoj jaka pamięć zawodna :) bubu77 Odpowiedz Link
amdl Re: szkoła podstawowa nr 216 21.02.05, 13:52 Sabina Witkowska - kto by zapomnial te nauczycielke - ona byla straszna. Co do p. Czarneckiej - ona miala problem z reka prawda? Ona uczyla takze chyba chemi? Odpowiedz Link
bubu77 Re: szkoła podstawowa nr 216 21.02.05, 15:08 S.W. już nie pracuje w 216. Nie pamiętam, zeby p. Czarnecka uczyła chemii, być może. A fizyki kto? bubu77 Odpowiedz Link
wojtow rocznik 1976 21.02.05, 14:30 Witajcie Ja urodziłam się w 1976 r i chodziłam do 216, mieszkałam w Miedzeszynie. Moją wychowawczynią przez 8 lat (!) była jedna i ta sama Pani :) Reprezentowałam klasę "B", bo były tylko A i B. Pozdrawiam: Anete :), Aśkę :), Beatę :), Justynę :), Sońkę :) i innych A najmilej wspominam lekcje języka polskiego, najgorzej lekcje matematyki, brrr z Panią Czyżkowską. Może jest nas więcej z 1976 ? Możecie do mnie napisać maila: wojtow@gazeta.pl Trzymajcie się ! Odpowiedz Link
wojtow Re: szkoła podstawowa nr 216 21.02.05, 14:38 A i jeszcze jedno w tablicach na korytarzu znajdują się nasze fotki każdej z klas :) Miło wejść i popatrzeć :) Odpowiedz Link
bubu77 Re: szkoła podstawowa nr 216 21.02.05, 15:04 wszystkich???ze wszystkich roczników???? Odpowiedz Link
titu_titu 1974 i też 216 03.08.05, 15:33 Pamiętam nauczycieli których wspominacie. To były czasy. Wtedy Sabina Witkowska wzbudzała powszechny lęk, a teraz się z tego śmieję.... Super forum, szkoda, że nie wiedziałam wcześniej o jego istnieniu. Wszystkich pozdrawiam :))) Odpowiedz Link