jabbur 09.05.06, 08:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja tolerancja w jedną stronę IP: 194.242.52.* 09.05.06, 09:05 Dlaczego zostałem wycięty? Bo spytałem o możliwość kupna koszulek z napisami: "Nie jestem zboczony", "Nie czytam Gazety Wyborczej", "Głosowałem na PiS", "Nie jestem obrzezany", "Słucham Radia Maryja". Czy z tego powodu zostałem wycięty? Tolerancja widać ma wiele obliczy. Co najmniej dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aaa_tam Re: tolerancja w jedną stronę 09.05.06, 11:51 Te koszulki to syf. Demokracja to chyba także empatia a większość z tych obraża moje poczucie smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MUsik za kłamstwo IP: *.CNet2.Gawex.PL 09.05.06, 17:48 gdyz wchodzac na ta stronę i czytając artykuł czytasz wyborczą cieńki pusty cyniku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg Ja bym kupił z napisem: jestem antysemitą IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 09:48 Bo to jest prawdziwie kontrowersyjny napis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Ja bym kupił z napisem: jestem antysemitą IP: *.chorzow.n4a.pl 09.05.06, 11:31 dokladnie tez bym taki tiszer chcial. jestem antysemita i przyznaje sie do tego ;] Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.zory Re: Ja bym kupił z napisem: jestem antysemitą 09.05.06, 12:36 też bym taki kupił, a nawet kilka, żeby znajomi też mieli :) Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Re: Ja bym kupił z napisem: jestem antysemitą 09.05.06, 15:22 Zrób sobie sam opaskę, łatwiej niż koszulkę... Trochę czerwonego płutna o wymiarach 12 x 15 cm, kółko z białego płutna (średnica ok 7 cm). Weź czarny pisak i narysuj hackenkreutz. Najlepsi antysemici to nosili, nie wychodzi jak widać z mody. Odpowiedz Link Zgłoś
alphaone Re: Ja bym kupił z napisem: jestem antysemitą 09.05.06, 13:26 nie ma sie z czego cieszyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomi Re: Ja bym kupił z napisem: jestem antysemitą IP: *.chorzow.n4a.pl 09.05.06, 13:52 a ze ktos jest gejem to jest to powod do zadowolenia? niemam nic przeciwko mniejszoscia seksualnym ale jak mozna wyrazac swoje zdanie to dlaczego nie moze byc koszulki jestem anytsemita albo np popieram terroryzm albo nielubie murzynow itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Ja bym kupił z napisem: jestem antysemitą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 14:19 proponuję ci jeszcze takie: "jestem złodziejem", "dręczę zwierzeta", "biję żonę i dzieci", "prowadzę samochód po pijanemu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg jestem antysemitą mi wystarczy IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 14:41 pozostałe, które proponujesz, powinni nosić organizatorzy tej imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
alphaone Re: jestem antysemitą mi wystarczy 09.05.06, 15:07 nie kolego chyba pare by ci sie jeszcze przydalo z wyzej wymienionych jednak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg jestem antysemitą mi wystarczy IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 15:13 A jednak nie masz racji. Ten napis jest jak dla mnie wystarczająco kontrowersyjny, ale jeżeli lubisz inne, to sobie zamów. Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 Pewien niuans 09.05.06, 16:37 Te koszulki, ktore sprzedaja w akcji, nikogo nie obrazaja (nie ma np. koszulki - nie lubie lysych). "Jestem ze wsi", "Jestem chory psychicznie", "Usunelam ciaze", "Mam okres", "Jestem na liscie", "Masturbuje sie", "Nie plakalem po Papiezu", czy "Jestem murzynem" - one dotycza tylko jednej osoby, ktora wyraza swoje poglady nie atakujac nikogo. Napis: "Jestem antysemita" obraza Zydow. Natomiast: "Nie jestem zboczony", "Nie czytam Gazety Wyborczej", "Głosowałem na PiS", "Nie jestem obrzezany", "Słucham Radia Maryja" - one sa w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOMO niuans niuansu IP: *.aster.pl 09.05.06, 17:09 Tak ale zauważcie, że jednak powinno być wszystko. Bo czym różni się koszulka z napisem "jestem Żydem" od "jestem Polakiem"... kto sie czuje urażony?? Czy żyd to brzydkie i obraźliwe słowo?? - to jak nazywa się obywatel Izraela? - "Jestem Izraelitom" ?? to nie jest obraźliwe a jednak ludzie sie czepiają .. Powinny być wszystkie - także "jestem homofobem", "Nie ma tolerancji dla braku tolerancji" itp. Pozdrawiam i nie dajcie sie zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg jestem antysemitą nikogo nie obraża IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 17:21 Obrazą byłby napis np. "Żydzi do gazu". Określenie siebie jako antysemity jest tyle warte co, że jestem pedałem. Dotyczy mnie i tylko mnie. Gdyby przyjąc twój sposób myślenia, to napis "Jestem pedałem" obraża heteroseksualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: jestem antysemitą nikogo nie obraża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 02:22 Słuszna uwaga. A ja nie mogę się zgodzić, że w "Usunęłam ciążę" nie ma agresji. W "Nie płakałem po papieżu" też jest komunikat o negatywnym stosunku do żałoby, która była zbiorowym doświadczeniem. To tak, jakby ogłosić np. "Mam gdzieś ból ofiar Stalina". Organizatorzy tej akcji to lewackie cymbały, które ujawniają swoją hipokryzję. Zawłaszczają sobie prawo do uznawania, co jest poprawne a co naganne i wszystko byłoby ok, gdyby nie kneblowali innych (nie usuwali "niepoprawnych" postów na forum GW!) i nie robili tego w imię wolności i tolerancji, na które ich w rzeczywistości nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzaj Taka zadymna i zarobili 800 zł? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 09:50 To mogli sobie darować i dać forsę, która poszła na koszty, wyszłoby więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jask Czy Pikuła będzie płacił emerytury swoim pracownik IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 09:54 Czy Pikuła będzie płacił emerytury swoim pracownikom? Jeżeli on chce pomagać innym za cudze pieniądze, to niech spada na drzewo. To potrafi każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pobre diablo Re: Czy Pikuła będzie płacił emerytury swoim prac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 12:23 jask napisał(a): > Czy Pikuła będzie płacił emerytury swoim pracownikom? Jeżeli on chce pomagać > innym za cudze pieniądze, to niech spada na drzewo. To potrafi każdy. Tak sama prawda, a najlepiej za cudze pieniadze pomaga Caritas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg Caritas płaci wszystkie składki IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 14:43 Więc do jego pracowników nie trzeba dopłacać. W przypadku Pikuły jest inaczej. Facet uważa, że ponieważ pomaga innym, to nie musi płacić składek, ale nie podaje, za czyje pieniądze jego pracownicy mają dostawać emerytury. Takich mądrych to ja głęboko czniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcapone Wysłałem kiedyś taki list.... IP: *.crowley.pl 09.05.06, 10:06 "Witam serdecznie! Mam kilka nowych hasel do akcji Tiszert dla Wolnosci: Jestem pedofilem Kroje samochody Sprzedaje narkotyki dzieciom Uprawiam seks ze zwierzetami Jestem nekrofilem Bije zone/meza Nie lubie gejow i lesbijek Nie lubie feministek Lubie grzebac palcem w dupie Nie lubie ekologow Nie lubie niepelnosprawnych Chce zyc "z reka w kieszeni sasiada" Uwazam, ze akcja Tiszert dla Wolnosci jest glupia Postanowilem do Was napisac, zeby wyrazic moja osobista opinie o Waszej akcji. Nie jestem zagorzalym katolikiem, czlonkiem Mlodziezy Wszechpolskiej, skinem itd, itp. Uwazam, ze wybranie prowokacji, jako droga przekazania wlasnych pogladow jest raczej nieskuteczna. Szczegolnie jesli pod haslami obrony wolnosci slowa glosi sie farmazony, ktorych przyklady macie chocby powyzej. No co? Wolnosc slowa, no nie? Druga sprawa to moje subiektywne wrazenie, ze wpadacie w pewnien paradoks, ktory zauwazyl Kapuscinski w jednym ze swoich "Lapidariow" - paradoks wspolczesnej demokracji; zabrania zabraniac. Z Wasza akcja chyba jest podobnie - bronicie wolnosci? Prosze o umieszczenie na Waszych koszulkach powyzszych hasel. Jestescie za wolnoscia slowa? Bede pierwszym, ktory kupi od Was koszulke z haslem "Zabraniam zabraniac"." Odpowiedzi nie otrzymalem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mww Re: Wysłałem kiedyś taki list.... IP: *.crowley.pl 09.05.06, 11:31 Dlaczego sam ich nie wyprodukujesz? Zawsze mamy to pojecie ich czy "onych". Niech oni Ci wyprodukuja... Moze by tak samemu cos zrobic, zamiast tylko mowic, ze to co sie dzieje nam sie nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smerf_Maruda Re: Wysłałem kiedyś taki list.... IP: *.tvcablenet.be 09.05.06, 18:33 Widzę że jesteś jak smerf Maruda: "Jak ja nie cierrrpię akcji >>Tiszert dla Wolności<<!!!" :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maoz " Ubrał tiszert" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 10:31 W co go ubrał ??? Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Tiszert dla Wolności 09.05.06, 10:54 Mnie się ta akcja podoba. Kontrowersyjne tematy zmuszają do dyskusji, a o to w tym chodzi - o rozmowę na trudne tematy. Dobrze, że niektórym chce się coś robić, a nie tylko krytykować innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alcapone Re: Tiszert dla Wolności IP: *.crowley.pl 09.05.06, 11:20 Ze mną jakoś nikt nie chciał dyskutować.... Odpowiedz Link Zgłoś
alphaone Re: Tiszert dla Wolności 09.05.06, 13:28 ja sie nie dziwie ze nie chcial, osobiscie np. z kretynami nie mam zwyczaju dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza Masturbacja kontrowersyjnym tematem? 09.05.06, 11:31 HAHAHAHA! Być może tak. Pamiętam, jak w Poznaniu była afera o zakazanie parady "równości". Ale zakazano tez parady "onanistów" i nikt jakoś nie podjął tematu łamania praw i wolności obywatelskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazg Jaka tam kontrowersyjna akcja? IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 09.05.06, 15:17 Gdyby mieli napisy: "Podpaliłem synagogę", "Antysemityzm jest cool", "Komunistów na szubienice", "Gazeta Wyborcza to propagadnowa szmata" lub t.p., to owszem, możba byłoby mówić o kontrowersyjności. A tu stare i oklepane, dawno przeżute w NIE, GW itp. pismach. Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza Znów się głupole podniecają koszulkami. 09.05.06, 11:28 Żenada do kwadratu. A był konkurs - kto założy koszulkę z najbardziej idiotycznym napisem? To jest faktycznie wolność jak cholera - im bardziej kretyński napis, tym jestem bardziej wolnościowy. Dziwię się ludziom, poniekąd wykształconym, że robią takie halo wokół "idei wolności na koszulkach". Przecież to zwykłe zadymiarstwo... w zasadzie nieszkodliwe i obchodzące większośc normalnych ludzi tyle, co zeszłoroczny śnieg. No właśnie... tak by to było, gdyby nie dorabiano do tego na siłę politpoprawnej ideologii. A to już każe stawiać pytania o sens tej "kampanii". Czy w takim kontekście nie jest to zbyt rozrzutne szafowanie hasłami wolności? Czy nie jest to sprowadzanie idei wzniosłej do poziomu kanału ściekowego, debilnego napisu, żałosnej i niesmacznej prowokacji? Po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trykuśmik Swoboda Slobodan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 00:04 Jak to zadymiarstwo!? My jesteśmy zniewoleni prze system bo to system nas zniewala! Musimy walczyć o demokracje i wolność słowa, i manifestować się. Cokolwiek musimy manifestować ale musi być przeciwko. Nawet idee z którymi się absolutnie nie zgadzamy. Ale w imie tolerancji i otwartości. Wolność! Musimy o..rać jeszcze dużo rzeczy bo nie wszystko jeszcze os..ane! Wleżć na głowę każdemu i nas..rać. Ci co mają coś przeciwko to ignoranci i faszyści, oni tylko rydzyka by słuchali. Ciemnota taka. Chamy i katoland. Trzeba ich os..ać to zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikron a mi sie podoba IP: *.desy.de 09.05.06, 12:47 bardzo wypowiedz kolezanki Asi Pyrcz ze Stowarzyszenia Teatralnego A part: "Powinno się manifestować nawet te poglądy, z którymi się nie zgadzamy. O to chodzi w tej akcji." No i to jest najlepsze podsumowanie tego kretynskiego przedsiewziecia: niewazne co sie manifestuje, byle byla manifetsacja. --mikron Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta.zastepcza Re: a mi sie podoba 09.05.06, 13:05 Gość portalu: mikron napisał(a): > bardzo wypowiedz kolezanki Asi Pyrcz ze Stowarzyszenia Teatralnego A part: > "Powinno się manifestować nawet te poglądy, z którymi się nie zgadzamy. O to > chodzi w tej akcji." > > No i to jest najlepsze podsumowanie tego kretynskiego przedsiewziecia: > niewazne co sie manifestuje, byle byla manifetsacja. Hehehe... manifestacja poglądów... tia, od kiedy to uprawianie masturbacji jest poglądem? No, ale i do tego, jak widać, można dorobić jakąś ideologię. Grunt, żeby zamanifestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracujący szlag mnie trafia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 13:24 Doceniam to co pan P. zrobił dla dzieci. Ale te wszystkie ochy i achy doprowadzaja mnie do szału. Ten pan powinnien miec zakaz zbliżania sie do pieniędzy. Trzeba mysleć. A tu gazeta robi wielka akcję A czym sie to rózni od innych akcji charytywnych. Nie moge sie oprzeć wrażeniu, ze ktoś chce uspokoic własne sumienie... Tak duzo świństw zrobiliśmy? A co z setkami i tysiącami tych dzieciakow, ktorych rodzice nie piją, nie molestują, ale na przyklad nie maja pracy. Czy ktos zapytał jak utrzymać pięc osób za 1200 zł. W każdym miesiącu zastanwiac się czego tym razme nie zaplacic. Zycze powodzenia i więcej myslenia Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 cóż... 09.05.06, 13:53 ... wybiórcza... jak na medialne zadecie wokół rzeczonych tiszertów to skromniutko, skromniutko... wiem, ze cienko Agora teraz przędzie, ale tych paręstet złociszy i podstawionych paru ludzi moglibyście poświęcić dla dobra sprawy i marszu postępu :) ludzie już nie dają się nabierac na sztuczki postepowości... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fajnna koszulka jest tak t-shirt "nie kupuję wyborczej"??????????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 14:12 Odpowiedz Link Zgłoś
alphaone Re: jest tak t-shirt "nie kupuję wyborczej"?????? 09.05.06, 15:08 przenies sie na onet.pl i zrob sobie t-shirt pisakiem Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Bardzo to mądre 09.05.06, 15:26 "Za największą sumę - 100 zł - poszedł jeszcze bardziej niepoprawny tiszert "Nie płakałam po papieżu", licytowany na Asi Pyrcz ze Stowarzyszenia Teatralnego A part. - Po śmierci Papieża czułam się, jakbym była z innej planety. Powinno się manifestować nawet te poglądy, z którymi się nie zgadzamy. O to chodzi w tej akcji." Rzeczywiście, manifesotwanie nieswoich poglądów jest godne pochwały i propagowania. Schizofrenia to się chyba nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wr Re: Bardzo to mądre IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 15:40 "jestem malkotentem" Odpowiedz Link Zgłoś
nenil009 To rowniez 09.05.06, 16:42 Zastanow sie, czy znasz znaczenie slowa "schizofrenia", bo chyba wlasnie wykazalas/es sie ignorancja. Czy mahometanie tez maja plakac po papiezu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmm?? Re: To rowniez IP: *.tvcablenet.be 09.05.06, 18:37 a co ma piernik do wiatraka? Schizofrenia - tj. w potocznym znaczeniu rozdwojenie jaźni - dotyczy osobliwego manifestowania: pewna pani mówi że się z pewnym stwierdzeniem zgadza, ale mówi też że się nie zgadza. Niepłakanie po papieżu nie jest objawem schizofrenii, i autor postu o tym wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja tiszert nie czytam GW IP: *.paisley.ac.uk 09.05.06, 15:46 ja sie bardzo chetnie podejme komercjalizacji pomyslu. Widze, ze jest popyt - zatem ruszam z akcja. " Nie czytam Wybiorczej prasy" na froncie, a na plecach: "Nie kupuje Gazety Wyborczej". Czekam na inne propozycje ewentualnie. Mysle, ze produkcja w ciagu dwoch tygodni powinna ruszyc. Bede informowal na biezaco:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyżja Re: tiszert nie czytam GW IP: *.mtvk.pl 09.05.06, 21:46 Adekwatna by była koszulka z napisem: "Nie płacę ZUS-u". Dla kozaków I kategorii, znaczy lepszych niż Pikuła, polecam napis: "Nie płacę podatków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trykuśmik nie płakałem po urbanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:27 Odpowiedz Link Zgłoś