Dodaj do ulubionych

Nowe radioWAWa

15.11.04, 09:33
No i mamy nowe radio WAWa grające tylko polską muzyke. Pomysł dobry i
oryginalny bo jako jedyni będą grali Polską muzyke. Wszystko cacy tylko
jingle wywoluja u mnie odruchy wymiotne (Powaznie, az mnie wykrzywilo jak
uslyszalem). Strony www brak..... jak na razie.... no i pewno stara załoga
czyli nic sie nie zmieni ....tyle, ze playlista nowa i oprawa....ludzie pewno
Ci sami. Znowu pewno jakis program dyskusyjny wieczorem ktory bedzie wial
amatorszczyzna.
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: Nowe radioWAWa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 18:05
      Leci Stachursky i Łzy, a poza tym Stacja Warszawa:)
      fajnie jest:)))))
      • Gość: Pluszak Re: Nowe radioWAWa IP: *.chello.pl 18.11.04, 19:48

> Leci Stachursky i Łzy, a poza tym Stacja Warszawa:)
        > fajnie jest:)))))

To po co było zmieniać chłam na chłam i nazywać to "nową rozgłośnią"?
    • Gość: egal Re: Nowe radioWAWa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 20:03
      A ja się obawiam, że to nic nowego. Dalej to samo radio, Ci sami BEZNADZIEJNI
      prezenterzy (Monika i Robert mnie dobijają - zwłaszcza Robert, bo jego "żarty"
      wcale nie są zabawne, wymuszone i jakby dokładnie opracowane wcześniej [nic
      spontaniczności], a kiedy Monika zaczyna się z niego śmiać, to po prostu mi
      niedobrze), ta sama muzyka, tylko wyrzucili niektóre "przeboje" z
      ich "najlepszego mixu". W sumie, to i tak nic się nie zmieni: dalej w ciągu
      dwóch godzin będzie można usłyszeć 3x "Trudno Tak" Krawczyka albo "Stację
      Warszawa" Lady Punk. A kiedy "puszczają" nagrania z sekretarki ludzi, którzy
      niby dzwonią i chwalą to radio, to mam wrażenie, jakby też byli podstawieni.
      (tak mi się przypomniało, jak kiedyś zrobili coś w stylu koncertu życzeń, ze
      ktoś dzwoni i emitowana jest zamówiona piosenka, tylko dziwnym trafem piosenki,
      które były zamawiane przez słuchaczy "nakładały się" z piosenkami, które były
      emitowane każdego dnia na okrągło [czyli dokładnie z tym, co i tak i tak mieli
      wyemitować], natomiast, kiedy pojawiła się jakaś nowość, informowano o tym
      wszem i wobec [pomijam już, że w radiach typu Zet, utwór ten już dawno nie
      był "aktualnym przebojem"]). Poza tym tzw.konkursy, też beznadzieja totalna,
      wszystko podstawione i w ogóle mam wrażenie, że wszystko wymysla szanowny pan
      Kilen... Radia słuchałam kiedyś bardzo dużo, ponieważ podobały mi się niektóre
      piosenki, a że można było je usłyszeć kilka razy w ciągu godziny, to tym
      bardziej było na +. Było... bo zmieniły mi się gusta muzyczne i właściwie jeśli
      już włączałam WAWę, to na Nocne Polaków Rozmowy, ale tylko dlatego, że lubię,
      kiedy w radiu oprócz muzyki są jakieś audycje (no, a że bardzo często pracuję w
      nocy, to lubię czuć, że nie jestem sama ;)). No to tyle od BYŁEJ już słuchaczki
      (Nocnych ostatnio też zabrakło..., więc zostaje mi czekać na "Dzwonię do Pani,
      Pana" o 2.20 i na "Sensacje XX wieku" o 3:15 w ZETce, oczywiście :)).
      Pzdr :)
    • mali_bu Re: Nowe radioWAWa 17.11.04, 16:12
      Wydaje mi się problemem tej rozgłóśni jest jej niemoc oderwania się od spraw
      warszawskich. Z jednej strony stacja chce mieć charakter ogólnopolski, z drugiej
      jednak strony skupia się na informacjach które zainteresować mogą jedynie
      warszawiaków. I tak mieszkaniec Szczecina czy Katowic zasypywany jest
      informacjami o tym gdzie są korki w Warszawie i co kulturalnego się w Warszawie
      dzieje. Ale nie jest mu to zupełnie potrzebne, więc wyłącza tę stację z tego
      powodu i z m.in. włąśnie tego powodu radio Wawa ma słuchalność w Polsce na
      poziomie 2-3%.
      ............
      • Gość: stary sluchacz Re: Nowe radioWAWa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 22:28
        No to jest bardzo interesujace :)
        Ja jeszcze pamietam ta starsza Wawe (tylko rock) i Killena ktory sie smial ze
        zadnej dyskoteki u nich nie bedzie. A i nie grali hiphopu (wtedy to byl Kazik -
        hehe :) bo to nie bylo po lini na bazie wartosci wyznawanych przez Wojciecha
        Reszczynskiego (kto go jescze pamieta ? )

A potem Killen takie rzeczy gral dla chleba (no z maslem co prawda ) ze chyba
        mu jeszcze dzisiaj wstyd.
        Nie wiem, bo od lat juz nie sluchalem Wawy.
        • mariusz.max.kolonko Re: Nowe radioWAWa 18.11.04, 00:39
          Reszczynskiego to pamietam :) Za jego czasow radio WAWa radiem WAWa było :)
          Gdyby wieksza ilosc Polakow mogla posluchac radia WAWa 9 lat temu to by
          pragneli tego aby sie ona nie zmienial... a takto sieczka sieczką będzie
          • Gość: stary słuchacz Re: Nowe radioWAWa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 20:26
            wspominam liceum - myślę radio WAWA:

Reszczyński, Zbrozińśki, Romanowski, Jabłoński, Gołąb...Killen już wtedy był w
            dziale "Remiza & łatwe kawłki dla 16'tolatek"
          • wave32 Re: Nowe radioWAWa 20.11.04, 21:24
            A dlaczego akurat 9 lat temu? WAWA wystartowała nieoficjalnie
            w listopadzie 1991 r. Oficjalne rozpoczeła nadawanie w lutym
            1992. Z "pokładu Błękitnego Wierzowca".
            • wave32 Re: Nowe radioWAWa 20.11.04, 21:26
              Sorki - Wieżowca!
            • mariusz.max.kolonko Re: Nowe radioWAWa 20.11.04, 22:03
              wave32 napisał:

> A dlaczego akurat 9 lat temu? WAWA wystartowała nieoficjalnie
              > w listopadzie 1991 r. Oficjalne rozpoczeła nadawanie w lutym
              > 1992. Z "pokładu Błękitnego Wierzowca".

Bo TAK!
              9 lat temu bo wcześniej WAWy nie pamiętam. Nie słuchałem często więc się nie
              wypowiadam co było wcześniej. I nie przepraszaj, że błędy robisz.... za swoja
              głupote nie musisz przepraszać. Zawsze będziesz głupi.
    • tomcio6776 Re: Nowe radioWAWa 20.11.04, 23:39
      Już wolałem dawne Radio WAWa Classic Rock...to obecne,jest takie nudne i bez
      wyrazu.Do tego emitują disco-polo z wyższej półki,czyli Papa-Dance...wrrrrr!!! :(((
      • tredive_nelliker Re: Nowe radioWAWa 24.11.04, 21:33
        i co 1.5 godz. Kozidraka- w końcu jest matką chrzestną ....oszaleć można i już
        tego nie słucham
        • tomcio6776 Re: Nowe radioWAWa 03.12.04, 11:40
          Ogólnie poroniony pomysłi niewypał! Może zawiodły ich "Szare Komórki"??,hehehe!!
        • Gość: BeBe Re: Nowe radioWAWa IP: 217.11.152.* 03.12.04, 13:38
          Kozidrak mi nie przeszkadza, przynajmniej ma babka głos i melodyjne piosenki bez obciachu, ale te wszystkie "jęki z Białołęki" - te Kasie Kowalskie, Anie Dąbrowskie i Justysie Steczkowskie, błe, rzyg na całego...
          • Gość: romania Re: Nowe radioWAWa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.04, 16:53
            Radio Wawa - przerąbana sprawa. Taki slogan powinien głosić pan K.
            Problemem polskich mediów jest wg. mnie AMATORSZCZYZNA i (niestety)
            układziki.Gośćć, który zamiast słuchać radia kreuje je jestt dla tego radia
            gwoździem do trumny. Facet położył tę rozgłośnię (dobre 10 lat temu) w momencie
            gdy go zatrudnili; brak pomysłu, podsłuchiwanie mniejszych (często
            prowincjonalnych rozgłośni), brak perspektyw rozwojoych, kumoterstwo to główne
            grzechy radia wawa.Podejmowanie prób ratowania stacji ze starą ekipą to pomysł
            z wadą konstrukcyjną czy wręcz genetyczną.Z góry skazaną na niepowodzenie.
            Otwórzcie okno i niech "orły" leeeecą.
            ....
            Mariusz Max kolanko też jest cienki (jeśli wiesz o co mi chodzi).
    • Gość: zawiedziona Re: Nowe radioWAWa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:33
      ja też pamiętam stare radio Wawa... Błękitny wieżowiec, czysty rock, sporo
      starej muzyki, w tym polskiej, sklep Va Bank, kto to jeszcze pamięta??? :((
      I pamiętam 1.sze URODZINY RADIA WAWA w parku, gdzie przyszło kilkanaście osób -
      zapaleńców rockowych... stare czasy, które nie wrócą
      do dziś mam na jakiś starych kasetach różne kawałki z fragmentami zapowiedzi
      piosenek. A Kilena traktowałam pozytywnie - nie wiem jak teraz, ale wtedy miał
      niezłe komentarze, nawiązywał kontakt z ludźmi.
      kto przewidział, że teraz radio ( jakiekolwiek ) = badziewie, chłam i dno??
    • Gość: słuchacz Re: Nowe radioWAWa IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.12.04, 11:40
      prawda jest jednak taka, ze mozemy miec pretensje tylko do siebie. trudno
      bowiem od wlasciciela radia wymagac, by inwestowal w cos, co bedzie mialo niska
      sluchalnosc. niestety. mozna miec pretensje tylko do tych ludzkow, ktorzy
      podaja te odpowiedzi w badaniach.
    • r-11 Re: Nowe radioWAWa 26.12.04, 21:35
      Oj tak, Jingle to mają do dxxy. A co do Moniki i ROberta to słucham RMF FM i tam
      jest Przemek i Witek /mega wypasiony duet/ ale jak czasem przez słuchawki małego
      radia wieczorkiem słucham zapowiedzi tergo programu rannego Wawy to się żygać chce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka