Dodaj do ulubionych

Odeszła gwiazda Breakoutu

IP: *.devs.futuro.pl 26.10.05, 19:34
Jestem zaszokowany, 15 października Mira dała świetny koncert z
towarzyszeniem After Blues ma szczecińskiej Bluesadzie. Była w bardzo dobrej
formie. A teraz już nigdy nie zaśpiewa. Wielka szkoda, odeszła prawdziwa
wokalistka, nie jakaś Mandaryna czy Doda
Obserwuj wątek
    • mardel Odeszła gwiazda Breakoutu 26.10.05, 19:35
      Piszac o ostatim koncercie na kilka dni przed smiercia autor nie podaje
      szczegolow, ale czy nie byl to wystep na Bluesadzie w szczecinskim klubie
      Slowianin 15. pazdziernika ?
    • Gość: Stary Rockman Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.pools.arcor-ip.net 26.10.05, 19:46
      Szkoda. Sluchalem Breakoutu jeszcze w podstawowce. Byl w tym roku koncert w moim
      miescie. Nie poszedlem, zaluje. Juz nigdy nie pojde. Zegnaj Mira.
    • Gość: januszekb1 Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:48
      • Gość: Johan Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:10
        odeszła kolejna epoka w muzyce. Fajnie że mogłem sobie kiedyś z Mirą pogadać
      • Gość: iposek Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 19:15
        Tak strasznie mi smutno i źle. Już nigdy nie usłysze jej.
    • Gość: januszekb1 Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 19:52
      ciężko przejść do porządku gdy odchodzi taka gwiazda.Cieszę sie że mogłem życ w
      takich czasach aby słuchać Miry Kubasńskej na żywo...
    • Gość: abhaod Zegnaj Mireczko, nie zapomnimy Cie.... IP: *.pools.arcor-ip.net 26.10.05, 20:05
    • Gość: krzak Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.chello.pl 26.10.05, 21:01
      Wciąż zastanawiam sie, czy to sen czy prawda, że legenda polskiego beatu już
      więcej nie zaśpiewa. Dobrze , że zostawiła po sobie bogatą kolekcję nagrań na
      singlach, 1 longplay-u Blackout i 7 longplay-ach Breakout, które wciąż będą nam
      towarzyszyć. Dzisiejsza muzyka to jeden wielki kicz. Zegnamy Cię Miro.
      • Gość: gacek1956 szok - moj idol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 22:13
        JEZDZE PO IMPREZACH BLUSOWYCH NA CALYM SWIECIE I ZAWSZE BYLO OK TERAZ JEJ
        ZABRAKNIE ! ZAL ,SZKODA A MOZE COS WIECEJ .CIEKAWY JESTEM JAK BEDZIE W
        TORUNIU KOLEBCE NAJWIEKLSZAEGO BLUSA NA HARMONIJCE I PODEJSCIA DO
        BLUSA ................
        • Gość: scot Re: szok - moj idol IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 27.10.05, 18:11
          Mira, bylas wielka i pozostaniesz wielka!!!!Zasluzylas na lepsze zycie
          wszkaze.........Odpoczywaj w pokoju..........
    • Gość: Florian Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.osk.enformatic.pl 26.10.05, 23:40
      WIELKA szkoda. Cięszyłem sie z tego że taka sława jest z mojego miasta tak jak
      Nalepa właśnie się dowiedziałem tu na rorum bo oczywiście inne "media" milczą.
      Może ktoś jej nie lubił alemusi uznać że to BYŁ Wielki człowiek w muzyce.
      Żegnaj mirka Rzeszów płacze.
    • Gość: ziutek Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.acn.waw.pl 27.10.05, 00:20
      Odeszla legenda polskiego rocka. W latach 60-tych bylem na koncercie zespolu
      "London Beat" w Gostyninie k/Plocka.
    • Gość: Aśka Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.crowley.pl 27.10.05, 00:52
      smutno... "Wielki ogień" usłyszałam pierwszy raz dawno temu w audycji
      Beksińskiego i powaliło mnie to... teraz nie ma już i Tomasza, i Miry...
      odchodzą wspaniali ludzie, trudno zrozumieć dlaczego :(
    • Gość: Rysia Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.bchsia.telus.net 27.10.05, 02:46
      Wielki zal i wielka szkoda.
      Serdeczne wyrazy wspolczucia najblizszym i fanom Jej niezwyklego glosu, ta
      droga przesymam.
      • Gość: alicja Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:41
        " ....sprzedaj mnie wiatrowi... " - i tylko wiatr będzie nucił te słowa...
    • januker Żegnaj Miro! 27.10.05, 06:44
      Odchodzą wielkie postacie mojej młodości.... Mira i Breakout to kawał mojego
      życia, moich muzycznych urzeczeń. Odchodzi moja młodość bezpowrotnie.
    • Gość: Sara Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: 195.20.110.* 27.10.05, 08:55
      Nieodłacznie związana z moimi najpiękniejszymi, licealnymi latami. Piosenki z
      prywatek. Tak mi żal, ze już jej nie ma...
      • jolunia55 Re: Odeszła gwiazda Breakoutu 27.10.05, 09:08
        Mira to moja mlodosc.
    • sisgw do życiorysu - garść 27.10.05, 10:18
      Jej największe przeboje to teksty Jacka Grania, a Tata wiadomo: Leobl, stąd też
      być może te różne drogi, ale Ona była blusem. Byłem na Jej koncercie gdy
      wróciła, problemy z głosem (normalka - tyle lat bez śpiewu), wymieniona na
      młodszy model, ale szła do przodu. "Miałam cały świat", a teraz "Po drugiej
      stronie tęczy". We wtorek powiększy się ilość świeczek pamięci.(*)
    • Gość: bamist Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.ghnet.pl 27.10.05, 10:37
      Boże!Jakaż ona była "hipisowska"w tamtych czasach.Cóż pozostało:żal...
    • Gość: rely " ..jakby nie było mnie.. " IP: *.tpgi.com.au / *.tpgi.com.au 27.10.05, 11:36
      "Nie przechodź obok..", pamiętacie ?
    • Gość: ptok Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:55
      Właśnie puściłem jej płytę. Wielka szkoda,że jej zabrakło.
    • vars2 Odeszła gwiazda polskiego beatu 27.10.05, 12:07
      Tak, to smutna wiadomosc, ze juz nigdy nie zobacze na zywo wystepujacej Miry na
      estradzie. Kazdy jej wystep byl niepowtarzalny, jedyny w swoim rodzaju.
      Odeszla Pierwsza Dama polskiego beatu. Odeszla, tak, jak przemija wszystko na
      tej ziemi...lecz bedzie zyla w naszej pamieci!
    • Gość: wielki fan Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.ztpnet.pl 27.10.05, 12:34
      Wielki smutek, wielki żal. Wielki ogień będzie się palił wiecznie w naszej
      pamięci... Żegnaj!
      • Gość: boggie Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:56
        To była jedyna, prawdziwa wokalistka rockowa i bluesowa w naszym kraju, inne
        panie nie dostawaly jej do piet, mnie wkurza to, ze jej talent nie zostal do
        konca wykorzystany, bo mogla nagrac jeszcze tyle doskonalych kawalkow!
        A to, co zostalo jest chwilami porywajace, jak np."Ogien", czu utwory z
        plyty "Mira". Najgorsze jest to, ze te dziadowskie radia teraz juz nie
        puszczaja dobrej muzyki, tylko jakies szmiry, przeboje i inny muzyczny szlam.
        Zegnaj Mira, chwile jakas bylismy sasiadami, a z Toba, z Twoja muzyka zwiazane
        sa wszystkie wazne wydarzenia w moim zyciu... "cale cipło z sobą wzięłaś stąd,
        teraz chłód tu mieszka..."
      • Gość: słuchacz Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: 152.62.82.* 27.10.05, 14:01
        Polecam wszystkim nocną audycję Minimax Piotra Kaczkowskiego w PR3. Dzisiaj tuż
        po północy, albo jutro o godzinie 00:05 (jak kto woli). Muzyka i wspomnienia
        będą (audycji oczywiście nie układam, ale się tego spodziewam).
        []
        • saikokila Re: Odeszła gwiazda Breakoutu 27.10.05, 15:25
          Gość portalu: słuchacz napisał(a):

> Polecam wszystkim nocną audycję Minimax Piotra Kaczkowskiego w PR3. Dzisiaj tuż
          > po północy, albo jutro o godzinie 00:05 (jak kto woli). Muzyka i wspomnienia
          > będą (audycji oczywiście nie układam, ale się tego spodziewam).
          > []

TNX. Zdaje się że też w Antyradiu o ile pamiętam (i zrozumiałem zapowiedź) coś w
          tym stylu ma być w sobotę w audycji Kosińskiego chociaż pewnie krócej.
          • jolunia55 Re: Odeszła gwiazda Breakoutu 27.10.05, 15:53
            Odchodzą idole naszej młodości i odchodzi nasza młodość!Międzyzdroje-mała
            knajpka Zdrojowa,szklanka piwa w garści i w oddali grający adapter I tam
            właśnie po raz pierwszy usłyszałam blusa i Zespół Brekaut z Mirką Kubasińską.To
            były najpiękniejsze moje wakacje.Żegnaj Mitka na wieki!
            • sasanka2411 Re: Odeszła gwiazda Breakoutu 27.10.05, 19:33
              Wielki Zal
              Cudowna byLa MIRKA
        • cyberpunk Re: Odeszła gwiazda Breakoutu 28.10.05, 00:17
          dzieki za wiadomosc :)
          "na drugim brzegu teczy..." chwile po polnocy w trojce...
          nie wszystko jednak umiera.
          pozegnanie i wiecznosc. przed nami.
          pozdr.
    • Gość: Edward W Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 18:42
      Umarło kawałek mnie ...
      • refugium Re: Odeszła gwiazda Breakoutu 27.10.05, 20:23
        Mira zawsze byla ponadczasowa...
        Byla legenda od dawna i taka bedzie w mojej pamieci.
        "..krolika trzymac w dloni, glaskac jego siersc.."
        Zegnaj, Miro!...
    • Gość: Krakow49 Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.cps.k12.il.us 27.10.05, 21:45
      Jest to druga niepowetowana strata dla polskiej muzyki w tak krotkim czasie po
      odejsciu Niemena. Oboje zmarli za wczesnie, takie to czasy. Smutno i zal.
    • Gość: mejci Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:57
      szkoda i wielki smutek.chyba tylko małgosia ostrowska jej dorównywała
      • Gość: Marek Re: Podziwialem Jej talent IP: *.hrl.com 28.10.05, 02:56
        to byla hipisowska babka, mialem 18-19 lat jak spiewala swoje przeboje i ja
        razem z nia , w tych pieprznietych szarych komunistycznych czasach to bylo cos ,
        jakby otwarcie na swiat i bunt przeciw terazniejszosci , to byla awangarda , jak
        mysmy ja uwielbiali, to byl nerw rocka, niepowtarzalna, z Nalepa byli naprawde
        slawni, a pozniej to juz wyjechalem z kraju.Zegnaj Mira
    • Gość: pestka Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.siec-otwocka.pl 28.10.05, 08:37
      KOCHANI - JEŚLI CHCECIE JĄ POŻEGNAĆ TO BĄDŹCIE JUTRO (TJ.29.10.2005 - SOBOTA) O
      GODZ. 11.00 W KOŚCIELE W OTWOCKU LUB OK.GODZ. 12.00 NA OTWOCKIM CMENTARZU!!!!
      (CO DO KOŚCIOŁA TO NIE PAMIĘTAM NAZWY ALE JAK SIĘ ZAPYTACIE O "DUŻY KOŚCIÓŁ" TO
      WIĘKSZOŚĆ LUDZI BĘDZIE POTRAFIŁA WAS POKIEROWAĆ!!!) - BYŁA NAPRAWDĘ WSPANIAŁĄ
      OSOBĄ I CUDOWNĄ SĄSIADKĄ - ZAWSZE UCZYNNĄ I MIŁĄ!!! TO NIE TYLKO ŚWIETNA
      ARTYSTKA ALE PRZEDEWSZYSTKIM WSPANIAŁY CZŁOWIEK!!!
      • Gość: Marcin B. Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.05, 09:33
        Zegna Cie Otwock, twój Otwock!
        Wyrazy współczucia dla Kondrada twojego 19-letniego syna.
        Spoczywaj w pokoju(')
    • Gość: PIL Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: 217.97.149.* 28.10.05, 10:37
      Smutno. Również dlatego, że Gazeta przy takiej okazji nie zadała sobie trudu i
      nie sprawdziła jakim zdjęciem ilustruje artykuł Roberta Sankowskiego. Na zdjęciu
      widnie bowiem twarz Sławy Przybylskiej, a nie Miry Kubasińskiej. Komentarza nie
      bedzie. Zbyt smutno.
    • Gość: Wiesława Re: Odeszła gwiazda Breakoutu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:27
      Dziękuję Ci,że byłaś...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka