Dodaj do ulubionych

NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE FM!!!!

IP: 62.233.163.* 04.12.03, 14:21
...wreszcie coś sie dzieje w tym kraju zgodnie z prawem!!!Blue zacznie
grać!!!!!!!!!Ciekawe co teraz bedzie??
Obserwuj wątek
    • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 14:24
      Co teraz pocznie Eska?
      • Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 14:33
        no własnie co dalej z eską?nie mam pojęcia....mam nadzieje że polecą na inną
        czestotliwośc!SPRAWIEDLIWOSCI STAŁO SIE ZADOŚĆ!!!!
        • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 14:36
          Gość portalu: bikuFM napisał(a):

> no własnie co dalej z eską?nie mam pojęcia....mam nadzieje że polecą na inną
          > czestotliwośc!

Ale chyba nie chciałbyś, żeby to było 96.7 FM ;-)

• viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 14:43
      Gość portalu: bikuFM napisał:

-Blue zacznie grać!!!!!!!!!

Ale przecież znak towarowy BLUE FM został sprzedany Agorze. Nie żebym się
      czepiał, ale chyba powrót do dawnej nazwy mimo wszystko nie jest możliwy. Czy
      jak?
    • Gość: Dawid Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 14:52
      To naprawdę zaskakujący fakt. Byłem przekonany, że mimo niesprawiedliwości jaką
      było odebranie koncesji Blue FM, była to decyzja zgodna z prawem.
      • tuhanka Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 14:56
        W takim razie przekonales sie, ze nie byly zgodne z przepisami. Jak podaje PAP,
        wszystkie decyzje zostaly uniewaznione. Tylko - na ile znam praktyke KRRiT - to
        beda sie zaslaniac, ze koncesja i tak wygasla itd. Niestety, nie oznacza to
        prawdopodobnie automatycznego przyznania koncesji, ale jedynie wznowienie
        postepowania koncesyjnego. No, ale poczekajmy na uzasadnienie wyroku NSA.
        • Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 15:00
          ...no wiesz viking a może dobrze by było bys zaproponował coś uczciwego?
          np.start eski na zupełnie innej częstotliwosci??od początku?
          a nie na skradzionej ,gdzie wszystko mieli ułatwione???
          • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 15:05
            No dobrze. Eska na częstotliwości 100.5 FM:-) Dobrze się zabezpieczyli
            wchodząc do Radia Żak czy jak to się teraz zwie Eks.
            • Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 15:23
              ...a tam to sobie mogą grac ..jak mówi Owsiak ...do konca świata...i jeden
              dzień dłuzej!!!!!
              • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 15:27
                :) No ale co zrobicie z dwiema częstotliwościmai - zakładajac _hipotetycznie_
                że 97.7 wróci, a 96.7 dalej będzie «pod patronatem» RMFu. Nowe radio? Region
                przeniesiony na częstotliwość Eski? Jak to będzie wyglądać? Coś wiadomo, czy na
                razie jest radosny chaos?
                • Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 15:31
                  ...na razie nie wiem nic....wiem tyle że sprawiedliwośc wygrała ,pokazując że
                  prywata i własne interesy poparte płatna protekcją ..nie zawsze się opłacają..
                  • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 15:35
                    Znasz moje poglądy na temat radiowych walk o częstotliwość - i te pozostają bez
                    zmian (krótko ujmując "tu chodzi _tylko_ o pieniądze i każdy w tym biznesie
                    pilnuje wyłącznie swojego interesu")- ale wyroku NSA mogę Wam tylko szczerze
                    pogratulować.
                    Pozdrowienia:-)
                    • Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 15:42
                      ...i za to dziekuje!
                      • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 15:49
                        Cała przyjemność po mojej stronie;-)

PS. Ale i tak najlepsze jest Radio eM 107.6 FM:-) choć prawdę mówiąc to dla
                        Was żaden groźny konkurent, niestety:-(
    • Gość: Dawid Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 15:51
      Ale w tym szale radości nie zapomnijcie o pracownikach Eski i o tym co udało im
      sie stworzyć. Dziś są w podobnej sytuacji jak kiedyś dziennikarze Blue FM.
      • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 15:55
        Nie nazwałbym tego (przynajmniej w moim przypadku) szałem radości. Raczej
        przyjęciem do wiadomości pewnych faktów. A pracownikom Eski szczerze
        wspólczuję. Nie dosć, że w ostatnim czasie musieli się męczyć przy nowym
        hiphopowym formacie stacji, to teraz do tego taka historia.... No tak. Pionkami
        najłatwiej przesuwać...

• Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 16:09
          Fakt.Akurat pracownicy Eski sa najmniej winni...Chodzi o panów przy korycie
          niejakiego p.Benbenka...który okazuje sie zajebiscie lubi "jednorękiego
          bandyte"...:)
          • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 16:13
            uhhh, widzę że kolega jedzie śladami Tyczyńskiego...Benbenek wszystkiemu winny
            (no i oczywiście Balcerowicz).
            Gratuluję postawy
            • Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 16:36
              ...to jeszcze nic...poczytajcie TO!!!! www.medialink.pl/?kat=6&id=10774
              • to.ya Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 16:41
                Gość portalu: bikuFM napisał(a):

> ...to jeszcze nic...poczytajcie TO!!!!

"(...)Zarząd Fundacji będącej właścicielem radia Blue rozważy czy wystąpić z
                wnioskiem o odszkodowanie do KRRIT za "zniszczenie tego radia". "
                A do kogo mają wystąpić słuchacze Programu III z wnioskiem o odszkodowanie za
                zniszczenie TEGO radia??!! ...
          • Gość: O MATKO Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 22:54
            Taaaaak rewelacyjny pan biku fm jak najbardziej obiektywnie ocenil sytuacje.
            RMF zachowuje sie jak trybuna brudu w najgorzych latach. Kiedy sluchalem dzis
            waszych wiadomosci i czytalem strone to czulem sie jak w 1968 roku. To dramat
            ze Staszek sam walczac z czerwonymi zaczyna stosowac ich metody. No ale tak
            musi byc jak sie walczy o kase. Tworzyc wielka nagonke przeklamujac i naginajac
            fakty to juz dramat.
            Eska nic tu nie zawinila. Pojawila sie na rynku i zrobila zajebiste radio,
            odnoszac sukces w krotkim czasie. Pewnie se troszke podesraliscie ze strachu
            panowe na kopcu i stad ten jad :)))).
            Szkoda mi tych ludzi ktorzy tworza radio i mam nadzieje ze dalej beda mogli
            robic swoje!!!
      • Gość: mlodyFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 04.12.03, 17:12
        chlopie.... juz nie przesadzaj. smialiscie sie z nas wtedy a teraz my bedziemy
        sie smiac z was.
      • bulszyt Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 04.12.03, 17:42
        niektórym to trzeba będzie kaftany pozakładać, bo są w Esce tacy, co to w Blue
        byli... teraz ma być na odwrót? jasna cholera. faktycznie im współczuję. Dawid,
        Kinga - bulszyt z wami!
    • tuhanka NSA unieważnił... szczegoly 04.12.03, 16:43
      NSA uniewaýni¸ decyzje KRRiT w sprawie BLUE FM (opis)

4.12.Warszawa (PAP) - Naczelny S?d Administracyjny uniewaýni¸ w
      czwartek wszystkie decyzje Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji
      dotycz?ce koncesji krakowskiego radia BLUE FM - poinformowa¸a PAP
      rzeczniczka RMF FM Anna Koz¸owska.

CzŤstotliwoć? 97.7 FM, na kt?rej nadawa¸o BLUE FM, zajmuje
      obecnie Radio Eska Krak?w.

Wed¸ug rzeczniczki przewodnicz?cej KRRiT Doroty Jas¸owskiej, s?d
      zarzuci¸ Radzie uchybienia proceduralne przy podejmowaniu decyzji.

"Do czwartkowego orzeczenia Krajowa Rada ustosunkuje siŤ po
      otrzymaniu uzasadnienia wyroku" - powiedzia¸a Jas¸owska.

Po raz pierwszy Rada odm?wi¸a koncesji stacji BLUE FM w kwietniu
      2002 r. W?wczas nie przyzna¸a jej nikomu. Blue FM odwo¸a¸o siŤ od
      tej decyzji. W drugim podejćciu - w czerwcu 2002 r. - Rada
      postanowi¸a przyzna? koncesjŤ radiu Eska. P??niej wniosek o
      ponowne g¸osowanie nad koncesj? dla Blue FM z¸oýy¸ ?wczesny
      cz¸onek KRRiT Waldemar Dubaniowski (obecnie ubiega siŤ o fotel
      prezesa TVP). Wniosek ten jednak upad¸. Blue FM odwo¸a¸ siŤ od
      decyzji KRRiT do NSA.

12 grudnia 2002 r. Blue FM wy¸?czy¸o ostatecznie nadajnik. DzieÄ
      p??niej nadawanie na tej czŤstotliwoćci rozpoczŤ¸a Eska Krak?w.

Radio Blue FM zaczŤ¸o nadawa? w 1995 roku. Jego w¸aćcicielem by¸a
      Fundacja Rozwoju Kultury Ziemi Gdowskiej. Pocz?tkowo stacja
      nadawa¸a z podkrakowskich üazan. W 1999 roku przenios¸a siŤ do
      Krakowa.(PAP)

bos/ pz/ itm/

Ę

• franzmaurer Re: NSA unieważnił... szczegoly 05.12.03, 09:20
        tuhanka napisała:

> NSA uniewaýni¸ decyzje KRRiT w sprawie BLUE FM (opis)

Jezu... pomysl troszkę zanim skopijesz takie smieci pelne pytajników...
        • tuhanka Re: NSA unieważnił... szczegoly 05.12.03, 10:14
          Nie chcesz - nie czytaj. Ale nie zapominaj, ze z jednej strony nie kazdy ma
          dostep do serwisu PAP-owskiego, a z drugiej strony ja nie mam czasu na
          przerabianie dlugiej depeszy na wersje bez polskich znakow. Jezeli komus
          zalezy, to i tak sobie poradzi. Ja caly czas musze sobie radzic z tym, ze w
          innych postach mam przed oczami caly czas krzaczki. Nie w pojedynczych, a we
          wszystkich.
    • Gość: yoguś Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 04.12.03, 21:47
      mikel co ty w ogule piszesz czlowieku? Wlasnie przez takich ludzi jak ty dzieje
      sie w tym Panstwie tak jak sie dzieje.

Nie w ogule Czarasty nie jest winny temu co sie dzieje. Najlepiej nie patrzyc
      na to i zamknac sie w pokoju az wszystko przejdzie. Nikt nie jest idealny, ale
      odebranie koncesji najlepszemu radiu w krakowie jest dobra sprawa? Jak ty bys
      sie czul jezeli bylo by to twoje radio, ktore musialo by zamilnac tylko z
      jednego prostego powodu - bo na jego miejsce skoczy ESKA aby nabrac kasy!
      Zobaczymy jaki bylby twoj stosunek.

Co do pracownikow ESKA KRAKÓW - sa w trudnej sytuacji bo poszli za chlebem do
      eski ... a co sie stanie gdy ona przestanie istniec? Ja wiem jedno - NSA sie
      spisalo! Wszedzie o tym trabia i super! A ESKA tak naprawde to nic nie
      pokazala. Blue FM bylo numer 1 w krakowie a eska od przejecie czestotliwosci
      wspila sie w gore zaledwie o 3%, gdy Radio Region nie majac zadnego poparcia ze
      strony pieniazkow p. Bembenka uzyskalo 4% wielkosci rynku!

pozdrawiam,
      • Gość: olaw Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 05:57
        Skoro Blue bylo najlepsze w Krakowie, to dlaczego sluchacze nie przeniesli sie
        za nimi do Regionu? Skoro zarzuca sie Esce, ze przejela sluchaczy i wzbogacila
        sie jeszcze o trzy procent, to znaczy, ze wszyscy woleli zostac przy Esce, albo
        sluchacze nie zauwazyli jakie to Blue bylo fantastyczne... Czyli, ze obecnego
        Regionu nie slucha zaden ze sluchaczy dawnego Blue! Wiem, ze to wszystko bez
        sensu, ale tak wynika z rozumowania np. yogusia.
      • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 05.12.03, 09:28
        Gość portalu: yoguś napisał(a):

> mikel co ty w ogule piszesz czlowieku? Wlasnie przez takich ludzi jak ty
        dzieje
        >
        > sie w tym Panstwie tak jak sie dzieje.
        >
        > Nie w ogule Czarasty nie jest winny temu co sie dzieje. Najlepiej nie patrzyc
        > na to i zamknac sie w pokoju az wszystko przejdzie. Nikt nie jest idealny,
        ale
        > odebranie koncesji najlepszemu radiu w krakowie jest dobra sprawa? Jak ty bys
        > sie czul jezeli bylo by to twoje radio, ktore musialo by zamilnac tylko z
        > jednego prostego powodu - bo na jego miejsce skoczy ESKA aby nabrac kasy!
        > Zobaczymy jaki bylby twoj stosunek.
        >
        > Co do pracownikow ESKA KRAKÓW - sa w trudnej sytuacji bo poszli za chlebem do
        > eski ... a co sie stanie gdy ona przestanie istniec? Ja wiem jedno - NSA sie
        > spisalo! Wszedzie o tym trabia i super! A ESKA tak naprawde to nic nie
        > pokazala. Blue FM bylo numer 1 w krakowie a eska od przejecie czestotliwosci
        > wspila sie w gore zaledwie o 3%, gdy Radio Region nie majac zadnego poparcia
        ze
        >
        > strony pieniazkow p. Bembenka uzyskalo 4% wielkosci rynku!
        >
        >
        > pozdrawiam,

no tak teraz to moja wina.
        Mi chodzi teraz o to że RMF (Tyczyński) tak się wystrachał sieci lokalnych (ZPR
        i AGora) że walczy z nimi na wszystkie strony. A wczoraj od rana RMF jechało na
        Benbenka (i jemu nie chodzi wcale o Blue tylko o dokopanie Esce, która nie była
        nawet stroną w wyzej wymienionej sprawie.
        Co do słuchalności - co Ty bredzisz człowieku?? skąd te dane??
      • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 05.12.03, 12:15

- eska od przejecie czestotliwosci wspila sie w gore zaledwie o 3%, gdy Radio
        Region nie majac zadnego poparcia ze strony pieniazkow p. Bembenka uzyskalo 4%
        wielkosci rynku!

Gwoli ścisłości. W badaniach słuchalności za luty Eska miała 3,30 % udziału w
        rynku krakowskim, a Radio Region 2,15%. W ostatnich, znanych mi badaniach (za
        wrzesień, opublikowanych w medialink.pl) udział Eski w Krakowie to 7,68% a
        udział Radia Region 2,65%.
        Nie słucham teraz ani Eski, ani Regionu, ale nie można dobrych wyników Eski
        cały czas tłumaczyć tylko i wyłacznie zajęciem dobrej częstotliwości.
        To tyle. Pozdrawiam.

• Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 05.12.03, 08:51
      ..jeszcze niedawno WIELKI PRZEŁĄCZENIE...a już niebawem kto wie...może WIELKIE
      WYŁĄCZENIE na 97,7 FM???nikomu nie życze tego co przeżyłem w BLUE FM...
    • Gość: yoguś Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 10:03
      Olav no stary co ty w ogule piszesz! Czyli teraz to ESKA jest ta poszkodowana i
      biedna tak? Ukradli czestotliwosc Blue ale teraz to oni sa poszkodowani i ich
      trzeba klepac po ramieniu? Dlaczego sie nie przelaczyli na Region? Bo po
      wylaczeniu BLUE FM po pierwsze: malo kto wiedzial o tym, ze blue zammilklo bo
      na drugi dzien zostal wlaczony nadajnik eski i wszyscy myslelize juz wszystko
      key i ponad 60% sluchaczy eski nadal mysli, ze ta stacja to blue! Po drugie
      Region zaczal nadsawac duzo pozniej niz blue fm wylaczono. Jako poczatkujace
      radio napewno trudno bylo zorganizowac kampane reklamowa aby pokazac ze nowa
      stacja sie pojawila na 96,7 FM!
      • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 05.12.03, 10:43

> Olav no stary co ty w ogule piszesz! Czyli teraz to ESKA jest ta poszkodowana
        i
        >
        > biedna tak? Ukradli czestotliwosc Blue ale teraz to oni sa poszkodowani i ich
        > trzeba klepac po ramieniu? Dlaczego sie nie przelaczyli na Region? Bo po
        > wylaczeniu BLUE FM po pierwsze: malo kto wiedzial o tym, ze blue zammilklo bo
        > na drugi dzien zostal wlaczony nadajnik eski i wszyscy myslelize juz wszystko
        > key i ponad 60% sluchaczy eski nadal mysli, ze ta stacja to blue! Po drugie
        > Region zaczal nadsawac duzo pozniej niz blue fm wylaczono. Jako poczatkujace
        > radio napewno trudno bylo zorganizowac kampane reklamowa aby pokazac ze nowa
        > stacja sie pojawila na 96,7 FM!

Masz chyba jakies kompleksy w sprawie Eski. I to ogromne.
        Jeśli ktokolwiek coś kradł to KRRiT. Eska się tylko zgłosiła po wolne miejsce w
        eterze. Zastanów się lepiej zanim kogokolwiek oskarżysz o kradzież.
        Z datami tez Ci się mocno pomyliło. aby podtrzymać częstotliwość nadawana była
        tylko muzyka a Eska ruszyła po paru miesiącach.
        Kto jeszcze myśli że Eska to Blue? I jesli myślisz że Eska ot tak sobie weszła
        bez żadnych kampanii i zdobyła słuchalność bo ludzie mówili że słuchają blue to
        się absolutnie na tym nie znasz.
        • Gość: yoguś Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 10:48
          No sorry ale jak ja mam kompleksy wobec eski to ty za to jestes chyba jej
          fanatykiem.

Kto uwaza ze Eska to niby dawne blue fm? Zapytaj kazdego kto slucha eski a nie
          jest zorientowany w tym temacie czyli ponad 60% ich sluchaczy ...

Co do Kampani ESKI to niby jaka byla? Byly na miescie jakies billbordy?
          Przeciez wszystko co zrobili to odbywalo sie na antenie ... po za tym za nimi
          stoja duze piniedza ZPRV. Po za tym jezeli NSA uniewaznil decyzje czyli DECYZJA
          ZLA BYLA. Nie jestem wobec ESKI nastawiony anty ... bo ludzie ktorzy tam
          pracuja wiekszosc prezentuje cos sobia i potrawia zrobic radio, ale ESKA jako
          marka jest ... no. Zglosili sie po wolna czestotliwosc ... prawda jest taka ,
          ze gdyby blue fm dostalo dalej przedluzenie konecji a eska pojawila sie np. na
          falach 96,7fm to nie miala by prawa buty, jezeli blue sluchal co 5 mieszkaniec
          krakowa. Zaprzeczysz?
          • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 05.12.03, 13:04

> No sorry ale jak ja mam kompleksy wobec eski to ty za to jestes chyba jej
            > fanatykiem.
            > Kto uwaza ze Eska to niby dawne blue fm? Zapytaj kazdego kto slucha eski a
            nie
            > jest zorientowany w tym temacie czyli ponad 60% ich sluchaczy ...
            >
            > Co do Kampani ESKI to niby jaka byla? Byly na miescie jakies billbordy?
            > Przeciez wszystko co zrobili to odbywalo sie na antenie ... po za tym za nimi
            > stoja duze piniedza ZPRV. Po za tym jezeli NSA uniewaznil decyzje czyli
            DECYZJA
            >
            > ZLA BYLA. Nie jestem wobec ESKI nastawiony anty ... bo ludzie ktorzy tam
            > pracuja wiekszosc prezentuje cos sobia i potrawia zrobic radio, ale ESKA jako
            > marka jest ... no. Zglosili sie po wolna czestotliwosc ... prawda jest
            taka ,
            > ze gdyby blue fm dostalo dalej przedluzenie konecji a eska pojawila sie np.
            na
            > falach 96,7fm to nie miala by prawa buty, jezeli blue sluchal co 5
            mieszkaniec
            > krakowa. Zaprzeczysz?

Eska jako marka jest jaka? wg Ciebie fatalna (może i tak -wprawdze mam podobne
            zdanie, ale nie co do marki ale do formatu muzycznego bo sama marka jest na
            pewno dobrze kojarzona - i tak samo sądzę np. o RMF'ie). Czyli okazuje się że
            Eska ma ogromną słuchalność wg Ciebie. Bo do badań Radio Tracka trzeba doliczyc
            tych co uważają że słuchają Blue (a wg Ciebie stanowią oni 60% słuchaczy) WOW.
            Taki RMF nie ma szans w Krakowie znaczy się...
            A o ile wiem kampania była...outdoor...Summer Patrol (który nieudolnie próbował
            naśladować Region - to wiem z tego forum, bo sam nie mieszkam w Krakowie)
            A co do prawa bytu to chyba się mylisz. Uważasz że Eski nikt by nie słuchał
            jakby istniało dalej Blue?? oj chyba się mylisz, nie kazdy jest taki że na
            słowo warszawa wymiotuje i krzyczy że to bleeeeee. (poza tym chyba tylko w
            Krakowie Eska kojarzy się tylko z Warszawą - może dlatego że to nowa stacja a
            nie kupowana i zmieniana).
            I jesli chodzi o decyzje to była to decyzja podjeta niezgodnie z obowiązującym
            prawem i jakieś osobiste pojmowanie zła nie ma z tym nic wspólnego. KRRiT
            podjęła trochę takich decyzji i już mamy kilka takich efektów (Gdańsk, Kraków).
            Sama na siebie ukręciła bata, ale tak to już bywa...:)
            • Gość: bikuFM Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: 62.233.163.* 05.12.03, 15:44
              ...kolega mike to chyba nawet pracuje w esce...:)..tak zajadle bronic...no fakt
              moga tylko popleczyny adama h i włodka cz....
              • viking73 Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 05.12.03, 22:15
                Marcinie, nie masz się co pieklić na Mike'a. Ja też dawniej broniłem Eski,
                wcale w niej nie pracując i nie uważałem się przy tym za, jak to
                określiłeś, «popleczyny» Włodiego Cz. i Adama H. Nie odmawiaj nikomu prawa do
                zdania odmiennego niż Twoje.
                Pozdrowienia:-)
              • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 06.12.03, 11:48
                uhhh, kolega to pewnie z RMF'u i....
                a zreszta nie będę się zniżał i obrażał naokoło
                pozdrawiam
              • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 06.12.03, 11:51
                aaa i jescze jedno: nie pracuję w Esce choć mam z nią sporo wspólnego - tak
                samo jak zresztą z całym rynkiem radiowym.
      • Gość: jacol Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 03:02
        Olav no stary co ty w ogule piszesz! Czyli teraz to ESKA jest ta poszkodowana i
        >
        > biedna tak? Ukradli czestotliwosc Blue ale teraz to oni sa poszkodowani i ich
        > trzeba klepac po ramieniu? Dlaczego sie nie przelaczyli na Region? Bo po
        > wylaczeniu BLUE FM po pierwsze: malo kto wiedzial o tym, ze blue zammilklo bo
        > na drugi dzien zostal wlaczony nadajnik eski i wszyscy myslelize juz wszystko
        > key i ponad 60% sluchaczy eski nadal mysli, ze ta stacja to blue

Niestety nie kolezko, poniewaz sluchacze w badaniach sa pytani czy sluchaja
        ESKI Kraków. Wiec twoj argument odpadl

Po drugie
        > Region zaczal nadsawac duzo pozniej niz blue fm wylaczono. Jako poczatkujace
        > radio napewno trudno bylo zorganizowac kampane reklamowa aby pokazac ze nowa
        > stacja sie pojawila na 96,7 FM!

No oczywiscie bo to biedne radio przypadkowo ma wsparcie rmf-u i staszka. Oj
        jakie biedne i niezalezne radio
    • Gość: yoguś Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 15:22
      spoko mikel - uwazam ze klucic nie ma sie co, bo nie doprowadza ona do niczego.

A do Warszawy nie mam nic, mialem tak kiedys dziewczyne i moge powiedziec
      smialo, ze Warszawe da sie lubic :)

Co do badan sluchalnosci no nie wiem - pierwsze Badania Radio Track tuz po
      wystartiowaniu eski pokazywaly, ze mieli juz oni 4% - 5% sluchaczy po pierwszy
      miesiacu dzialalnosci... wiec no nie wiem jak to internpretowac :)

Jak juz mowilem, do udzi pracujacych w ESCE nie mam nic bo sa naprawde dobrzy -
      Jedrych, Pytlik czy tez Zdrojewska i inni - unia zrobi dobre radio... ale co
      mozna powiedzec, gdy ogladajac telewizje dowiaduje sie, ze podczas wydawania
      koncesji dla Radio ESKA bylo tyle nie jasnosci. Nawet stwierdzono ze szefostwo
      ZPRV ma krewnych w KRRiTV i mialo to wplyw na te decyzje?

Do tego jeszcze wczraj w radiu slyszalem, ze ZPRV jest zamieszane jeszcze z
      ustawa o grach losowych ... no to nie buduje zadobrego wizerunku tej firmie,
      ktorej siec ESKA jest wlasnoscia.

Co do Summer Patrolu to nie wiem jak w innych miastach, ale tutaj albo na forum
      rgionalnym krakowa jeden z internautow wprost napisal, zze to sa chyba jakies
      kppiny. Reklamujac ten summer patrol jako nie wiadomo co a on dostal 1 litr
      wody mineralnej artic. Gdzies na forum to jescze jak poszperasz znajdziesz. Po
      za tym te super telewizory to byly 14'' ELEMISY.

Na tym forum nawet spotkalem sie z textem, ze Region FM pierwszy wymylil te
      kampanie i pracowali nad nia od pol roku ktos pisal wlasnie tutaj o tym. Po za
      tym skad wiesz ze Region FM i ich KONWOJ odnosly klape? Zachowujac obiektownosc
      to szczerze ci powiem, ze w koszulkach regionu po krakowie to widzialem sporo
      osob a ESKI ... moze 2 osoby ...

Nie wiem jak to bedzie , szkoda aby pracownicy ESKI stracili prace ... ale jak
      przeczytalem w gazecie od wczoraj od godziny 14 sa oni piracka stacja.

Reasumujac, szkoda ze jak zawsze to wszystko odbija sie po ludziach najmniej
      temu wszystkiemu winnych. To ze blue fm bylo najlepsza stacja nie dostalo
      koncesji? Stroan w tej sprawie jedyna winna jest KRRiTV ...

pozdrawiam,
      • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 06.12.03, 11:40

> spoko mikel - uwazam ze klucic nie ma sie co, bo nie doprowadza ona do
        niczego.

pewnie, pewnie

> A do Warszawy nie mam nic, mialem tak kiedys dziewczyne i moge powiedziec
        > smialo, ze Warszawe da sie lubic :)

też tak sądzę

> Co do badan sluchalnosci no nie wiem - pierwsze Badania Radio Track tuz po
        > wystartiowaniu eski pokazywaly, ze mieli juz oni 4% - 5% sluchaczy po
        pierwszy
        > miesiacu dzialalnosci... wiec no nie wiem jak to internpretowac :)

I tu się bardzo mylisz... podaj źródło?? nie mogli mieć tyle bo pytanie w
        badaniach nie jest o częstotliwość tylko respondent musi wymienić nazwę (w tym
        przypadku Eskę i jakby powiedział Blue to nei byłoby zaliczone na żadną
        stację). A to że Eska zdobyła szybko słuchaczy (choć nie tak szybko jak
        twierdzisz) to było raczej to, że po zniknięciu Blue było to jedyne radio
        grające taką muzę a poza tym ściągnęło naprawdę fajnych ludzi

> Jak juz mowilem, do udzi pracujacych w ESCE nie mam nic bo sa naprawde
        dobrzy -

i tak i nie - jedni dobrzy drudzy nie - jak to w życiu

> Jedrych, Pytlik czy tez Zdrojewska i inni - unia zrobi dobre radio... ale co
        > mozna powiedzec, gdy ogladajac telewizje dowiaduje sie, ze podczas wydawania
        > koncesji dla Radio ESKA bylo tyle nie jasnosci. Nawet stwierdzono ze
        szefostwo ZPRV ma krewnych w KRRiTV i mialo to wplyw na te decyzje?

uhhh, no i tego nie słyszałem o żadnych koneksjach. A to że Benbenek potrafi
        dobrze lobbować? w końcu jest biznesmenem, nie zajmuje takich pozycji jak np
        Tyczynski. nie ten poziom. a on dobrze zyje i z prawicą i z lewicą i dobrze na
        tym wychodzi. a co do procesu wydawania koncesji to słyszałem tylko o
        przekroczonych terminach i nic wiecej, a uwierz mi siedzę w takich rzeczach na
        codzień.

> Do tego jeszcze wczraj w radiu slyszalem, ze ZPRV jest zamieszane jeszcze z
        > ustawa o grach losowych ... no to nie buduje zadobrego wizerunku tej firmie,
        > ktorej siec ESKA jest wlasnoscia.

żródło: Interia (czytaj RMF). czyli mocne jechanie na Benbenka.
        Jesli chodzi o lobbowanie w takich sprawach to napewno Benbenek się pojawił bo
        przeciez ma kasyna. Slowami naszego Prezydenta : a kto mial sie pojawiac przy
        budowaniu takiej ustawy: dyrektor szpitala??

> Co do Summer Patrolu to nie wiem jak w innych miastach, ale tutaj albo na
        forum
        > rgionalnym krakowa jeden z internautow wprost napisal, zze to sa chyba jakies
        > kppiny. Reklamujac ten summer patrol jako nie wiadomo co a on dostal 1 litr
        > wody mineralnej artic. Gdzies na forum to jescze jak poszperasz znajdziesz.
        Po za tym te super telewizory to byly 14'' ELEMISY.
        >
        > Na tym forum nawet spotkalem sie z textem, ze Region FM pierwszy wymylil te
        > kampanie i pracowali nad nia od pol roku ktos pisal wlasnie tutaj o tym. Po
        za
        > tym skad wiesz ze Region FM i ich KONWOJ odnosly klape? Zachowujac
        obiektownosc
        > to szczerze ci powiem, ze w koszulkach regionu po krakowie to widzialem sporo
        > osob a ESKI ... moze 2 osoby ...

Ja tylko przytoczylem slowa z tego forum (radio). I wierz mi, ze Eska nie
        sciagnela tej akcji z Regionu.

> Nie wiem jak to bedzie , szkoda aby pracownicy ESKI stracili prace ... ale
        jak
        > przeczytalem w gazecie od wczoraj od godziny 14 sa oni piracka stacja.
        > Reasumujac, szkoda ze jak zawsze to wszystko odbija sie po ludziach najmniej
        > temu wszystkiemu winnych. To ze blue fm bylo najlepsza stacja nie dostalo
        > koncesji? Stroan w tej sprawie jedyna winna jest KRRiTV ...

No i wlasnie wedlu prawa nie sa piracka, poniewaz radio od czasu wygasniecia
        koncesji do czasu zakonczenia procesu koncesyjnego moze nadawac. Raz ponoc sie
        zdarzylo zeby nei pozwolili. A slowa Tyczynskiego ze pomoze zbudowac nadajnik
        aby zagluszal Eske swiadczy tylko o jego prostactwie (znam goscia i uwazam ze
        jest troszke chory psychicznie czlowiek - ale to moja opinia).

> pozdrawiam,

pozdrawiam
      • Gość: jacol Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.03, 03:25
        Co do badan sluchalnosci no nie wiem - pierwsze Badania Radio Track tuz po
        > wystartiowaniu eski pokazywaly, ze mieli juz oni 4% - 5% sluchaczy po
        pierwszy
        > miesiacu dzialalnosci... wiec no nie wiem jak to internpretowac :)

g prawda, jak nie wiesz i nie masz dostepu do badan to pierdol nie gadaj

Co do Summer Patrolu to nie wiem jak w innych miastach, ale tutaj albo na forum
        >
        > rgionalnym krakowa jeden z internautow wprost napisal, zze to sa chyba jakies
        > kppiny. Reklamujac ten summer patrol jako nie wiadomo co a on dostal 1 litr
        > wody mineralnej artic. Gdzies na forum to jescze jak poszperasz znajdziesz.
        Po
        > za tym te super telewizory to byly 14'' ELEMISY.

Summer Patrol jest akcja eski w calym kraju i ma kilka watkow. Tak mi sie
        wydaje ze musi byc to dobra akcja skoro w Warszawie weszla w nia Pepsi. Zreszta
        obserwujac miato moge powiedziec, ze byli bardzo widoczni. Jedni dostali puszke
        pepsi i nni super nagrody. Pojawiali sie w roznych miejscach i na ich wezwanie
        przybywaly setki ludzi. Najlepiej jak podjechali na koncert R.E.M., strojacy
        pod znakami zety ludzie ruszyli na powitanie samochodow eski. To bylo
        niesamowite musze przyznac i moim przyjaciolom z zetki opadly wtedy kopary.
        Tak na prawde nie wyrabiaj sobie pogladow na podstawie plotek, poniewaz sa malo
        precyzyjne.

Na tym forum nawet spotkalem sie z textem, ze Region FM pierwszy wymylil te
        > kampanie i pracowali nad nia od pol roku ktos pisal wlasnie tutaj o tym. Po
        za
        > tym skad wiesz ze Region FM i ich KONWOJ odnosly klape? Zachowujac
        obiektownosc

Znow kula w plot Summepr Patrol jest pomyslem eski, zlozonym w mojej agencji
        jako propozycja jeszcze w marcu. I musze przyznac ze po fakcie plulismy sobie w
        brode ze ich olalismy. Teraz staramy sie wejsc w te akcje w przyszlym roku
        poniewaz jest doskonala. Tak ja moge ocenic z perspektywy Warszawy i czasu.
        Uwazam ze niestety to byl nasz blad, ze zlekcewazylismy ich sile w kierowaniu
        ludzmi. Blad z punktu widzenia mojego klienta, ktory rowniez jest napojem.

Na koniec powiem, ze kilka osob z tego forum zieje jadem w kierunku eski. To
        mowi mi , ze nie prezentuja obiektywnych opini tylko sa na czyims pasku :). Dla
        mnie cala ta dyskusja to sygnal, ze ESKA jest juz w tej chwili znaczna sila,
        ktora do tej pory w mojej agencji olewalismy. Zreszta patrzac na ich badania
        warszawskei ida jak burza, reszta kraju wyglada podobnie.
        Urosla niepostrzezenie RMF i ZET duza konkurencja i nie dlatego, ze maja za
        soba czerwonych w radzie, ale dlatego, ze konsekwentnie buduja marke i program,
        czego innym stacjom brakuje.
        Tak sobie mysle ze przyszly rok moze byc dla ESKI zlotym rokiem jesli chodzi o
        zarabianie pieniedzy. Moi znajomi z innych agencji zaczeli podobnie postrzegac
        to zjawisko. Z naszej strony koniec ignorancji. I to sa obiektywne fakty.

A tak na marginesie powiem wam, ze przygotowujac plan dla mojego klienta i
        myslac o uwzglednieniu w nim eski, zaczalem jej najnormalniej sluchac. Efektem
        tego jest fakt, ze zaczalem jej sluchac z przyjemnoscia. Szczegolnie porankow z
        tym pawelcem i jego pomagierami. To jest kawalek fajnej zbawy o poranku,
        pelnej spontanu, ktorego brakuje innym warszawski stacjom. Nagle zauwazylem ze
        wlaczam ich juz prawie codziennie, nie dlatego ze teraz musze , tylko dlatego
        ze chce. Kiedys bylem ich przeciwnikiem. Tak dla zasady. Wolalem dac kampanie
        do Radiostacji niz Eski, poniewaz ich nie lubilem. Dlaczego nie lubilem,
        poniewaz nigdy nie sluchalem. Przez przypadek stykajac sie z tym medium
        zauwazylem swoja glupote (wczesniej wszystkie zapytania i oferty sponsoringow
        walilismy do kosza :)).
        To jest dla mnie znak, ze niecierpisz kogos kiedy nie znasz go.
        I to tyle panowie radiowcy od kolesia z innej brnazy, chociaz bardzo zwiaznaej
        z wasza praca.
        • Gość: yoguś Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 14:26
          > g prawda, jak nie wiesz i nie masz dostepu do badan to pierdol nie gadaj

Jak bym nie mial to bym nie mowil. Jak to mike_ napisal 3,90% udzialu, a ze nie
          to nie przez to iz przejeli czestotliwosc BLUE bo gdy przeprowadzaja badania
          sluchalnosc pytaja o nazwe a nie o czestotliwosc.

Ale hola hola! Przeciez ludzie wiele osob w swoich radioobiornikach kodujac
          czestotliwosc 97,7 FM za czasow BLUE FM jej nie zmianilo. Gdy eska weszla i
          zeczeli sie rekalmowac mieli juz sprawe zalatwiona. Ostatnio na forum nawet
          czytalem, ze ktos na ESKA trawil tak, ze sluchal blue fm ... ktore zniknelo a
          ze mial zakodowane na pierwszym miejscu czestotliwosc 97,7 i tak trawil na eske
          no to prosze Was ... nie mowcie ze ZACZELI OD NOWA ...

- Summer Patrol jest akcja eski w calym kraju i ma kilka watkow. Tak mi sie
          wydaje ze musi byc to dobra akcja skoro w Warszawie weszla w nia Pepsi. Zreszta
          obserwujac miato moge powiedziec, ze byli bardzo widoczni. Jedni dostali puszke
          pepsi i nni super nagrody. Pojawiali sie w roznych miejscach i na ich wezwanie
          przybywaly setki ludzi. Najlepiej jak podjechali na koncert R.E.M., strojacy
          pod znakami zety ludzie ruszyli na powitanie samochodow eski. To bylo
          niesamowite musze przyznac i moim przyjaciolom z zetki opadly wtedy kopary.
          Tak na prawde nie wyrabiaj sobie pogladow na podstawie plotek, poniewaz sa malo
          precyzyjne.
          -

Nie wiem jak ten sammer patrol wygladal bo go tylko raz na miescie widzialem.
          Ja tyko ci mowie jak ktos napisal na forum Regionalnym. Po za tym wezcie pod
          Uwage, ze wejscia w Krakowskim ESCE byly robione z Telefonu, gdy Region FM
          robil to z profesjonalnego wozu transmisyjnego. Po za tym trudno by porownywac
          kampanie Radia ESKA za ktorym stoji cala jego siec z regionalna stacja Region
          FM ktora nie jest zrzeszona, a mimo to sadze ze staneli na wysokosci zadania.

Po za tym sami zobaczcie jak to bylo podczas rozdawana Cittroena c5. Informacja
          byla tak przedstawiana, ze ludzie mysleli ze na ich miasto jest samochod a tam
          naprawde byl na cala polske. Nie mowie to z wlasnych odczuc tylko znajomy do
          mnie przyszedl mowia "slyszales?! Eska daje samochod na krakow i mozna wygrac!".

-Znow kula w plot Summepr Patrol jest pomyslem eski, zlozonym w mojej agencji
          jako propozycja jeszcze w marcu. I musze przyznac ze po fakcie plulismy sobie w
          brode ze ich olalismy. Teraz staramy sie wejsc w te akcje w przyszlym roku
          poniewaz jest doskonala. Tak ja moge ocenic z perspektywy Warszawy i czasu.
          Uwazam ze niestety to byl nasz blad, ze zlekcewazylismy ich sile w kierowaniu
          ludzmi. Blad z punktu widzenia mojego klienta, ktory rowniez jest napojem.
          -

Rzycze powodzenia :) mam nadzieje ze sie uda bo ja nikomu zle nie zycze :)

-Na koniec powiem, ze kilka osob z tego forum zieje jadem w kierunku eski. To
          mowi mi , ze nie prezentuja obiektywnych opini tylko sa na czyims pasku :).-

Nie da sie ukryc :) Ale sadze, ze tak jest tylko w krakowie iwylacnie dla tego,
          ze pojawil sie problem z ta koncesja. Czy ESKA jest WINA czy NIE? Najbardziej
          jest winna KRRiTV a ESKA dostaje po Dupie tez za to , ze zajela miejsce
          najlepszego no czo ... tak bylo jest i bedzie ...

-A tak na marginesie powiem wam, ze przygotowujac plan dla mojego klienta i
          myslac o uwzglednieniu w nim eski, zaczalem jej najnormalniej sluchac. Efektem
          tego jest fakt, ze zaczalem jej sluchac z przyjemnoscia. Szczegolnie porankow z
          tym pawelcem i jego pomagierami.-

W krakowie rowniez KINGA i DAWIC maja fajny poranek. Byc moze jest to effektem,
          ze w ESKA zapewne sa WYDAWCY PORANKOW a w wielu regionalnych stacjach brak
          pieniedzy na takie osoby ...

Ja do ESKI Kraków jako rozglosni nic nie mam ... ale do jako firmy mam! Bo nie
          sa napewno oni bez winny wobec machlojek jakie zaszly w procesie przyznawania
          koncesji 97,7 FM.

Pozdrawiam i milej pracy!

• Gość: yoguś Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 07.12.03, 14:42
            MHmm ... widze, ze tutja WIELE osob w ogule nie wie chyba o co chodzi. Z
            wypowiedzi nie ktorych mam wrazenie, tak jak by mysleli, iz ESKA weszla
            normalnie na czestotliwosc i wszyscy sie nagle na nia uwzieli.

Sadze, ze wiadomosci Region FM dadza jakies nowe swiatlo na te sprawe:
            fanfm.strefa.pl/fakty/cargo/843.ogg

pozdrawiam,
            • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 09.12.03, 09:07

> MHmm ... widze, ze tutja WIELE osob w ogule nie wie chyba o co chodzi. Z
              > wypowiedzi nie ktorych mam wrazenie, tak jak by mysleli, iz ESKA weszla
              > normalnie na czestotliwosc i wszyscy sie nagle na nia uwzieli.
              >
              > Sadze, ze wiadomosci Region FM dadza jakies nowe swiatlo na te sprawe:
              > fanfm.strefa.pl/fakty/cargo/843.ogg
              >
              > pozdrawiam,

uhhh, akurat Region to dziecko RMF'u wiec obiektywne raczej nie jest
              pozdrawiam
    • traszor Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 07.12.03, 20:21
      dramat... Po pierwsze: NSA nie uznał decyzji krajowej rady za niesprawiedliwa
      czy zła.. uznał, ze w trakcie jej podejmowania naruszone zostały jakies
      procedury. Poczekajmy na uzasadnienie- bo moze sie okazac, ze poszło o detal
      typ[u- swoje postanowienie wydrukoali na papierze rózowym, a nie białym.
      Sprawa kolejna- nie rozumiem dlaczego z uporem godnym lepszej sprawy piszecie
      ZPRV- to są ZPR- zjednoczone przedsiębiorstwa rozrywkowe. Co do słuchalności i
      jej dobrych wyników na poczatklu działanosci eski kraków to przeciez kazdy
      nowy produkt radiuowy ma dobra słuchalnosc- tak było z radiem pogoda w
      warszawie, które w pierwszym miesiacu zagroziło zecie i rmf.. krótkop mówiac
      nowosc sciąga uwage. A argumet , ze ludzie mieli zaprogramowane blue wiuec
      siła rzeczy sie przeniesli na eske nie trafia do mnie. Czestotloiwosc była
      najpierw 'psuuta' przez blue a potem przez eske- nim zaczeła nadawac normalny
      program. I trwało to chyba ponad miesiac. Sprawa kolejna- nie mówcie ze radio
      region sobie doskonale radzi chociaz nikt go nie wspiera- to przeciez takie
      samo radio jal było blue- czyli po0dopieczni tyczynskiegi i RMF- korzystaja z
      ich sprzetu i ich pieniedzy.. No i z pomysłow programowych.. no chyba ze lista
      hop bec to pomysł radia region, a ich samochody parkujua na kopcu bo to w
      sumie bloisko ich siedziby. Zreszta.. autopromsy i jingle radia region- jakos
      dziwnie sa podobne do tego co mozna usłyszec w esce. ale pewnie sie czepiam.
      Co do Summer patrol- to fakrtem jest ze w wykonaniu eski kraków wygladał on
      raczej mizernie, szczególnie w porównaniu z wyglądem tej akcji w innych
      miastach- nie porównuje tego z warszwwa- bo tam poszło tyle kasy na to co na
      cała siec czyli pzosrtałe stacje. A wieksze pieniadze to wiekszy rozmach. No a
      na koniec dodakm, ze nie sposób sie nie zgodzic z opinia, ze wokól sprawy
      roztoczyła sie wojna propagandowa. Wojna p[rowadzona przez stacje, dla których
      rosnaca siec eski staje sie realnym zagrozeniem- na co zwrócił wam juz uwage
      wypowiadający sie w tym wątku specjalista od marketi9ngu.
      • Gość: yoguś Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.modlnica.sdi.tpnet.pl 08.12.03, 18:36
        Nie obraz sie TRASZOR ale z twoich wypowiedzi co najmniej wynika jak bys byl
        pracownikiem albo blisko zwiazany z ESKA KRAKOW. Ja np. bylem jestem i bede
        stalym sluchaczem bLUE fM.

I moje wypowiedzi sa takie a nie inne bo mnie razi to co sie stalo. Ze niby to,
        iz BLUE FM bylo powiazane z RMF FM ma byc argumentem do odebrania licencji?! No
        pewnie ... bo RMF mowi wprost to co sie dzieje, a nie tak kryje sie jak inni...
        eska niby co?! JAKIE DOPIERO ZA NIA STOJA PIENIEDZE.

Wyrok NSA nie jest byle pierdula, bo nie UCHYLILI oni decyzji tylko je
        UNIEWAZNILI, w tym takie zamieszanie sie pojawilo, do tego dodajac, ze takich
        bledow i niejasnosci to jeszczy nigdy nie bylo.

Prosze, oto slowa Prezyneta w tej sprawie:
        Decyzja NSA w sprawie radia Blue FM jest dla KRRiT absolutnym powodem do
        zastanowienia, bo takich błędów popełniać nie można.
        Aleksander Kwaśniewski

Wiec tutaj o detal nie poszlo.

No to moze inne pytanie zadam: Czy jezeli BLUE FM istanialo, majac taka
        sluchalnosc ze co piaty sluchac w MALOPOLSCE ich sluchal ESKA KRAKOW miala
        szanse odebrac im to? Odpowiedzcie sobie na to pytanie a wszystko stanie sie
        jasne, bo nie chce mi sie wierzyc ze w POLSCE w tym panstwie PRAWA I DOBROBYTU
        Eska nic ku temu nie zrobila aby zagarnac jeden z wiekszych rynkow medialnych
        Krakow ... nie poczynila nic ku temu aby kase zarabiac i miec droge ulatwiona...

Co do Radia Region FM - to niby jak sobie mieli poradzic, jak ESKA miala taka
        kase ze ... sciagnela Metza ... ze sciagnela Jedrycha a przeciez z tego chyba
        co wiem REGION nie jest powiazany finansowo z RMF , a ESKA jest WLASNOSCIA
        ZPR ...

pozdro,

• traszor Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 08.12.03, 21:12
          Nie.. region wcale nie jest powiązany z RMF. To zupełny przypadek, ze maja na
          swojej antenie liste przebojów, która przez wiele lat była sztandarem RMF, to
          przytpadek takze, ze jeżdza tymi samymi samochodami reporterskimi, co kiedys
          RMF i jeszcze rok temu blue. A na Metza nie trszeba było wydawac az tak
          wiekich pieniedzy.. Nie był podkupiony tylko przygarniety. Z tego co wiem, to
          z radiostaci nie odszedł zupełnie dobrowolnie. A bez wzgledu na to, czy jestem
          powioazany z eska czy nie, to nie zaprzeczysz, ze radio region w swojej
          oprawie jest niemalze kalką tego co daje eska. I nie przekonuj mnie, ze jest
          na odwrót, bo w sieci eski jingle typu: jesli słyszysz takie hity jak..... to
          sluchasz eski" hasaja w sieci eski od ponad dwóch lat. A w radiu region od
          czasu, gdy przejeło ono zaplecze i schede po Blue..
          • Gość: cracow Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.autocom.pl 08.12.03, 23:43
            Nie przez przypadek pomysł na Summer Patrol pojawił się w Radiu Eska w marcu,
            akcja ta została wcześniej wymyślona w Blue FM, ale tak się dziwnie złożyło, że
            Eska Kraków przygarniając ludzi, przygarnęła też trochę osób z reklamy... Czy
            słuchacze myślą, że Eska to dawne Blue FM? A po co "przygarnia" się za znacznie
            większe pieniądze niż może zaoferować samotnie walczący Region, Pytlika i
            Zdrojewską. Wiele osób ma wpisane w swoich odbiornikach 97,7 i w pewnym
            momencie natrafili znów na swoich ulubionych prezenterów. Źle się dzieje,
            jeżeli dalej w państwie są ludzie nietykalni, którzy pomimo apelów prezydenta
            nadal trwają na swoich stanowiskach. Nie chodzi tu tylko o Blue FM, znacie też
            inne kontrowersyjne decyzje, np. Rock Radio.
            • traszor Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 08.12.03, 23:53
              Nie rozumiem dla czego wspomianjac summer patrol mówicie tak, jak by była to
              akcja jedynie ikrakowskiej eski. Ale jezeli jestescie świecie przekonani, ze
              wartą ponad milion akcje przygotowano wdwa miesiace bazujac na pomysle
              przyciagnietym przez kilka osób z marketingu to ja nie czuje sie na siłach
              podejmowac misji uswiadamiania was jakimi prawami rzadzi sie rynek sponsoringu
              i poszukiwania reklamodawców oraz partnerów do takiej akcji...

Gość portalu: cracow napisał(a):

> Nie przez przypadek pomysł na Summer Patrol pojawił się w Radiu Eska w marcu,
              > akcja ta została wcześniej wymyślona w Blue FM, ale tak się dziwnie złożyło,
              > że Eska Kraków przygarniając ludzi, przygarnęła też trochę osób z reklamy...
              • Gość: cracow Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F IP: *.autocom.pl 09.12.03, 00:00
                Każda nowa osoba chce się pokazać, nawet "idąc po trupach". Pomysł wyszedł z
                Krakowa i został zaakceptowany przez centralę w Warszawie, co niekoniecznie
                oznacza dużą kreatywność ludzi z Eski Kraków, a raczej wielki tupet
                • traszor Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 09.12.03, 00:08
                  skror tak twierdzisz.. Twoja sprawa. jak dla mnie EOT
                • mike_ Re: NSA unieważnił decyzje KRRiT w sprawie BLUE F 09.12.03, 09:09
                  Gość portalu: cracow napisał(a):

> Każda nowa osoba chce się pokazać, nawet "idąc po trupach". Pomysł wyszedł z
                  > Krakowa i został zaakceptowany przez centralę w Warszawie, co niekoniecznie
                  > oznacza dużą kreatywność ludzi z Eski Kraków, a raczej wielki tupet

buhahahahahahaha
                  uhhh, przeceniacie chyba niektóre osoby.....
                • viking73 Witaj Cracow:-) 09.12.03, 12:40
                  Od lipca Cię tu chyba nie było. Pozdrawiam:-)
                  • Gość: Cracow Re: Witaj Cracow:-) IP: *.autocom.pl 09.12.03, 17:43
                    Chlopie czasu nie mam... Co tam na falach radia eM? :)
                    • viking73 Re: Witaj Cracow:-) 09.12.03, 19:25
                      Same dobre rzeczy:-)
                      Najlepiej śledzić na bieżąco odpowiedni wątek założony przez Olivera:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka