Dodaj do ulubionych

Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III?

IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20.04.02, 22:38
Proponuje podzielenie sie wiedza, gdzie mozna znalezc audycje bylych dziennikarzy - prezenterow
Trojkowych (jaka stacja, jakie audycje, kiedy - dzien, godzina?). Na przyklad: Hanna Maria Giza: ponoc
przeszla do programu drugiego: kiedy i o ktorej godzinie bedzie prowadzila audycje? POdobnie - kto
wie, co sie dzieje z Wojciechem Ossowskim? Lista, niestety, moze byc dluuuga.
Obserwuj wątek
    • Gość: johny Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.elblag.dialog.net.pl 20.04.02, 23:05
      Kasiu brzmi jak zaproszenie do apelu poległych..a już nie
      podległych pod Dyrekcję PR3:

1. to wiadomo od dawna i mam wrażenie, że od tego wszystko się zaczęło czyli
      Monika Olejnik RADIO ZET

jak coś usłysze to oczywiście dopisze
      • Gość: mzr Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: 192.168.1.* 20.04.02, 23:49
        Jakoś nie tęsknię za Gizą.
        I podoba mi się nowa trójka. Wolę to, niż rozbuchanego Olszańskiego, bezradnego
        Kaczkowskiego i paru innych.
        W końcu jest trochę dobrej muzyki, paru inteligentnych facetów od rozrywki.
        Tak trzymać Trójko!
        • Gość: Pra Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.acn.waw.pl 21.04.02, 07:48
          Nikt cię nie pytał o zdanie. Wątek brzmi: "Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR
          III" a nie "Co sądzicie o nowych redaktorach PR III".
        • Gość: Lesiek Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: 195.205.139.* 22.04.02, 09:27
          Przepraszam, to Olszański odszedł z Trójki? Nic mi na ten temat nie wiadomo...
        • Gość: sett Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: 62.233.152.* 07.05.02, 13:15
          Skoro podoba ci sie nowa TrUjka to znaczy to ni mniej ni wiecej tyle, ze bez
          bolu mozesz sie przesiasc na eremefozetke, a nam prosze pozwol sluchac serwisow
          informacyjnych bez bebniacego halasu w tle, bez dziwnej muzyki (to co dzis
          uslyszalem przed poludniem wola o pomste do nieba), bez quasi redaktorow w
          osobach aktorow, zgrywajacych sie na oryginalnych ze swoimi pseudo dowcipami.
          Zarzutow mam mnostwo. A Trujke wrzucam tylko nocna pora, gdy jest strawna
          pozdr
          settembrini@poczta.gazeta.pl
          • Gość: Jureek Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: 62.8.156.* 07.05.02, 13:42
            Gość portalu: sett napisał(a):

> Skoro podoba ci sie nowa TrUjka to znaczy to ni mniej ni wiecej tyle, ze bez
            > bolu mozesz sie przesiasc na eremefozetke,

A może byś tak spróbował pomyśleć trochę mniej schematycznie i bez automatycznego
            szufladkowania rozmówców? Ja też jestem z tych, co to nie psioczą ciągle na nową
            trójkę, widzą pozytywy i negatywy zmian w trójce, a wcale nie znaczy to, że bez
            problemu mógłbym zacząć słuchać RMF czy Zetki. Trójka (stara i nowa) różni się
            poważnie od stacji komercyjnych. Zauważ, że radio to nie tylko jingle, to również
            pewne treści.
            Jurek

• Gość: Kasia Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 21.04.02, 13:00
        Akurat wiem, ze w Zetce znajde i Monike Olejnik, i Beate Pawlikowska, I Jaroslawa Kuzniara... Nic nie
        moge za ten apel poleglych. I tak wole powedrowac za moimi ulubionymi prezenterami ( i
        dziennikarzami) niz byc wierna PRIII, z ktorym (oglednie mowiac) coraz trudniej jest mi sie
        utozsamic.
        • Gość: Nu! Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.polsl.gliwice.pl / *.bmj.net.pl 21.04.02, 22:23
          Barbara Podmiotko jest w Radio BIS
    • ergil Hanna Maria Giza 22.04.02, 17:07
      W Dwójce. Będzie 3 Maja. Audycja o konstytucji (skąd my to znamy?) Bodajże o
      17.oo. Albo o 19.00. Nie pamiętanm. Ale chyba o 17.00
      (dyg)
      E.
      Pani Hanno - My z Panią, a nie z Badziewko FM!!!
      • Gość: Krzywak Gdzie ? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 13:20
        Gdzie jest W. Ossowski, A. Brzozowska ?
        • quont Ossowski 06.05.02, 12:30
          Ossowski był w ostattnią sobote na BIS-ie. Po północy, niestety, ale był. I to
          długo!!
          Q
    • Gość: aga Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 21:12
      Dalej większość jest w trójce. Ale występują o tak dziwnych porach ,że znależć
      trudno. Dobre jest porównanie z Polską TV 1 i 2. Gdzie dobre programy
      zaczynają się o godz. 23.00
      • Gość: pankleks a gdzie Monika Makowska? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 07.05.02, 16:31
        A moze ktps z panstwa wie,gdzie obecnie mozna uslyszec Monike Makowska? Bylbym
        niezmiernie wdzieczny.
        • octave Re: a gdzie Monika Makowska? 07.05.02, 17:20
          O! Własnie!! Zapomnielibyśmy o pani Monice! Ja, niestety, nie wiem, gdzie jest.
          Na BIS-ie jej nie słyszałem, na Dwójce też. Jedynki słucham rzadko.
          "Niech powie
          ten, kto wie!!!"
          O.
          • tuhanka Re: a gdzie Monika Makowska? 07.05.02, 18:41
            Jak na razie nie pracuje w żadnej innej rozgłośni - ani radia publicznego ani
            żadnego innego, więc nie macie co szukać po skali... :((
            • ergil Re: a gdzie Monika Makowska? 08.05.02, 15:47
              Że co, przepraszam? Jak to "nie pracuje"? Przecież wywalani z "trUjki" mieli
              być - według słów Wice i derekcji - "przesuwani do innych stacji"! Miało im
              się "pomagać w odnalezieniu w innych rozgłośniach Polskiego Radia"!.
              Ja wiem, że Wice czasem bredzi, jak w dzisiejszej "Polityce", ale przeciez w
              żywe oczy by nie łgał! Moze to jakiś urlop czy co?
              (dyg zdziwiony i zaniepokojony)
              Ergil
              • mmartka Re: a gdzie Monika Makowska? 09.05.02, 18:46
                Na BIS-ie jej nie slyszalam. W Dwojce tez mi w ucho nie wpadla.
                A Radio Dla Ciebie? Moze tam? Nie wiem, bo za daleko (kilkaset kilometrow) i
                nie odbieram - bo to chyba regionalne, nie? A Jedynka?
                Marta
                PS
                A propos - ma ktos te ostatnia audycje Makowskiej na plycie albo kasecie. Bo
                chetnie bym sobie przegrala.
                • tuhanka Re: a gdzie Monika Makowska? 10.05.02, 11:09
                  Wiem na 100%, że nie dostała propozycji przejścia do innej rozgłośni radia
                  publicznego. A ostatnie nagranie jej audycji jest - ma je Pozytywny, pisz na
                  adres pozytywny@minimax.info.
    • Gość: lesniczy Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.pl 07.05.02, 23:32
      Takie gwiazdy i osobowości jak osowski, makowska! I nie ma ich w innych
      stacjach? To niemozliwe. Takich swietnych redaktorów na pewno już podkupiła
      zetka i rmf i zaraz będziemy ich słyszeć. Ja dowiedziałem się od kolegi, że o
      osowskiego walczy radio "oko" z Ostrołęki, a o makowską radio "łan" z
      Ciechanowa. Mają prowadzić nocki od 2.00 do 5.00.
      Szkoda,żę to nie ogólnopolskie stacje......................
      • ergil Leśniczy! to było bueeeee 08.05.02, 15:43
        Zupełnie jak w starym dowcipie:
        "... jestem leśniczym i robię tutaj kupę"
        No i zrobił.
        Fuj
        E.
        • Gość: lesniczy Re: Leśniczy! to było bueeeee IP: *.pl 10.05.02, 19:19
          Taka jest rzeczywistosc! Twoi ulubieńcy nigdy nie prowadzili audycji w
          normalnych godzinach. I mam nadzieję, że nie będą. A stawiać ich obok
          P.Kaczkowskiego to potwarz dla MISTRZA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          A dowcip przygotuj lepszy , bo smierdzi z daleka, jak twoja niezależność.
          • Gość: Piotr Re: Leśniczy! to było bueeeee IP: 62.233.209.* 13.05.02, 17:00
            Ej, Wypych, Wypych...
      • Gość: Kasia Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.05.02, 17:28
        Ossowskiego zlokalizowalam w Radiu Bis - poniedzialki 19.15. Tylko pol godziny, za to w porze w
        miare przyzwoitej dla ludu pracujacego miast i wsi, oraz dla matki- Polki. Czy jeszcze kiedys pan
        Ossowski tam bywa? A pani Giza? Prosze o konkrety!
        • mmartka Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? 09.05.02, 17:40
          W sobote w nocy byl (od polnocy do.... nie wiem, bo zasnelam)
          ale nie wiem, czy jest wtedy na stale.
          Trzeba by zajrzec na strony Biski, bo Antena... coz pismo raczej z opoznieniem.
          Kwasniewski "malpy w sieci" prowadzil wg Anteny jeszcze w grudniu.
          Jak sie dowiem, to powiem :-)
          A p. Giza nie wiem. BYla ta audycja o konstytucji (super), bylo cos jeszcze,
          ale jak tam bedzie dalej - tego nie wiem.
          aha - czy [p. Giza ciagle jeszcze egzystuje pod klcw@radio.com.pl czy derekcja
          skasowala adres?
          Marta
          • Gość: koliber Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.02, 00:40
            Tu powiem tak Ossowski o 24.00 w soboty OK, bo wówczas Muzyka Klubowa w 3
            Ale w porze 3 ekspresu, sorry ale ja wolę Kostrzewę
            • Gość: Lesiek Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: 195.205.139.* 13.05.02, 10:00
              Hmm... Porą "Trójkowego Ekspresu" była 14-16, a przesunięcie na 19-21 nastąpiło
              dopiero w erze reform Michała Olszańskiego.
          • hrabiadrykula Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? 10.05.02, 08:24
            mmartka napisał(a):

> aha - czy [p. Giza ciagle jeszcze egzystuje pod klcw@radio.com.pl czy derekcja
            > skasowala adres?

adres podobno udalo sie obronic, przynajmniej na razie...

• tuhanka Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? 10.05.02, 11:11
            Chyba egzystuje pod KLCW, bo jeszcze niewiele dni temu odpisywala na listy z
            tego adresu.
            • Gość: raszefka mmakowska IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 10.05.02, 20:45
              tuhanka, widzę że jesteś świetnie poinformowana. A czy adres
              mmakowska@radio.com.pl funkcjonuje???
              pozdrawiam, gosia
              • tuhanka Re: mmakowska 13.05.02, 11:58
                Tego niestety nie wiem, bo z niego nie korzystałam. Ale raczej mało
                prawdopodobne...podobno Makowska nie bywa już na Myśliwieckiej.
                • Gość: mały Re: mmakowska IP: 2.4.STABLE* / *.gazeta.pl 13.05.02, 21:02
                  Bo nie chce? Czy "bo nie może"? czyżby kolejny zakaz wstępu? Jak dla Miecugowa?
                  • tuhanka Re: mmakowska 14.05.02, 13:19
                    Na to pytanie nie odpowiem, bo nie mam z nią kontaktu. Po prostu od kogoś
                    słyszałam, że już nie bywa, mniejsza o przyczyny. Jakieś widać są (o ile moje
                    wiadomości są prawdziwe, nie miałam jak sprawdzić).
    • joe-doe A Kordowicz? 23.05.02, 13:31
      Gdzie i kiedy gra Kordowicz, wie ktoś?
    • Gość: chemik Deblessem IP: *.marwit.gliwice.pl 23.05.02, 15:02
      Wiem, ze Deblessem prowadzi audycje od 2 do 4 w nocy z niedzieli na
      poniedzialek (tak bylo przynajmniej do niedawna). Czy wie ktos moze czy on
      prowadzi gdzies indziej audycje o nieco normalniejszej porze?
    • Gość: Ka Hanna Maria Giza! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.05.02, 13:22
      Dzis w PR2 o 16.30!
      • Gość: Lotek Re: Hanna Maria Giza! IP: *.bci.net.pl / *.tera.com.pl 03.06.02, 16:18
        Słuchali dziś o 12.00??
        Nie?????
        Ni to żałujcie.
        Żyjemy, prosze społeczeństwa. jest czego słuchać.
        Lotek
      • ergil Re: Hanna Maria Giza! 08.06.02, 16:26
        Co tydzień we czawrtki na Dwójce. O 16 bodajże 30.
        Ale głowy nie dam za godzinę.
        (dyg)
        E.
        • Gość: Kasia KLCW! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 13.06.02, 18:25
          Czwartki, godzina 16.00. Wlasnie slyszalam zapowiedz. Nareszcie!!!!
    • Gość: raszefka Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 16:51
      Nie wiem, czy Małgorzata Tułowiecka jest byłym redaktorem PRIII, ale słyszałam
      ją w Radiu Bis...
      • octave Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? 25.06.02, 17:11
        W "Wiezy Babel"? Swietna audycja. Nie dwie minuty, ale 30. I w dodatku
        powtarzaja ja.
      • Gość: Lesiek Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: 195.205.139.* 26.06.02, 07:03
        ZTCP Tułowiecka zawsze pracowała w Czwórce (a później w Bisce), a z Trójką
        tylko współpracowała.
        • Gość: raszefka Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 26.06.02, 14:51
          Dzięki za odpowiedzi. Nie wiedziałam, dlaczego usłyszałam tam Tułowiecką ani co
          to była za audycja (ciekawa, faktycznie). Dopiero się oswajam z Biską
    • antyania Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? 26.06.02, 18:43
      Czy ktoś wie co się dzieje z redaktorem
      Andrzejem Pawłem Wojciechowskim?
      Nie mylić z śp. Andrzejem Wojciechowskim
    • joe-doe Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? 29.06.02, 15:31
      Hanna maria Giza jest w programie II w poniedziałki o 12.00 i we czwartki o
      16.00.
      We czwartki jest KLUB LUDZI CIEKAWYCH WSZYSTKIEGO.
      Z telefonicznym udziałem słuchaczy.
      Zadzwońta, żeby podtrzymać na duchu
      JoeD
    • octave ten tydzien 09.07.02, 14:12
      Jedynk emituje reklamowki audycji Wojtka Ossowskiego. Nocnych. Popry nie
      zapamietalem, ale jesli ktos ma czas - niech wrzuci 1 i sprobuje znalezc.

Hanna Maria Giza - CZWARTEK w Dwojce o 16.00 - Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego.
      Zolty i skosny czyli Japan w ujeciu historycznym
    • xkropka Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? 11.07.02, 08:50
      a ja slyszalam, ze Teresa Drozda, zwana pieszczotliwie Drozdzowka, pojawia sie w
      RMF. Niestety, nie znam pory audycji.
      I jest jeszcze Malgorzata Pieczynska - tez w PR II.
      • Gość: raszefka Re: Gdzie znalezc bylych redaktorow z PR III? IP: *.pabianice.sdi.tpnet.pl 11.07.02, 09:59
        Drożdżówka na stronie www.piosenka.bnet.pl:
        'Od 1 czerwca 2001r. do 31 stycznia 2002r. pracowałam w radiu RMF FM.
        W lutym ponownie wróciłam do Warszawy. Pracuję w regionalnej rozgłośni Polskiego
        Radia "Radiu dla Ciebie" i nadal sciśle, choć nieoficjalnie współpracuję z
        Januszem Deblessemem i Arturem Andrusem.'
      • ergil Ojejejej! 11.07.02, 15:31
        > I jest jeszcze Malgorzata Pieczynska - tez w PR II.
        Pieczyńska to w "Ekstradycji". Że o "Wiernej rzece" nie wspomnę.
        A w Dwójce jest Małgorzata Pęcińska.
        Tzn. była, bo od jakiegoś czassu jej nie słyszę. Ale może to tylko urlop.
        (dyg)
        E.
        PS.

Dziś o 16.00 - Klub Ludzi Ciekawych Wszystkiego.
        W PR 2.
        • Gość: Kasia Re: Ojejejej! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.08.02, 22:06
          Czy mi sie zdaje, czy Malgorzata Pecinska prowadzi audycje w PR2, we czwartki, po KLCW (od 17.00)?
          DZis akurat jej nie bylo, a czy bywa w inne dni tygodnia, nie wiem, bo wlaczam Dwojke dosc wybiorczo -
          wlasnie na KLCW.
    • Gość: Szaman PR III poza trUjką IP: 62.233.167.* 12.08.02, 16:24
      Pytanie, gdzie mozna znalezc bylych pracownikow Trojki prowokuje do rozwazan
      prowadzacych do wniosku, ze mozemy sluchac PR III nie sluchajac trUjki. To
      bardzo dobrze robi. Po pierwsze - czlowiek porusza mozgiem troche zamiast
      bezmyslnie przyjmowac to, co wlewa mu tam Smolar. Po drugie - porusza troche
      miesniami - czasem trzeba wstac i pokrecic galka. Po trzecie - przy okazji
      mozna trafic na rozne inne, takze fajne audycje, radia... Po co sie trUc?

Bojkot trUjki
    • tuhanka Zaproszenie od Hanny Marii Gizy 14.08.02, 14:42
      Dostałam dziś wiadomość od Hanny Marii Gizy następującej treści:

Jutro Olimpiada "Pojedynek na smierc i zycie" - wojna
      polsko - bolszewicka o godz. 16.00 - zapraszam. A po audycji jade do Krakowa
      m- stamtad dwie audycje "papieskie" - pozdrawiam - Hanna Maria Giza
      • tuhanka Re: Zaproszenie od Hanny Marii Gizy 14.08.02, 14:48
        Oczywiście zapomniałam dodać, że HMG można słuchać w Programie Drugim Polskiego
        Radia :) Zachęcam do słuchania i pisania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka