Gość: WIERCIOCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.09, 07:38 TRZYMAM KCIUKI! CHAMY, NIE ZABIJAJCIE KULTURY!!!!!!! "PAMIĘĆ I FANTAZJA" - HISTORIA I PRZYSZŁOŚĆ POLSKI: WOJCIECH WIERCIOCH wwwiercioch.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: das spiel ist aus no ale globalne chamy&co IP: *.dynamic.mnet-online.de 14.10.09, 08:30 maja w tym interes a socjotechniki stosowane przez amway&co zastosowane przez polityczny i gospodarczy aparat usa maja gdzies zrodlo mozna podsumowac to krotko do roboty nieroby k wasza mac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das spiel ist aus a tak na marginesie IP: *.dynamic.mnet-online.de 14.10.09, 12:23 no to jak to bylo z ta wystawa fotografii rogacza saszy f w centrum kultury rosyjskiej w münchen chodzi o gosci a szczegolnie o jedna pare z polski i zadnych bajek ani sztuczek daje wam tydzien czasu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY Oswiadczenie amwaya IP: *.cable.ubr07.hari.blueyonder.co.uk 14.10.09, 15:06 W związku z publikacjami dotyczącymi filmu „Witajcie w życiu”, pragnę poinformować, że firma Amway nie blokuje emisji filmu, nie dąży do jego zatrzymania ani nie prowadzi z Telewizją Polską SA żadnych rokowań o przejęciu praw do tego obrazu. Obowiązujący zakaz emisji filmu, obowiązujący do dzisiaj, wynika z wyroku sądowego, jaki zapadł w sprawie wniesionej przez osoby prywatne, które zostały w filmie bezpodstawnie ośmieszone i poniżone. Sąd uznał ich racje, zobowiązując twórców i producenta do zaniechania dystrybucji filmu. W obszernym uzasadnieniu orzeczenia mowa jest o tym, że „[...] film, który miał być zrealizowany na podstawie przedstawionego im projektu zatytułowanego >>Pozytywne myślenie<< nigdy nie powstał, nie przedstawiono prawdziwego tematu i scenariusza filmu, choć był już dawno napisany, wskutek czego doszło do naruszeniu dobrego imienia powodów, przedstawionych jako osoby bezmyślne, bezwolne [...], porównanych do sterowanych elektrodami królików [...]”. Stanowisko Telewizji Polskiej SA, która nie wyraziła zgody na projekcję filmu podczas Warszawskiego Międzynarodowego Festiwalu Filmowego, w niczym nie zmienia statusu filmu. To, że filmu oficjalnie nie wolno pokazać, nie wynika z woli Telewizji, ale z wyroku sądu, który uznał racje osób pokrzywdzonych przez film. Oczywiście, jest tu gdzieś w tle pytanie o granice wolności wypowiedzi. Można pytać, czy wolno powiedzieć wszystko, czy wolność wypowiedzi jest usprawiedliwieniem dla wszelkich działań. To jednak pytanie nie do firmy Amway, ale do osób skrzywdzonych – oraz do Sądu, który już w tej sprawie się wypowiedział. Poza tym w dobie internetu osoba, która chce zobaczyć film mimo zakazu, bez trudu go odnajdzie. Firma Amway ma z producentem filmu zupełnie inny proces – i nie wiąże się on z żadną blokadą. Choć nie zgadzamy się z wizją autora, nie blokujemy jego obrazu. Amway Polska uważa, że w filmie przedstawione zostały fałszywe dane o firmie. Sąd w procesie karnym przyznał nam rację, a postępowanie cywilne trwa. Anna Wieraszko rzecznik firmy Amway Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YYY z ponizszego wynika, ze rezyser kreci IP: *.cable.ubr07.hari.blueyonder.co.uk 14.10.09, 15:07 Firma Amway mówi: nie dążymy do zablokowania emisji filmu „Witajcie w życiu”. Jedynym powodem odwołania wczorajszej emisji podczas Warszawskiego Międzynarodowego Festiwalu Filmowego jest prawomocny wyrok sądu w sprawie wniesionej przez osoby prywatne. Dzisiaj w procesie cywilnym przeciw producentowi i TVP SA Amway wnosił o zakończenie sprawy, lecz strona pozwana zażądała przesłuchania nowego świadka. Wbrew sugestiom producenta filmu, Amway nie prowadzi z Telewizją Polską SA żadnych negocjacji w sprawie filmu, nie chce również przejęcia praw majątkowych do obrazu, który można obejrzeć w internecie. Stanowisko Telewizji Polskiej SA wobec projekcji filmu podczas Festiwalu nie tworzy nowych faktów. To, że filmu oficjalnie nie wolno pokazać, nie wynika z decyzji Telewizji, ale z wyroku sądu, jaki w 2005 roku zapadł w sprawie wniesionej przez osoby prywatne, które poczuły się ośmieszone. Sąd uznał ich racje, zobowiązując twórców i producenta do zaniechania dystrybucji filmu. Telewizja nie odwoływała się od tego wyroku. Późniejsze wydarzenia sądowe, w których nie uczestniczył już właściciel filmu (TVP SA), lecz jedynie jego producent (Contra Studio), zakończyły się umorzeniem ze względów proceduralnych, bo wobec prawomocnego zakazu emisji dalszy spór stał się bezprzedmiotowy. Umorzenie postępowania na tym etapie nie oznacza jednak podważenia wcześniejszej decyzji sądu o zakazie wszelkich form publicznego pokazu. Firma Amway prowadzi sprawę sądową z producentem filmu na inny temat. Amway uważa, że w filmie przedstawione zostały fałszywe dane o firmie. Korporacja nie zgadza się z przedstawioną w filmie wizją autora, ale nie blokuje jego obrazu. Wbrew temu, co publicznie twierdzą producent i autor filmu, nigdy nie zostali oni przez sąd uniewinnieni co do tej kwestii, ponieważ w procesie karnym sąd przyznał rację firmie Amway, a postępowanie cywilne jeszcze trwa. Dziś odbyła się kolejna rozprawa, na której sąd zdecydował o odroczeniu, ponieważ adwokat producenta wniósł o przesłuchanie jako świadka osoby przebywającej za granicą. Amaway Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefa Dederko: Nie złożyłem broni IP: *.icpnet.pl 15.10.09, 00:11 Panie Dederko, powinnam też Pana zaskarżyć, bo Pana film psuje mi bardzo mocno możliwość prowadzenia zwykłego biznesu sprzedaży bezpośredniej. Zrobił Pan z niego jakiś nieprawdopodobny horror, a to zwykłe mydła, kremy i witaminy. Może Pan nakręci także film o fanach Joego Vitala, Normana Peala, Denisa Waitleya, albo o książce Andrewa Bradbury "NLP. Wpływ na siebie i innych"? Dlaczego nie nakręci Pan filmu o tym, że seminarium z Vitalem w Warszawie, właśnie teraz kosztuje ponad 3000 za kilka godzin? Ja miałam takie seminaria za kilka złotych wstępu, kiedy w Polsce jeszcze nikt nie słyszał o NLP. Ale Pan z robił z tego czarownice! I spalił na stosie mój biznes, pokazując kilku nawiedzonych i nieudaczników, żeby nie powiedzieć, leni, co to myśleli, że dorobią się fortuny bez pracy! I cały czas szkaluje Pan firmę Amway. Jakby Pan nie umiał czytać...ani myśleć. Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QC Re: Dederko: Nie złożyłem broni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 19:32 POPIERAM w calej rozciaglosci. Jak sie czegos nie rozumie to sie nie robi o tym filmu... chyba, ze chce sie COS pokazac jako wypaczone i dobiera sie material pod tym katem... Na zepsuciu, zafalszowaniu prawdziwego obrazu tego biznesu traci tylko nasze spoleczenstwo... jestesmy robolami u innych kiedy madrzy tworza swoje sieci... Zachowujemy sie jak chlopi panszczyzniani w dobie rewolucji przemyslowej... Krytycy to tacy chlopi, ktorzy nie znajac co to fabryka (Amway) fabrykantowi tlumacza, ze fabryka nie da mu srodkow do zycia... ZYCze wszystkim madrych wyboro zyciowych w czasach szybkich ZMIAN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dederko: Nie złożyłem broni IP: *.mimuw.edu.pl 15.10.09, 14:39 Cała ta blokada więcej pewnie mówi o firmie Amway (która oczywiście, jak można się dowiedzieć, nie ma z ową cenzurą nic wspólnego, a zatem groźby i naciski ze strony Amway pan Laudyn i TVP zmyślili?) niż sam film. Każdy, kto umie myśleć, a zwłaszcza ci, którzy pamiętają jeszcze PRL-owską cenzurę, wyciągnie z tego wnioski. A ponieważ bez wątpienia firma Amway dobrze przemyślała potencjalne zyski i straty z przyjętej strategii, zapewne ustaliła, że korzyści z uniemożliwienia obejrzenia filmu Dederki szerokim rzeszom niezdolnym do samodzielnego myślenia są dla niej ważniejsze niż zniechęcenie małej grupy rozgarniętych, którzy i tak nie są jej do niczego potrzebni, byle siedzieli cicho. Nie neguję przy tym istnienia wyroku polskiego sądu w tej sprawie, mam za to nadzieję, że w końcu trafi on do Strasburga i zostaną z niego strzępy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amłejowiec Dederko: Nie złożyłem broni IP: 81.210.89.* 15.10.09, 16:10 ten film od dawan możan na jutubie bejrzeć, dziwie siętez amłejowcom ze tak sie go boją, to oznacza że prawdę pokazuje, co wg mojej opini tak jest. Jedna wielka manipulacja. W 1995 werbowano mnei do tego, wtedy zaczałem marketing studiować i jużwiedziałem ze w polsce ten amway nie wyjdzie, ale naiwnych było od groma hehe Odpowiedz Link Zgłoś
skory1 Re: Dederko: Nie złożyłem broni 10.05.10, 19:40 Gość portalu: amłejowiec napisał(a): > W 1995 werbowano mnei do tego, > wtedy zaczałem marketing studiować i jużwiedziałem ze w polsce ten > amway nie wyjdzie, Trele morele, na którejrzto polskiej uczelni ekonomicznej w 1995 r. uczono o marketingu wielopoziomowym, skoro nawet obecnie tego się nie robi? ;P Takie bajki to dzieciom opowiadaj. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myjacy zeby Dederko: Nie złożyłem broni IP: *.wide-net.pl 17.10.09, 00:13 mAM PYTANIE czY pan dederka cpa i czy Gwalci Dzieci... nie wiem czy TO prawda...ale po ogladnieciu szczatkowym WYPOCIN jego nazwijmy to filmiku..CHYBA ZADEN REZYSER SIE TAK NIE OSMIESZYL.. jak Pan DEDERKA... wykazujac sie Prymitywizmem i brakiem Logicznego Spojrzenia. Corporacja AMWAY...dziala w Kilkudziesieciu Krajach... Produkuje NAJLEPSZE WITAMINY NA SWIECIER..jedne z najleposzych KOSMETYKOW.....Byc moze PAN DEDERKA NIE UMYL WLOSOW szamponem SATINIQU..oraz NIE MYJE ZEBOW PASTA "GLISTER" Z Amwaya i MARZA MU SIE CIAGLE..Czasy...KIERDY to w latach 1970 tych i 80 tych..MOGLAM KUPIC TYLKO..PASTE DO NZEBOW o NAZWIE "PROTOZAN"...czyli PASTE DO PROTEZ....i w tym OKRESIE Utracilam ok 6 ZEBOW..bo i WITAMIHNN NIE BYLO...I JEDZENIA BRAK...a o paste 1 na pol roku trza bylo 1/2 LITRA WODKI dac..z Kartek...Panie DEDERKA...Osmieszyles SIE PAN...wiele LUDZI...ktorzy WESZLI do Amwaya..napewno NIKT ICH Z AMWAY NIE WYRZUCIL...JAKOS tak sie stalo ze jak srednio po okolo 7-10 SZTUK PASTY ludzie u mnie zamawiali...TO PO TYM SZUMIE...w Ciagu tych paru dni...MAM 18..ZAMOWIOEN NA PASTE...i dosc DUZO GRUPE NOWYCH Witamin LUDZIE sie zainteresowali...SMIESNY JESTES Dederka..Chyba MOZE NAGRAK FIL jak TO ..POLANSKI..ZGWALCIL..kilkunarollatke i jak tyle LAT unikal...KARY...Umyj PAN ZEBY PASTA "Z AMWAYA"...ale NIE musi Ich wyciagac ...hahh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Dederko: Nie złożyłem broni IP: *.chello.pl 17.10.09, 16:04 Dawno się tak nie ubawiłem. Ale nie jedz tej pasty za dużo, bo w końcu może trwale zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cordolium Panie Pawłowski, cenzura IP: 83.143.102.* 18.10.09, 04:58 została zlikwidowana w 1990r., a nie w 1989. Odpowiedz Link Zgłoś