Dodaj do ulubionych

Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] [']

20.11.04, 16:40
To nie jest dobry rok...

www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=75576
:'(((
R.I.P.
Obserwuj wątek
    • to.ya Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] 20.11.04, 17:06
      Ani pol zlamanego slowa w "trUjce" w serwisie o 17tej...
      • Gość: Trójkofan Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] IP: *.tomaszow.mm.pl 20.11.04, 17:11
        Miałem nadzieję, że pan Marcin wygra walkę z chorobą. Odszedł świetny
        dziennikarz, jest mi bardzo smutno.
        • Gość: Alien Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] IP: *.ds.amg.gda.pl 20.11.04, 17:34
          Mialem (i wciaz mam) szacunek dla Niego. Bila z niego niesamowita gotowosc do
          pracy, energia, widzialem, ze traktuje On dziennikarstwo jako sluzbe drugiemu
          czlowiekowi. Odszedl jeden z nielicznych najlepszych w swoim fachu.

Ten rok jest tragiczny. Chwile potem, jak dowiedzialem sie o smierci Marcina,
          przeczytalem o odejsciu Michela Colombiera, francuskiego kompozytora,
          wspolpracujacego swego czasu z Czeslawem Niemenem, zreszta Jego rowiesnikiem.
          Znowu nowotwor wygral.

"Jak dlugo jeszcze
          Skrzypiacy frazes
          "Takie jest zycie"
          Jedynym bedzie usprawiedliwieniem
          Niedorzecznej smierci Czlowieka...."

alien
          • pefendorf Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] 20.11.04, 17:59
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Świeczki dla bohatera.Tak.Bohatera,bo
            w walce z TAKĄ chorobą zawsze jest się na coś do końca życia skazanym.Chodzi o
            to by mimo wszystkiemu walczyć.Mimo świadomości że ta walka w wielu przypadkach
            to syzyfowa robota.
            Szkoda go naprawdę.
      • surtout Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] 20.11.04, 17:55
        O odejściu Marcina Pawłowskiego dowiedziałam się dopiero z Trójki ok. 17.30.
        Po tragicznej śmierci Waldemara Milewicza jest to kolejna wielka strata dla
        polskiego dziennikarstwa.
        Panie Marcinie! Mam nadzieję, że tam, gdzie Pan jest, ma Pan równie duże pole
        do obserwacji.
        Nam pozostaje tylko pamięć, refleksja i modlitwa za tych, którzy zostali.
        ['] ['] [']
    • Gość: astat Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 21.11.04, 14:28
      Hm, odważę się zabrać głos. Bo to od dawna mnie gryzie.

Bo nie wiem, ale te 'świeczki' publiczne to bardziej żenujące niż cokolwiek,
      chcielibyście takie mieć teksty na forumach różnych, jak już po wszystkim
      będzie?
      Nie wiem, jeśli ważny dla nas człowiek odszedł, zwyczajnie i fizycznie warto
      chyba przespacerować się na cmentarz, analogową świeczkę zapalić a nie
      internetowe łzy ronić, bo to... no takie sobie...
      Nie wiem, może jest taka potrzeba publicznego zaznaczenia straty, ale jakoś
      śmierć to mizerna okazja do objawiania uczuć w komputerze.

Pamiętam, jak jechałam taksówką jakoś dzień po pogrzebie Niemena i taksówkarz
      mi opowiadał jak ludzi woził z dworca i różne ważne rzeczy mówił... Na
      przykład, że ludziom się chciało przyjechać z całej Polski, marznąć, noclegu
      nie mieć itd.

No i to jakoś nie przystaje mi do tych wklepanych internetowo tekstów, według
      mnie to jednak bardziej brak szacunku niż uznanie.
      A choroba jest już tak prywatną sprawą, że wydłubywanie jej w maglu jak nasz,
      jest... no nic. Przepraszam.
      • do_rota Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] 21.11.04, 18:17
        Naprawdę nie mogłaś się powstrzymać, żeby pokazać, jak to "mądra i dojrzała"
        jesteś, nawet jeśli graniczy to z brakiem elementarnej delikatności?
        Nie podoba Ci się zwyczaj, to nie stawiaj "świeczki", nikt Cię nie zmusza.
        Pozwól jednak innym ludziom okazać swój żal, tak jak chcą czy potrafią to
        zrobić. Dyskusję, pouczanie i potępianie zacznij może kiedy indziej (i może w
        innym wątku), a nie w chwili, kiedy komuś jest naprawdę smutno. Zwłaszcza z
        takiego powodu jak czyjaś śmierć. Zapytałaś, "czy byśmy chcieli"... Może ja
        zapytam inaczej: jakbyś się czuła, gdyby Twój ulubiony dziennikarz czy
        ktokolwiek odszedł, a następnego dnia na forum, ktoś wpadł między wspominających
        i zaczął przypominać jakieś jego wpadki, pouczać, że smutek należy okazywać
        inaczej, a nie tak właśnie albo cokolwiek? Jak byś zareagowała? Nie odebrałabyś
        tego jako braku kultury, delikatności albo jako objawu głupoty czy wręcz
        chamstwa? Przecież to tak, jakbyś będąc na pogrzebie zaczęła głośno zwracać
        ludziom uwagę, że są źle ubrani, mają niedopasowane fryzury itp. Niepotrzebne to
        i co najmniej mało delikatne.
        Czasem warto milczeć, wiesz? Czasem nawet wypada milczeć. Nawet jeśli coś nam
        się nie podoba.
        • Gość: koliber Re: Odszedl Marcin Pawlowski ['] ['] ['] ['] IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.11.04, 21:36
          Podpisuję się pod tym co napisała Dorota.
          Ale proszę nie kontynuujmy tej dyskusji by nie pojawiły sie tak niesmaczne
          posty jak na forum Telewizja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka