Dodaj do ulubionych

Czy Piotr Metz mysli

IP: *.bibl.univ.szczecin.pl 09.02.06, 09:17
Tak sie zastanawiam czy Piotr Metz "mysli" czy udaje glupiego czy zwyczajnie
jest idiota i bezmozgowcem.Jak sie zyje w pewnych realiach to chyba pewne
rzeczy sie wie.A moze zupelnie brak mu polotu i intelekt go zawiodl.I poszedl
na zupelna latwizne.To tak na kanwie pewnej okladki co burze
wywolala.Moherowcem nie jestem ale jakos tak dziwnie sie czuje.I proponuje
"Panu redaktorowi" przetworzyc Gwiazde Dawida, albo modne obecnie
karykatury.Wtedy reklame bedzie mial dramowa na calym swiecie.To pewene jak w
banku
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Czy Piotr Metz mysli IP: 193.0.117.* 09.02.06, 09:18
      Popieram
      • Gość: Robert Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.bibl.univ.szczecin.pl 09.02.06, 09:37
        co popieram??
    • Gość: tik Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.crowley.pl 09.02.06, 09:48
      To, ze w Polsce ktos probuje wprowadzac zasiacnek, nie oznacza, ze wszyscy
      wydawcy musza sie tym moheforowym trendom podporzadkowac (jakos okladka
      miedzynarodowego Rolling Stone nie wywolala sensacji).
      Gratuluje swietnej wizuanie okladki i zycze powodzenia we wprowadzaniu Machiny.

> Tak sie zastanawiam czy Piotr Metz "mysli" czy udaje glupiego czy zwyczajnie
      > jest idiota i bezmozgowcem.Jak sie zyje w pewnych realiach to chyba pewne
      A tak btw., jak brakuje ci argumentow, to moze lepiej sie nei wypowiadaj.
      • Gość: shocking truth Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 15:54
        Gość portalu: tik napisał(a):

> Gratuluje swietnej wizuanie okladki i zycze powodzenia we wprowadzaniu
        Machiny.

De gustibus... :-)

Bardzo charakterystyczne, że 'tik' nie nawiązał do propozycji nabijania się z
        symboli judaizmu lub islamu. 'Nonkonformizm' postępactwa ma jednak swoje
        granice (bezpieczeństwa :-)
        • Gość: tik Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.crowley.pl 09.02.06, 18:14
          Gdyby Machina przetworzyła inne symbole, efekt byłby pewnie podobny - pytam
          tylko "i co z tego"? Wolność słowa dotyczy również faktów, z którymi się nie
          zgadzamy. A jeśli kogoś to obraża, może udać się do sądu i tyle.
          Nie uważam, że to prowokacja ani szyderstwo, profanacja - to po prostu bardzo
          śmiałe nawiązanie do pewnego symbolu.

Najzabawniejsze jest to, że kiedy pod sanktuariami kwitnie handel plastikowymi
          Matkami Boskimi z tandetnymi, odkręcanymi głowami oraz wszelkiej maści
          wizerunkami Jezusa (illuminująće obrazki, mrugające oczka), jakoś nikt nie
          uważa tego za profnację.
          Bardzo to znamienne. Gdzie tu konsekwencja?

A tak btw., zdaje się, że żadna z innych religii nie wykorzystuje wizerunków
          świętych do produkcji butelek z wodą święconą lub innymi elementami?
          • xxx131 Re: Czy Piotr Metz mysli 10.02.06, 04:05

Slyszales wczorajsze oswiadczenie Rady Europejskiej o wolnosci slowa? Wolnosc znaczy takze odpowiedzialnosc za swoje czyny.

> A tak btw., zdaje się, że żadna z innych religii nie wykorzystuje wizerunków
            > świętych do produkcji butelek z wodą święconą lub innymi elementami?
            Jak to: w hinduizmie, islamie, judaizmie takie rzeczy sie zdarzaja. Jesli wg danych religii, wierni moga to robic to co w tym zlego, przeciez z tego powodu nikt nie umarl? ...

Zreszta sama Madonna (na okladce tejze Machinki), wierzaca w Kabale, wymienila kilka razy imie tworcy jakiegos Kosciola Kabalistycznego w piosence na ost. plycie i musiala za to przepraszac, bo kabalisci nie moga wymiawiac nazwiska tej osoby i tez sie obrazili, chociaz nie robila tego specjalnie. Wiec innych, mozna obrazac, drugich nie (chyba Madonna wiedziala ze sie pojawi na okladce)?

tolerancja.net/
          • Gość: ABC Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 10:19
            Otóż, wniosek jest taki, że gdyby Machina przetworzyła inne symbole, to efekt
            chyba nie byłby podobny. Bo jakoś ta głoszona wszem i wobec szeroko pojęta
            tolerancja i wolność słowa zdaniem niektórych powinna dotyczyć wyłącznie
            symboli wiary katolickiej.
            A gdyby wyszydzono symbole innej wiary to zapewne ta cała machina nie tylko nie
            brałaby w tym udziału, ale pierwsza przyłączyłaby się do głosów oburzenia. Bo
            to po prostu koniunkturaliści i tchórze są. Żywot tej nędzy oceniam na góra
            pięć-sześć numerów. I tak o sześć za dużo. Poza tym to odgrzewane kotlety dla
            debili...I tylko marne firmy produkujące badziewie tam się chcą reklamować!
    • Gość: . Re: Czy Piotr Metz mysli IP: 172.16.5.* 09.02.06, 13:39
      • un1 Re: Czy Piotr Metz mysli 09.02.06, 16:13
        Madonna Ciccone wkomponowana w Madonnę Boską wydaje mi się szyderstwem
        (balansującym na granicy smaku, fakt) z popkultury i jej wyznawców, nie z wiary
        i wierzących. A że nie użyto symboli judaistycznych czy islamskich - nie
        miałyby żadnej wymowy w kraju rzymskiej wiary.
    • Gość: AntyMetz Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:57
      Metz chciał zapewnić sobie darmową reklamę swojego "pisemka" jednak nie
      przewidział, że ta reklama zniechęci potencjalnych reklamodawców. Już kilku
      wycofało reklamy z jego "pisemka". Łatwo było to przewidzieć, ale widocznie Metz
      był zaślepiony wizją darmowej reklamy.
      I bardzo dobrze. Trochę pokory mu nie zaszkodzi.
      • Gość: Robert Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.bibl.univ.szczecin.pl 10.02.06, 09:41
        ok. wolnosc slowa ale np. dlaczego nie ma na tej okladce pentagramu albo szostek
        tez nosne.Zastanawiam sie czy jestesmy juz tak wolni tak poprawni politycznie i
        wyprani z wrazliwosci tak hedonistyczni ze trzeba siegac po symbole religijne.A
        to ze ktos broni czci czy po prostu symbolu ktory jest jemu drogi nazywany jest
        moherem lub ciemnogrodem.Mohery to rzeczywistsoc tego kraju ale nie tylko oni tu
        mieszkja.Normalni tez.Oczywisce razi mnie targ dewocjonaliow ale jest on
        niestety potrzebny tzw. religijnosci ludowej, ktora jest dominujaca w naszym
        kraju.I to prostym ludziom jest potrzebne.Mnie natomiast ciagle zastanawia co by
        musialo sie ukazac na okladce by w koncu ktos powiedzal basta i wiekszasc go poparla
        • Gość: jor Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.sigmanet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:01
          Przeraża mnie ten kraj, w którym krzywo założony moher jest obrazą uczuć
          religijnych. Myślę, że jest tak, jak było powiedziane dziś w Radiu TOK, że Pan
          Bóg ma zapewne więcej humoru niż Jego wyznawcy. Dochodzimy do paranoi - nie tak
          dawno komuś przeszkadzało, że wizerunek Jezusa Chrystusa miał nie taką twarz
          jak powinien i znów obraza. A tak nawiasem mówiąc to nie znajduje się czasem w
          Biblii zapis, który mówi, aby nie lepić cielców, tylko czcić Boga?

• xxx131 Re: Czy Piotr Metz mysli 11.02.06, 18:49

Hahaha! Zabawne! gdyby bylo to zrobione dla dowcipu... ale nie bylo... Chodzi o to aby byl rozglos, juz jest, ale reklamodawcy odejda i interes powie "pa"!
            A zreszta kto wg Ciebie lepi cielce, czyzby redaktor Metz nie oddaje holdu bozkowi pieniadz?
            • Gość: wiarus Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.autocom.pl 12.02.06, 00:43
              Ludzie co poniektorzy puknijcie sie w swoje durne i niemyslace lby. Co na tej
              okladce jest WYSZYDZAJACEGO, bo patrzylem z wielu stron i nie wymyslilem. JEST
              ESTETYCZNA I Z POMYSLEM, a wy wypowiadacie sie jak razeni przez Rydzyka. Czarno
              widze przyszlosc naszego kraju...
    • Gość: high Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 00:48
      Metza mialem za pewien ideal czlowieka radia, swoją butnościa, pychą,
      zacietrzewieniem pokazuje, ze jest bardzo malym czlowiekiem, jesli chce
      rozmawiac nt studiow kulturalnych oki, ale to wyjdzmy na udeptana ziemię, a
      nie tu z przypadkowymi goscmi.

Szanowny Panie Metz, Ty nie masz Pan racji! jestes Pan wyjatkowa miernota
      chodzaca jeszcze po ziemi i proboujaca "ustrzelic".
    • stryj.pepin Re: Czy Piotr Metz mysli 11.02.06, 22:51
      Gość portalu: Robert napisał(a):

>Moherowcem nie jestem ale jakos tak dziwnie sie czuje.

Może pomógłby aviomarin?

Pozdrowienia od stryja.
      • Gość: blup A pamiętacie okładkę WPROST? IP: 87.207.46.* 12.02.06, 01:54
        Jakieś 12 lat temu na okładce Wprost też był wykorzystany motyw z tego obrazu-
        tylko MB i Dziecię byli w maskach pgaz.Unosili się nad chmurą 'smrodu" jaki
        unosił się nad Częstochową...
        jakiz to wielki raban sie wtedy podniósł,Zchnowcy mało co szału nie dostali...
        I co? Wprost nadal ma sie dobrze,Machina tez sobie poradzi
        A dzięki zakutym łbom moherowym-które jak widać są najlepszym nośnikiem
        reklamowym teraz-zyskała Machina darmową reklamę:))))))))

ps.A mohery i cały ten rydzykow(n)y pomiot powinien agencję reklamową założyc ..
        Jak się czegoś uczepią,to zaraz każde media o tym trąbią;))
    • chlopas Re: Czy Piotr Metz mysli 12.02.06, 11:46
      ja tylko w kwestii pytania postawionego na samym początku. od zawsze wszystko
      wskazuje na to, że piot metz myśli. dziękuję.
      • Gość: pz Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 13:06
        Nie mysli jesli tak to obraża mnie.Zawsze go miałem za człowieka radia,troche
        gorszego niz radio Kaczkowskiego,Niedzwieckiego,Manna....ale teraz mam go
        naprawde za awanturnika obraził mnie i koniec.Gdyby żydom zrobil coś takiego
        byłby wielki krzyk,a tu jakieś śmieszne wnioski i rozważania na temat
        moherowych...śmieszne.Moherowi nie obrazaja nikogo a moherowyh sie obraza. PS
        nie mam moherowego....i nie sałucham ojca dyrektora.
        • Gość: edyp do pz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:08
          Ale co Cie konkretnie obrazilo? Boga i matkę Boską masz w sercu czy modlisz sie
          do obrazków? A może o coś innego Ci chodzi. Kto ma Boga w sercu i wierzy Bogu
          (nie w Boga), to takie jakies pseudomachinalne zamieszanie omija wielkim łukiem
          i mu to "lotto"!
      • Gość: juhas Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 16:03
        o cze chlopas :)

popieram

marketingowo nieźle. Mnie jakoś to nie uraziło, moherowcem nie jestem ale
        wierzacy jak najbardziej.

pozdro
    • Gość: AntyMetz Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 13:00
      Dobry początek redaktora naczelnego. Numer zerowy na rynku, a tu reklamodawcy
      już wycofują reklamy. To się nazywa profesjonalizm naczelnego.
      Brawo !!!
      Metz na dyrektora Trójki, dwa tygodnie i z Trójki znikną reklamy. :)
      • Gość: astat Re: Czy Piotr Metz mysli IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 13.02.06, 19:36
        Gość portalu: AntyMetz napisał(a):

> Dobry początek redaktora naczelnego. Numer zerowy na rynku, a tu reklamodawcy
        > już wycofują reklamy. To się nazywa profesjonalizm naczelnego.
        > Brawo !!!
        > Metz na dyrektora Trójki, dwa tygodnie i z Trójki znikną reklamy. :)

Jak wiadomo, reklamami świat żyje. Najwyższa wartość.
        Daj spokój.
        Niech sobie p. Metz robi co chce i niech kupują i czytaja ci, co chcą. A że
        najlepsza reklama opiera się zawsze na szokowaniu? Banał znany każdemu.
        No i każdy ma swoją miarkę tolerancji. Czyja miarka lepsza? Rzucamy monetą?
        A myśleć, myślę, że myśli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka