Dodaj do ulubionych

znowu Środa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:23
Jeżeli Pani Środa zostanie zdymisjonowana za swoja wypowiedź na temat roli
religii w przemocy domowej, oczywiście zrzuci to na brak tolerancji. Przykro
mi, że osoba, która nie identyfikuje sie z wiarą katolicką, wypowiada sie na
ten temat. Wiara w jednego Boga Ojca jest przyczyną przemocy domowej??? Jest
to bardzo dalekie od prawdy. Jesli chodzi o to, że jesteśmy narodem
katolickim, to nie jest to równoznaczne z wiarą. Można być religijnym, ale
niekoniecznie wierzącym.
Pani Środa odnosi sie z nichęcią do kościoła i katolików, nie szanuje
poglądów opartych na ideologii chrześcijańskiej. Gdzie sie podziewa
tolerancja?
Nie da się tolerować wszystkiego, dlatego tolerancja to coś złudnego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Radosław Ż. Re: znowu Środa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:47
      Całkowicie się z panią zgadzam, to skandal, że dziennikarze eradia tak się
      podlizują lewicy i jej ideoligom. Miałem okazję słuchać na antenie tłumaczeń
      pani Środy. Typowo lewicowe myślenie o skuteczności i woli walki z przemocą
      śwqiadczy liczba organizacjii walczących pod wiadomym sztandarem. Być może nie
      wywaliłbym pani Środy za wypowiedź ale za wiedzę owszem. Zaczytywaźć się o
      mistyczkach kościoła i niewiedziec, że zakaz przemocy jest w dekalogu.

Gdzie pani Środa robiła w szkole?
    • Gość: prawda absolutna. Kościół Katolicki to świętość. IP: *.stock9.one.pl 09.12.04, 15:29
      Kościół to zwyczajna intytucja, jak wszystkie, która nie jest świętą krową i
      powinna podlegać wręcz szczególnej krytyce i ocenie bo jej dziełalność jest
      ogólnospołeczna i publiczna. A zeby żadać szacunku, droga chrześcijanko, trzeba
      najpierw ten szacunek okazywać.Kościół Katolicki jest bardziej wiekowy niż Pani
      Środa, więc powinien wiedzieć o szacunku do bliźniego swego znacznie
      więcej.Mimo to, obrazanie przez przedstawicieli tej instytucji ludzi o innym
      światopoglądzie jest czymś tak naturalnym, jak dogmat o niepokalanym poczeciu..
      • Gość: anyab Re: Kościół Katolicki to świętość. IP: *.kim.pl 09.12.04, 15:52
        Sądzisz, że głupia wypowiedż pani Środy to przejaw obrażania ludzi o innym
        światopoglądzie przez kościół katolicki. Dość śmiała teza - jestem pod
        wrażeniem.
      • Gość: Agnieszka Re: Kościół Katolicki to świętość. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 08:43
        Moim zdaniem wypowiedź Pani Środy dotyczyła przede wszystkim religii, a nie
        instytucji Kościoła. Kościół jak każda instytucja nie jest doskonały, ale nie
        zgadzam się na lekceważenie mojej wiary i jedynego Boga. Gdzie się przejawia
        ogólny brak szacynku Kościoła do blźniego???????????
        • Gość: rgb Re: Kościół Katolicki to świętość. IP: *.citibank.com 10.12.04, 09:35
          Ujmę to tak, nie jest to kwestia świętości Kościoła, ale braku tolerancji oraz
          całkowicie jednostronnego postrzegania rzeczywistości oraz braku odpowiedniej
          wiedzy na temat religii katolickiej przejawiany przez panią Środę. Ciekaw
          jestem, w którym miejscu w kościół namawia do dręczenia kobiet. Należy zauważyć
          jeszcze kontekst tej wypowiedzi. Pani Środa łaskawa była poruszyć temat
          Kościoła podczas dyskusji o problemie tzw. śmierci honorowej który to obecny
          jest w krajach muzułmańskich. Moim zdaniem pani Środa chciała koniecznie coś
          powiedzieć tylko że wyszło bez sensu i nie na temat

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka