Dodaj do ulubionych

Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:34
Posłuchajcie tylko co tam leci. Codziennie hity lat 70-tych i 80-tych. U nich
Enigma, Era i Louis Armstrong są na szczycie. Fakty są cool, takie dynamiczne
i ciekawe, ale muzyka to dno. Nawet ta Pop Lista jest do bani. I to ma być
ogólnopolskie radio???
Obserwuj wątek
    • Gość: seba Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:41
      Poplisty już od poniedziałku nie usłyszysz, więc będziesz miał mniej do
      krytykowania. Ja też trochę teraz pokrytykuję i zgodzę sie z Tobą co do muzyki -
      jest do baniiiiii :)
      • takisobiektos1 Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 02.01.05, 17:51
        Lista była świetna jak prowadził ją Marcin Jędrych. To była klasa... Teraz to
        nawet nie chce mi się oddać moczu na muzyke w RMFFM
        • Gość: :) Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:23
          A co się stało z Pop Listą?
          • Gość: seba Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:37
            Koniec. Zobaczymy co jutro zaproponują :)
            • Gość: zuckas Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.demo.pl 02.01.05, 19:28
              Jak to nie będzie POPLISTY ??? Przeczytaj:

"Wraz z nadejściem nowego roku niewielkim modyfikacjom uległa RaMóFka.
              Najbardziej zauważalną zmianą będzie to, że programy Roberta Konatowicza i
              Małgorzaty Kościelniak ulegną skróceniu z czterech do trzech godzin. Dzięki
              temu od 15.00 do 18.00 na antenie RMF FM królował będzie Krzysztof Urbaniak.
              POPLista Darka Maciborka rozpoczynać się będzie o 18.00 i kończyć o 21.00.
              Niezmiennie rano Witold Lazar i Przemysław Skowron rozpoczną dzień
              programem "Wstawaj! Szkoda Dnia" "

źródło: www.fanfm.strefa.pl
              • tomasz.kubik Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 02.01.05, 19:53
                Kiedyś słuchałem RMF- i albo wyrosłem, albo to radio zeszło na psy. Od paru
                lat, nie moge tego słuchać- jest tam równe badziewie jak w Radiu Zet! Kiedyś
                były tam audycje na jakiś temat, można się było czegos ciekawego dowiedzieć. A
                teraz: czym to się różni od Radia Zet, Blue FM i innych podobnych? Czy szczytem
                ambicji ogólnoposkiego radia jest nadawanie co godzine (coraz krótszych)
                wiadomości oraz ograniczanie roli prezenterów do powiedzeia co 20 minut która
                jest godzina i jaka to niesamowita muzyka bedzie leciala przez najbliższy
                kwadrans. Żeby to chociaż była różna muzyka, a tam co kilka godzin leci to
                samo! Po tygodniu można wypisać cały repertuar z pamięci!
                • tomasz.kubik Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 02.01.05, 19:58
                  A i jeszcze jedno- chyba bardzo ważna rzecz- kiedyś w RMFie było coś takiego
                  jak kontakt ze słuchaczem. Były jakieś dyskusje, były konkursy na żywo itp. A
                  teraz jakieś durne SMSy, każda rozmowa ze słuchaczem obcięta do minimum i
                  puszczona z tasmy! Słuchając tego można odnieść wrażenie, że przy mikrofonie
                  siedzi komputer a nie drugio człwiek, który ma słuchaczowi coś do przekazania.
                  Sorry, możecie mnie wyzwac od jakiś strasznie zacofanych ludzi- ale ja mam 17
                  lat i nie jestem zakochanym w gadaninie o niczym 80-latkiem (nic starszym
                  słuchaczom radia nie ujmując- oni tez mają prawo do czegoś dla siebie)- ale
                  jednak oczekuje od radia czegoś więcej aniżeli tylko jakis bredni.
                  Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!! I życze miłego krecenia gałką- obyśmy
                  wszyscy znaleźli coś dla siebie!
                • Gość: seba Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:01
                  Sorry, widocznie miałem złego informatora - oczywiście POPLISTA zostaje.
                  • Gość: jojo Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:29
                    no i nadzieja na to,że zefirek zmian rozwieje POPliście prysnęła..zasypią
                    nas,uśpią..
            • poziomk Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 09.01.05, 12:34
              A co z dawnym programem Wydarzenia dnia 24 godziny w 120- minut od 20:00 :P
    • Gość: zuckas Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.demo.pl 02.01.05, 21:39
      Kochani! Wiem, że może to zdanie wielu z Was wyprowadzi z równowagi, ale
      właśnie takiego radia jak RMF ludzie chcą słuchać. Oczywiście nie wszyscy ale
      spora większość. Zresztą takie są teraz trendy nie tylko w polskiej radiofonii
      ale również europejskiej i światowej.Najpopularniejsze stacje w UK,
      Francji,krajach skandynawskich i w USA to stacje muzyczne, gdzie prezenter
      jest, ale to nie jego słowo jest najważniejsze. Pewnie grają zupełnie inną muzę
      (chocby takie BBC1 czy Virgin Radio) ale to stacje wypełnione muzyką. Jestem
      przekonany że niebawem światowe radio bedzie się zmieniało i te zmiany nie
      ominą także naszego kraju.
      Ale tak naprawdę to, jak wyglada radio w Polsce obecnie zależy od nas. RMF i
      Zetka łacznie mają słuchalność blisko 60 procentową. To prawie trzy czwarte
      wszystkich ludzi słuchających radia w naszym kraju. Skoro więc lubimy takie
      radia, a odzwierciedlają to badania, to dlaczego narzekamy że polskie stacje są
      fatalne ??? Przypomina to trochę zamkniete koło...
      Z przyjemnością poznam Wasze zdaie na ten temat. Tym bardziej, że sam pracuję w
      radiu i poznam każdą opinię :)
      Pozdrawiam

• Gość: AMG Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.zgora.dialog.net.pl 03.01.05, 12:02
        Ludzie chcą słuchać ale porządnej muzyki a nie tego kmiotu w postaci RMF.Też
        byłem kiedys słuchaczem zacnego radyjka tak do 00/01 roku, pozniej nie mogłem
        tego sluchac,caly czas to samo na przemian.Moim zdaniem przyszłoscia radia sa
        poprostu rozne profile muzyczne,co juz mozna zauwazyc po Radio Wawa(tylko
        polska muzyka)Złote Przeboje(60,70',80')Radio 94FM(rock) juz powstaja radia
        Jazz. Jedynie jeszcze tylko Trójka coś róznego puści ale tez coraz bardziej
        zbliża sie do poziomu RMF,Zet,jedynie po polnocy cos ciekawszego leci.Pozdro!!!
      • Gość: gauche Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.ztpnet.pl 03.01.05, 17:43
        Z ta ogromna popularnoscia RMFu i Zetki troche przesadziles. Slucjalnosc RMFu to
        22,7% Zetki 20,7%. Kiedys sluchalem RMFu codziennie teraz zbiera mnie na
        wymioty jak musze sluchac tej stacji. Ciagle ta sama popowa sieczka Celine
        Dion, Garou, Sarah Conor, Krawczyk, nowy Rod Steward i jakis hit z lat 80. I
        tak co godzine wciaz to samo. Po co w ogole jest ramowka skoro nie ma roznicy
        czy sluchamy radia o 10 czy o 20.
        • Gość: Toudi Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 12:17
          Gość portalu: gauche napisał(a):

> Z ta ogromna popularnoscia RMFu i Zetki troche przesadziles. Slucjalnosc RMFu t
          > o
          > 22,7% Zetki 20,7%. Kiedys sluchalem RMFu codziennie teraz zbiera mnie na
          > wymioty jak musze sluchac tej stacji. Ciagle ta sama popowa sieczka Celine
          > Dion, Garou, Sarah Conor, Krawczyk, nowy Rod Steward i jakis hit z lat 80. I
          > tak co godzine wciaz to samo. Po co w ogole jest ramowka skoro nie ma roznicy
          > czy sluchamy radia o 10 czy o 20.

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Celine
          Dion, Garou, Sarah Conor, Krawczyk, nowy Rod Steward i jakis hit z lat 80. No i
          jeszcze Madonna. Zobaczcie tylko, jak oni się chwalą, że jak dowodzą badania to
          są niby najczęściej słuchaną stacją radiową w Polsce, że to niby u nich
          najlepsza muzyka itd. Umią się tylko chwalić, a tak naprawdę to są do bani.
      • viking73 Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 03.01.05, 20:45
        Gość portalu: zuckas napisał:

Kochani! Wiem, że może to zdanie wielu z Was wyprowadzi z równowagi, ale
        właśnie takiego radia jak RMF ludzie chcą słuchać. Oczywiście nie wszyscy ale
        spora większość. Zresztą takie są teraz trendy nie tylko w polskiej radiofonii
        ale również europejskiej i światowej. Najpopularniejsze stacje (...)w krajach
        skandynawskich (...) to stacje muzyczne, gdzie prezenter jest, ale to nie jego
        słowo jest najważniejsze.

Nic z tego.
        Najpopularniejszą stacją radiową w Szwecji jest publiczna P4. Jej udział w
        rynku radiowym za rok 2002 wynosił 35,6%. To więcej niż wszystkich komercyjnych
        kanałów radiowych w Szwecji razem wziętych.
        P4 to «kanał dla dorosłych odbiorców, 25 lokalnych mutacji i jeden wspólny
        program z wiadomościami, sportem, kulturą, rozrywką, informacjami drogowymi.
        Muzycznie P4 oferuje mieszankę współczesnej muzyki popularnej ze Szwecji i
        całego świata» (cytat i dane zaczerpnąłem z sprawozdania finansowego
        Szwedzkiego Radia za 2002r.).
        Jeśli miałbym porównywać szwedzką P4 do jakiejś polskiej stacji radiowej to
        moje pierwsze skojarzenie to Polskie Radio Kraków - bardzo przyzwoita
        rozgłośnia - kto słucha ten wie;-)

• viking73 Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 03.01.05, 20:51
          Drobna korekta: Sprawozdanie finansowe Szwedzkiego Radia za 2003 r. I udział
          P4 w rynku też dotyczy tego roku, a nie 2002.
          • Gość: uahaha Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.05, 23:41
            viking jak czytam Twoje posty to mnie krew zalewa! Skończ człowieku byc
            najmadrzejszy. Gó.. wiesz o radiu. Nie wiem czemu taki duren i bezmózg się tu
            odzywa. Wyjdź pan z klasy i zabierz krede.
            • viking73 Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 12.01.05, 12:26
              Chorób serca się nabawisz jak się będziesz tak denerwował.
              Nie ma przymusu czytania moich wpisów.
              • Gość: uahaha [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 15:30
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • jureek Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 10.03.05, 15:02
              Zabolało, że Viking pozbawił Cię złudzień? Myślałeś, że robiąc tanim kosztem
              radio w stylu szafy grającej jesteś strasznie trendy, a tu okazuje się, że na
              Zachodzie wcale takie radio trendy nie jest? I niestety, tam trzeba się trochę
              wysilić a nie tylko włączyć komputer z plejlistą. Mieszkam w Niemczech i też
              mogę potwierdzić obserwacje Vikinga ze Szwecji, że słuchacze oczekują od radia
              więcej niż tylko nadawania przeboju za przebojem i zegarynki.
              Jura
        • kicior99 Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 11.01.05, 15:34
          Podejrzewam, ze wiekszosc rozglosni regionalnych PR stoi na przyzwoitym
          poziomie - jak np. Merkury Poznan czy Wroclaw. Za polskich czasow sluchiwalem
          tez nieco gorszego Koszalina i - niestety - tragiczne PiK.
      • Gość: Szymon z TorToru Re:Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 13:41
        Lubisz mieszać w głowach, co nie? Radze ci nauczyć sie liczyć,bo od 60& do 3/4
        to daleka droga,a do 2/3 to jeszce jakiś 6,(6)% brakuje.Przyznaj sie że 60%,to
        według ciebie 1/2 a wszystko ci wybacze;-)
        A propos tych "popularnych stacji na zachodzie,wiedz że nie każdy ich
        słucha.I u nas,tak jak u nich, każdy powinien mieć możliwość wyboru radia które
        mu odpowiada.Niestety, narazie brakuje nam w naszym eterze tego co sie nazywa
        wolność.I tak naprawde zadowoleni mogą być tylko słuchacze tandety,bo do
        inteligentnego słuchacza,to już eska raczej nie trafia.Twoje myślenie
        przypomnina troche sposub myślenia zwolenników Putina:skoro 64 % ludności jest
        za powrotem komunizmu to znaczy że tak będzie najlepiej,nieważne że 36% tej
        ludnosci to tylko i wyłącznie ludzie wykształceni,którzy wiedzą czym sie coś
        takiego może skończyć.
      • Gość: GSM Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.05, 00:16
        Moim zdaniem najgorsze są radia formatowane. Ten styl może pasować do rozgłośni
        satelitarnych czy tematycznych cyfrowych. W radiach ogólnopolskich powinno być
        wszystko po trochu w poszczególnych pasmach i dniach. To autor programu
        powinien decydować, co chce zagrać a nie jakaś odgórnie narzucona playlista. W
        takim radiu powinno być miejsce dla ostrego rocka, metalu, disco polo itd.
        Oczywiście, wszystko w odpowiednich blokach, tak by każdy mógł sobie coś
        posłuchać. W programach dziennych powinno być więcej publicystyki, rozmów ze
        słuchaczami, audycji poradnikowych. A w Polsce albo niemoc (RMF czy Zet-
        praktycznie sama muzyka) albo przemoc (Tok FM- praktycznie samo gadanie). Ale
        to raczej zadanie dla KRRiT, by wymusić na nadawcach różnorodność programową
        lub dać koncesję ogólnopolską komu innemu.
    • Gość: ajar. Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 18:09
      Rmf, tak tak, ale Bzdet jeszcze gorsze!!!
    • Gość: andy Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 15:40
      Zauważyliście? RMF i Zet bija się grając tylko łagodne przeboje, czyli?
      Radio PLUS;)
      • Gość: Tubolek Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 16:03
        RMF FM i Z już od dawna tworza R-Z ac......nie radio.Grające szafy z których od
        czasu do czasu odzywa się ktoś : do grającej szafy grosik wrzuć..
        • Gość: anrz Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.acn.waw.pl 09.01.05, 21:50
          Cieszę się, że mogłam spotkać masochistów. Ja jak nie lubię stacji to nie
          słucham................
          • Gość: rejs Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:26
            po wyborze Przeboju roku ogłoszono wybór artyski roku,a wybór strasznie
            duuuży,podano aż! trzy nazwiska - K.Kowalska,A.Dąbrowska i M.Brodka, kto wygra?
            ani chybi...
            • Gość: Toudi Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 00:31
              Hahaha! Rzeczywiście wybór duży, ale najlepsza jest chyba Kasia Kowalska.
    • Gość: lord vader Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 15:21
      jaki problem? przestaw się na inne i nie zawracaj głowy. nikt nikogo do niczego
      nie zmusza, a na skali jest naprawdę duży wybór.
      • Gość: rockin Wybór prawie nie ma!!! IP: *.mmj.pl / 217.153.84.* 25.01.05, 21:21
        Właśnie o to chodzi, że na skali w tym kraju zbyt dużego wyboru nie ma! Prawie wszystkie stacje z pewnymi wyjątkami grają to samo - Wielkie/Złote/Największe?Najlep sze Przeboje.... Fuujjj!!! Rola prezentera sprowadzona do podania godziny i ID stacji... Już o dziennikarzach nie wspomnę... Ogranicza się wiadomości do żałosnego minimum... A ambitniejszych materiałów dziennikarskich już w ogóle nie ma! Stacjami w tym kraju rządzą akwizytorzy!
      • jureek Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 10.03.05, 14:57
        Wybór? Chyba taki jak u Forda - klient miał wybór koloru samochodu, pod
        warunkiem, że wybrał kolor czarny.
        Gdyby był wybór, nie byłoby problemu, ale dzisiaj każdy robi radio dla tej samej
        grupy 60% słuchaczy, więc nie dziwota, że wszystkie stacje nadają prawie tak samo.
        Jura
    • Gość: Edek Rmf Classic jest OK :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:55
      RMF skasowałem w swoim radiu pare lat temu ale za to RMF Classic jest OK.
      Słuchajceie RMF Classic !!!
      • ffred Re: Rmf Classic jest OK :-) 25.01.05, 23:31
        rmf sucks
      • Gość: zasłuchana Re: Rmf Classic jest OK :-) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.03.05, 21:41
        w moim mieście od niedawna ,ale wreszcie coś na skołatane nerwy -wypoczywam i
        ładuję akumulatory ,prawie już nie słucham innej stacji ,czasami trójki ale
        tylko audycje słowne.
        • Gość: Barteq RMF chała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 20:43
          Repertuar RMFu jest żałosny!! Kto tego słucha ???
    • Gość: op Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:02
      Dzisiejszy RMF to playlista 50 piosenek w winampie z opcją odtwarzania
      losowego. Programy takie jak Mezzoforte Piotra Metza i wakacyjna Inwazja Mocy
      to były najlepsze czasy tego radia.
      • ffred Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE 13.03.05, 01:15
        metz na przewodniczacego komisji europejskiej...
        metz na prezydenta usa...
        metz na kazda okazje...
        • Gość: pio Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:47
          trójka kaczkowskiego była najlepszym eterem w KRAJU a nie jakiś rmf to przecież
          zawsze było gó.. poza małymi wyjątkiami kiedy grał tam Metż i Kośiński oraz
          kiedy napie..ło sld
    • Gość: zp Re: Rmf Fm jest BEZNADZIEJNE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 11:44
      ale odkrycie to radio zawsze było gównem poza takimi wyjątkami jak KOsiński,
      Piotr Metz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka