Dodaj do ulubionych

Łabędzi Śpiew Gąsiora....

12.12.06, 12:14
Witam.
Słucham codziennie tej powieści i nie wiem do tej pory kim jest Filip Markoś
w rzeczywistości.
Proszę o podpowiedź.
A może jest w stanie ktoś podać wszystkie wymyślone postacie i ich odbicie w
rzeczywistości...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jedzoslaw Re: Łabędzi Śpiew Gąsiora.... 12.12.06, 16:06
      Te historie to dla mnie jedyna pozycja, dla której czasem przełączałem się na
      RMF. Ale te dawniejsze były lepsze, zwłaszcza "Ostatni transfer". W obecnych
      przeszkadza mi to, że trwają b. krótko. Czytający Krzysztof Globisz sprawia
      wrażenie, jakby płacili mu za każde słowo i dlatego mówi bardzo szybko. Przy tym
      wygląda to tak, jakby mocno przeżywał opowiadaną historię. Zaś sama historia też
      już jakoś nie zachwyca... Takie jakoś mam odczucia. Co do Filipa Markosia to też
      nie wiem, ale pozostałe łatwo odgadnąć. Tylko chyba nie pamiętam wszystkich
      bohaterów. Pamiętam np. Smardzyka (czyli Rydzyka), ale inni jakoś wylecieli mi z
      pamięci.
      • ducat Re: Łabędzi Śpiew Gąsiora.... 12.12.06, 22:05
        Filip Markoś - niezależny dziennikarz. Facet po przejściach. Pracował w wielu
        redakcjach. Człowiek tepiony przez władzę za swą niepokorność. Tępiony przez
        przełożonych za niezależność.
        Postać Markosia "podszywa" się pod różnych dziennikarzy czasami są to ludzie
        powszechnie znani.. Ostatnio Markoś - to Piotr Kraśko....

Najczęściej jednak Filip Markoś - to anonimowy dziennikarz -symbol-, który
        patrzy na świat polityki, opisuje go, często też natrafia na róznego rodzaju
        afery, których tropienie uniemożliwiają mu rożnego rodzaju "układy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka