Dodaj do ulubionych

Ostrożny powrót happy endu

IP: 91.198.15.* 14.01.10, 08:39
Hurt Locker świetny film, choć najmniej znany.
Najlepszy film o Iraku jak dotąd.
Jeżeli pokona go Avatar to będzie oznaczać po prostu, że nagroda jest za
budżet marketingowy.
Obserwuj wątek
    • Gość: xtrmntr No i uzbierałem listę tytułów do ściągnięcia... IP: *.jmdi.pl 14.01.10, 13:13
      ... szykuje się filmowy tydzień. Choć jak zwykle problem z PL napisami.
      Człowiek uczy się tego angielskiego całe życie i nie może się k... nauczyć...
      ...
      przesyłam listę dla chętnych:

thepiratebay.org/torrent/4668786/The_Hurt_Locker_2008_DVDRip_XviD-CiRCLE
      napisy.info/SzukajNapisow.php?to=Hurt+Locker%2C+The&tp=Hurt+Locker%2C+The&k=
      http://thepiratebay.org/torrent/5179402/Precious%5B2009%5DDVDSCR.XviD-DEViSE%5BExtraTorrent%5D

thepiratebay.org/torrent/5230429/The.Messenger.2009.LiMiTED.DVDSCR.XviD-DoNE.avi
      napisy.info/SzukajNapisow.php?to=Messenger%2C+The&tp=Messenger%2C+The&k=
      http://thepiratebay.org/torrent/5132891/Up_2009_480p_BRRip_XviD_AC3-ViSiON%28No_Rars%29
      napisy.info/SzukajNapisow.php?to=Up&tp=Odlot&k=
      http://thepiratebay.org/torrent/5204527/The.Blind.Side.DVDScr.XViD-PiratesRUs
      napisy.info/SzukajNapisow.php?to=Blind+Side%2C+The&tp=Blind+Side%2C+The&k=
    • burzol Ostrożny powrót happy endu 14.01.10, 15:23
      Po pierwsze do poprawki:

"Prawda będzie zapewne leżeć pośrodku, co oznaczałoby nominacje dla "Inictusa""
      Film ma tytuł "Invictus"

"Szanse ma także "An Emotion""
      Film ma tytuł "An Education"

To po pierwsze.

Po drugie szalenie ciężko zgodzić mi się z prezentowaną opinią o "Up In the Air", jestem wręcz skłonny do ponurego przypuszczenia, że autor artykuł tego filmu nie widział. Główny bohater, grany przez George'a Clooneya, nie ma nic wspólnego z Casanovą. On owszem jest samotnikiem, ale nie podrywaczem, nie podboje łóżkowe są jego pasją, a samo przemieszczanie się: fizyczne i międzyludzkie. Jednak największym błędem jest opisywać i oceniać "W chmurach" jako film o bezrobociu. Bo to przecież nie ma być społeczno-polityczny komentarz o współczesnej gospodarce, to jest film o czymś zupełnie innym, a bezrobocie jest tylko tłem, tematem, który pasuje do pokazania tego samotnego wędrowca w świecie pełnym ludzi żyjących osiadłym trybem życia.
      • Gość: bren e tam... taki tam dziennikarz "made in google" IP: *.jmdi.pl 14.01.10, 16:29
        wiadomo, że nic nie oglądał... posiedział na Czerskiej, podłubał w necie i
        wysmażył kotleta. Prawidłowy tytuł? Taki tam szczegół. Nawet reporteży lecą do
        Afryki i nawet z hotelu nie wychodzą, tylko patrzą, czy jest dostęp do netu... i
        piszą potem jak to w dżungli siedzą pod ostrzałem i robią wywiad z rebeliantami.
        Takie czasy.
    • Gość: tre Ostrożny powrót happy endu IP: *.chello.pl 14.01.10, 16:28
      "Jeśli prognozy o nominacji dla Danielsa się sprawdzą, będzie on pierwszym
      Afroamerykaninem w gronie kandydatów do tytułu "najlepszego reżysera roku".

chodzi tylko o rok 2009 czy o cala historie oskarow? bo jezeli to drugie to
      zdanie jest nieprawdziwe. john singleton?
    • Gość: drpbl Ostrożny powrót happy endu IP: *.187.242.195.ip.abpl.pl 14.01.10, 20:59
      Ciekawe, ciekawe... to znaczy rozumiem, że "Slumdog Millionaire", który wygrał
      rok temu to film ambitny, ponury i pozbawiony happy endu?
    • Gość: janukowycz Ostrożny powrót happy endu IP: 188.33.11.* 26.01.10, 14:01
      kobieta wiceprezydentem AMERYKI?
      kurczę, nie mam telewizora i przypadkowo takich rzeczy się dowiaduję!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka