pastel1-inc Re: Zmarł Janusz Kosiński 24.03.08, 13:26 Wychowałam się na jego audycjach[']['] Odpowiedz Link Zgłoś
mrzes Re: Zmarł Janusz Kosiński 24.03.08, 13:50 Ja też na nim się wychowałem. [*] :-( Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: Zmarł Janusz Kosiński 24.03.08, 17:49 ['][']['] ... smutno; Za 'Odkurzone przeboje', nocną Trójkę i przede wszystkim za 'Winien i Ma' - dziękuję gepe Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Re: Zmarł Janusz Kosiński 24.03.08, 19:09 Tak mi żal, właśnie słucham audycji wspomnieniowej na Trójce:(. Odpowiedz Link Zgłoś
marmots Re: Zmarł Janusz Kosiński 24.03.08, 19:40 Wielki Człowiek, Wielka Klasa - Wielka będzie o Nim Pamięć. Ze smutkiem i niedowierzaniem żegnamy Legendę Odpowiedz Link Zgłoś
greg_f ['] ['] ['] 24.03.08, 21:24 Bardzo nam będzie brakować Jego niepowtarzalnych gawęd do całego spektrum muzyki z ostatnich 50 lat, jakie miał okazję odkurzać i przybliżać w dziennej i nocnej Trójce oraz Antyradiu... Miejmy nadzieję, że będzie to robić nadal, tyle że już na innym świecie. Panie Januszu, dziękuję za wszystkie audycje. Niech Pan spoczywa w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Caro Nostro, why / must we say goodbye? 25.03.08, 01:27 Chodził mi ten początek "Winien i ma" po głowie przez ostatnie dni. Cholerna telepatia. Odpowiedz Link Zgłoś
wentyl77 ['] ['] 25.03.08, 10:24 Trwają wspomnienia na antenie. "Trójka to najlepsze radio na świecie"... Panie Januszu, miłego odpoczynku :) Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.m.e.k Re: ['] ['] 25.03.08, 11:02 Cieszę się, że w końcu mogłem Go poznać przy okazji koncertu Uriah Heep w Płocku latem ub.r. Gadaliśmy i gadaliśmy - gdyby nie musiał iśc "zapowiadać" przegadalibyśmy pewnie jeszcze pół nocy. Jest mi teraz trochę lżej, że mój muzyczny "guru" poczekał na swego "ucznia" - pod tym względem zawdzięczam mu strasznie dużo, może nawet więcej niż innym radiowcom. A teraz tylko żal, że tak nagle i tak szybko... Odpowiedz Link Zgłoś
neandertalski Re: Zmarł Janusz Kosiński 25.03.08, 11:39 a ja jednak nie mogłem się wczoraj oprzeć wrażeniu, ze z trUjki powiało obłudą... jak na tak wielki żal i tak wielką stratę dla tej rozgłośni nie bardzo rozumiem dlaczego Pana Kosińskiego można tam było usłyszeć tak trudno???? parafrazując św. pamięci Pana Twardowskiego powiedziałbym, że śpieszmy się słuchać ludzi - tak szybko odchodzą... a niestety mam wrażenie, że na trUjce nikomu się nie spieszyło szczególnie. szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Zmarł Janusz Kosiński 25.03.08, 14:50 O rany, trochę się jego i Trójki drogi ostatnio rozeszły, nie wiem z jakich powodów, ale czy to odbiera mu cokolwiek z zasług, jakie na przestrzeni iluś tam lat dla Trójki miał? Czy Ty we wszystkim musisz szukać dziury w całym? Jestem przekonany, że gdyby np. Markowi Niedźwieckiemu (niech Opatrzność darzy go dobrym zdrowiem przez długie dziesięciolecia) coś się stało, to mielibyśmy taki sam wspomnieniowy dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
nierozpoznawalny Re: Zmarł Janusz Kosiński 25.03.08, 14:54 neandertalski napisał: > a ja jednak nie mogłem się wczoraj oprzeć wrażeniu, ze z trUjki > powiało obłudą... > jak na tak wielki żal i tak wielką stratę dla tej rozgłośni nie > bardzo rozumiem dlaczego Pana Kosińskiego można tam było usłyszeć > tak trudno???? To tylko twoje wrażenia... Tak naprawdę nie wiemy, czyja to była inicjatywa. Wystarczy że było kilka osób pracujących w PR3 i znających Kose od lat, by zorganizowały "pożegnanie na antenie". Czy żegnający Chojnacki, Kaczkowski robili to "obłudnie"? Ja nie mam wątpliwości, że szczerze. A że KOsa miał tylko 2 godzinna audycję po północy to też nie powód by mówić, że "nie śpieszyli sie słuchać", wielu tak ma. Szydłowska na antenie _bez obłudy_ wyznała, że jej wpółpraca czy wspomnienia z Kosą są bez znaczenia - za krótko go znała i za bardzo inną muzyka się interesuje. I takich w PR3 jest zapewne wielu, ale czy to obłuda? Kosa nie był aż tak wielką "gwiazdą" jak np. Kaczkowski czy Mann, ale jednak Liste Przebojów przełozyli. Przemyśl jeszcze raz swoje wrażenia... Odpowiedz Link Zgłoś
dorota_elzbieta Re: Zmarł Janusz Kosiński 25.03.08, 23:21 Niw wychowałam się na Jego muzyce(albo nic o tym nie wiem)ale Go szanuje. Dopiero w dniu śmierci dowiedziałam się, że tworzył taką audycję ekonomiczną...(*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: Zmarł Janusz Kosiński 26.03.08, 17:57 Janusz Kosiński wraz w Markiem Wilhelmim, Jackiem Olszewskim i Jerzym Iwaszkiewiczem stworzył codzienną jedno- dwugodzinną audycję 'ekonomiczno-satyryczną' "Winien I Ma". Pan Janusz przygotowywał oprawę muzyczną audycji, która - jak na tamte czasy - brawurowo komentowała ironicznym tonem paradoksy rodzimej gospodarki. Jedna z najlepszych audycji Polskiego Radia, jej twórcy otrzymali Złoty Mikrofon. pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
airborell Re: Zmarł Janusz Kosiński 26.03.08, 21:21 Tak właściwie, to czy wiadomo, dlaczego WiM spadło z anteny? Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: Zmarł Janusz Kosiński 27.03.08, 18:20 Nie wiem. W tamtych czasach meandry i rozgrywki radiowe nie interesowały mnie zupełnie, tym bardziej, że informacje zakulisowe były więcej niż skąpe, a oficjalnych nie było właściwie wcale. Szkoda, bo taka audycja nawet dziś byłaby zupełnie na miejscu. Całkiem niedawno z okazji jakieś rocznicy Trójka przypominała niektóre audycje archiwalne i muszę powiedzieć, że WiM był świetny. Sarkastyczny głos Pana Iwaszkiewicza pamiętam do dziś :) pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
gepe Re: Zmarł Janusz Kosiński 26.03.08, 19:17 Link do artykułu Jurka Owsiaka: www.wosp.org.pl/jurek/index.php/36/2/2/1206393629 pozdrawiam - gepe Odpowiedz Link Zgłoś
imagistyk Re: Zmarł Janusz Kosiński 31.05.08, 08:35 Dawno temu Janusz Kosiński prowadził audycję w sobotnią noc. Pierwszy kawałek był anglojęzyczny. Następnie Pan Janusz zadął w miechy patriotyzmu i rzekł mniej więcej tak: Czyż my, Polacy jesteśmy gorsi od innych i nie mamy równie dobrych artystów, a może nawet i lepszych? I puscił utwór Tercetu Egzotycznego( a może Izabela Vocal Group). Ganianie Pana Janusza po całej ramówce na pewno nie przynosiło chwały kolejnym deerekcjom Trójki. A Jego zgryżliwości,złośliwości i uszczypliwości będzie mi bardzo brakować. Odpowiedz Link Zgłoś