Gość: Adam IP: *.za.digi.pl 05.12.03, 23:03 dzis [w zasadzie jutro] 30 min. po polnocy. jesli juz nic nie ma ciekawego w eterze, pozostaje posluchac do poduszki, jak adwokaci udowadniaja, ze czarne jest biale :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ya Re: proces Rywina w TOKFM 06.12.03, 10:22 Gość portalu: Adam napisał(a): > dzis [w zasadzie jutro] 30 min. po polnocy. > > adwokaci udowadniaja, ze czarne jest biale :) Względność A. Waligórski Coś takiego dziwnego od lat już we mnie siedzi Że wkurza mnie arbitralność postaw i wypowiedzi I męczą mnie schematy z radykalnym podziałem: To jest nieprawdaż czarne, a to jest nieprawdaż białe Powinienem te zdanie akceptować na wiarę Lecz patrzę: jedno szare, drugie też jakby szare Tymczasem inny facet wparował na mnie z pyskiem O! To o - powiada - jest wysokie, a O! to o jest - powiada - niskie Zaraz wpadam w przekorę i uśmiecham się wrednie I mówię: "Guzik prawda, jedno i drugie średnie" Żadna rzecz nie jest całkiem prosta i oczywista Miss świata ma swoje wady, swoisty wdzięk ma glista Henio to wprawdzie debil, a może mikrocefal Atoli jako mężczyznę bardzo chwali go Stefan Zyzio nie czytał Saartra, lecz wie jak się obejść z armatą Szynka jest dosyć droga, lacz jaka smaczna za to Walerek bija żonę w poniedziałki, w środy i w piątki A we wtorki, czwartki i soboty robi za nią w domu porządki Koliber jest kolorowy, zaś pożyteczne są wieprze Gdy jedno oko masz gorsze, drugie zapewne masz lepsze Faraon zamęczał ludność przy budowaniu piramid Lecz za to dziś piramidy stoją w Egipcie kochani Anglicy ostrożniej od nas swoje uwagi czynią Jak przypuszczam jest pan szubrawcą, zdaje mi się że jest pan świnią Domniemywam że mnie pan okradł, mam wrażenie że pani się puszcza Anglik prawie nigdy nie twierdzi, lecz prawie zawsze przypuszcza Chciałbym u nas ten styl wprowadzić, więc go zaraz sprawdzę na sobie: Ta piosenka jest głupia - jak sądzę, lecz przypuszczam, że na niej zarobię Odpowiedz Link Zgłoś
spatologizowana_sempiterna Re: proces Rywina w TOKFM 06.12.03, 10:40 Od udowadniania, że czarne jest białe najlepszymi fachowcami są adwokaci i komuniści. Odpowiedz Link Zgłoś