Dodaj do ulubionych

MOC GAZETY SŁABNIE ...

15.06.02, 18:50
Czy zauważyliście, że od pewnego czasu forum gazety zaczęło działać znacznie
wolniej - tzn. dłużej oczekuje się na wyświetlenie poszczególnych wątków ?!
Jest to nieprzyjemne dla nas modemowiczów, których nie stać na lepszy kabel
albo nie mają możliwości podłączenia (!?! - kłaniam się ku Petrotelowi i
Tepsie).
Z pewnością jest to fakt większej ilości forumowiczów - gratuluję Gazecie, ale
czy tylko? Może Gazeta mogłaby troszkę pomóc?. Myślę o lepszym serwerze. A co
Wy o tym sądzicie i czy też macie ostatnio takie problemy?
Pozdra
Racuszek
Obserwuj wątek
    • naka Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... 15.06.02, 19:01
      Mam problem i to duzy, dlatego ostatnio czesto pisze z pracy o 7,00 rano i w
      miare szybko sie łacze.
      Naka.
      • Gość: ●Werdan● Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: *.icm.edu.pl / *.petrotel.com.pl 15.06.02, 19:14
        Ja na szczescie nie jestem modemowcem, ale takze czasami mam powazne klopoty,
        aby wejsc na portal Gazety. I to na dodatek niezaleznie od pory dnia.
        Gazeto, zrobcie cos !!!!
        Cale szczescie, ze juz nie ma 'Trwa uaktualnienie dazy danych' :))
    • Gość: rzecznik Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: *.gostynin.sdi.tpnet.pl 15.06.02, 19:24
      > Czy zauważyliście, że od pewnego czasu forum gazety zaczęło działać znacznie
      > wolniej - tzn. dłużej oczekuje się na wyświetlenie poszczególnych wątków ?!
      > Jest to nieprzyjemne dla nas modemowiczów, których nie stać na lepszy kabel
      > albo nie mają możliwości podłączenia (!?! - kłaniam się ku Petrotelowi i
      > Tepsie).

taaaaak. teraz dla mnie to nieistotne, bo stukam z domciu, ale w pracy, gdy "jade
      na modemie" to naprawde ciezko. A przeciez zajrzec na forum codziennie trzeba:-)))

podinsp. mgr inz. Jaroslaw Brach
      rzecznik Komendanta Miejskiego Policji w Plocku
      e-mail: rzecznik_kmp@plocman.pl
      www.crime-stoppers.plocman.pl
      tel. 2661292, 2629853
      fax. 2661403

• Gość: Maciek Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 16.06.02, 18:18
        Z niepokojem czytam wasze skargi na uciazliwosc jesli chodzi o ladowanie Gazety. Mam
        nadzieje, ze mimo wszystko nie zniecheci to forumowiczow do czestego bywania na forum.
        Z mojej strony, przyznaje ( a nie wiem zupelnie czym to tlumaczyc ), ze z ladowaniem Gazety
        nie mam zadnych problemow; a wchodze na forum zarowno w ciagu dnia w - pracy, jaki i
        wieczorkiem - w domu. Zonglowanie miedzy watkami forum plockiego i nawet innymi
        forami, odbywa sie szybko !!! A w domu, podobnie jak WY, mam polaczenie modemowe.
        Moze mam przywilej tzw "bonifikaty rozlakowej" za odleglosc :))
        • hiubi Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... 16.06.02, 21:09
          Ja zauwazyłem, że największe problemy są popołudniu i wieczorem (18-22). Jest
          to pewnie spowodowane modemowcami (np ja) bo po 18 jest taniej. Ale to nie
          jest usprawiedliwienie ani dla Gazety, ani dla TP, Petrotelu. Tylko, że to
          pewnie na wątek w innym forum (o forum) bo w Płocku nic nie wskuramy (no
          chyba, żeby redakcja nakierowała nam tu jakiegoś admina ze stolicy coby nam
          się "wytłumaczył"...!!!)
          ☺ Hiubi ☺
    • racuszek Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... 18.06.02, 20:26
      Nie bez kozery podałem w tytule "Moc gazety słabnie". To niestety potwierdziła
      większość bywalców (5:1). Ja nie narzekam i nikogo nie chcę zniechęcić do tego
      forum Maćku, lecz staram się poprawić jego jakość.
      A wracając do tytułu, ciekaw byłem czy ktoś z Gazety zareaguje. Jak widać
      nikogo za bardzo to nie obchodzi, że niektórzy forumowicze mają taki malutki
      problemik. A chyba powinno.
      Pozdrawiam
      • Gość: Maciek Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 19.06.02, 02:54
        Forma w jakiej sie wyrazilem, miala byc zartobliwa; podkreslam - mial to byc
        tylko zart. Nie bylo moim zamierzenie w najmniejszym stopniu, zniechecac
        forumowiczow do bywania na forum, wprost przeciwnie.
      • Gość: Strucho Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: 80.48.107.* 19.06.02, 09:04
        Skoro ten topic pełni rolę odezwy do GW, również ja dopiszę się, mimo iż parę
        razy już o tym mówiłem. Portal Gazety sukcesywnie od 18:00 do 24:00 ZWALNIA, a
        swe apogeum ślimaczenia osiąga o 22:00.
        Adminowie - zróbie coś!
        • Gość: piotrwlo Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: 80.48.107.* 19.06.02, 12:52
          Jak wszyscy to wszyscy babcia też.
          Ostatnio (jakieś 3 miesiące ) w ogóle nie piszę na forum a jak mam czekać na
          otworzenie sie portalu to mnie szlag trafia i przełączam się na inny kanał.
          • hiubi Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... 19.06.02, 20:38
            A dzisiaj już jestem drugi raz (pierwszy w okolicach 16) i wszystko ŚMIGA!
            Czyżby nasz odezwa coś pomogła??? ;-)
            Czy to tylko chwilowe?
            Hiubi
            • Gość: piotrwlo Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 01:47
              No nie chce mi sie wierzyć ......
              Taka prędkość ........
              • Gość: piotrwlo Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.02, 23:34
                znowu jest wszystko po staremu na portal wchodziłem 18 minut. Szlag człowieka
                może trafić, a kochana gazeta milczy, nawet słowa wyjaśnienia. Zapewne
                trudności obiektywne.
                • hiubi Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... 21.06.02, 00:44
                  Ech ja jestem już dzisaj wieczorem któryś raz i jest really OK. No fakt, że
                  dzisiaj z Łodzi, ale to bez różnicy, bo server i tak w Wa-wie.
                  Więc to coś mi się wydaje, że strona leży po płockich łączach...
                  Ale fakt, że jakiś admin mógłby się tu wypowiedzieć...
                  Hiubi
                  • Gość: Maciek Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: *.tnt6.montreal.qb.da.uu.net 21.06.02, 02:30
                    Gosc portalu: piotrwlo 20-06-2002 23:34 napisal:
                    znowu jest wszystko po staremu na portal wchodziłem 18 minut. Szlag człowieka
                    moze trafic<

Nie moge uwierzyc, ze ktos moze miec tyle cierpliwosci, zeby przez 18 minut ladowac portal
                    Gazety :)) Nie chce wam psuc krwi, ale mnie to zajmuje okolo 15 sekund; a tez jak wielu z
                    was mam modem. Zupelnie nie mam pojecia gdzie lezy problem.
                    • Gość: Strucho Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... IP: 80.48.107.* 21.06.02, 09:11
                      Ale niestety takie są fakty i to nie odosobnione. Ja kiedyś otwierałem sobie
                      wszystkie artykuły i topiki na forum w oddzielnych oknach, wtedy całość
                      ładowała się relatywnie szybciej. Ale i tak schodziło od kilkunastu minut do
                      pół godziny, a nie wszystko dawało się załadować.
                  • gazeta_plock Re: MOC GAZETY SŁABNIE ... 21.06.02, 20:37
                    Nam też się wydaje, że to, niestety, sprawa miejscowych łączy. Cóż więcej
                    powiedzieć... Wypada chyba tylko prosić o cierpliwość i niezrażanie się - mimo
                    wszystko - do forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka