Dodaj do ulubionych

ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłowskiej

01.04.10, 20:32
i jej pretensjonalnego "ale jestem alternatywna i słucham alternatywnej
muzyki" tonu. Jakie to były piekne czasy, kiedy po 19 mozna było posłuchać
Panów HCH...
Obserwuj wątek
    • airborell Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 01.04.10, 21:03
      pabellos napisał:

> i jej pretensjonalnego "ale jestem alternatywna i słucham alternatywnej
      > muzyki" tonu. Jakie to były piekne czasy, kiedy po 19 mozna było posłuchać
      > Panów HCH...

Spokojnie, może chce mieć liczną rodzinę.
      • pabellos Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 01.04.10, 21:11
        Też mam taką nadzieję... Ale póki co mołgaby chociaż urlop wychowawczy przedłużyć.
        • tuberfit Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 01.04.10, 21:26
          Mimo wszystko niech nie przedłuża urlopu, teraz na jej miejsce wskoczyłby
          Sami-Wiecie-Kto;-).
          • tuberfit Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 01.04.10, 21:29
            Sami-Wiecie-Z-Czym:-D.
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 02.04.10, 00:21
      HCH to jest to! To co? Już ich nie będzie po 19.00? Ładnie tam pogrywali.
      Tymczasem Pani Szydłowska nie pasuje mi do tego radia.Zdecydowanie wyłączam
      kiedy ją słyszę.
      • smutas13 Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 02.04.10, 06:59
        nadwyrezony_fan_trojki napisał:

> Pani Szydłowska nie pasuje mi do tego radia.Zdecydowanie wyłączam
        > kiedy ją słyszę.

Też tak uważam i też wyłączam radio, kiedy ją słyszę.
      • ars18 Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 02.04.10, 20:10
        a ja wręcz przeciwnie, włączam radio kiedy ma audycje.
        • iza_bel Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 03.04.10, 17:51
          ...też wyłączam. I dla pewności wyjmuje wtyczkę z gniazdka ;-)
          • ropsu Ale marudzicie! 07.04.10, 19:26
            Nie rozumiem czego marudzicie. Toż pani Szydłowska i jej goście są prekursorami
            nowej Polszczyzny. To w jej audycjach już lata temu usłyszałem, że The Beatles,
            to nie zespół czy grupa ale PROJEKT. Konkurs, to też PROJEKT! Wystawa, to
            również PROJEKT! Można tak długo cytować... Najsmutniejsze jest to, że językowe
            koszmarki pani Szydłowskiej są teraz powielane na potęgę; ot choćby PROJEKT
            TATA. Nawiasem mówiąc ciekawi mnie jak mój ukochany Program 3 godzi znęcanie się
            nad takimi potworkami językowymi w audycji "Co w mowie piszczy" z emitowaniem
            kilka godzin później programu "Projekt tata".
            • smutas13 Re: Ale marudzicie! 08.04.10, 07:49
              ropsu

Jak tu nie matudzić?
              • nierozpoznawalny Re: Ale marudzicie! 08.04.10, 08:44
                Niedługo Trójka zmieni nazwę na "Projekt 3" ;)
                • morven Re: Ale marudzicie! 08.04.10, 10:38
                  Bardzo marudzicie, faktycznie ;-) Owszem, Szydło nadużywa słowa projekt, ale
                  pokażcie mi takiego, który nie nadużywa żadnego, absolutnie żadnego słowa. Po
                  drugie, język to twór żywy - nie wiem, czy wiecie, ale jeszcze 30-40 lat temu
                  np. słowo "rajstopy" było uważane za błędne i niechlujne. Po trzecie, każdy
                  kiedyś zaczynał, a Szydło jest w Trójce chyba od pięciu czy sześciu lat. W
                  porównaniu ze stażem innym to krótko. Moim zdaniem zmienia się wyłącznie na
                  korzyść, dajcie jej szansę. To bystra dziewczyna - miałam z nią kiedyś do
                  czynienia osobiście i wiem to na 100%. Naprawdę, lepsze Szydło niż Rokos czy
                  inna Wrona.
                  • ropsu Re: Ale marudzicie! 08.04.10, 14:13
                    Zgadzam się z Tobą; lepsze Szydło niż niechlubnej pamięci Rokos. Uważam wręcz,
                    że obrażamy panią Szydłowską porównując ją do tego osobnika. Akceptuję też fakt,
                    że język nieustannie się rozwija i ewoluuje. Niech odbywa się to jednak z
                    sensem!!! Jeśli niejaki Olivier Janiak tytułuje swój program w TV "Projekt
                    Plaża", to nie obchodzi mnie to wcale a wcale. Nie moje poziomy i klimaty!
                    Trójka posiada jednak salę koncertową im.Agnieszki Osieckiej, a to oznacza
                    bardzo wysoko podniesiona poprzeczkę. Tak więc potworki typu "Projekt Tata" czy
                    "mój ulubiony projekt The Beatles" są moim zdaniem kompromitujące dla Programu
                    3. Chyba, ze jako ponad czterdziestoletni starzec nie powinienem się już
                    wypowiadać na temat współczesnej mowy...
    • oaken Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 01.05.10, 19:46
      Mam to samo. Ona po prostu stara się być bardziej alternatywna niż program,
      który prowadzi.
      Niestety można usłyszeć ją też w sobotę i to jest straszne.
    • asasello_krakow Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 04.05.10, 06:00
      niektórzy muszą kogoś "nie trawić", życzyć komuś odejścia itd...rozumiem, że są
      oczywiste przypadki (Rokos, Piśko), ale żeby kogoś dosłownie "skręcało" przez
      błahostki typu nadużywanie jakiegoś słowa?...przeszkadza Wam, napiszcie (ja tak
      robię)...a generalnie okażcie odrobinę tolerancji, bo od tych złych emocji
      wrzodów żołądka się nabawicie...
      • nadwyrezony_fan_trojki Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 05.05.10, 00:09
        Problem w tym,że Agnieszka Szydłowska to oczywisty przypadek w stylu Rokosa.
        Tolerancja się skończyła-mieliśmy jej wystarczająco dużo. Dyrektor Sobala szuka
        podobno wolnego miejsca w eterze... gdyby skrócił "działalność" tej pani wszyscy
        byliby spokojniejsi. Nie chcę na nikogo najeżdżać, ale ona od początku jakby nie
        pokapowała w jakim radiu pracuje.
      • nadwyrezony_fan_trojki Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 16.06.10, 02:36
        Adam Piśko obok Mariusza Rokosa? Oj, to zdaje mi się być mocne nadużycie. Wiem,
        będę kontrowersyjny, ale kolega Piśko jest niezłym radiowcem. To taki dobry
        krakowski materiał. Na moje oko do Chilli ZET w życiu by nie poszedł. Nie
        porównujmy go z Mariuszem Rokosem.
        • astat5577 de gustibus 16.06.10, 17:22
          Hm, swego czasu chyba tu broniłam i Adama Piśko, i Agnieszkę Szydłowską. Krakusów lubię z zasady i naprawdę Adama Piśko lubiłam, pasowal do takiej 3 z Grupą Mozarta w tle.
          agnieszkę Szydłowską jakoś lubię bez żadnych powodów. Nie moje gusta muzyczne i nie za bardzo mi z nią po drodze, ale sympatię czuję.

U nas dziś metalowo i ostro na Bemowie, jako mieszkańcy, mamy zniżki:)
          • astat5577 errata 16.06.10, 17:27
            bronić kogo czego.
            Bronilam Agnieszki Szydłowskiej.
            A zreszta idiotyzm z 'broniłam'. Ma swoich fanów, ja tylko lubię i nie lubię ataków.
    • nadwyrezony_fan_trojki Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 16.06.10, 00:05
      Zbliża się Open'er Festival. Mam mieszane uczucia w stosunku do tego festiwalu.
      Agnieszka Szydłowska znowu będzie miała antenowy priorytet podczas trwania tego
      festiwalu. Nie mogę się przekonać. Macie też coś takiego?
      • nikorason Re: ja nie zwariowałem - nadal nie trawię Szydłow 16.06.10, 21:04
        Też

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka