Gość: Michał Wiśniewski moze by tak megapopiersie Majchrowskiego Mitoraja? IP: *.acn.airbites.pl 08.01.07, 01:39 Na Wawelu postawić na 750-lecie zamiast pomnika Kosciuszki , odsloniecie tej gigantycznej rzeżby (Mitoraj nie robi innych!!)przy dźwiękach megaoratorium Głupika i Broszurka?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Besureman Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.toya.net.pl 08.01.07, 09:03 Tylko nie Penderecki... on z kolei wywołuje u przeciętnego słuchacza zatwardzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c3p0 A ktoś się z nim ścigał? IP: *.mgm.gov.pl 08.01.07, 09:08 żeby przegrać trzeba stanąć do zawodów a nie widzę Rubika w gronie wymienionych panów. Z resztą rozważania typu Rubik, Sting czy Penderecki to tak jakby zastanawiać się czy lepsza jest whisky, wino czy jabol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefereqq buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu IP: 193.109.212.* 08.01.07, 09:09 chyba macie tam w krakowie jakiegoś warsiafskiego szpiona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrrr Pomimo, że nie lubię Rubika... IP: *.ch.uj.edu.pl 08.01.07, 09:11 ... uważam, że dobrze się stało. 1. Należało wreszcie utrzeć nosa tym nadętym, zarozumiałym bufonom, którzy uprawiają tzw. "prawdziwą sztukę" (he, he) 2. Rubik jest "medialny" i dobrze się sprzedaje a głównym celem obchodów jest promocja miasta. I Rubik prawdopodobnie spełni zadanie promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.mgm.gov.pl 08.01.07, 09:22 Ehh znow ten Rubik...niech już przestanie klepac te swoje "klaskane" dzieła na 6/8 i pojdzie do lamusa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Pendereckiego zostawcie Dębicy IP: 151.84.122.* 08.01.07, 09:22 Krzysztofa Pendereckiego zostawcie Dębicy, z której pochodzi, i wara od niego. Wielu do Krakowa przyjeżdża studiować i pracować, ale to nie "synowie i córki Krakowa", nie przywłaszczać ich sobie! Ciągle wielkie miasta robią takie wrażenie, że to one "wydają" zdolnych i genialnych ludzi, a to nie prawda - to na prowincji się tacy rodzą, tam gdzie są wartości, pracowici ludzie, a dzieci (w większości) się uczą i pracują, czego o wielkich miastach powiedzieć nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:52 Witam! Mieszkam w Krakowie i jestem cąłym sercem za tym aby Piotr Rubik skomponował kantatę na obchody 750-lecia Miasta Krakowa. Przepraszam a co taki Sting ma związanego z Krakowem???? Lekka przesada. A pan Penderecki czym chce trafic do naszych serc?? Jego utwory nie do każdego trafiają!!!!życzę wszystkiego najlepszego dla p.Rubika!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaga Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 10:20 a po jaka cholere tu Sting i U2 to sa polskie obchody uwazam ze jak najbardziej na miejscu jest wystep RUBIKA zazdrosc was zzera ze mu sie powiodlo....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.ipartners.pl 08.01.07, 10:27 Piotr rubik to najlepszy artysta w naszym kraju. ci co go krytykuja to tylko mu zazdroszczą talentu i popularnosci. Piotrek jestem z TOBĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Strikesback Krakow sie oburza zawsze,na wszystko i wszystkich IP: 212.125.240.* 08.01.07, 10:28 to normalne dla tego "miasta". Najbardziej debilne miasto w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.01.07, 10:29 To Kraków obchodzi dopiero 750-lecie?? Wrocław juz kilka lat temu obchodził tysiąclecie. A co do koncertu to oczywiście mozna wybrać "zasłuzonego" ambitnego artyste, który jest znany niewielkiej liczbie słuchaczy i który nie będzie magnesem dla ludzi bawiących sie z okazji świeta. Za Rubikiem osobiście nie przepadam ale znam to nazwisko jak większość ludzi a pozostałe "ambitne" nazwiska sa mi zupełnie obce i z pewnością nie wybrałbym sie na ich koncerty. A w końcu taka impreza jak 750-lecie miasta powinna być dla wszystkich a nie dla tzw. śmietanki, która i tak tylko udaje że się zna na ambitnych twórcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yeti Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.chello.pl 08.01.07, 10:37 Adolf Weltschek????psipadek!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorzowianin Krakow jak i Gorzów beda obchodzic750 lecie IP: *.gorzow.mm.pl 08.01.07, 10:56 Pozdrowienia z Gorzowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonkabezogonka Nareszcie ktos to dostrzegł!!!!! IP: *.19.165.20.osk.enformatic.pl 08.01.07, 11:02 bez przesady.. i dziwic sie ze u nas głwone gwiazdy to Doda czy Blog 27.. Kreowanie na Sile IDOLA rubika to naprawde nic dobrego dla [polskiej kultury.. i jezeli tak piekne autorsko i mało komercyjne jezeli mozna to tak nazwac miasto Kraków idzie z duchem tych watpliwie pozytywnych zmian, to ja sie poddaje!!!!!!!!!! panie Rubik ja pana szanuje.. ale niech sobie pan lepiej zalepia sumienia ludzi ktorzy sadza ze słuchajac Pana utworow robia zwrot w strone klasyki, ale nie chce zeby ta nawiedzona music reprezentowała miasto ktoremu niedorasta pan do karweznikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Rubikiem to taki diskopolo dla wiecej niz mniej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:06 niz zero... jak sluchsam tego to mam wymioty....chyba wlacze ich troje- taki sam poziom ale skoczniejesze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakowianka Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: 213.25.166.* 08.01.07, 11:19 Pan Penderecki już raz ,,załatwił Kraków''. Wreszcie czas docenić młodych utalentowanych ludzi ,którzy chca również wystepować publicznie dla ludzi ,których nie stać na bilety do filharmoni czy teatru. Nie pamiętam czy kiedyś Panowie Ci z Krakowa wystepowali pod gołym niebem , a mam juz 55lat. Odpowiedz Link Zgłoś
uj3mny Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem 08.01.07, 11:19 Co z niektórych wychodzi pełnia polskości. Komuś się udało, więc trzeba wszystko zrobić, aby przyciąć mu skrzydełka, a najlepiej umieścić w klatce, aby już więcej nie zasmakował wolności. Dotykowo bez względu na rodzaj muzyki, jeśli artysta staje się popularny to od razu oznacza, że podpisał papier rozwodowy z muzycznym mężem. Zabawia się, puszcza na lewo i prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyartist zesrała się dupa i płacze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:23 Rozumiem, że tego pożal się kompozytora można nie lubić, ale artyści krakowscy niech się zajmą naprawą swojej krakowskiej masowej kultury (widocznej choćby po zaraz wjeździe do miasta, czy zaraz przy dworcu) a nie pieprzą głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.bci.net.pl 08.01.07, 11:24 Bardzo prosze, tylko nie Rubik. Osobiście nie mam nic do jego osoby ale muzyki jego nie zniosę. Argument, że jego medialna osoba zareklamuje odpowiednio miasto Kraków uważam za wysoką przesadę. Jaka to niby będzie reklama? Równie dobrze możnaby zreaktywowac spice girls i poprosic je o uczestnictwo w przykładowych obchodach lokacji Paryża. Poroniony pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotniekot vivat książek i jego "układ":) IP: *.gdynia.mm.pl 08.01.07, 11:24 to naprawdę skandal- wolę oczywiście Rubika w roli "gwiazdy medialnej" rządzącej duszami w tym kraju, niż wiśniewskiego, ale chyba ludzie zajmujący się kulturą powinni wiedzieć, że nasza popstar na taśmociągu raczej nie stworzy wiekopomnego dzieła godnego 750-lecia, ale jakąs pompatyczną wydmuszkę. Za to wietrzę wpływ wpływowego kolegi i współpracownika- książka niejakiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiak Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:28 Ja rozumię,że p.Penderecki to wielka postać ale do choroby ciężkiej nie znaczy to,że musimy go wszyscy słuchać Chopin też był wielki ale po nim też byli wielcy uprawiajacy triche inną muzykę.Kraków kiedyś też był wielki a teraz juz taki wielki wcale nie jest.Pan Artur Więcek też był kiedys piękny i młody a teraz pozostała mu już tylko kropka nad i. Więc po co ten niepotrzebny szum? Odpowiedz Link Zgłoś
tuor Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem 08.01.07, 11:33 Owszem, sztuki nie wybiera sie przez glosowanie, ale ja mam takie pytanie: czym w ogole jest sztuka? Czy sztuka to jest to, co kilku facetow (badz kobiet :) ) nazwie sztuką, czy moze to, co podoba siepublicznosci, a moze jeszcze cos innego? Ja mysle, ze sztuka to dla kazdego cos innego i nie mozna powiedziec ze pan Penderecki tworzy sztuke, a pan Rubik juz nie. To raz. A dwa, to chcialem zauwazyc, ze jakis juz czas temu np. Bizet czy Wagner byli uwazani za tworcow "muzycznej hucpy", ludzi, ktorzy wrecz niszcza muzyke... A dzis? Sa uznawaniu za wybitnych kompozytorow i zedna filharmonia i orkiestra nie zawaha sie zagrac ich utworu. Moze wiec panie Arturze trzeba powiedziec , ze: "Mnie sie muzyka Rubika nie podoba", a nie okreslac go jako tworcy :muzycznej hucpy" itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sting i Penderecki przegrali z Rubikiem IP: *.pkobp.pl 08.01.07, 11:36 a po co taqki Sting cz U2 Niechaj narodowie wżdy postronni znaja ,że polacy nie gęsi też muzyków mają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrc nadęci artyści się obrażają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:40 Niech sobie piszą kantaty dla muzykologów, bo czy ktoś z Was szanownych forumowiczów jadąc samochodem słucha sobie Pendereckiego? Artyści się nadymają, bo on nie jest z Krakowa, a kto nie jest, ten dla Was śmieć. W każdym razie z pewnością ci wielcy kompozytorzy piszą piękne utwory, ale nikt nie będzie się przy nich bawił. No chyba, że miasto wystawi tysiące foteli na rynek, a ludzi ebędą siedzieć, słuchać, cmokać, kiwać głowami i medytować nad Krakowem. Wolne żarty. Odpowiedz Link Zgłoś