Dodaj do ulubionych

Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak

08.02.05, 13:38
Smieszne, dostac Fryderyka za picie wina ze swoja dziewczyna. Kazdy by tak chcial. Chociaz Chomiczowka to co innego, dawno nie widzialem tak udanej polskiej muzyki - teledysk, zamysl, odejscie od polskiego stereotypu hyp-hopowca.

media -> sea.blox.pl/html
Obserwuj wątek
    • Gość: Matylda Tylda Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: 193.111.166.* 08.02.05, 14:38
      Sorry za pytanie ale kto to jest Ania Dąbrowska ?
      • Gość: fagoo Jak to.... IP: *.toya.net.pl 08.02.05, 15:49
        To dziewczyna której należą się wszystkie statuetki. Jej debiut to najlepsza
        płyta jaką polska wokalistka stworzyła od lat. Urzekający wokal, świetne
        kompozycje, szczere do bólu teksty. No i jeszcze bonus, jej oczy.... ( nie piszę
        już więcej bo się rozkleję )

P.S. Ma-Tyldo , nie oglądałaś 1 edycji Idola? przegapiłaś jej teledyski ? Mnie
        się udało w TV-ałce trafić już 3 jej klipy.
        • Gość: si Re: Jak to.... IP: *.idea.pl 08.02.05, 16:11
          Trochę przesadziłeś, ma dobry głos i jedną fajną piosenkę - to wszystko.
          --
          forever.pl

.
        • Gość: X11 Re: Jak to.... IP: *.ift.uni.wroc.pl 08.02.05, 16:47
          dla mnie ona to jednak ładniej wygląda niż śpiewa. może pomyliła konkursy:)))
          a teksty mnie niespecjalnie urzekają. ameryki ona nie odkrywa.
          • Gość: fagoo Forum malkontentów IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 00:13
            Forum malkontentów.
            Słuchaj X11 (czyżby za dużo linuxa ?) jeśli "niespecjalnie" podoba Ci się jej
            muzyka to po co o tym piszesz ? Pod wpływem mojego postu ? Mnie to i tak nie
            zniechęci do słuchania Ani. Napisz o tym jaki wokal Ci się bardziej podoba, albo
            w ogóle o czymś co Ci się podoba, oświeć mnie, może odkryjesz Amerykę.
        • Gość: fafik Ania D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:48
          Gość portalu: fagoo napisał(a):

No i jeszcze bonus, jej oczy....

tak...w głębi jej oczu tonie płytkość jej płytki
          i na tym chyba polega fenomen tego fajerwerku muzycznego
          "Teeeego... chciała?? chyba tak bo to działa
          • Gość: fagoo Re: Ania D IP: *.toya.net.pl 10.02.05, 22:15
            Słyszałeś jeszcze coś w jej wykonaniu, jakiś kawałek oprócz "Tego chciałam"?
            To akurat jeden ze słabszych utworów, bardzo dobrej płyty.
    • Gość: muka! dziewczyna i wino IP: *.aster.pl 08.02.05, 14:40
      A posłuchałeś całej tej piosenki czy tylko refren kojarzysz? Sporo krytyków
      "Otwieram wino..." zachowuje się jak kiedyś prezydent Reagan, który wykorzystał
      w kampanii "Born In The USA" Springsteena bo refren mu się spodobał i myślał że
      to piosenka o tym, jak to dobrze być Amerykańcem ;)
      • Gość: Piotr Re: dziewczyna i wino IP: 213.25.110.* 08.02.05, 15:26
        Ja słuchałem całej piosenki i to nie raz i stwierdzam,że jest tekstowo żenująca.Muzycznie zreszta też,choc tu w ogle nie ma mowy o jakiejś muzyce. Parautworek który może sie podobac tylko tym którzy sa muzycznie niedouczeni.Koszmar!
        • Gość: Dzem Re: dziewczyna i wino IP: *.chello.pl 08.02.05, 18:39
          To napisz gdzie jest wyrocznia(szkoła) który naucza co jest dobre a co nie?
        Ja słuchałem całej piosenki i to nie raz i stwierdzam,że jest tekstowo żenująca.Muzycznie zreszta też,choc tu w ogle nie ma mowy o jakiejś muzyce. Parautworek który może sie podobac tylko tym którzy sa muzycznie niedouczeni.Koszmar!
        • Gość: Dzem Re: dziewczyna i wino IP: *.chello.pl 08.02.05, 18:40
          Masz jakieś problemy ze sobą żę wszystko musisz po 3 razy powtarzać?
          • Gość: Marcin Re: dziewczyna i wino IP: *.sympatico.ca 08.02.05, 20:21
            Pic potrafi kazdy, a przynajmniej tak sie kazdemu wydaje. Ale tak pieknie o tym
            pisac i jeszcze tworzyc do tego muzyke potrafi niewielu. Sidnej jest jednym z
            nich.
    • Gość: SHAME CO ROKU TE SAME MORDY IP: 217.8.162.* 08.02.05, 14:58
      A gdzie Skalpel, Kapela ze Wsi Warszawa, itp. itd.
      • sierus Re: CO ROKU TE SAME MORDY 08.02.05, 16:09
        Mordy nominowane do Fryderykow? Za Andrology...? ;>
      • Gość: kmiotek Re: CO ROKU TE SAME MORDY IP: *.os.kn.pl 08.02.05, 17:48
        Kolego/żanko, to są nagrody przemysłu, a nie krytyków. To tak jakby oczekiwać zwycięstwa "Triplettes de Belleville" na Oscarach rok temu.
    • Gość: RKD LASSIC wRESSZCIE pOGODNO!!!! IP: *.mofnet.gov.pl 08.02.05, 15:18
      JEDNA Z NAJLEPSZYCH POLSKICH KAPEL!!!
    • Gość: X11 O czym jest Chomiczówka? IP: *.ift.uni.wroc.pl 08.02.05, 15:29
      gość śpiewa że miał wszystko po raz pierwszy na właśnie na Chomiczówce, ale jaka jest tego konkluzja? Bo dla mnie niewiele wynika z faktu, że akurat na Chomiczówce ten facet dorastał.
      • Gość: ania Re: O czym jest Chomiczówka? IP: *.centertel.pl 08.02.05, 16:17
        posłuchaj piosenki do końca...
        • Gość: X11 Re: O czym jest Chomiczówka? IP: *.ift.uni.wroc.pl 08.02.05, 16:38
          Nie ma już Chomiczówki z przed lat...A gdzie indziej to sie nic nie zmieniło?
          Z za krat to można tylko w Warszawie? Że niektórzy już odwalili kitę? A gdzie indziej to grabarze bezrobotni? Naprawdę nie wiem co autor przez to powiedział.Przecież tak jest wszędzie i nie trzeba śpiewać piosenki, żeby o tym wiedzieć.
          Łopatologicznie: to nie porządkuje świata w żaden sposób.
          • Gość: Dzem Re: O czym jest Chomiczówka? IP: *.chello.pl 08.02.05, 18:32
            Chylę czoło przed twoim przenikliwym umysłem.
          • Gość: X 12 Do X11 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 14:56
            Piosenki nie są od porządkowania świata. Jakby tak iść twoim tokiem myslenia to
            90% piesenek nie powinno sie słuchać i śpiewać.
    • Gość: Apollin NIE WIERZĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:01
      Fryderyki to od zawsze była żenada (na przykład pierwsza edycja - nagroda za
      wydarzenie roku i nominacja dla śmierci wokalisty Dżemu, szkoda, że nie
      przyznali tej nagrody - ciekawe, kto by odebrał), ale w tym roku przeszli
      samych siebie...
      Najwięcej nominacji dla koniunkturalnego kolesia z zespołu, który lata
      świetności ma za sobą, zjada swój własny ogon (koniunkturalizm: w dobie
      popularności hip - hopu, koleś z rockowego bandu nagrywa pseudo - rapowe
      przyśpiewki, w dodatku z gościnnym udziałem, hmm... nie wiem jak ten koleś się
      nazywa - ale wygląda jak dupa z uszami, na dodatek w okularach...) - pewnie
      krytykom spodobał się jego nieprzeciętny talent do tworzenia w iście
      ekspresowym tempie, na potęgę rymów częstochowskich - "otwieram wino ze swoją
      dziewczyną/mam nadzieję, że te chwile nigdy nie przeminą/ nigdy nie przeminą/
      nigdy nie przeminą..." - grafomania w najczystszej postaci, na muzykę zaś
      spuszczę miłosiernie kurtynę milczenia - poznajcie moje dobre serce...
      A Ania Dąbroska to też wydarzenie jak cholera... Tfu...
      Pozdrawiam krytyków, pewnie samopoczucie mają dobre (zwłaszcza, że pewnie firmy
      fonograficzne nie skąpiły za nominacje sałaty)... CHWDK...

Chętni do polemiki - pałujcie się!
      • Gość: kobe Re: NIE WIERZĘ!!! IP: *.neologic.pl 08.02.05, 16:32
        ten pajac w okularach to pezet a polemizowal nie bede bo sie zgadzam/pozdro
      • Gość: Dzem Re: NIE WIERZĘ!!! IP: *.chello.pl 08.02.05, 18:35
        No oczywiście Sydney Polak nic innego nie nagrał, więc masz pełne prawo aby na
        podstawie refrenu tej jednej piosenki oraz jego biografii, aby oceniać jego
        twórczość. gratuluję dobrego samopoczucia.
      • Gość: Marcin Re: NIE WIERZĘ!!! IP: *.sympatico.ca 08.02.05, 20:33
        > Chętni do polemiki - pałujcie się!

Chcialem Ci powaznie odpisac, ale widze, ze sam siebie powaznie nie traktujesz.
        Tak wiec - pozdrowienia dla kolesi z pokolenia "kolesi". Jakze sie ciesze, ze
        do niego nie naleze... musialbym byc buntownikiem przeciwko wielu dobrym
        rzeczom (bo tak kaze styl) i ludzi nazywac "kolesiami". Tfu :)
        Przekaz pozdro kolesiom i kolesiankom spod bloku.
      • Gość: fafik Re A Dąbrowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 17:10
        Gość portalu: Apollin napisał(a):
        > A Ania Dąbroska to też wydarzenie jak cholera... Tfu.

zgadzam sie Tfu , Tfu, Tfu ,bleeeeeeeeeeee!

Chętni do polemiki - pałujcie się!
        z tym też się zgadzam
    • Gość: lalala Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:22
      fascynuje mnie postać kasi kowalskiej wszędzie jej pełno a jej "muzyka" jest
      żenująca słuchałam jej w podstawówce ale to było 10 lat temu a od tego czasu
      jest z nią tylko gorzej moja siostra (teraz gimnazjum) jej nie słucha więc do
      kogo mają niby przemawiać jej piosenki? nikt kogo znam jej nie lubi a mimo to
      słyszę jej wycie ilekroć włączam radio i jeszcze ją nominują do nagrody!! ona
      ma chyba wyjątkowo mocne plecy wiecie coś na ten temat?
      • Gość: P-77 Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 16:27
        "Otwieram wino" to pastisz hip - hopu tak jak na przykład Tymon Tymański
        parodiował disco polo. Chociaż czynienie z Sydenya Pollacka "nowej twarzy"
        fonografii po 15 latach gry na perkusji w T. Love to gruba przesada.
        A Ania to jedyna finalistka I edycji Idola, która obroniła sie na rynku
        muzycznym.
      • Gość: wojtek Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: 81.193.144.* 08.02.05, 16:40
        tez mnie to od dawna zastanawia. nigdy nie rozumialem na czym polegal fenomen
        kasi kowalskiej. wyglad szarej myszy, glos marny, umiejetnosci wokalne jak cie
        moge, calkowity brak jakiejkolwiek charyzmy scenicznej czy stylu, i do tego od
        zawsze spiewa przecietne pioseneczki z przecietnymi tekstami. nawet imie i
        nazwisko najbardziej banalne z mozliwych. jak to mozliwe ze ktos tak pozbawiony
        wyrazu i jednoczesnie talentu od lat jest w czolowce polskich artystow???
      • Gość: LA VITA Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.02.05, 16:41
        Zestarzałaś się.A plecy ma mocne od urodzenia.
    • Gość: kobe Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.neologic.pl 08.02.05, 16:30
      z calym szacunkiem do Ciebie to co robi sydney polak to nie muzyka a disco
      polo - teksty, muzyka - calosc jest beznadziejna a to ze facet ma niezla
      sprzedaz swiadczy tylko o poziomie na jakim Polska fonografia spadla. sorry
      Stary ale to nie jest dobra muzyka
      • Gość: rangiz Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.acn.waw.pl 08.02.05, 17:20
        Sydneya nie mozna nazwać odkryciem, ale w porównaniu do tego co króluje na rynku, całego tego wspaniałego hiphopu, kolesi klepiących w kółko o tym samym (podkładu i sampli-nawet nie ma co komentować), to ten koleś wybija się pomysłem.
        Dąbrowska w porównaniu do innych Dod, Kowalskich i innych pseudo-gwiazd, jest objawieniem, natomist Pogodno to jeden z lepszych zespołów na naszym rynku, dość konsekwentnie pomijanym przez radio i tv. Może chłopaki nie mają "pleców" jak niektórzy ww.
      • Gość: Dzem Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.chello.pl 08.02.05, 18:37
        rzeczowa krytyka, jak się cos nie podoba to tytułujemy to mianem discopolo.
    • Gość: PabloMag Sidney to nie hip-hop IP: *.itpp.pl 08.02.05, 17:17
      Sidney to nie czysty hip-hop tylko muza która miesza kilka gatunków w tym hip-
      hop. Co nie znaczy ze mi sie nie podoba :) ale utożsamianie tego akurat z hh
      nie jest trafne
    • facecja Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak 08.02.05, 19:28
      a ja się cieszę, że coma się parę razy pojawiła
      choć statuetki nie dostanie ani jednej - to jest pewne
      zresztą - może i dla nich lepiej
    • Gość: PERUNwit ŁADNA TA NASZ ANIA :) IP: 213.77.43.* 08.02.05, 19:28
      JW
      • Gość: er-man Re: ŁADNA TA NASZ ANIA :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.02.05, 22:24
        Słyszałem koncert Anii- słabizna wokalna, i nudnawo jeśli chodzi o podkład- ciągle te same klimaty w
        każdej piosence. Natomiast płyta podoba mi się. Zresztą typowa sytuacja w "polskim szołbiznesie".
        A co do naszych gwiazdeczek to praktycznie żadne nagranie nie prezentuje poziomu analogicznych
        rzeczy realizowanych na tzw. Zachodzie bo i nie może. Żadna filia działająca w Polsce nie zainwestuje
        "do konca" w polskiego artyste bo głowne zadanie to promocja zachodniego repertuaru w który
        wpompowano full kasy. Stąd toleruje się żenadę typu Fryderyki, Opole, itp.... Natomiast prawdziwe
        dobre granie zaczyna się u nas przy wejściu do undergroundu skąd wyjrzeli na powierzchnię: Pogodno,
        Coma i parę innych kapel. Obawiam się że zostaną niebawem tam zawróceni jak za bardzo poszumią w
        terenie.
    • Gość: hmm... Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.net-serwis.pl 08.02.05, 22:17
      Wspaniale... A kto to w ogole jest?!
    • Gość: ELWIN LESZEK MOZDZER IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:26
      "Pewnym zaskoczeniem może być brak nominacji dla albumu 'Piano' Leszka Możdżera,
      który osiągnął już status złotej płyty i był też najlepiej reklamowanym albumem
      jazzowym minionego roku"

Zaskoczeniem???? TO SKANDAL!!!
      • Gość: haka Sidney, Leszek Mozdzer i inni IP: *.tecza.waw.pl / 217.153.187.* 08.02.05, 23:26
        nie przesadzajmy z emocjami i slownictwem. piano mozdzera jest mniej wiecej tak
        wartosciowe jak zapis emocji oddawanych przez odbyt po wiekszej porcji grochowki.

natomiast sidney z pewnoscia einsteinem nie jest, ale nagral sympatyczna plytke.
        na tle reszty branzy nawet bardzo dobra. nie jest to hip-hop i nawet nie proboje
        byc. pretensje zglasza raczej do ragga. duzym plusem jego zespolu sa koncerty.
        chlopaki potrafia sporo z siebie dac i szczerze cieszy ich granie muzyki.

najlepsze w kraju jest pogodno, ale wstawianie ich do fryderykow to prowokacujna
        proba doklejenia pupy. mam nadzieje, ze chlopaki okaza sie ponad to i nic nie
        przyjma.
        • Gość: Fan L.Możdżera Re: Sidney, Leszek Mozdzer i inni IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 09.02.05, 15:40
          Koleś może mniej tych porównań do D... i grochówki ???????? to jakaś paranoja
          pisać takie teksty , czy to ma być śmieszne ???????????
    • Gość: DJ Cudny aparat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 22:41
      Kodak CX 7330 po 610 zł! Taka okazja tylko tu:
      allegro.pl/show_item.php?item=41842849
      • Gość: kalafior Re: Cudny aparat IP: *.it-net.pl 08.02.05, 23:17
        A tam. To nie jest cudny aparat tylko w miarę rozsądna zabawka.
    • Gość: Fan L.Możdżera Re: Fryderyki 2004: Ania Dąbrowska i Sydney Polak IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 09.02.05, 15:18
      Trzeba rozwiązać tą RADĘ , która nie wie kogo nominować i rozdziela Fryderyki
      dla "SWOICH". To co znaczą złote i platynowe plyty L.Możdżera jak nie sa
      nominowane ????????? To jakaś paranoja .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka