Dodaj do ulubionych

Sobala odszedł - Biska coraz lepsza

22.06.07, 20:57
od kiedy ze Biski odszedł Jacek Sobala, a wraz z nim niejaki Piotr
Kordaszewski, stacja zaczęła się zdecydowanie poprawiać. nowy szef muzyczny,
Hubert Augustyniak, przywrócił dawny blask Radia Bis. tego znowu da się
słuchać. i gdzie spełnienie tych zapowiedzi Sobali, że zrobi najlepsze radio w
Polsce? czy jego nie będzie można kiedyś rozliczyć, że za publiczne pieniądze
się kompromitował? w sumie robi to dalej - tym razem w Jedynce. mam nadzieje,
że nowym szefem Biski nie zostanie jakiś PiSowski szaleniec, bo ci - jak juz
wiemy - nie potrafią kierować mediami.
Obserwuj wątek
    • no_war Sobala 23.06.07, 00:17
      pracował kiedyś w TOK FM. Był wtedy wielbicielem Michnika,nie mającym nic
      wspólnego z prawicą.
      • artuditu.szczecin Re: Sobala 23.06.07, 09:41
        niestety red. Rokos nie pozwala słuchać tego radia przed południem
        • the_bitter_end Re: Sobala 23.06.07, 19:40
          kiedyś słuchałam audycji bis up, kiedy tylko mogłam, ale red. Rokos niestety
          jest dla mnie nie do zniesienia. Dr Wilczur i Czat poliglotów - to było coś!
          A od 31 maja nie mogę wcale słuchac Biski, więc juz nawet nie katuje się
          Rokosem, chyba zmiana częstotliwości była dobrą decyzją, teraz mogę zamiast
          Biski słuchać Jedynki i red. Kostrzewy...nie, to był jednak głupi pomysł, bo
          jak sobie przypomne Trójkowy Ekspres, a teraz Lato z Radiem...porażka!!!
      • homo.sluchaczus Re: Sobala 23.06.07, 11:09
        no_war napisał:

> pracował kiedyś w TOK FM. Był wtedy wielbicielem Michnika,nie mającym nic
        > wspólnego z prawicą.

masz rację. pamiętam jego audycję. wydawał się wtedy całkiem rozsądnym
        człowiekiem. ale spotkał go ten sam los, co Skowrońskiego - jakimś dziwnym
        zbiegiem okoliczności zaczął popierać PiS. może to oportunizm?
        • airborell Re: Sobala 23.06.07, 13:17
          Nie wiem, czemu Sobala zaczął popierać PiS. Zarzucanie Skowrońskiemu motywów
          oportunistycznych jest IMO chamstwem. Ale już pisałem kiedyś o tym.
          • homo.sluchaczus Re: Sobala 23.06.07, 20:14
            airborell napisał:

> Zarzucanie Skowrońskiemu motywów oportunistycznych jest IMO chamstwem. Ale już
            pisałem kiedyś o tym.

też uważam, że Skowroński to jednak nie oportunista. zawsze go ceniłem. ale jego
            występ w porannym programie Wojciecha Manna po ujawnieniu tzw. "taśm Beger" daje
            dużo do myślenia.
            poza tym Krzysztof Skowroński znalazł się (jako szef publicznej anteny) w gronie
            ludzi, którzy raczej nie są profesjonalistami (Sobala, Wolski). czemu szefem
            państwowej stacji nie zostaje ktoś, kto ma jakiekolwiek osiągnięcia w kierowaniu
            mediami? w ten sposób Skowroński - niewątpliwie wyjątkowy w tym gronie - sam
            siebie sprowadził do szefa z politycznego rozdania. a szkoda.
            • airborell Re: Sobala 24.06.07, 08:28
              > poza tym Krzysztof Skowroński znalazł się (jako szef publicznej anteny) w gronie
              > ludzi, którzy raczej nie są profesjonalistami (Sobala, Wolski). czemu szefem
              > państwowej stacji nie zostaje ktoś, kto ma jakiekolwiek osiągnięcia w kierowaniu
              > mediami?

Witold Laskowski może być?
              Bo "osiągnięcia w kierowaniu mediami" publicznymi przez ostatnie kilkanaście lat
              mieli wyłącznie ludzie namaszczeni przez Czarzastego i Smolara. Więc co -
              ściągać ludzi, którzy kierowali mediami prywatnymi? I oni mieliby dokonać zwrotu
              Trójki i zatrzymać jej komercjalizację? Wątpię.

PS. Jaki ma związek występ KS po "taśmach Beger" z jego oportunizmem? Czy Wam
              nie może zmieścić się w głowie, że niektórzy popierają PiS _z przekonania_?
              • homo.sluchaczus Re: Sobala 24.06.07, 09:26
                airborell napisał:

> Witold Laskowski może być?
                > Bo "osiągnięcia w kierowaniu mediami" publicznymi przez ostatnie kilkanaście la
                > t
                > mieli wyłącznie ludzie namaszczeni przez Czarzastego i Smolara. Więc co -
                > ściągać ludzi, którzy kierowali mediami prywatnymi? I oni mieliby dokonać zwrot
                > u
                > Trójki i zatrzymać jej komercjalizację? Wątpię.

myślę, że są tacy ludzie (np. Piotr Metz). sugerujesz, że komercjalizację
                zatrzymują tylko ludzie, którzy wcześniej nie kierowali mediami prywatnymi? nie
                widzę takiej zależności. poza tym Sobala kierował kiedyś Radiem Eska. tak wtedy,
                jak i dzisiaj, sukcesów nie odniósł. a Biskę skomercjalizował. czemu bez
                sukcesu? po prostu nie każdy nadaje się do kierowania mediami. nawet jeśli ma
                poparcie PiS.

> PS. Jaki ma związek występ KS po "taśmach Beger" z jego oportunizmem? Czy Wam
                > nie może zmieścić się w głowie, że niektórzy popierają PiS _z przekonania_?

bo "my" dziwimy się, że tak inteligentny i wykształcony człowiek, a przy okazji
                świetny dziennikarz, może popierać PiS. ale występ KS na antenie w obronie
                koalicji to jest właśnie ta polityczna służalczość. już wolę komercję niż coś
                takiego.
                tak swoją drogą Trójka najmniej komercyjna była za PRLu. wolisz taką Trójkę?
                • airborell Re: Sobala 24.06.07, 10:26

> myślę, że są tacy ludzie (np. Piotr Metz).

Piotr Metz i Paweł Sito. I na tym lista nazwisk się kończy. .

sugerujesz, że komercjalizację
                  > zatrzymują tylko ludzie, którzy wcześniej nie kierowali mediami prywatnymi?

Sugeruję, że zdecydowana większość ludzi, którzy kierowali mediami komercyjnymi,
                  już podświadomie myślą kategoriami tych mediów.

> [Sobala był kiedyś dyrektorem Eski]

Co potwierdza moją tezę.

> bo "my" dziwimy się, że tak inteligentny i wykształcony człowiek, a przy
                  okazji świetny dziennikarz, może popierać PiS.

No właśnie o to chodzi. Poczytaj sobie "Zwariowałam" Marii Wiernikowskiej. Tam
                  jest trochę o Skowrońskim i sporo o naszej rzeczywistości medialnej na początku
                  XXI wieku.

> ale występ KS na antenie w obronie
                  > koalicji to jest właśnie ta polityczna służalczość. już wolę komercję niż coś
                  > takiego.

Rzecz gustu. IMO KS mógł sobie to darować, ale sprawa taśm Beger była
                  przedstawiana w mediach potwornie jednostronnie.

> tak swoją drogą Trójka najmniej komercyjna była za PRLu. wolisz taką Trójkę?

W porównaniu z tą z lat 2002-2006? Bez chwili wahania :). (Jeszcze biorąc pod
                  uwagę, że Kaczkowski, Niedźwiecki czy Mann byli wtedy o dwadzieścia lat młodsi i
                  odpowiednio bardziej im się _chciało_ :)).
                  • homo.sluchaczus Re: Sobala 24.06.07, 12:16
                    airborell napisał:

> Sugeruję, że zdecydowana większość ludzi, którzy kierowali mediami komercyjnymi
                    > ,
                    > już podświadomie myślą kategoriami tych mediów.

chyba zbyt duże uogólnienie.

> > [Sobala był kiedyś dyrektorem Eski]
                    >
                    > Co potwierdza moją tezę.

no tak, ale był kiepskim dyrektorem. czyli w mediach komercyjnych nie wszyscy
                    odnoszą sukcesy. problem pojawia się w momencie, gdy brak sukcesów przekuwany
                    jest w atut. a przyjęcie go do Polskiego Radia, gdy już było wiadomo, że sobie
                    nie radzi, był ryzykowne. owszem, Radiostacja za Pawła Sity miała mniejszą
                    słuchalność, w porównaniu ze stanem obecnym. ale gdy Paweł Sito przyszedł do
                    Radia Bis, zaczął robić radio z wizją. został zwolniony z innych powodów. jednak
                    wciąż ma opinię wizjonera. a Sobala? Sobala tylko rozwalił, zmniejszył
                    słuchalność i... przeniósł się do innej anteny. gdzie tu logika????

> No właśnie o to chodzi. Poczytaj sobie "Zwariowałam" Marii Wiernikowskiej. Tam
                    > jest trochę o Skowrońskim i sporo o naszej rzeczywistości medialnej na początku
                    > XXI wieku.

Poczytam.

> > ale występ KS na antenie w obronie
                    > > koalicji to jest właśnie ta polityczna służalczość. już wolę komercję niż
                    > coś
                    > > takiego.
                    >
                    > Rzecz gustu. IMO KS mógł sobie to darować, ale sprawa taśm Beger była
                    > przedstawiana w mediach potwornie jednostronnie.

ehhh. już sobie wyobrażam, jak któryś z dyrektorów BBC tak robi. a w Polskim
                    Radiu wszystko wolno. i tłumaczenie, że media przedstawiały coś jednostronnie
                    jest po prostu słabe. przecież można było zaprosić dziennikarzy do studia i
                    zrealizować specjalną Debatę. w takiej sytuacji Skowroński zasłużyłby na brawa
                    za realizowanie misji rzetelnej i OBIEKTYWNEJ stacji publicznej. tak, tak. media
                    publiczne powinny być obiektywne.
                    >
                    > > tak swoją drogą Trójka najmniej komercyjna była za PRLu. wolisz taką Trój
                    > kę?
                    >
                    > W porównaniu z tą z lat 2002-2006? Bez chwili wahania :). (Jeszcze biorąc pod
                    > uwagę, że Kaczkowski, Niedźwiecki czy Mann byli wtedy o dwadzieścia lat młodsi
                    > i
                    > odpowiednio bardziej im się _chciało_ :)).

to już wiem, czemu bronisz Skowrońskiego;-)
                    • airborell Re: Sobala 24.06.07, 13:18
                      Ale ja nie mam zamiaru bronić Sobali przecież. Tyle że to, czy był kiepskim
                      dyrektorem czy nie, to kwestia oceny.

> ehhh. już sobie wyobrażam, jak któryś z dyrektorów BBC tak robi. a w Polskim
                      > Radiu wszystko wolno. i tłumaczenie, że media przedstawiały coś jednostronnie
                      > jest po prostu słabe.

Ehhh, jeżeli w innych mediach będzie coś w rodzaju pluralizmu, to media
                      publiczne będą sobie mogły być BBC. Na razie tego pluralizmu - z chwalebnym
                      wyjątkiem Radia Maryja - nie ma.

> to już wiem, czemu bronisz Skowrońskiego;-)

???

• homo.sluchaczus Re: Sobala 24.06.07, 13:29
                        airborell napisał:

> Na razie tego pluralizmu - z chwalebnym
                        > wyjątkiem Radia Maryja - nie ma.

z tym Radiem Maryja Ty tak serio, czy ironizujesz?
                        • astat5577 radyjo 24.06.07, 20:14
                          No daj spokój, Leszek jest myslącym człowiekiem, choć jakby po innych stronach
                          barykady jesteśmy:)
                        • airborell Re: Sobala 24.06.07, 23:13
                          Oczywiście że na serio. Nie słucham RM, wartości przez nie głoszone budzą we
                          mnie... hmmm... pewną niechęć, wolałbym, żeby to radio było nieco inne, ale
                          uważam, że bardzo dobrze że samym swoim istnieniem tworzyło jakiś tam pluralizm
                          w mediach elektronicznych. Bo przecież czy poglądy i wartości redaktorów
                          Polsatu, TVN, Zetki czy nawet RMF się w jakikolwiek istotny sposób różniły od
                          siebie?
                          • artuditu.szczecin Re: Sobala 25.06.07, 11:29
                            A ja jestem ciekaw, kiedy wreszcie to radiowe beztalencie Rokos odejdzie za
                            swoim panem z Publicznego Radia.
                      • homo.sluchaczus Re: Sobala 25.06.07, 13:15
                        airborell napisał:

> Ehhh, jeżeli w innych mediach będzie coś w rodzaju pluralizmu, to media
                        > publiczne będą sobie mogły być BBC. Na razie tego pluralizmu - z chwalebnym
                        > wyjątkiem Radia Maryja - nie ma.

czyli dopóki - wg Ciebie - nie będzie pluralizmu w mediach komercyjnych (chociaż
                        on jest), to Polskie Radio może sobie być stronnicze? no brawo.
                        • artuditu.szczecin Re: Sobala 25.06.07, 18:28
                          No i właśnie powróciło oficjalne forum bisa:

forum.polskieradio.pl/bis/
                        • airborell Re: Sobala 26.06.07, 11:08
                          Hmm, a gdzie ten pluralizm?
                          • homo.sluchaczus Re: Sobala 26.06.07, 11:16
                            airborell napisał:

> Hmm, a gdzie ten pluralizm?

choćby Dziennik, Nasz Dziennik, Rzeczpospolita. Gazeta Wyborcza...

a nawet, gdyby nie było pluralizmu w mediach komercyjnych, to Polskie Radio
                            obowiązuje obiektywizm. nie rozumiem, jak w tej kwestii można myśleć inaczej.
                            • airborell Re: Sobala 27.06.07, 06:56
                              > choćby Dziennik, Nasz Dziennik, Rzeczpospolita. Gazeta Wyborcza...

Zdaje się o mediach elektronicznych rozmawiamy.
                              • idoli Re: Sobala 27.06.07, 13:57
                                szaleniec z PISu juz dziala, wg prasowych informacji Radio bis zniknie z eteru
                                a w jego miejsce powstanie.. radio pis.
                                ma to byc jakas rządowa stacja informacyjna.
                                Ma się to stać od października lub odnowego roku, dlatego też m.in. odwołano
                                wielką kampanię reklamową zaplanowaną na wiosnę / lato tego roku.

ja tam do Rokosa nic nie mam, szkoda mi tego radia bo to jedyna stacja, której
                                da się słuchać.
                                • astat5577 Re: Sobala 27.06.07, 14:31
                                  Cholera, nie wiem jak to zmienić. Próbowałam podziałać w kwestii wolnych mediow
                                  platformiano w czasie ostatnich wyborów, ale traktowana byłam przez nich jak
                                  blondynka, ani ja w partii, ani z mediów. I moje próby nie tylko lekceważyli,
                                  ale nawet nie słuchali.
                                  Wybrałam w związku z tym metodę kropli drążącej skałę i takie różne podchody
                                  robię. Sama jednak mam świadomość, że to dziecinne i papierowe walki. Trzeba
                                  jakoś inaczej, tylko jak? Jak?
                                  Radiowcy mi nie pomogą, bo oni w każdej chwili mogą stracić pracę, muszę ja.
                                  Znaczy my, słuchacze. Nie, inaczej, obywatele.
                                  Należą nam się wolne media. I już.
                      • un1 Re: Sobala 27.06.07, 14:47
                        airborell napisał:
                        >Na razie tego pluralizmu - z chwalebnym wyjątkiem Radia Maryja - nie ma.

Chore, bzdurno-wredne Radyjo jest - uwaga, uwaga - c h w a l e b n y m
                        wyjątkiem od rzekomego monolitu ideologicznego??? Paranoja, głupota,
                        zacofanie,antysemityzm ma być gwarancją pluralizmu?
                        Puk puk w główkę.
                        • un1 Re: Sobala 27.06.07, 14:53
                          Równie sensownie możnaby wywieść, że choroba jest chwalebnym wyjątkiem od
                          zdrowia.
                        • airborell Re: Sobala 28.06.07, 08:59
                          Dla Ciebie "paranoja, głupota i zacofanie". Dla kogoś innego nie. Nie zaperzaj
                          się tak.
                          Oczywiście, wszelkie przejawy wzywania do nienawiści narodowościowej na antenie
                          RM powinny być surowo karane. Ale mam wrażenie, że przeciwnicy RM traktują
                          antysemickie teksty na antenie RM jako pretekst - tak naprawdę nie o
                          antysemityzm tu chodzi, a o cały kształt ideowy RM. I najchętniej oni,
                          nazywający się zwolennikami demokracji, pluralizmu i wolności mediów, by to
                          radio zamknęli.
                          • un1 Re: Sobala 28.06.07, 09:36
                            Nonsens, Kolego. Nie twórzmy, w imię political correctness na wspak,
                            konstrukcji typu "zunifikowana szara sieć mediów" vs "samotny biały żagiel RM".
                            Radyjo jest medialną patologią, tak jak patologiczną sektą jest grono jego
                            wyznawców (termin słuchacze jest tu zdecydowanie nieadekwatny). Nie
                            równouprawniajmy normy i choroby, nie udawajmy że RM to nie paranoja, głupota i
                            zacofanie bo w końcu uwierzymy i w to, że Kopernik (nb. też z Torunia;-) była
                            kobietą.
                            Radyjo niech sobie istnieje, nie wolno go zamykać (w przeciwieństwie do
                            głosicieli przestępczych treści na jego na antenie) ale żeby miało być
                            wyjątkiem chwalebnym - o nie!
                            • airborell Re: Sobala 28.06.07, 17:17
                              un1 napisał:

> Nonsens, Kolego. Nie twórzmy, w imię political correctness na wspak,
                              > konstrukcji typu "zunifikowana szara sieć mediów" vs "samotny biały żagiel RM".

To nie żadna PC na wspak, tylko zwykły liberalizm.

> Radyjo jest medialną patologią, tak jak patologiczną sektą jest grono jego
                              > wyznawców (termin słuchacze jest tu zdecydowanie nieadekwatny).

Ale na czym konkretnie ta patologiczność polega?

> nie równouprawniajmy normy i choroby,

To brzmi jak z jakiejś homofobicznej ulotki.

nie udawajmy że RM to nie paranoja, głupota i zacofanie bo w końcu uwierzymy i w
                              to, że Kopernik (nb. też z Torunia;-) była
                              > kobietą.

_Dla mnie_ paranoiczne, głupie i zacofane poglądy głosi nie tylko RM, ale także
                              biskup Pieronek, zwolennik usuwania gejów z zawodu nauczyciela. Ale to są tylko
                              moje osobiste poglądy. Inni mają inne.

> Radyjo niech sobie istnieje, nie wolno go zamykać (w przeciwieństwie do
                              > głosicieli przestępczych treści na jego na antenie) ale żeby miało być
                              > wyjątkiem chwalebnym - o nie!

Pozostaję przy swoim zdaniu.

• un1 Re: Sobala 28.06.07, 17:53
                                airborell napisał:
                                > Ale na czym konkretnie ta patologiczność polega?
                                -Rzeczy oczywiste nie wymagają udowodnienia ale posłuchaj moherów, poobserwuj
                                ich zachowania, wyciągnij wnioski.

> Dla mnie_ paranoiczne, głupie i zacofane poglądy głosi nie tylko RM, ale
                                także biskup Pieronek, zwolennik usuwania gejów z zawodu nauczyciela.
                                -Zgoda. Przy czym pośród kleru bynajmniej nie on głosi je najdobitniej.

I nie szukaj homofobii we mnie ani homofobów po "mojej" stronie, bo o jakieś
                                100% więcej znajdziesz ich w całym spectrum pluralizmu modo Airborell, tj. od
                                Jankego do Michalkiewicza. Źdźbło, belka i tam dalej.

Kiedy kilka osób mówi komuś że za dużo wypił, pora temu komuś się położyć. W
                                miarę wspólny pogląd większości mediów (z "chwalebnym" wyjątkiem, heh) na
                                obecną paranoidalno-insynuacyjno-populistyczną władzę nie jest łże-zmową, tylko
                                zdrową i oczywistą (nie dla wszystkich, niestety) konstatacją coraz bardziej
                                niezdrowych realiów.

Temat wątku: Sobala:-).

• astat5577 Re: Sobala 28.06.07, 18:23
                                  un1 napisał:

> zdrową i oczywistą (nie dla wszystkich, niestety) konstatacją coraz bardziej
                                  > niezdrowych realiów.
                                  >

'Niezdrowe realia' to chyba jednak eufemizm.
                                  'Coraz bardziej' za to jak najbardziej.

Kupiłabym jakieś zboże, ale uczono mnie w domu, że chleba wyrzucać nie wolno.
                                  Może przytargam te stosy śmieci z lasu, które warszawiacy ochoczo tu wywalają i
                                  usypię jakiś gustowny kopczyk na środku ulicy? Nie, tez źle, bo zablokuję
                                  ulicę. To w ratuszu albo gdzie. Kancelaria premiera?:)
                                  Ostatnimi czasy widziałam w Kołobrzegu piękną kamienicę z siedzibą wszystkich
                                  partii, nie zrobiłam zdjęcia niestety, a widok tych wszystkich wywieszek
                                  równocześnie i w jednym miejscu robił wrażenie:) To ja bym tam wysypała. Tyle
                                  że daleka droga.

> Temat wątku: Sobala:-).
                                  >

• airborell Re: Sobala 28.06.07, 22:21
                                  un1 napisał:

> airborell napisał:
                                  > > Ale na czym konkretnie ta patologiczność polega?
                                  > -Rzeczy oczywiste nie wymagają udowodnienia ale posłuchaj moherów, poobserwuj
                                  > ich zachowania, wyciągnij wnioski.

Widzę, że oprócz etykietek i sloganów nie masz nic konkretnego do powiedzenia.

> I nie szukaj homofobii we mnie ani homofobów po "mojej" stronie, bo o jakieś
                                  > 100% więcej znajdziesz ich w całym spectrum pluralizmu modo Airborell, tj. od
                                  > Jankego do Michalkiewicza. Źdźbło, belka i tam dalej.

Czy mógłbyś wyjaśnić tę uwagę nt. pluralizmu modo Airborell?

> Kiedy kilka osób mówi komuś że za dużo wypił, pora temu komuś się położyć. W
                                  > miarę wspólny pogląd większości mediów (z "chwalebnym" wyjątkiem, heh) na
                                  > obecną paranoidalno-insynuacyjno-populistyczną władzę nie jest łże-zmową, tylk
                                  > zdrową i oczywistą (nie dla wszystkich, niestety) konstatacją coraz bardziej
                                  > niezdrowych realiów.

W miarę wspólny pogląd większości mediów świadczy tylko o tym, że mają wspólny
                                  pogląd. Nie, że mają rację.
                                  • un1 Re: Sobala 29.06.07, 08:42
                                    airborell napisał:
                                    > W miarę wspólny pogląd większości mediów świadczy tylko o tym, że mają
                                    wspólny pogląd. Nie, że mają rację.

W ocenie władzy PiS-u i jego satelitów - MAJĄ RACJĘ.

Pluralizm modo Airborell to właśnie pluralizm od prawej do prawej, albowiem
                                    tylko tam według Airoberella może leżeć prawda.

Może lepiej poradź mi, co mogę zrobić żeby lepiej odbierać Trójkę przez net;-).

• airborell Re: Sobala 29.06.07, 20:42
                                      un1 napisał:

> W ocenie władzy PiS-u i jego satelitów - MAJĄ RACJĘ.
                                      >
                                      > Pluralizm modo Airborell to właśnie pluralizm od prawej do prawej, albowiem
                                      > tylko tam według Airoberella może leżeć prawda.

Jesteś w stanie podać moją wypowiedź, na podstawie której zbudowałeś ten pogląd?

• un1 Re: Sobala 01.07.07, 14:35
                                        >Pluralizm modo Airborell to właśnie pluralizm od prawej do prawej, albowiem
                                        tylko tam według Airberella może leżeć prawda.

'Jesteś w stanie podać moją wypowiedź, na podstawie której zbudowałeś ten pogląd?"

Pogląd ten powstał na podstawie całokształtu Twojej aktywności tu i w blogu.

• airborell Re: Sobala 01.07.07, 19:48
                                          un1 napisał:

> >Pluralizm modo Airborell to właśnie pluralizm od prawej do prawej, albowie
                                          > m
                                          > tylko tam według Airberella może leżeć prawda.

> Pogląd ten powstał na podstawie całokształtu Twojej aktywności tu i w blogu.

Ciekawe, mnie się bowiem zdawało, że na blogu prezentowałem w znacznej części
                                          poglądy ekologistyczne, antyklerykalne, antyhomofobiczne i takie, za które na
                                          Salonie24 nazwano by mnie z miejsca "lewakiem". Tyle, że odmawiałem (i nadal
                                          odmawiam) udziału w powszechnym naparzaniu na Kaczyńskich za wszystko, co by
                                          zrobili (wielokrotnie ich krytykując za konkretne rzeczy). To ostatnie wystarcza
                                          Unowi do zaliczenia mnie, czytelnika i sympatyka Kingi Dunin, do tych, dla
                                          których akceptowalny dyskurs zawęża się do sfery między Jankem a Michalkiewiczem.

Uważam, że właśnie dlatego atmosfera naparzania na Kaczyńskich czyni wielkie
                                          szkody dla dyskusji politycznej w Polsce. Nie da się bowiem powiedzieć, że w tej
                                          czy innej konkretnej sprawie Kaczyńscy mają rację, a ich krytycy racji nie mają,
                                          bez natychmiastowego otrzymania odpowiedniej łatki.

Wyjdź z tego getta, Unie Pierwszy.
                                          • un1 Re: Sobala 02.07.07, 08:39
                                            Przepraszam Cię.

Władza PiS jest realnym zagrożeniem dla demokracji i praw człowieka.
                                            • artuditu.szczecin Re: Sobala 02.07.07, 09:59
                                              Tak bym chciał nieśmiało przypomnieć, że meritum tego temat jest posobalowa Biska
                                              • un1 Re: Sobala 02.07.07, 10:15
                                                artuditu.szczecin napisał:
                                                > Tak bym chciał nieśmiało przypomnieć, że meritum tego temat jest posobalowa
                                                Biska

Sądzę jednak iż Kartagina winna być zburzona;-).
              • new_machine Re: Sobala 29.06.07, 08:58
                Airborell, mow co chcesz, ja Tobie nie bronie lubic Skowronskiego, ale nie mow,
                ze jego wystep po aferze z tasmami Begerowej nie byl kompromitacja. To BYLA
                kompromitacja i mimo ze duzo zrobil dla nowego (starego) brzmienia Trojki
                stracil wtedy wiele w moich oczach.
    • seximagda Re: Sobala odszedł - Biska coraz lepsza 06.07.07, 22:19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka