Dodaj do ulubionych

Nowe forum

20.04.18, 00:04
Jestem pierwsza wink

Jak fajnie, że powstało, bo inne forum - savoir-vivre - to dyktatura moderatorki, obrażanie i kasowanie postów niezgodnych z poglądami moderatorki oraz powoływanie się na nieistniejące zapisy netykiety.

Mam nadzieję, że tu będzie miło, kulturalnie i obiektywnie smile
Obserwuj wątek
    • positronium Re: Nowe forum 20.04.18, 00:08
      Ja też mam taką nadzieję! nie ukrywam, że forum sv jest mi znane... Od najgorszej strony.
      Regulamin się tworzy, postaram się go zamieścić i przypiąć niedługo, a nie czekać latami. XD
      • reinadelafiesta Re: Nowe forum 20.04.18, 01:20
        Z tamtego forum uciekło dużo ludzi, a szkoda, bo mieli sporo ciekawych spostrzeżeń. Może tutaj się odnajdą?
        • positronium Re: Nowe forum 20.04.18, 07:43
          Liczę na to, szczerze mówiąc. Tam było na prawdę sporo fajnych rozmówców, których zakrzyczano albo zakneblowano.
          • kora3 Re: Nowe forum 10.05.18, 12:13
            Dzięki za informację o nowym forumsmile
            • positronium Re: Nowe forum 10.05.18, 12:36
              Nie ma za co smile Mamy tu kilka ciekawych tematów, zapraszam do zabawy. wink
              • kora3 Re: Nowe forum 10.05.18, 12:41
                W paru już coś napisałam smile
                • positronium Re: Nowe forum 10.05.18, 13:10
                  Super, cieszę się że coś znalazłaś dla siebie. Na razie jeszcze się rozkręcamy, ale jak na trzy tygodnie od założenia to w sumie nie najgorzej nam idzie. Zawsze się znajdzie jakiś problem do rozważenia.
    • reinadelafiesta Re: Nowe forum 20.04.18, 01:37
      To wszystko będzie zależeć od piszących. Jak będziemy pisać - takie będziemy mieć forum. I żaden moderator nie pomoże, jeśli nie będziemy się sami pilnować, żeby utrzymać poziom. Właśnie, ciekawe, czy moderator jest przewidziany?
      • jolanta4447 Re: Nowe forum 20.04.18, 02:23
        Moderatorem jest założyciel tego forum.
        O ile wiem - bardzo kulturalny i obiektywny.
        • positronium Re: Nowe forum 20.04.18, 07:41
          jolanta4447 napisała:

> Moderatorem jest założyciel tego forum.
          > O ile wiem - bardzo kulturalny i obiektywny.

Dziękuję Jolanto za miłe słowa. smile

No, swoje za uszami mam, zdarzyło mi się powiedzieć o dwa słowa za dużo. Ale właśnie pamiętając o tym, postaram się tak pokierować dyskusją, żeby utrzymać kulturalny poziom.

Też mam nadzieję, że odnajdą się tutaj ludzie, którym zależy na wymianie myśli, a nie obelg.

Na razie moderuję tylko ja, zobaczymy jak rozwinie się sytuacja. Forumowicze będą informowani, bo przejrzystość to podstawa braku nieporozumień.
          • reinadelafiesta Re: Nowe forum 20.04.18, 08:38
            "Też mam nadzieję, że...."
            Co będzie pierwszym tematem?
            • positronium Re: Nowe forum 20.04.18, 10:07
              reinadelafiesta napisała:

> Co będzie pierwszym tematem?

Już się pojawił, temat z gatunku "forum, poradź..." wink
              • alexxa6 Re: Nowe forum 20.04.18, 17:21
                smile no to kolejna..... się melduję smile
                • positronium Re: Nowe forum 20.04.18, 17:27
                  Wow, cześć! smile Meldunek przyjęty, oby dobrze Ci się tu służyło. Ze swojej strony dołożę wszelkich starań, żeby tu było kulturalnie. Nazwa działu zobowiązuje!
    • majaa Re: Nowe forum 20.04.18, 17:23
      Cześć smile Odszukałam to forum korzystając z podpowiedzi Sera. Chętnie się przyłączę i też mam nadzieję, że tu będzie inaczej, przyjemniej smile
      • positronium Re: Nowe forum 20.04.18, 17:28
        Hej Majaa! Szkoda, że Ser w takich okolicznościach skończył przygodę z forum sv. Ale trochę to było nieuniknione, w końcu ile innych osób odeszło po cichu, nie?
        • majaa Re: Nowe forum 20.04.18, 18:05
          No niestety sad
          Ale ja tam jestem optymistką i wierzę, że zbierzemy tutaj sporo fajnych ludzi, i starych i nowych znajomych smile
          • verdana Re: Nowe forum 20.04.18, 20:38
            Ja też sie przenoszę.
            • aqua48 Re: Nowe forum 20.04.18, 20:53
              Nie wiem jeszcze czy zrezygnuję ze starego forum, być może ono zamrze śmiercią naturalną, ale też na pewno tu będę zaglądać, jeśli będą ciekawe dyskusje na poziomie smile
              • positronium Re: Nowe forum 20.04.18, 21:28
                Na szczęście można swobodnie kursować tu i tam. smile dla forumowiczów to w sumie same zalety - dwa miejsca o podobnym zakrzywieniu, więc można sobie skakać między tematami i stylami.
                • condesa Re: Nowe forum 20.04.18, 22:27
                  @ do Wszystkich☺
                  Jak ja się cieszę, że tutaj Was znalazłam.
                  Do Ciebie Verdano napisałam na pocztę, nie wiedziałam tylko, czy ją masz. W pięknym stylu odeszłaś, krótko i węzłowato.
                  Ty, Aquo widziałam już lata temu walczyłaś z moderacją, czytałam stary wątek. I utwierdził mnie w przekonaniu, że zmian nie będzie.
                  Majaa - liczę na Twój spokój i opanowanie, bardzo mi imponuje.
                  Tak samo cieszę się na dyskusje z Alexxą, może Panną.z.dworku, Olą i innymi.
                  Żal mi tamtego forum, czytałam je od lat, ale czasem trzeba po prostu odejść. I cieszę się, że jest mi to dane w tak doborowym gronie.
                  A ponieważ nie chcę, żeby mi coś przypominało stare dzieje, jak zaczynamy na nowo, to pozwólcie, że się przedstawię, od dzisiaj Reinadelafiesta😁
                  • verdana Re: Nowe forum 21.04.18, 14:15
                    Już moja wypowiedź poleciała. Cenzura jest czujna.
                    • positronium Re: Nowe forum 21.04.18, 14:24
                      verdana napisała:

> Już moja wypowiedź poleciała. Cenzura jest czujna.

To ciekawe, bo Twój wątek był raczej kulturalny i spokojny. Jasne, łamał Netykietę, bo nie był bezpośrednio związany z tematem forum... Ale wyrzucanie takich głosów jest jeszcze mniej związane z praktykowaniem savoir-vivre'u. Tak przynajmniej mi się wydaje.

W sumie już nie ma tam też wypowiedzi Sera, to mogę ją tu odblokować, bo już nie będzie się dublowało.
    • annthonka Re: Nowe forum 20.04.18, 22:20
      To ja też się przywitam. Zapewne nie zrezygnuję całkowicie forum SV, ale chętnie zadomowię się też tutaj.
    • puczasec Re: Nowe forum 20.04.18, 23:14
      Jestem. Chętnie będę czytał i czasem pisał. Kłócić i dyskutować można, można mieć skrajnie odmienne poglądy od kogoś, ale taka cenzura i bezmyślność głupiutkiej moderatorki jak na tamtym forum, to był skandal.
      • positronium Re: Nowe forum 25.04.18, 07:56
        No cóż, moderatorki na tamtym forum są dwie.
        Tutaj mamy trochę inny styl, nawet można podyskutować o moderacji, jeśli ktoś będzie miał pytania.
    • bezsenna_pani Re: Nowe forum 21.04.18, 00:35
      Cześć smile! Z przyjemnością i nadzieją zmieniam klimat smile
      • condesa Re: Nowe forum 21.04.18, 00:44
        @Bezsenna_pani
        To tak jak i my☺ Zapraszamy do zakładania nowych wątków.
    • positronium O czym chcemy dyskutować? 21.04.18, 15:07
      Tak sobie myślę, że wykorzystam ten temat na zrobienie miejsca, w którym możemy pisać, jakie problemy związane z dobrymi obyczajami najbardziej nas interesują.
      Ja na przykład uwielbiam roztrząsać wszelkie kwestie związane z kuchnią i etykietą podawania jedzenia. Taki konik.
      Jako założyciel poczuwam się do zapewnienia wszystkim forumowiczom tematu do ciekawej rozmowy, więc przyda mi się trochę sugestii, co też chcielibyście tu widzieć.
      Wiadomo, wszystko wyjdzie w praniu. Ale wskazówki są zawsze mile widziane. smile Zamieniam się w słuch.
      • aqua48 Re: O czym chcemy dyskutować? 21.04.18, 17:09
        Kuchnia to też mój osobisty konik, ale także wszystko co się łączy z szeroko pojętym kulturoznawstwem.
    • ola5488 Re: Nowe forum 24.04.18, 21:39
      I jak się witam, miło widzieć znajome ,,twarze" smile Pozdrawiam, świetna inicjatywa!
      • reinadelafiesta Re: Nowe forum 24.04.18, 23:03
        @Ola5488
        Brakowało Cię, dobrze że jesteś ☺
      • positronium Re: Nowe forum 25.04.18, 07:53
        Trzeba było coś zrobić, a skoro nie było chęci poprawy tam, to naturalnym następnym krokiem było stworzenie własnego miejsca. smile
        Dobrze że jesteś, Twoje rzeczowe podejście do problemów bardzo się tu przyda!
    • liliawodna222 Re: Nowe forum 24.04.18, 22:42
      Dobry wieczór smile Czy można się przyłączyć? wink
      • reinadelafiesta Re: Nowe forum 24.04.18, 23:05
        @Liliawodna222
        Dobry wieczór☺ Myślę, że w imieniu wszystkich mogę powiedzieć, że oczywiście i będzie nam bardzo miło.
        • liliawodna222 Re: Nowe forum 25.04.18, 07:02
          Dzięki smile
      • positronium Re: Nowe forum 25.04.18, 07:54
        Ja też, z lekkim opóźnieniem, witam serdecznie. smile
    • gryczana Re: Nowe forum 25.04.18, 00:15
      To i ja chciałbym się przywitać w spokojnej i miłej atmosferze. Cieszę się, że dzięki postowi Jolanty na s-v odnalazłam to forum.
      • jolanta4447 Re: Nowe forum 25.04.18, 00:53
        Witaj gryczana!
        Miło, że jesteś z nami wink
      • positronium Re: Nowe forum 25.04.18, 07:55
        Cześć Gryczana! Niech Ci się tu dobrze pisze i miło prowadzi dysputy. wink
      • reinadelafiesta Re: Nowe forum 25.04.18, 23:27
        @Gryczana
        Cieszymy się, mam nadzieję, że razem stworzymy coś fajnego☺
    • kornel-1 Re: Nowe forum 03.05.18, 11:40
      Też przypadkiem tu trafiłem. To dobra inicjatywa. Jakie jest/było forum Savoire vivre (nazwa wciąż z błędem ortograficznym) większość forumowiczów zna z autopsji. Nigdy nie mogłem zrozumieć Kiciora, dlaczego - widząc brak profesjonalizmu jednej z moderatorek - dopuścił do oddania w jej ręce swego forum.

To, co mi przeszkadzało na tamtym forum, to brak otwartości na życiowe sprawy, przywiązanie do stereotypów i kurczowe trzymanie się własnych poglądów. A także trudności z logicznym argumentowaniem. To ostatnie, to codzienność, nie tylko na forum SV.

Problemem dostrzeżonym przeze mnie był również brak wyraźnego oddzielenia tego, co mówią zasady SV od indywidualnych opinii. Efektem był/jest magiel, w którym wyrażane są sprzeczne, przeciwstawne opinie i oceny nt. danej kwestii. SV nie jest sztywnym zbiorem zasad i reguł na każdą okazję, ewoluuje, jednak przypadkowość i przeciwstawność wypowiedzi sprawia wrażenie ze "wszystko jest dozwolone". Fora internetowe maja to do siebie, że często nie ma na nich autorytetu, z którego zdaniem by się liczono: w rezultacie osoba zwracająca się z jakimś zapytaniem na forum dostaje zbiór wykluczających się rad. Jak wybrnąć z tego - do przemyślenia na tym forum.

Trzymam kciuki za to, by forum "Dobre obyczaje" nie padło tak, jak forum Buby, lecz rozwijało się i przyciągało zainteresowane osoby. Nie zamierzam jakoś specjalnie włączać się tu do dyskusji, zwyczajnie - mam inne sprawy na głowie, ale chętnie będę nowemu forum kibicować.

Kornel
      • positronium Re: Nowe forum 03.05.18, 12:56
        Cześć Kornelu!
        Twoja dawna sygnaturka jest tu większości dobrze znana. Bardzo się cieszę, że nadal bywasz na forum, bo szczerze mówiąc bałam się, że burza sprzed kilku lat wywiała wszystkich.
        Co do sposobu funkcjonowania tego forum - pożyjemy, zobaczymy. Mam nadzieję, że uda się utrzymać sensowny poziom debaty i zainteresowanie tematem bez uciekania do tanich chwytów. Na pewno nie będziemy się bawić w nagonki.
        • matylda1001 Re: Nowe forum 04.05.18, 01:31
          Positronium... to nowy nick, prawda? Kim byłas na forum s-v? (jeśli to nie tajemnica).
          • positronium Re: Nowe forum 04.05.18, 01:35
            Tajemnica. smile
            • matylda1001 Re: Nowe forum 04.05.18, 01:49
              Szkoda bo w tej sytuacji czuję się podobnie jak wtedy gdy rozmawiam z kimś w lustrzankach na nosie wink
              • positronium Re: Nowe forum 04.05.18, 01:51
                Przykro mi, że tak to odbierasz.
                • matylda1001 Re: Nowe forum 04.05.18, 13:36
                  Nie zamierzam Cie dekonspirować skoro wolisz pozostać anonimowa ale wiem, kim jesteś smile Wydało mi się dziwne, że osoba bardzo aktywna na tamtym forum nagle znika i tu się też nie pojawia, no i tak po nitce do kłębka... Każdy z nas ma indywidualny sposób pisania, to takie "linie papilarne na duszy" wink i one są bardzo widoczne. Poza tym pewien błąd, który (jak zauważyłam) popełniały na forum s-v tylko dwie osoby. Jedna z tych osób bywa tu ale podpisuje sie swoim stałym nickiem, pozostaje druga Osoba... smile
                  Ps. Fajnie, że założyłaś to forum smile
                  • asia.sthm Re: Nowe forum 04.05.18, 14:26
                    No prosze, a ja myslalam ze tylko ja taka madra jestem big_grin
                  • liliawodna222 Re: Nowe forum 04.05.18, 16:00
                    Coś mi świta... wink
    • bene_gesserit W kwestii technicznej 05.05.18, 13:49
      Jestem bardzo zadowolona, że forum powstało smile
      Jeszcze bardziej, że <granie na nosie> zostałam zaproszona smile

Z doświadczenia wiem, że forum bez świeżej krwi szybko zamiera.
      Stare s-v jest promowane przez Gazetę - jest na głównej liście forów - zupełnie nie związany z forum forumowicz ma problem i wchodzi tam. To tajemnica jego sukcesu, mimo - ujmę to delikatnie - kontrowersyjnych praktyk jednej z moderatorek.

Proponuję promować to forum na innych forach, na których bywamy - np przez sygnaturkę z linkiem. Co wy na to?
      • positronium Re: W kwestii technicznej 05.05.18, 19:38
        Cześć Bene, cieszę się, że do nas trafiłaś. smile
        "Proponuję promować to forum na innych forach, na których bywamy - np przez sygnaturkę z linkiem. Co wy na to?"

Jestem jak najbardziej za tym pomysłem, jak widać. Chociaż z tego co wiem na niektórych forach wpisy z linkami do innych forów w sygnaturce są automatycznie usuwane, więc to niestety nie jest zawsze dobra forma reklamy.
        • bene_gesserit Re: W kwestii technicznej 05.05.18, 19:42
          Można spróbować.
          Gazeta tnie etaty, więc pilnujących jest już mało, może się da coś przemycić.
        • asia.sthm Re: W kwestii technicznej 05.05.18, 20:09
          > Chociaż z tego co wiem na niektórych forach wpisy z linkami do innych forów w sygnaturce są automatycznie
          > usuwane, więc to niestety nie jest zawsze dobra forma reklamy.

Pewnie z przekory lub niszczeniu konkurencji, wszystko to wbrew dobrym obyczajom.
          Jednak aktywny link w sygnaturce to jedyna dopuszczalna forma reklamy na forach. Linki przestaja byc aktywne tam gdzie nie uaktywniono BBC kodow i w komentarzach pod artykulami gazety.
        • jolanta4447 Re: W kwestii technicznej 05.05.18, 21:54
          Dziwię się, że inne fora o innej tematyce mogą blokować sygnaturki reklamowe.

Niby co szkodzi sygnaturka o 'Dobrych obyczajach' forum o oszczędzaniu, językach, kuchni czy dzieciach?
      • reinadelafiesta Re: W kwestii technicznej 05.05.18, 22:35
        @Bene_gesserit
        Dobry pomysł. A Gazeta będzie promować to, co będzie jej się opłacało, więc ciekawe tematy mogą pomóc. A skoro coraz więcej osób do nas przechodzi i to takich, które mają coś mądrego do powiedzenia, to może i z tym nie będzie problemu?
    • 10iwonka10 Re: Nowe forum 07.05.18, 16:13
      Dobry pomysl z tym nowym forum. Przypuszczam ze bycie moderatorem nie jest latwe ale mnie sie wydaje ze zadaniem moderatora jest szybka reakcja gdy ktos lamie zasady forum ( trolowanie, obrazanie innych,wulgaryzm) a nie narzucanie innym swojego zdania.Nawet nie narzucanie ale protekcjonalny ton jakby sie pouczalo male dzieci.
      • reinadelafiesta Re: Nowe forum 07.05.18, 16:22
        @10Iwonka10
        Oj tam oj tam😁 Nikt się nie certolił i nie narzucał nikomu swojego zdania. Po prostu wycinało się oponenta.
        Ostatno na sv pojawiła się reklama pewnej strony z prezentami, kiedy zwróciłam uwagę, że Netykieta zabrania reklam, to mój post został usunięty. A reklama oczywiście została. Ale jeździć ludziom po głowie też można tylko do czasu☺
        • 10iwonka10 Re: Nowe forum 07.05.18, 17:53
          Cos jak w 'Folwarku zwierzecym'- wszyscy jestesmy rowni ale sa lepsi I lepsiejsi smile.

Mnie troche zaskoczylo cos innego. Byl taki watek ze ktos odszedl z Banku I zabral ze soba dane klientow- wedlug opinii moderatorki to bylo ok bo to byli jego klienci. Kompletny brak znajomosci tematu- zwlaszcza gdy przepisy sie zaostrzaja z nowa ustawa o ochronie danych osobowych. Po pierwsze to bylo nieetyczne po drugie zgodnie z nowa ustawa klient ma prawo wiedziec co firma robi z jego danymi a taki pracownik nie wiadomo co z nimi zrobi I jakim firmom moze je sprzedac.Co innego gdy klientowi przy spotkaniu powie sie ze sie odchodzi I gdzie sie idzie- wtedy ma on wolny wybor isc za doradca do nowego Banku czy zostac gdzie sie jest.
      • ola5488 Re: Nowe forum 07.05.18, 18:43
        Tak, też myślę, że moderowanie to niewdzięczne zajęcie wink Dlatego cieszę się, że powstało to forum i dobrze się je czyta. Nigdy nie da się zadowolić każdego, to balansowanie wśród różnych racji i stanowisk. Ważne, by uchwycić obiektywizm i nie dawać się ponieść emocjom. Czego życzę i moderatorce niniejszego forum i dyskutantom smile
        • bene_gesserit Re: Nowe forum 07.05.18, 19:52
          Ja myśłę, że najfajniej, żeby się skrzyło.
          Im więcej różnych poglądów na tę samą sprawę, tym lepiej. Z mnogości punktów widzenia rodzi się nowa jakość, w gąszczu łatwiej znaleźć swoją ścieżkę.

Nota bene: bardzo doceniam produktywność moderatorki - oby zostało jej trochę pomysłów na kolejne wątki. A nam przybyło smile
          • positronium Re: Nowe forum 08.05.18, 10:41
            Dzięki za miłe słowa. smile

Ja tam lubię jak są w grupie różni ludzie, z różnymi pomysłami na ten sam problem.
            Tylko nie lubię obrażania ad hoc. Takie odruchy są mi dobrze znane, da się je okiełznać, więc niech się skrzy, byle grzecznie. Chyba nam wszystkim potrzeba takiego miejsca, gdzie nie trzeba się martwić o odbijanie ataków, a można po prostu skupić na rozmowie.
            • asia.sthm Re: Nowe forum 08.05.18, 11:02
              @positronium
              > Ja tam lubię jak są w grupie różni ludzie, z różnymi pomysłami na ten sam problem.

Tyle, ze na ow problem kazdy moze spojrzec inaczej i w innym miejscu problemu sie dopatrzec. Tego nie bierzesz pod uwage? Nie wiem jak wyobrazasz sobie skrzenie skoro oczekujesz ze kazdym kieruja te same motywy.
              • positronium Re: Nowe forum 08.05.18, 11:10
                Asiu, ja oczekuję od wszystkich jednakowej kultury w wyrażaniu odmiennych poglądów.
                • asia.sthm Re: Nowe forum 08.05.18, 11:33
                  Nie ma czegos takiego jak jednakowa kultura. To tak jakbys oczekiwala od wszystkich jednakowej wrazliwosci i jednakowego sposobu bycia.
                  • positronium Re: Nowe forum 08.05.18, 11:41
                    Dlatego masz w wątku przypiętym na początku forum zbiór wskazówek - polecam lekturę.
                    Dowiesz się, o co tutaj chodzi.
                    • asia.sthm Re: Nowe forum 08.05.18, 12:26
                      > Dowiesz się, o co tutaj chodzi.

Zabrzmialo to bardzo protekcjonalnie big_grin
                      Przeczytalam i zinterpretowalam - umiescilas tam wskazowki a nie kodeks karny.
                      Jasne ze to ty bedziesz glownym arbitrem oceniajacym kulture forumowiczow oraz poziom ich profesjonalnych wypowiedzi.
                      • positronium Re: Nowe forum 08.05.18, 13:23
                        Dokładnie, Asiu. Jeśli dla Ciebie określenia w rodzaju "łże jak pies" i "ofiara losu" są kulturalne, no to tak jak już wcześniej zauważyłaś mamy rozbieżne poglądy, nie tylko na to co zabawne.
                        Aby nie było niejasności - nie masz tu mandatu na "demaskowanie trolli" bo nie potrafisz tego zrobić kulturalnie.
                        Jeśli tak bardzo zależy Ci aby zabłysnąć gorliwością przed innymi Forumowiczami, to na ematce mają problem z trollowymi wątkami, a i mają tam inne zasady rozmowy... Widowni tez będziesz miała więcej niż tu.
                        Daj nam rozmawiać w spokoju.
                        • asia.sthm Re: Nowe forum 08.05.18, 13:31
                          > Daj nam rozmawiać w spokoju.

Alez ja wam daje rozmawiac w spokoju, to ty mi nie pozwalasz rozmawiac w spokoju.
                          Prosze mnie zabanowac - moge byc pierwsza dla przykladu.
                          • positronium Re: Nowe forum 08.05.18, 13:34
                            Ok, dobrze.
                            Wyłączam Cię na tydzień, jeśli masz ochotę potem wrócić to pamiętaj proszę, żeby nie obrażać innych forumowiczów przy prezentowaniu swojego zdania.
                            • asia.sthm Re: Nowe forum 08.05.18, 13:55
                              No to wylacz porzadnie, bo poki co nie dziala big_grin
                              • positronium Re: Nowe forum 08.05.18, 14:31
                                Opcja wyłączenia jest jedna.
                                Dzięki za znak, zapytam gdzie trzeba skąd taki błąd.

Ciekawe, jak to wykorzystasz. smile
                                • aprylis Re: Nowe forum 08.05.18, 16:15
                                  > Ciekawe, jak to wykorzystasz. smile

Nie wykorzystam - to koniec naszych dyskusji.
                                  (asia.sthm)
                                  • positronium Re: Nowe forum 08.05.18, 17:57
                                    Jeśli jednak zmienisz zdanie, w przyszły wtorek będziesz miała otwarte drzwi (na koncie Asia.sthm).
                                    Najlepszego!
                                    • ola5488 Re: Nowe forum 08.05.18, 21:05
                                      positronium napisała:

> Jeśli jednak zmienisz zdanie, w przyszły wtorek będziesz miała otwarte drzwi (n
                                      > a koncie Asia.sthm).
                                      > Najlepszego!
                                      >

Ech, ale w jakim celu to było? „Gdyż nie ma ucieczki przed gębą, jak tylko w inną gębę"...
                                      • jolanta4447 Re: Nowe forum 09.05.18, 01:24
                                        Asia sama prosiła się o ban.

Chcemy kulturalnych dyskusji. Jeśli ktoś ma inne zdanie lub poglądy, może wyrazić to grzecznie, a nawet z humorem.

Nie chcemy obrażania, nazywania innych trollami (jeśli czujemy trolla, to wtedy nie trzeba odpowiadać prowokatorowi i zmilczeć, aż sam uschnie bez odpowiedzi).
                                        Odpowiadamy na główne pytanie, choć dygresje nie są zakazane.

Może Asia wróci na DO, może na s-v, choć tam też trochę rozrabiała, może zacznie szukać trolli na innych forach.

Asiu, przemyśl swoje wypowiedzi i mimo swoich poglądów, spróbuj być trochę bardziej łagodna i stonowana.
                                        Zapraszamy za tydzień wink
                                      • positronium Re: Nowe forum 09.05.18, 07:39
                                        W jakim celu? To wyciągnięcie ręki, nie mam zwyczaju chować urazy. Pamiętliwa też nie jestem. Minie tydzień, forum będzie przecież w tym czasie szło dalej, jeśli Asia będzie chciała wrócić to ma gdzie.
    • positronium Miejsce dla nowych Forumowiczów 07.06.18, 10:47
      Regulując troszkę świecką tradycję - chciałabym zachęcić nowych Forumowiczów do wpisywania ewentualnych pozdrowień lub powitań w tym wątku. Przypinam go w tym celu zaraz pod postem założycielskim.
      Jolanto - dziękuję Ci za jego założenie!

Miłego pisania! smile
      • magazynka Re: Miejsce dla nowych Forumowiczów 07.09.18, 02:41
        No to witam i pozdrawiam wszystkich nowych użytkowników !
        Gadajmy, spierajmy się i dyskutujmy.
        Zawsze człowiek pozna inne poglądy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka