dirloff 13.11.09, 04:38 www.globalnaswiadomosc.com/executiveorder11110.htm dwagrosze.blogspot.com/2008/06/executive-order-11110.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
przycinek.usa Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 13.11.09, 05:29 Oglednie mowiac prawda, temat byl na forum poruszany kilka lat temu, lecz prosilbym nie cytowac tego bloga. Nie podoba mi sie forma zastrzezenia w stopce na dole. Jakikolwiek cytat z tego bloga zamieszczony na forum bedzie automatycznie usuwany, bez weryfikacji czy kopiowanie bylo autoryzowane, lub nie. Odpowiedz Link
jack79 Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 13.11.09, 13:26 to pierwsza teoria spiskowa w która w życiu uwierzyłem co ciekawe w tą teorię spiskową wierzył również prezydent USA www.youtube.com/watch?v=hzat1i48N18 bo przecież w tym wystąpieniu chyba nie mówił o komunistach? a jak nie o komunistach to o kim? Odpowiedz Link
wioocha Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 15.11.09, 07:18 Na ile się dogrzebałem w tym temacie, to też uważam, że to musi być prawda. Wszystko, co w sprawie zamachu działo się później jest tak zdumiewające, że tylko potwierdza tezę. Emisja państwowego pieniądza i to otwarte, jakże dramatyczne przemówienie, to musiało być za dużo, o wiele za daleko. Kennedy musiał zginąć, gdyż stanął na drodze zbyt potężnym ludziom, których ja nazywam właścicielami Ameryki. 22 listopada to bardzo smutna data. Odpowiedz Link
pawel-l Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 15.11.09, 11:12 Brzmi to nieźle, ale dlaczego bawidamek i socjalista miałby wprowadzać prawdziwy pieniądz ? Przypomnijmy, że w tym czasie trwała wojna w Wietnamie i rząd potrzebował pieniędzy. Następny po Kennedym Johnson tak rozdmuchał wydatki, że USA całe dziesięciolecie walczyło z inflacją. Kupy się to nie trzyma... Odpowiedz Link
dirloff Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 15.11.09, 16:44 > Brzmi to nieźle, ale dlaczego bawidamek i socjalista miałby wprowadzać prawdziw > y pieniądz ? Pytanie natury filozoficzno-psychologicznej, stricte retoryczne. Równie zasadnie mogę odpowiedzieć pytaniem - a dlaczego by nie miał? Być może coś odkrył, coś czego obecnie nie wiemy, lecz możemy wyłącznie się domyślać i spekulować. Być może odkrył, że Stanami tak naprawdę rządzi/kieruje coś/ktoś inny, a demokracja i wybierani przez obywateli politycy - w tym i szczebla najwyższego, prezydenckiego, w tym i on sam - są tylko fasadą dla masy? Wedle tego artykułu spora część srebra była już nabywa, a niektóre banknoty wydrukowane, zatem? > Przypomnijmy, że w tym czasie trwała wojna w Wietnamie i rząd potrzebował pieni > ędzy. Następny po Kennedym Johnson tak rozdmuchał wydatki, że USA całe dziesięc > iolecie walczyło z inflacją. Spójrz na to inaczej. Przyjmując to za prawdę, to właśnie spisek się udał, a "stojąc na drodze przeszkodę", czyli Kennedy'ego, wyeliminowano, zabijając go. Póżniej działo się właśnie to, czemu próbował przeciwdziałać Kennedy, tworząc parytet srebra. Przecież właśnie sprawy się potoczyły na przekór reformatorskiej próbie Kennedy'ego, ku kreacji gigantycznego zadłużenia Stanów i wzmocnieniu roli FED oraz zysków komercyjnych instytucji finansowych obracających amer. papierami dłużnymi. W ogóle sama wojna w Wietnamie i temat-rzeka. Choćby pretekst do amer. interwencji, czyli tzw. prowokacja w Zatoce Tonkińskiej, gdzie miało dojść do ostrzelania i chyba zatopienia amer. okrętu wojennego. W ogóle do czegoś takiego nie doszło, a samo zajście było medialną propagandą prowojenną. Zapewne wielu z forumowiczów czytało o tym "zajściu". > Kupy się to nie trzyma... Dla mnie wręcz przeciwnie, prawdziwa przyczyna śmierci Kennedy'ego nagle stała się jasna i logiczna. Nie wiem jak inni forumowicze, lecz ja czytając ten artykuł pierwszy raz dowiadywałem się o Executive order 11110 i każdym kolejnym wersem ze zdziwienia szerzej otwierałem usta... Nigdy o tym nie słyszałem, nie czytałem. Choć prześledziłem wiele materiałów na temat poczynań owego prezydenta i hipotetycznych powodów zamachu na niego, o tym dosłownie nigdzie nie wspominają, w żadnym z artykułów czy filmów, zarówno fabularnych jak i dokumentalnych. Dosłownie temat tabu. Przecież to sensacyjna historia i nikt się tym nie interesuje, poza ekonomicznymi blogerami? Nawet w kontekscie spekulacji nad amero nie przywołuje się tamtych wydarzeń z Kennedy'm w tle. Przycinek.usa wspomina, że kilka lat temu na tym forum poruszano tę sprawę, jednak ja w tamtym okresie niestety nie byłem jego bywalcem. Odpowiedz Link
llukiz Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 15.11.09, 20:02 > Przypomnijmy, że w tym czasie trwała wojna w Wietnamie i rząd potrzebował pieni > ędzy. Następny po Kennedym Johnson tak rozdmuchał wydatki, że USA całe dziesięc > iolecie walczyło z inflacją. > Kupy się to nie trzyma... Jak to się kupy nie trzyma? Skoro rząd potrzebował pieniędzy to wydrukowanie ich w oparciu o srebro jest chyba logicznym posunięciem. Usuniecie prezydenta który sam sobie robi pieniądze omijając fed jest również logiczne i trzyma się kupy. fed bał się że straci monopol. Następny prezydent rozdmuchał wydatki, a więc musiał pożyczać od fedu. Wszystko więc poszło po myśli fedu i wszystko trzyma się kupy. Nie rozumiem jak można tego nie dostrzegać Odpowiedz Link
pawel-l Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 15.11.09, 17:33 Wątek z archiwum: https://forum.gazeta.pl/forum/w,17007,28088014,33400270,Re_Gratulacje_niesamowite_.html Odpowiedz Link
dirloff Re: Kennedy i Executive order 11110. Czy to prawd 15.11.09, 20:41 Hahaha, wspaniała wymiana zdań. Dzięki za link. Zwróć uwagę na to, co napisał - i co opisał - vice.versa. On wręcz w swojej własnej retoryce przyklaskuje temu mordowi, jeżeli rzeczywiście mógł on w jedyny sposób powstrzymać Kennedy'ego. Moglibyśmy się o to spierać, zależnie od poglądów na ekonomię i przynależności do inflacjonistów czy goldbug'owców, jednak w przypadku wprowadzenia tej monetarnej reformy Stany mogłyby dobrowolnie i nie do końca świadomie wyrzeć się swojej mocarstwowej roli i globalnego oponenta dla CCCP. Przecież w gruncie rzeczy utraciliby coś, co nazywa się inflacyjnym podatkiem imperialnym. O tym właśnie pisze vice.versa i o to często wykłócał się z innymi na tym forum. Zatem to, co próbował przeprowadzić Kennedy, byłoby najwyższej miary zdradą amer. racji stanu. Czyli kulka w łeb. I tak właśnie się stało... dostał tę kulkę... Odpowiedz Link
dirloff Dodatkowe intrygujące info... 16.11.09, 15:49 Ciekawy art w interesującym nas temacie, lecz tym razem nie tylko o Kennedy'm, ale również i o Abe'ie Lincolnie. Dla mnie to prawdziwe novum. Tak jak w przypadku Kennedy'ego, nie wiedziałem także, że prezydent Abraham Lincoln planował wprowadzenie nowej waluty, nowego dollara... "Reszta" również jest tożsama. I Abe'a, i JFK'a zabija jakiś "szaleniec" i po czasie wszyscy nad tym przechodzą do porządku dzienniego... Oczywiście, ponieważ ta strona nie jest stroną stricte historyczną czy ekonomiczną, lecz "konspiracyjną", dlatego to podawane tam informacje wymagają weryfikacji, jednak warto to przeczytać i dojrzeć, jak niewiele podaje się informacji o inicjatywie monetarnej tych obu prezydentów. Ta tematyka, poza zapalonymi polityczno-ekonomicznymi blogerami i forami takimi jak to nasze, czyli PiG, w ogóle nie istnieje. Sporo się naczytałem i naoglądałem zarówno o Kennedy'm jak i Lincolnie, lecz w żadnym z tych materiałów nie było nawet wzmianki o próbie utworzenia nowej waluty i "wyrolowania" tym sposobem banksterów... newworldorder.com.pl/artykul.php?id=1660&tytul=Abraham+Lincoln+i+John+F.+Kennedy Odpowiedz Link
jack79 Kennedy i Lincoln 16.11.09, 18:34 nie wiem ile w tym prawdy ale jest okazaja by wkleić * Abraham Lincoln został wybrany w 1846 do Kongresu * J.F. Kennedy został wybrany w 1946 do Kongresu * Abraham Lincoln został prezydentem w 1860 * J.F. Kennedy został prezydentem w 1960 * Nazwiska Lincoln i Kennedy zawierają po 7 liter * Obaj szczególnie walczyli o prawa obywatelskie * Obie żony prezydentów straciły dzieci w czasie zamieszkiwania w Białym Domu * Obaj prezydenci zostali zastrzeleni w piątek * Obaj otrzymali postrzał w głowę * Sekretarka Lincolna miała na nazwisko Kennedy * Sekretarka Kennedyego miała na nazwisko Lincoln * Obaj zostali zastrzeleni przez mieszkańców stanów południowych * W obu przypadkach następcą prezydentów był południowiec * Obaj następcy nazywali się Johnson * Andrew Johnson (następca Lincolna) urodził się w 1808 r. * Lyndon Johnson (następca Kennedyego) urodził się w 1908 r. * Morderca Lincolna, John Wilkes Booth, urodził się w 1839 r. * Morderca Kennedyego, Lee Harvey Oswald, urodził się w 1939 r. * Obaj mordercy byli znani z pełnego nazwiska * Nazwiska obu morderców składają się z 15 liter * Lincoln został zastrzelony w teatrze o nazwie 'Kennedy' * Kennedy został zastrzelony w samochodzie marki 'Lincoln' * Booth uciekł z teatru do magazynu i został tam zatrzymany * Oswald uciekł z magazynu i został zatrzymany w teatrze * Obaj zostali zastrzeleni przed rozprawa sadowa I teraz najlepsze: * Tydzień przed śmiercią Lincoln był w Monroe, Maryland * Tydzień przed śmiercią Kennedy był w Marylin Monroe... Odpowiedz Link
polarbeer Re: Kennedy i Lincoln 17.11.09, 00:52 Jeszcze dwa trzy takie powiazania i bedziesz mogl zostac dziennikarzem w USA... Odpowiedz Link
wioocha Re: Kennedy i Lincoln 17.11.09, 06:11 polarbeer 17.11.09, 00:52 "Jeszcze dwa trzy takie powiazania i bedziesz mogl zostac dziennikarzem w USA..." hehehee : ) ) Biedak, nie sprawdził nawet że nie był to 'Kennedy theater' a 'FORD theater'. Poza wszystkim, skąd ludzie takie brednie wyciągają? Kolejny przykład pokazujący mechanizm ośmieszania/marginalizacji tzw. teorii spiskowych w ogóle. Sieć zalana wręcz jest sensacjami i sensacyjnymi najwymyślniejszymi bzdurami typu cytowane przez jack79. Ja się nie dziwię więc, dlaczego inteligentni czy raczej tzw. rozsądni ludzie, natrafiając na coś takiego, uciekają jak najdalej i wyrabiają sobie złą opinię. Są na szczęście i tacy, którzy zadają sobie trud przebrnięcia przez ten gąszcz idiotyzmów, dociekając prawdy którą gdzieś wyczuwają. Obraz, który się wyłania po takiej eksploracji większość ludzi szokuje, często na tyle że po prostu nie chcą o tym słyszeć, nie chcą więcej wiedzieć. Niektórzy wprost przyznają, że są tego świadomi, ale "to jest za mocne", to jest coś co może człowieka 'sparaliżować', wpędzić w depresję etc. Mnie pierwsze poszukiwania zajęły jakieś 2 m-ce. Po 1szych 2 tygodniach stwierdziłem, że albo odlecę daleko, albo to mnie 'wzmocni'. Wzmocniło Potem jeszcze 4 lata poszukiwań i lektur, które utwierdziły mnie że spisek jest i jest wręcz logiczną i oczywistą rzeczą. A jego skala jest dziś dosłownie globalna. W wątku Kennedy'ego też zauważyłem to co pisze dirloff powyżej. Gdy zetknąłem się z omawianą teorią tłumaczącą morderstwo, byłem w znów w szoku, bo wcześniej kiedyś tam zastanawiałem się przelotnie "dlaczego" itd. (właśnie temat tabu, zmarginalizowany oficjalnie a na 1szym planie w historiach o JFK jest romans z M.M. czy programie kosmicznym). To jest tak logiczne i oczywiste. Dla ilustracji, pozwolę sobie zacytować prezydenta Woodrowa Wilsona z jego zapisków dokonanych kilka lat po podpisaniu przez niego w 1913 ustawy o FED: "I am a most unhappy man. I have unwittingly ruined my country. A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the nation, therefore, and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated Governments in the civilized world no longer a Government by free opinion, no longer a Government by conviction and the vote of the majority, but a Government by the opinion and duress of a small group of dominant men." Tu znaleźć można wiele interesujących i ważnych pozycji artykułów i książek (free) na poruszone tu przez nas tematy: netctr.com/books.html Jeszcze znamienne cytaty na temat: "A great industrial nation is controlled by its system of credit. Our system of credit is concentrated. The growth of the Nation and all our activities are in the hands of a few men. We have come to be one of the worst ruled, one of the most completely controlled and dominated governments in the world--no longer a government of free opinion, no longer a government of conviction, and vote of the majority, but a government by the opinion and duress, of small groups of dominant men." Woodrow Wilson "The real truth of the matter is, as you and I know, that a financial element in the large centers has owned the government of the U.S. since the days of Andrew Jackson." Franklin D. Roosevelt "You [international bankers] are a den of vipers and thieves. I intend to rout you out, and by the Eternal God, I will rout you out. If the American people only understood the rank injustice of our money and banking system, there would be a revolution before morning." Andrew Jackson "The real menace of our republic is this invisible government which like a giant octopus sprawls its slimy length over city, state and nation. Like the octopus of real life, it operates under cover of a self created screen...At the head of this octopus are the Rockefeller Standard Oil interests and a small group of powerful banking houses generally referred to as international bankers. The little coterie of powerful international bankers virtually run the United States government for their own selfish purposes. They practically control both political parties." John Hylan, New York City Mayor, 1922 "I sincerely believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. The issuing power should be taken from the banks and restored to the people to whom it properly belongs." Thomas Jefferson oraz: “Paper is poverty… it is only the ghost of money, and not money itself.” I na zakończenie równie wymowne spostrzeżenie F.D.Roosevelta (znów) nt. systemu politycznego USA: “An election cannot give a country a firm sense of direction if it has two or more national parties which merely have different names but are as alike in their principles and aims as two peas in the same pod” Można cytować bez końca. Tu więcej cytatów z różnych prominentnych autorów na temat pieniądza, polityki i bankierów: www.thirdworldtraveler.com/Banks/Money_Masters_quotations.html oraz tu (dotyczy tematu reformy monetarnej US) : wikiworld.com/wiki/index.php/Monetary_Reform_Act Na marginesie, ciekawostka o roli J.P. Morgan Chase w "kryzysach" i mechanizmie przekrętu: www.marketwatch.com/story/jp-morgans-role-in-bailout-harks-back-to-panic-of-1907 Wpisując np. fragment zapisków Roosevelta w Google'u można otworzyć drogę do wielu interesujących stron o tej tematyce: http://www.google.pl/search?as_q=%22I+am+a+most+unhappy+man.+I+have+unwittingly+ruined+my+country.+A+great+industrial+nation+is+controlled+by+its+system+of+credit.+Our+system+of+credit+is+concentrated.+The+growth+of+the+nation%2C+therefore%2C+and+all+our+activities+are+in+the+hands+of+a+few+men.+We+have+come+to+be+one+of+the+worst+ruled%2C+one+of+the+most+completely+controlled+and+dominated+governments+in+the+civilized+world%2C+no+longer+a+government+by+free+opinion%2C+no+longer+a+government+by+conviction+and+the+vote+of+the+majority%2C+but+a+government+by+the+opinion+and+duress+of+a+small+group+of+dominant+men.%22+wilson&hl=pl&num=100&btnG=Szukaj+w+Google&as_epq=&as_oq=&as_eq=&lr=&cr=&as_ft=i&as_filetype=&as_qdr=all&as_occt=any&as_dt=i&as_sitesearch=&as_rights=&safe=off ( skrót: tiny.pl/hx9sg ) Tu ciekawa dyskusja (zaczynająca się od tematu publikacji-fałszywki, paszkwila) : www.reddit.com/r/politics/comments/9oh5z/this_was_written_in_us_bankers_magazine_aug_25/ w której znaleźć można kilka interesujących informacji i tropów. Przepraszam za przydługawą wypowiedź. Zmotywowało mnie to, że jeśli dirloff, którego szanuję i wiem że ma sporą wiedzę, odkrywa dopiero dziś kwestię "Kennedy a E.O. 11110" i widzę (nie tylko na tym) forum, że zaczynają do ludzi docierać pewne dla mnie już dziś oczywiste fakty i to co z nich wynika, to być może znalazłem rzeczy, do których inni dopiero dotrą. Jeśli więc mogę im pomóc w natrafieniu na coś wartościowego, to staram się to robić. Tak samo inni (również tu) odkryli dla mnie wiele spraw, o których wcześniej nie miałem pojęcia lub miałem niewielkie. Odpowiedz Link
jack79 Re: Kennedy i Lincoln 17.11.09, 10:15 > "Jeszcze dwa trzy takie powiazania i bedziesz mogl zostac dziennikarzem w USA.. > ." > > hehehee : ) ) Biedak, nie sprawdził nawet że nie był to 'Kennedy theater' a > 'FORD theater'. Poza wszystkim, skąd ludzie takie brednie wyciągają? jak ktoś opowie dowcip to też go analizujesz? albo jak przeczytasz w fakcie z urodziła się krowa z trzema głowami? przecież to coś w rodzaju zabawnej numerologii komu by się chciało sprawdzac czy to prawdziwe fakty czy nie? a nawet jeśli prawdziwe lub nie prawdziwe jakie to miałoby mieć znaczenie dla sprawy? znaczy jak te fakty byłyby prawdziwe to potwierdza spisek a jak nieprawdziwe to spisku nie było? czy moze odwrotnie? czyli jak moja babcia umarła dokładnie 100 lat po śmierci jej pradziadka to znaczy że ktoś ich zamordował? bez jaj panowie... Odpowiedz Link
wioocha Re: Kennedy i Lincoln 17.11.09, 10:55 Nic osobistego w każdym razie. Jednak jak coś piszę, to staram się zastanowić co, zwłaszcza gdybym każdy wers rozdzielał 2 pustymi linijkami, co daje stek głupot przełożonych powietrzem o 2-krotnej objętości tych głupot. Dla mnie to nie ma sensu, a żarty naprawdę lubię. Odpowiedz Link
polarbeer Bez jaj. 17.11.09, 15:11 Przepraszam ciebie Jack. Zle ujalem swoj komentarz. To tez mial byc dowcip. Nic osobistego... Dla mnie, tego typu ciekawostki to "staple food" prasy amerykanskiej. (Niestety rozchodzi sie to po swiecie). Odpowiedz Link
kadi-lak Nawet mam taka $5-ke 16.11.09, 16:10 Z pieniędzy tych nominały $2 i $5 dolarów zdążono nawet wydrukować i puścić w obieg, natomiast nominały $10 i $20 zostały jedynie wydrukowane. Czasu aby i je puścić w obieg zabrakło. Banknoty rządowe miały nagłówek “United States Notes”, w odróżnieniu od “Federal Reserve Notes”. Do dzisiaj są w Ameryce osoby które posiadają takie pieniądze (Rys.1). Odstapic? Cena $500.00 Odpowiedz Link
dirloff "Rewelacyjny" materiał 22.11.09, 21:32 Przypadkowo trafiłem na "rewelacyjny" materiał. Dosłownie i w przenośni. Chciałbym jednak wyjaśnić, że nie ma on dla mnie żadnego merytorycznego, eksperckiego znaczenia, lecz badawczo-socjologiczne. Otóż stronkę, którą zalinkuję, stworzyła WirtualnaPolska.pl dodając ją do własnego portfolio swoich stron. Jest to portal sensacyjno-plotkarsko-paranormalny, zajmujący się właśnie tematyką "niewyjaśnioną" typu UFO, Yeti, Atlantyda, zagadkowe filmy, zdjęcia czy odkryte artefakty, teorie konspiracyjne czy rzadkie, egzotyczne choroby. Taka bulwarówka, podana w sosie humorystycznym. Tym razem zajęli się sprawą zabójstwa Kennedy'ego, publikując takie minikompedium 10 podawanych rzekomo najpopularniejszych teorii spiskowych wyjaśniających ten polityczny mord. Dlaczego jednak o tym piszę? Ponieważ zauważyłem, że W OGÓLE NIE PODANO tam sprawy którą poruszyliśmy w tym wątku. Zaskoczyło to mnie, ponieważ w przeciągu ostatnich kilkunastu dni kilka portali zajęło się tematyką Executive Order 11110, wyjaśniajac dokłądnie o co w tym chodziło, zatem osoba(osoby) stojące za tym pseudoartykułem, robiąc rzetelny research w sieci, powinna na to natrafić - co tylko uprzedziło mnie w moim wcześniejszym przekonaniu, że ten wątek E.o.11110 jest przez media ignorowany lub celowo pomijany. niewiarygodne.pl/gid,11706302,img,11706313,kat,1017185,title,Kto-zabil-Kennedyego-10-teorii-spiskowych,galeriazdjecie.html?_ticrsn=3&ticaid=6926d PS. Zwróciłem również uwagę na to, że kilku czytelników napisało na forum pod artykułem o tym rozporządzeniu Kennedy'ego i o kartelu bankowych: niewiarygodne.pl/gid,11706302,img,11706313,kat,1017185,oid,11322453,title,Kto-zabil-Kennedyego-10-teorii-spiskowych,opinie.html niewiarygodne.pl/gid,11706302,img,11706313,kat,1017185,oid,11272635,title,Kto-zabil-Kennedyego-10-teorii-spiskowych,opinie.html Odpowiedz Link
tartaczek Re: "Rewelacyjny" materiał 23.11.09, 22:46 A tu jedno z ostatnich przemowien JFK ,chyba w calosci+ dodatki wlasne autorow tego video.Widzialam tez w necie tekst tego przemowienia po polsku,ale nie pamietam gdzie. www.youtube.com/watch?v=oSnPB-DEJe0 O Executive Order 11110 czytalam jakis z rok temu jako o chyba jedynym w historii rozkazie prezydenta,ktore nie zostalo wykonane ani odwolane. Odpowiedz Link
dirloff Kennedy i raper 2Pac... 23.11.09, 22:53 Oglądamy i czytamy z przymrużeniem oka. Wszystko, co trzeba, jest na miejscu. Kennedy, gwiazdor, spisek, Iluminaci, płyta z ukrytym przekazem i śmierć... Miłej zabawy waldek1984.wordpress.com/2009/11/20/prezydent-ktory-powiedzial-prawde/ pl.wikipedia.org/wiki/The_Don_Killuminati:_The_7_Day_Theory Odpowiedz Link
dirloff Taka humoreska... 23.11.09, 23:11 Ameryką rządzą świry poprzebierane w prześcieradła i czczące Wielką Sowę. Zagooglajcie Bohemian Groove i Alexa Jonesa. Odpowiedz Link