Dodaj do ulubionych

Co zamierza UPR?

07.02.04, 19:21
Jest tu paru obecnych i byłych członków tej partii. Jestem ciekaw, czy w tak
gorącym politycznie okresie UPR przygotowuje jakąś strategię na uzyskanie
szerszego poparcia, czy też dalej odowiada Wojterze kanapa?
Sam jeszcze nie zdecydowałem na kogo zagłosuje i myślę, ze w tej sytuacji
jest wielu eurosceptycznie nastawionych liberałów.
Obserwuj wątek
    • exerik Re: Co zamierza UPR? 07.02.04, 19:56
      Szersze poparcie zdobywa się dzięki obecności w mediach. Na to nie ma na razie
      co liczyć, choć zobaczymy też jaki będzie ten cały nowy prezes TVP. Na razie
      jednak nie ma nas w telewizji, więc nie ma nas w ogóle. Dlatego wydaje mi się,
      że strategia prezesa Wojtery polega przede wszystkim na budowie i aktywizacji
      struktur lokalnych. Tyle. Nic więcej nie da się zrobić. Chyba że masz pomysł co
      zrobić, by zaprosili nas do telewizji ?
      • robisc A dlaczego zapraszają Frasyniuka? 07.02.04, 21:52
        Musicie pogłówkowac, co zrobić, bo ianczej ludzie zagłosuja na PO. Ponadto
        popularne robi się ugrupowanie Kameli-Sowińskiej. Jeżeli ona może, to dlaczego
        Wojtera nie?
        • klip-klap Re: A dlaczego zapraszają Frasyniuka? 07.02.04, 22:32
          Bo musza,UW przekroczyla 3% i wedlug prawa jej przedstawiciel musi byc
          zapraszany do studia. Kamela sie robi popularna ? Myslalem,ze ludzie nie
          zapomnieli co narobil AWS.
        • klip-klap lubia Frasyniuka 07.02.04, 23:09
          A moze lubia(czyt.w zarzadzie byl jakis czlowiek UW) Frasyniuka,bo w
          rozporzadzeniu KRRiT z 2003 nie widze zadnych progow procentowych ani ilosci
          glosow(w poprzednim byly).
          • robisc Re: lubia Frasyniuka 07.02.04, 23:16
            klip-klap napisał:

> A moze lubia(czyt.w zarzadzie byl jakis czlowiek UW) Frasyniuka,bo w
            > rozporzadzeniu KRRiT z 2003 nie widze zadnych progow procentowych ani ilosci
            > glosow(w poprzednim byly).

Mój post był nieco prowokacyjny. Przecież za UW stoi taki gigant medialny jak
            Agora, więc nie ma mowy o równych szansach z UPR. Pepe mi kiedyś powiedział,
            że UPR jest bednak jak mysz kościelna i w tym głównie tkwi problem. Inna
            sprawa, że mając poglądy zbieżne z głosem wielu przedsiębiorców UPR nie
            potrafi pozyskać sobie tego zaplecza. Kwestia ludzi, strategii?
            • klip-klap Re: lubia Frasyniuka 07.02.04, 23:33
              Kwestia rozpatrywana na e-upr.org dziesiatki razy. Opinie przerozne. Z
              pieniedzmi to prawda,jest tak sobie.Wiadomo tez ,ze b.przesa Mikke nie wszyscy
              trawia, jedni twierdza,ze dzieki niemu UPR jeszcze istnieje inni,ze dzieki
              niemu tylko wegetuje.Wojtera takich wyskokow nie ma,mowi sensownie,ale widze
              przed nim ciezka prace. Z przedsiebiorcami masz racje,skoro nie widac UPR w
              tv,to trzeba po prostu do nich wyjsc na poziomie lokalnym.Jesli oczywiscie
              jeszcze jakims politykom ufaja.
            • przycinek.usa UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 00:27
              "UPR jest bednak jak mysz kościelna"
              Jak wyzej, to jest partia kanapowa. Nieruchawa. Nieelastyczna. Nie slucha
              wyborcow i ma poglady zblizone do epoki kamienia lupanego.

Tyle razy pisalismy na ten temat i nie dociera. Doskonale to pamietam.
              Jak sie im zaproponuje pieniadze pod warunkiem delikatnej zmiany wizerunku to
              oni UCIEKAJA.

To sa wedlug mnie powody dla ktorych ludzie na nich nie glosuja.
              Bo poglady UPR nie reprezentuja tzw. zdrowego rozsadku tylo NAKAZUJA wyznawanie
              swoich pogladow. To jest bardziej jak sekta niz partia polityczna.

Jezeli mlodziez w koncu cos w tej partii zmieni, to bedzie lepiej.

Przeciez tak niewiele trzeba. NIE GADAC O KARZE SMIERCI. Nie pokazywac symboli
              w kolorach ciemnych i zle sie kojarzacych. Zatrudnic JEDNEGO specjaliste od
              public relations.

Wiem, ze Pepe sie ze mna nie zgadza, ale w takiej sytuacji powinno sie zrobic
              SONDAZ, przepytac ludzi, dac im do wyboru pare projektow np. flag i znaczkow i
              temat ruszy z miejsca.

Ta wasza flaga przypomina jakis swietobliwy powiew na grobie nieznanego
              zolnieza.

Ja wam to pisalem 100 razy i ciagle to samo w odpowiedzi, ze jest to swietny
              krzyz jakiegos swietego co walczyl ze smokami, he he he.

UPR NIGDY NIE PAMIETALA O TYM, ze partia jest DLA LUDZI i DLA WYBORCOW a nie
              OBOK wyborcow. I dlatego macie 2%.

Ja mam krotkie pytanie:

CZY KTOKOLWIEK ZROBIL SONDAZ i zapytal powiedzmy 1000 osob, z czym kojazy im
              sie ta flaga? Czy KTOKOLWIEK wie, co to jest za symbol?

ZALOZE SIE, ze na 1000 osob prawidlowo odpowie jedynie 1%. A wiec polowa z
              posrod sympatykow UPR i NIKT WIECEJ.
              • klip-klap bo za pieniedzmi ida prosby sponsorow 08.02.04, 01:19
                Nie-sekciarzy mamy w parlamencie,dostosuja swoj wizerunek jak chcesz byle
                zdobyc wyborce i troche kasy,znajomym biznesmenom zalatwiaja...co ja ci tu
                bede pisal,prasa jest pelna afer wiec wiesz jak to w Polsce wyglada.
                Wiadomo,media wykrzywiaja rzeczywistosc,ale i tak tych przekretow jest za
                duzo.To sa normalni politycy.To jest obrzydliwie normalne i dziwisz sie,ze UPR-
                owcy chca inaczej? Nie wiem co znaczy text o pogladach z ery kamienia lupanego
                (wtrety Mikke o roli kobiet?), w dziedzinie gospodarki sa kilka lat swietlnych
                przed reszta.

Co do wizerunku,to jest troche lepiej,bo Wojtera nie rzuca proweokacyjnych
                textow.
                Tak sie zastanawiam kto ma zmienic ten kraj - tylko sekciarze i wariaci maja
                szanse.
              • exerik Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 11:41
                przycinek.usa napisał:

> poglady UPR nie reprezentuja tzw. zdrowego rozsadku tylo NAKAZUJA wyznawanie
                >
                > swoich pogladow. To jest bardziej jak sekta niz partia polityczna.

Partią "zdroworozsądkową" jest dziś PO, która już wkrótce przy wielkim poparciu
                społecznym wygra wybory parlamentarne. Po co Polsce druga Platforma ? Gdybym
                chciał być w partii "zdroworozsądkowej", jeszcze dziś przepisałbym się do PO, a
                za cztery lata po kompromitacji Platformy do jakiejś innej,
                nowej "zdroworozsądkowej" partii powstałej na jej gruzach i rokującej dobre
                nadzieje na przyszłość.

> UPR NIGDY NIE PAMIETALA O TYM, ze partia jest DLA LUDZI i DLA WYBORCOW a nie
                > OBOK wyborcow.

Właśnie że jest dokładnie na odwrót. UPR jest dla ludzi - tych którzy
                rozumieją, że partie "zdroworozsądkowe" tak naprawdę nie mają nic wspólnego ze
                zdrowym rozsądkiem. Gdyby nie było UPR-u, ci ludzie nie mieliby na kogo
                głosować.
                • przycinek.usa Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 17:50
                  "Właśnie że jest dokładnie na odwrót. UPR jest dla ludzi"

Oj chlopie, wlasnie stales sie sympatykiem UPR i namietnie ich bronisz...
                  Ale wez pomysl raz, przeciez UPR nic nie znaczy, poniewaz "nie wychodzi" ze
                  swoim programem do ludzi.

"Wyjscie do ludzi" to jest nie tylko przedstawienie programu ale PRZEKONANIE
                  wyborcow. Wyborca czasem potrzebuje po prostu miec zaufanie do partii.
                  Musi nabyc tyle przekonania do tego, zeby potem pojsc i skreslic odpowiednie
                  pole na kartce wyborczej i nie zapomniec w miedzy czasie na kogo ma zaglosowac.
                  Wiekszosc z wyborcow nie glosuje na UPR, poniewaz uwaza ogolnie glos oddany na
                  partie z 2% poparciem za stracony.
                  Wiec byc moze jest gdzies tam "out there" kolejne 10% potencjalnego poparcia
                  ktorego nie mozecie uzyskac, bo brakuje wam odrobiny czegos, czego liderzy UPR
                  nie moga pojac.

Nie ma szans na to, aby dotrzec do kazdego osobiscie i przekonac.
                  To sie odbywa posrednio. To sa decyzje nieracjonalne.
                  I dlatego trzeba sie starac na kazdym kroku.

Nie napisalem tego po to aby promowac populizm, ale po to aby uswiadomic ci, ze
                  prawdziwy patriotyzm wymaga dzialania, a wiec ZDOBYCIA i UTRZYMANIA wladzy.

Panowie z UPR maja dosyc wygodna pozycje poparcie 2%, ktore zupelnie do niczego
                  ich nie zobowiazuje. I to wlasnie mnie denerwuje. Inne partie pchaja sie do
                  mediow, ciagle cos sie dzieje, LPR zawiadamia prokurature i robi konferencje
                  prasowe, to samo robi Samoobrona, PO, UW pcha sie na afisz caly czas, a UPR?

Co to w ogole jest za tlumaczenie, ze UPR nie ma pieniedzy?
                  Czy Korwin kiedykolwiek mial jakis interes?

PiS kiedys bral kase na lewo i prawo i jest w sejmie.
                  No a gdzie jest UPR?

Jezeli UPR w ciagu 10 lat istnienia nie mogl zgromadzic NIGDY wiecej jak 3%
                  glosow, to znaczy, ze z UPRem jest cos nie tak.

Podobnie jak z biednymi sasiadami: Jak masz biednego sasiada w USA, to znaczy
                  ze cos z nim jest nie tak.

Do Roberta:
                  Robert, pamietasz kiedys taki watek na Unii, gdzie byla cala krytyka tego UPRu?
                  Przypomnialbys link do tego... To bylo rok temu i jest nadal aktualne. Bo nic
                  od tego czasu sie nie zmienilo.

• robisc Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 19:16
                    przycinek.usa napisał:

> Robert, pamietasz kiedys taki watek na Unii, gdzie byla cala krytyka tego
                    UPRu?
                    > Przypomnialbys link do tego... To bylo rok temu i jest nadal aktualne. Bo
                    nic
                    > od tego czasu sie nie zmienilo.

Hmm..jednek watek był mój i jest w kultowych, ale pamiętm, ze był conajmniej
                    jeszcz jeden, gdzie główne skrzypce grał Pepe. Myślę, że można wpisujac "pepe"
                    w wyszukiwarce łatwo go odnaleść.

A co do UPR. Ja nie wiem jeszcze na kogo zagłosuję - czyli normalka. Myślę, że
                    ciekawą koalicją mogłoby być UPR-IdP, pod warunkiem, ze kiedyś ukażą się
                    jakieś założenia programowe IdP, bo jak na razie do iemal biała karta.
                    Oczywiście Kamela jest osobistością znaną, ale też kontrowrsyjną. Heimer pisał
                    kiedyś, ze w Poznaniu nie ciszy się dobrą sławą. Jestem też słonny poprzec PO
                    jeżeli wymusi na SLD wprowadznie podatku liniowego i obnizenie VAT-u, ale to
                    mało prawdopodobne.
                    • exerik Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 20:40
                      > ciekawą koalicją mogłoby być UPR-IdP

Robi, co ty, zakochałeś się w tej Kameli ?
                  • exerik Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 20:33
                    Wyjść do ludzi można albo poprzez media albo oddolnie. Ponieważ w mediach nas
                    nie chcą, czołówka UPR jeździ po całym kraju i spotyka się z kim i gdzie
                    popadnie. Tak jak postulujesz - "starają się na każdym kroku" i dążą
                    do "ZDOBYCIA i UTRZYMANIA wladzy". Gdy UPR będzie miała swoich ludzi na
                    Wiejskiej - siłą rzeczy będzie też o nas głośniej w mediach. Na razie nas
                    najzwyczajniej ignorują. Nawet gdyby prezes Wojtera wylazł ze skóry, i tak tego
                    nie dadzą na antenę.

Oczywiście fakt, że przez 10 lat istnienia UPR nie mógł zgromadzic nigdy wiecej
                    jak 3% glosow to jest klęska i masz rację że to świadczyło iż "z UPRem jest cos
                    nie tak". Ale właśnie mamy nowego prezesa i trzeba dać mu czas. Pierwsza próba
                    czeka nowe władze już niedługo przy okazji wyborów do Strasbourga. Później będą
                    wybory prezydenckie i parlamentarne. Dopiero pod koniec przyszłego roku będzie
                    można dokonywać pierwszych rozliczeń. A i tak nawet jeśli nie będzie postępu,
                    nie będzie można powiedzieć, że liderzy nie zrobili wszystkiego co w ich
                    siłach. Miałem okazję przyglądać się jak wygląda dzień pracy w terenie prezesa
                    Wojtery, i od tamtego czasu przeszła mi ochota na krytykowanie. Gdyby wszyscy
                    członkowie i sympatycy brali z niego przykład, byłoby naprawdę ok.
                    • przycinek.usa Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 21:48
                      "Miałem okazję przyglądać się jak wygląda dzień pracy w terenie prezesa
                      Wojtery, i od tamtego czasu przeszła mi ochota na krytykowanie."

Czy mam rozumiec, ze uwazasz, ze warto poswiecic czas dla Wojtery?
                      Widzisz, mysmy tutaj nigdy tego pana nie widzieli.

Widzielismy jedynie strone internetowa UPR, ktora jest TRAGICZNA, nic nie mozna
                      na niej znalesc, nie wiadomo gdzie sie jest, sa strony regionalne, odnosniki i
                      ciagle czlowiek sie gubi i te flagi....

Cholera jak mnie te flagi denerwuja, po co tyle tych flag? Nie wystarczy jedna?
                      Skoro juz tak uparcie trzymacie sie tego durnego symbolu, to chociaz go
                      zmniejszcie troszke, po co az 9 sztuk tego hitlerowskiego straszenia?

Porownaj sobie to:
                      http://www.upr.org.pl/upr/

I to:
                      http://www.upr.krotoszyn.prv.pl/

Chyba nie musze pisac co lepsze, nie?

Nawiasem mowiac jak to jest, ze pozwalacie lokalnie miec strony w internecie i
                      osobno jest tego kilkanascie sztu i ZADNA ze stron nie jest wasza wizytowka.
                      Przeciez jak sie wchodzi na te strony, TO OD NICH ODRZUCA. Erik, ja tu jestem
                      wlasnie od tego, aby krytykowac. Tylko po to. Bede na to plul i plul caly czas,
                      az bedzie lepiej.

Jeszcze raz powtarzam:

Strona glowna - TRAGEDIA. DNO DNA. KOSZMAR. DRAMAT. SYF.

Cale ponizej to jest moja krytyka poszczegolnych stron po kolei jak je
                      znajdywalem w internecie. Nie musisz tego czytac. To w zasadzie dokladna moja
                      ocena WRAZENIA jakie taka tworczosc tworzy. Porownaj sobie ze swoim.

http://www.upr.lublin.pl/
                      !!!!!! SKANDAL.!!!!!!!
                      Jak wszedlem na pierwsza strone, to najpierw pokazala mi sie znienawidzona
                      FLAGA ZE SFASTYKA, i jakis symbol czegos okraglego, bez sensu, potem pojawilo
                      mi sie zdjecie jak banda idiotow pcha poloneza, na niebieskim tle i ...

musialem wejsc do task manager aby to okno wylaczyc, bo zaslanialo caly ekran i
                      nie mialo guzika "close".

Pod spodem bylo to:

http://www.upr.lublin.pl/glowna.php3

I oceniam to na 3 z podwojnym minusem (=3).

Okreg lubelski:
                      http://www.upr.lublin.pl/polska1.php3

Zero pomyslunku na tej stronie, graficznie strona za 100 dolarow, w zasadzie
                      sam moglbym to zrobic lepiej. Co ja mowie, moje strony sa ladniejsze.
                      Co kogo obchodzi lista nazwisk?
                      Po co to komu?

Gdzie tu jest jakies zdjecie? Jakas ladna zakladka?
                      GDZIE TU OPTYMIZM?????

http://www.e-upr.org/index/

TO JEST DOBRE. Nie bardzo dobre, ale tak wlasnie powinna wygladac
                      organizacyjnie strona glowna UPR. Czytelnie, od razu widac o co chodzi, po
                      prawej lista linkow do "dolow".

Co to jest?
                      http://republika.pl/uniapolitykirealnej/ramki.htm
                      Nawet nie zamierzam tego oceniac. Paranoja.

http://www.upr.pl/
                      Ladnie ale jakies to male i tresci nawet nie zachecaja do przegladania.

http://www.upr.org.pl/wroclaw/
                      Co to jest? "Kliknij tu"? A co to ja jestem petent jakis czy co?
                      Strona ma byc DLA MNIE, ma MNIE ZAINTRYGOWAC i ZACIEKAWIC. A nie mowic mi, ze
                      ja mam gdzies kliknac. A takiego wala!@#@!! ZAMKNALEM to OKNO.

http://www.upr.org.pl/oz/index.php
                      No nareszcie strona, ktora mnie troche cieszy. Flaga troszke wydluzona, to i
                      nie kojarzy sie starym prykom tak jak mnie ze sfastyka, a i moj ukochany
                      znaczek "NIE" na milym tle jest bardzoi optymistycznie wkomponowany.
                      Zupelnie przyjemne kolory, tylko NIC NIE WIDAC, malo to czytelne, litery chyba
                      maja zly kolor, czy moze tlo, tak czy inaczej te strone tez zamykam, bo nie
                      chce sobie meczyc wzroku. Ale na pewno ocena powyzej przecietnej.
                      Az mi sie na duszy milo zrobilo.

http://upr.roltech.com.pl/ -----
                      • przycinek.usa Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 08.02.04, 21:48
                        Ja nie bede 376 kliknieciem.

www.upr.fastmedia.pl/
                        Ooooo!!! Zdjecia! Czyli to co powinno byc! Tylko gdzie Wojtera? Po co ja mam
                        ogladac Malgoske i kowboja Reagana? Korwina juz widzialem. Nie chce go ogladac.
                        Dawac mi mlodych dzielnych i zdolnych dzialaczy. Maja sie usmiechac od ucha do
                        ucha i nie wygladac jak roztyte, lyse Michniki. Dopracowac. Zamykamy.

www.upr.krotoszyn.prv.pl/
                        Bardzo dobra strona. Wzor.

www.e-upr.org/idocs/wojtera6.jpg
                        kiepskie zdjecie. Na dyplom. Nie nadaje sie do polityki.
                      • exerik Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 09.02.04, 18:42
                        przycinek.usa napisał:

> Czy mam rozumiec, ze uwazasz, ze warto poswiecic czas dla Wojtery?

Dla Wojtery ? Możliwe. Ja w każdym razie nie mam zamiaru tego robić.

> www.upr.org.pl/bb/
                        > Erik to twoj rejon, czemu to takie czarne? Zaraz, to sie kojarzy znowu z
                        > koloratka.

Mnie forma znowu tak nie odpycha, szukam raczej treści, nie mam skojarzeń z
                        koloratką. Ale treść musi się zmienić. Ta strona jest po prostu nieaktualna i
                        zaniedbana. To się musi zmienić.
                        • przycinek.usa Re: UPR NIE CHCE PIENIEDZY 09.02.04, 19:01
                          fajnie ze wpadles, wiesz, ze zaliczyles post numer 1200? gratuluje.

Co do odbioru stron, to w sumie dziekuje, ze zapoznales sie z tym i wyjasniam,
                          ze starsi i mniej wyksztalceni ludzie maja problem z patrzeniem na ekran
                          monitora.

Najlepiej to widac jak obserwujesz starszych ludzi na lotnisku, jak stoja przed
                          ekranami przez wiele minut i zdejmuja okulary w poszukiwaniu swojego lotu.
                          Niektorzy nawet palcem po ekranie sobie pomagaja. Jak bedziesz mial okazje
                          posiedziec kiedys dluzej na lotnisku, to sie przygladnij.

Najwazniejsze jest pierwsze i podswiadome wrazenie.
                          Strona musi byc zachecajaca do obejrzenia i latwa/logiczna w nawigacji.
                          Mozg takiego czlowieka musi ROZUMIEC co i jak na tej stronie jest.

Osoby starsze maja problemy z rozpoznawaniem zarowno kolorow jak i liter.
                          Taka plachta w kolorze czarnym powoduje zupelny zanik odbioru, umysl sie
                          wylacza i odrzuca to co widzi. Wtedy po prostu odchodzi sie od ekranu.

Pamiatejcie chlopaki! Jestescie mlodzi i bystrzy wszyscy!

A najlatwiej przekonac osoby starsze, niewyksztalcone, chlopow, robotnikow itp.
                          Zreszta to najlepiej widac po statystyce przestepstw:
                          Najlatwiej oszustom zbajerowac staruszki i dziadkow.
                          Ludzie mlodzi maja odpornosc na wszelkiego rodzaju manipulacje.
                          Dziadkom latwo kit wcisnac.

• przycinek.usa REASUMUJAC. Strony w internecie. POZYTYWY. 08.02.04, 22:03
                      www.upr.krotoszyn.prv.pl/
                      www.e-upr.org/index/
                      Te dwie powyzsze to sa najlepiej rozbudowane i zaprojektowane strony jakie ma
                      UPR w sieci. TO POWINNY BYC WASZE WIZYTOWKI. Czyli po prostu strona glowna.

Ta strona jest fajnym pomyslem:
                      www.upr.org.pl/oz/index.php
                      Jasna i optymistyczna. Tyle ze nieczytelna, ale mozna nad tym popracowac.

To jest swietne kolorystycznie.
                      www.netgate.com.pl:8080/kdk/partie/upr/
                      Teksty do dopracowania i malo czytelnie jest w sensie kolorow czerwonego na
                      niebieskim itp. ale te niebieskie chmurki sa bardzo pozytywne.

www.upr.swinoujscie.prv.pl/
                      Ladna galeria. Za malo macie zdjec na tych swoich stronach. Wiecej zdjec, w
                      Swinoujsciu to wiedza. A reszta?

www.wbochni.home.pl/upr/index.php?str=wiadomosci
                      Bochnia!! To jest dobre. Fajna strona. Od razu wciaga.
                      NIE MA FLAG. Co za ulga. Latwo sie czyta. Bardzo dobrze.

www.upr.bydgoszcz.pl/
                      ogolnie graficznie ladna strona. Tylko NIC na niej nie ma. Brak tresci.

gliwice.upr.pl/
                      Najlepsza lokalna strona. Super strona.

www.upr.fastmedia.pl/
                      strona, ktora ozywiaja zdjecia, lecz nie na temat, bo nie ma tych zdjec, ktore
                      ludzie powinni ZAPAMIETAC. Nie ma WOJTERY.

Razem 9 stron, ktore sa lepsze i gorsze, ale na tyle dobre, ze moznaby je
                      wsadzic na reprezentacje. Wszystkich stron UPR jest jednak 28, o ile nie
                      pomylilem sie i nie ma wiecej... Wiec szanse, ze nowy potencjalny klient, czyli
                      wyborca trafi tam gdzie trzeba sa male. Skandalicznie male. Zmiencie to.

Nie moze byc tak, ze na samej gorze Googli pokazuje sie strona, ktorej
                      powinniscie sie wstydzic. A te ktore sa ladne, sa ukryte.
          • exerik Re: lubia Frasyniuka 08.02.04, 10:49
            klip-klap napisał:

> A moze lubia(czyt.w zarzadzie byl jakis czlowiek UW) Frasyniuka,bo w
            > rozporzadzeniu KRRiT z 2003 nie widze zadnych progow procentowych ani ilosci
            > glosow(w poprzednim byly).

Ale jest ten cały program Forum, który w TVP istnieje już jakieś 10 lat. Ten
            program działa na podstawie specjalnej ustawy, a swoje poglądy mogą w nim
            prezentować przedstawiciele partii które przekroczyły w wyborach 3 %. Nawet
            jeśli Kwiatkowski nie lubiał Frasyniuka, i tak nie mógł mu zabronić udziału w
            nim sad
            Swoją drogą założę się, że jak UPR przekroczy 3 %, nagle potrzebna okaże się
            nowelizacja tej ustawy smile
        • exerik Re: A dlaczego zapraszają Frasyniuka? 08.02.04, 10:39
          robisc napisał:

> Musicie pogłówkowac, co zrobić, bo ianczej ludzie zagłosuja na PO. Ponadto
          > popularne robi się ugrupowanie Kameli-Sowińskiej. Jeżeli ona może, to
          > dlaczego Wojtera nie?

Z tą Kamelą-Sowińską to se chyba jaja robisz ?

Nie wiem czy w TVP jest jakiś zapis na UPR. Raczej nie. Nie dlatego że TVP jest
          tak pluralistyczna, lecz dlatego że UPR jest tak słaba. Jeżeli jednak mamy te 2-
          3 proc poparcia, to trzeba się domagać uwzględniania nas podczas programów
          publicystycznych conajmniej w tych 2-3 procentach. Jeżeli co 50 Polak głosuje w
          wyborach na UPR, to chyba należy nam się udział przynajmniej w jednym na 50
          programów. A nie tak jak dziś w jednym na kilka lat. To jest chyba racjonalna
          argumentacja, i mam nadzieję że nowy prezes TVP nie pokaże znowu wała tym 2-3
          procentom. Chyba że sprzeciwia się budowie społeczeństwa otwartego, ale o taką
          herezję bym go nie posądzał smile
          • robisc Re: A dlaczego zapraszają Frasyniuka? 08.02.04, 11:04
            exerik napisał:

> Z tą Kamelą-Sowińską to se chyba jaja robisz ?

Wcale nie, sam się mocno zdziwiłem.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10566010&s=0
            • exerik Re: A dlaczego zapraszają Frasyniuka? 08.02.04, 11:46
              robisc napisał:

> exerik napisał:
              >
              > > Z tą Kamelą-Sowińską to se chyba jaja robisz ?
              >
              > Wcale nie, sam się mocno zdziwiłem.
              >
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=10566010&s=0

No cóż, niezbyt reprezentatywny ten sondaż... Sam mogę za chwilę dopisać tam
              500 głosów na UPR. Czy to będzie znaczyło, że UPR przechwyca władzę ?
    • przycinek.usa Do wszystkich sympatykow UPR. 08.02.04, 17:54
      Zmiencie to ugrupowanie. Jestescie jego czlonkami. Albo mozecie byc.
      Wezcie i zmiencie WSZYSTKO. Oprocz pogladow.

Popatrzcie na to krytycznym spojrzeniem.

Bo inaczej minie kolejne 10 lat takiego marazmu i dopiero jak wszyscy kanapowi
      dyskutanci UPR WYMRA, to dopiero zacznie sie cokolwiek zmieniac.
      • pepe49 blokowi 08.02.04, 23:09
        OK przecinek, przeczytałem wszystko. Poprzesyłam do znajomych uwagi o stronach.

Czytaliście Wańkowicza o USA? Jak Partia Demokratyczna dba o wyborców?
        Funkcjonariusz PD chodzi po lokalnych wyborczach w swoim osiedlu i spisuje sobie
        sprawy do załatwienia. Cieknie rura w bloku? OK. ruszymy administrację.
        Nieszczelne okno. Dobrze, administracja to zrobi. Dziurawy chodnik? Ruszymy
        Ratusz. Nie masz pracy? Poszukamy.
        A na wyborach - głosuj na PD. Nie głosujesz? Zapomnij o naprawie okna.
        To jest sprzed 40 lat, ale działało.

Ruszyć siedzenia. Bo TV nie pokaże nic, to mamy jak w banku. Sami siebie musimy
        pokazać.

Przy tym wzorek na fladze to jest nic. Uwierzyłby ktos, ze kółko z żółtych
        gwiazdek na niebieskim polu zrobi karierę? Albo kilkadziesiąt gwiazdek upchanych
        w kącie flagi z biało-niebiskimi paskami?
        Ten wzorek, który jest, jest charakterystyczny. Milion dolców za copyright.
        Kiedy zaczna o nim pisac dobrze, będzie dobry. Nie jak kółko z gwiazdek nad
        głową pijaka podnoszącego się z kałuży niebieską nocą..
        • przycinek.usa Re: blokowi 09.02.04, 00:16
          No i wlasnie dlatego NIE NALEZY LANSOWAC NIESPRAWDZONYCH SYMBOLI tylko zrobic
          kilka wzorow (te akurat macie) i pokazac to ludziom w formie quizu.

Sami ludzie wam powiedza co sie podoba a co nie.

Ja juz chyba od 5 lat mowie wszystkim spotkanym UPRowcom, ze przez te flage to
          oni traca przynajmiej 1% poparcia wyborczego. I od tych 5 lat ciagle slysze
          jaki to jest swietny symbol i nie nalezy go zmieniac.

A jak rozmawiam z kolegami na ten temat to WSZYSCY MOWIA TO SAMO:
          "Beznadziejny to ma kolor. Tragiczny dobor ksztaltu. Fatalne skojarzenia."
          Ale UPR dalej swoje. No to ja nie mam sily!!! Moze trzeba UPR kopnac w D.?
          A moze pala w leb? No nie wiem...

Co ja poradze, ze mnie sie to kojarzy ze swastyka, krucjatami krzyzowcow,
          smiercia; ponure to jest i pogrobowe. Niezaleznie od znaczenia. Nie pociesza
          mnie ten swiety Jerzy. Zreszta mnie sie "Jurek" zle kojarzy, bo kiedys takiemu
          jednemu pozyczylem pieniadze na mieszkanie i do dzisiaj H. nie oddal.

A minelo juz chyba z 10 lat!
    • pepe49 robotnik, chłop i inteligent w UPR 08.02.04, 22:44
      Czy zauważyliście, że mało jest wśród UPRowców robotników i chłopów? Mało jest
      agitatorów chodzących po fabrykach i gospodarstwach. UPR wydaje sie być typową
      partią inteligencko-młodzieżową; jednak tak nie jest. Kapitalizm, prawo
      rzymskie, chrześcijaństwo, to szansa dla pracowitych.
      Nie tylko dla inteligencji (właścicieli firm i studentów).
      Dla robotników i chłopów również. Szansa na wyrwanie się z getta biedy.

M. in. dlatego pisuję na kimmjikowym forum, bo uważam, że UE niszczy tą szansę.

Ale nie widzę w moim otoczeniu takich osób, które do fabryk i na wieś by ze
      skutkiem poszły. Siebie też nie.
      Wszyscy moi znajomi z UPR to albo właściciele firm (również jednoosobowych) albo
      .. studenci.

JKM kiedyś poszedł pisać reportaż do NCz z fabryki (jakiej - nie pamiętam). Ale
      pamiętam, że jego rozmówców wkrótce potem wyrzucono z pracy.

Robotnicy i chłopi w UPR to wielkie zagraożenie dla reżymu (jak pisuje JKM). Ale
      ich tu nie ma, albo mało. Jak to zmienić?
      Czy to zmienic?

Przepraszam, ze nie odnoszę sie do wypowiedzi w tym wątku, nie jestem w stanie
      teraz poświęcać czasu na czytanie. Postaram sie zmienic.
      • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 00:41
        "Jak to zmienić? Czy to zmienic?"

Alez oczywiscie, ze nalezy to zmienic i nalezy o tym pisac. To jest szalenie
        wazne. Ale zeby dotrzec do chlopow, to trzeba zmienic symbole.

Przypomnijcie sobie jakie kolory byly dominujace dla kampanii Kwasniewskiego.
        BIALO-CZERWONE. I wygral skurwiel.

Mieliscie czarno-zolte krzyze i NIE MA WAS.

Do chlopow i robotnikow trzeba inaczej podchodzic, bo oni glosuja kierujac sie
        NIE rozsadkiem, lecz INTUICJA. Na wsi panuje zwykle kult pracy. Nie myslenia i
        rozwazania. Praca, trud i pot. To sa prosci ludzie. Im sie wydaje, ze czlowiek,
        ktory wyglada porzadnie, NIE CWANIAKUJE, jest powazny, to zasluguje na glos.

I jak mu na odmiane pokaza takiego Korwina, ktory madre rzeczy mowi, ale hichra
        sie jak to mowi, jaka sie i pociaga nosem, to taki Korwin nie dosc, ze sam jest
        STRACONY, to jeszcze ciagnie w dol cala partie.

UPR zrozumial to w koncu po 10 latach i odstawili Korwina.

Teraz PORA NA ZMIANE SYMBOLI, wyslanie ludzi w teren i najwazniejsze:
        AKCJA ULOTKOWA. TERAZ.

Nie za kilka miesiecy kiedy bedzie ZA POZNO. Tylko TERAZ.
        Pamietasz Pepe problem ulotki przedreferendalnej? Jakie klotnie o to byly?

A czemu oni nie chcieli wziac kasy i wydrukowac takiej ulotki jaka chcieli
        sponsorzy a chcieli takie jakie chcial zarzad? My tego tutaj niegdy nie
        zrozumiemy. UPR zawsze budzilo sie z reka w nocniku. Taka jest moja opinia.

Zeby zrobic z UPRu partie o wielkim poparciu, to trzeba WYSYLAC ULOTKI.
        To jedyna metoda. JEDYNA. NIE MA INNEJ. Poszukiwanie innych metod w swietle
        braku dostepu do mediow jest BLEDEM i STRATA CZASU.

Na ulotkach wpisac podstawowe hasla. Np. walka z klamstwem i porownanie klamstw
        Kwasniewskiego z rzeczywistoscia, odwolanie na strone w internecie, te strone
        ktora bedzie wasza wizytowka a nie te co jest teraz i koniec. Reszta zrobi sie
        sama. NIE UZYWAC TRUDNEJ RETORYKI. Dac PROSTE argumenty. Takie co trafia do
        kazdego i beda LATWE w weryfikacji. Pisac SAME PROSTE PRAWDY.
        Np. Nie pisac, ze wejscie do unii to katastrofa, bo to za trudne do
        wytlumaczenia, a napisac, ze KLAMALI O UNII (wymienic klamstwa i udowodnic
        krotko, ze to klamstwa) a teraz jest podwyzka podatkow, zalamanie zlotego,
        plan Hausnera (zabieraja renty) a SLD cale jedzie na stolki do brukseli, gdzie
        Danuta Hubner zarabia 18,000 Euro MIESIECZNIE. A dla ZWYKLYCH POLAKOW rynek
        pracy jest zamkniety. Taka informacja jest podana wystarczajaco prosto aby
        dotarla do kazdej zakutej paly w Polsce. I ludzie sie wsciekna. I zaglosuja na
        UPR. Proste?

Nie tlumaczyc - lecz mowic TAK PROSTO, ABY DO KAZDEJ ZAKUTEJ PALY DOTARLO!

Wysylac miliony ulotek. Wziac kase z zachodu na to i zalatwic.
        A jak nie to zrobic zrzute z LPR. Tylko na milosc boska nie robcie cytatow z
        wypowiedzi gospodarczych Peka, ani nie wkladajcie tam slow Giertycha o
        zabieraniu pieniedzy bankom. Bo przegracie.

Jak sie zaczyna gadanie o pieniadzach, zlotowce, gospodarce, budzecie, to
        bedziecie mieli tyle opini ile dyskutantow i przedstawicieli terenowych.

SZKODA CZASU.

Piszcie tylko o klamstwach, zlodziejstwie, zdradzie, klamstwach itp.
        I WYSTARCZY.

Poszerzanie argumentacji o rozwiazania rewolucyjne jedynie zaciemnia obraz
        calosci i oslabia argumentacji. Nie mowiac o tym, ze nikt normalny nie
        zapamiata wiecej jak 3 najwazniejsze argumenty. Klamstwo, zlodziejstwo i zdrada
        to sa te trzy wystarczajace dla kampanii hasla.

Do tego golab pokoju, mewa na stronie w internecie, blekitne lub cieple kremowe
        tla, delikatne barwy symboli narodowych jak flaga i orly, i wygracie.

TO JEST BANALNE.
        • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 00:47
          Acha i jeszcze jedno, zapomnialem dodac, ze TRZEBA SIE WSCIEKLE trzymac
          retoryki antyunijnej. Nalezy porownac NEGATYWNIE klamstwa o Unii do prawdy
          gloszonej przez UPR.

Nalezy zawsze cytowac nazwy ugrupowan nawolujacych do glosowania na TAK.

Wymienic ludziom po kolei kto byl na TAK: SLD, PO, PiS.
          Nie: LPR, UPR.

I ludzie tak podana prawde sobie zapamietaja i czesc wyborcow odbierzecie PO.

Skojarzenie jest proste. "Klamali o unii" --> SLD--> Klamcy--> inni tez
          namawiali--> Inni tez klamali--> PO i PiS klamali.

Prawda?
          • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 08:07
            A dopisze sie do tego jeszcze raz, co tam, kazdy glos liczy sie jako jeden.
            Prawda?

Tak samo wazny jest glos profesora UJ, robotnika na budowie jak chlopa ze wsi.

Wbrew pozorom chlop ze wsi jest duzo lepszym wyborca od profesora, poniewaz
            LATWIEJ go namowic na zmiane preferencji wyborczych. Chlop ze wsi UPR nie
            widzial i nie zna, wiec podczas pierwszego kontaktu przezyje taki szok, ze byc
            moze zyskacie glos.

Profesor wymaga wielkiego wysilku przy przekonywaniu a i tak zapewne zaglosuje
            na PO. Szkoda na profesorow czasu. Skoncentrujcie sie na chlopach.
            Oni najwiecej w dupe zbiora po akcesji. Ich najlatwiej przekonac zwlaszcza, ze
            PSL bylo za unia i miesci sie w definicji zdrajcow i klamcow.

W zasadzie to jest swietna sytuacja wyborcza dla UPR. Tylko wykorzystac to.
            • robisc Niepowtarzalna szansa 09.02.04, 19:18
              przycinek.usa napisał:

> Wbrew pozorom chlop ze wsi jest duzo lepszym wyborca od profesora, poniewaz
              > LATWIEJ go namowic na zmiane preferencji wyborczych.

Chłop zagłosuje na Samoobronę. Konkurencja jest duża. Elektorat UPR-u jest
              niestety zawężony do inteligencji, ludzi raczej wykształconych, stąd partia ta
              nigdy nie wygra wyborów. Ale z pewnością przekroczenie 5% progu wyborczego
              jest w zasięgu UPR, poniważ partia znalazła sie w sprzyjających dla siebie
              okolicznośćiach: mamy wzrost antyunijnych nastrojów ale przede wszystkich
              rośnie popularność liberalizmu gospodarczego, na skutek nieudolnych rządów
              socjalistów. Szkoda byłoby przegapić taką szansę.
              • przycinek.usa Ale nieprawda! 09.02.04, 19:26
                "Chłop zagłosuje na Samoobronę. Konkurencja jest duża. Elektorat UPR-u jest
                niestety zawężony do inteligencji, ludzi raczej wykształconych,"

To jest przeciez nieprawda, Robert. Zawsze nalezy patrzec na to przez pryzmat
                statystyki. Samoobrona jest AKTYWNA i dlatego ma wieksze poparcie.
                Ale Samoobrony na wsi nie lubia. Wystarczy popatrzec na sondaze.
                Przeciez to poparcie dla PO to nie wzielo sie z sufitu.

Czesc wiesniakow poparloby UPR, tylko oni musza o tym uslyszec. Inteligencja
                nalezy do elektoratu, poniewaz po prostu o UPR wie. Ja mam tu paru mlodych
                chlopakow ze wsi z Polski. Zapewniam Cie, ze nie maja pojecia o tym, co to jest
                UPR. Nigdy o nim nie slyszeli. Przysiegam. Sam nie moglem w to uwierzyc.

UPR jest NIEAKTYWNE i dlatego przylgnelo do nich miano "partii kanapowej".
                Ta nazwa nie wziela sie przypadkiem. Sam mnie do niej przekonales.
                Sam tak mysle od roku.
                • robisc Re: Ale nieprawda! 09.02.04, 19:40
                  przycinek.usa napisał:

> Przeciez to poparcie dla PO to nie wzielo sie z sufitu.

No pewnie - pozyskali liberalną część SLD. Nie zapominaj, że SLD to socjaliści
                  tylko na pokaz. Poza tym liberalizm to nie tylko kwestie gospodarcze ale i
                  światopoglądowe, a te w przypadku obydwu tych partii są zbieżne. Ja, gdyby
                  mnie zmuszono na mękach, prędzej zagłosowałbym na SLD niż LPR.
        • heimer Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 10:14
          Nie bardzo mi sie podoba Twoja koncepcja walki politycznej.
          Nie jest warta funta klakow. To kampania negatywna.
          Nawolujesz: mowcie jak to ONI zle robili, a moze nalezaloby by powiedziec co MY
          dobrze zrobimy? Co ONI zle zrobili, to bardzo wielu ludzi widzi samodzielnie,
          takie teksty przyjma jako atak na przeciwnika, z jednoczesnym brakiem wlasnego
          programu. Ludzie chca zobaczyc pozytywny program, ktory pokaze swiatelko w
          tunelu. Ludzi zdenerwuje argumentacja: Glosujcie na nas, my jezcze nie
          kradlismy. To oni kradli.

Taka strategia nie bedzie tez skuteczna, prosty lud (hehe) zazwyczaj jest po
          stronie atakowanego. Atak powoduje litosc na atakowanym i ku niemu zwroci sie
          sympatia.

• robisc zgoda - tylko kampania pozytywna 09.02.04, 11:38
            Tym razem zgadzam się z Tobą Heimer. Kampanię wyłącznie negatywną maja PiS,
            LPR czy Samoobrona. Jedynie PO jest w stanie zaproponowac coś ożywczego.
            Przywoływanie retoryki antyunijnej raczejpogrąży UPR niz poprawi jej
            notowania. Jeżeli na pierwszy plan zostanie wystawiona niechęć do akcesji
            ludzie uznają UPR jaka partię kolejych oszołomów.

Trzeba się pogodzić z faktem, że do UE wchodzimy i zamiast nic nie wnoszącej
            kontestacji, spróbować znaleść rozwiązania, aby z tej Unii wycisnąć tyle, ile
            się da i byc może nie stracić. A tu filozofia liberalna ma wiele do
            zaofiarowania, bo nasz sukces zależy od konkurencyjności naszej gospodarki.
            • przycinek.usa Re: zgoda - tylko kampania pozytywna 09.02.04, 18:30
              "Przywoływanie retoryki antyunijnej raczejpogrąży UPR niz poprawi jej
              notowania."

NIE ZGADZAM SIE. Dlugoterminowo bedzie dokladnie odwrotnie.

Dlaczego?
              To jest tak samo jak z tym kursem PLN. Przewidzielismy to zalamanie o kilka
              miesiecy naprzod. Prawda? To samo bedzie z poparciem dla Unii. Zobaczysz.
              Tego jestem absolutnie pewien.
              Obecnie i w tym momencie jest bledem mowienie o Unii, bo:

1) Ludzie jeszcze nie sa pewni tego i takie gadanie raczej ich denerwuje niz
              przekonuje. Jezeli nawet juz zaczynaja sobie zdawac sprawe, ze zostali
              oszukani, to raczej beda unikac konfrontacji i uciekac, niz dyskutowac.
              Wszystko na zasadzie, "a co mnie to obchodzi, odczepcie sie!"

2) Pelnych skutkow polaczenia jeszcze nie ma i dopiero jak sie objawi, to
              bedzie mozna ludziom zawracac glowe.

3) Trzymac sie postawy antyunijnej po to, aby zebrac korzysci POTEM (za rok)

Nie napisalem tutaj, ze nalezy walkowac to w kolko, wrecz przeciwnie:
              "NIE UZYWAC TRUDNEJ RETORYKI. Dac PROSTE argumenty. Takie co trafia do
              kazdego i beda LATWE w weryfikacji. Pisac SAME PROSTE PRAWDY.
              Np. Nie pisac, ze wejscie do unii to katastrofa, bo to za trudne do
              wytlumaczenia"

Ale nie wolno zaprzeczac, ze sie bylo na NIE.

Powiedzialem, ze dac dla kontrastu - SLD, PO, PiS byla za, UPR LPR byly przeciw.
              I tyle.

• przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 18:07
            "Ludzie chca zobaczyc pozytywny program, ktory pokaze swiatelko w
            tunelu. Ludzi zdenerwuje argumentacja: Glosujcie na nas, my jezcze nie
            kradlismy. To oni kradli."

To niezupelnie tak. Panowie, to przeciez wielkie uproszczenie. Nie
            zrozumielismy sie. Postaram sie to troche rozwinac:

Mamy istniejace i ugruntowane preferencje wyborcze. Ludzie do ktorych chcemy
            dotrzec sa uparci i maja swoje wlasne przekonania. Trzeba ten swiat przekonan
            wywrocic do gory nogami. To niestety konieczne. Aby zmusic ludzi w naturalny
            sposob do myslenia. I niestety TRZEBA najpierw od czegos zaczac i w jakis
            sposob do wszystkich dotrzec, aby na tyle kazdego poruszyc, zeby zaczal szukac
            pozytywnego wzorca. To nie krytykanctwo tylko koniecznosc. Zburzyc jeden
            swiatopoglad aby stworzyc inny doskonalszy. Dac ludziom UPR. Ale nie od razu,
            bo odrzuca, lecz dopiero wtedy, jak zaczna zadawac pytanie: Jak nie SLD, PO,
            PiS to co? Jak nie unia to co? I zasunac im wtedy bajke, jaki to jest swietny
            program gotowy, zmiana ordynacji podatkowej i koniec zlodziejstwa w tym
            panstwie. JOW oczywiscie tez. Prawda, nadzieja przyszlosc i ... zadnych
            negatywnie kojarzacych sie symboli.

Ten program przeciez JEST. To po prostu rozsadek. Wystarczy ludziom POWIEDZIEC,
            ze sie zmieni np. przepisy podatkowe, zlikwiduje prowizyjne wynagradzanie
            urzednikow skarbowych, zmniejszy doplaty na ZUS. Zrobic OSOBNA ksiazeczke do
            tego i latwo opisac.

To nie jest kampania negatywna. Po tej "krytyce" rzeczywistosci, argumentach,
            ze kradna klamia i zdradzaja, trzeba oczywiscie pokazac, ze sa ugrupowania
            dobre, lansujace doskonale programy, tylko trzebadac im szanse.
            Na tym wlasnie polega kontrast. Pokazuje sie chlopu diabla, jak zapomina o Bogu.
            Stara i sprawdzona metoda, ktora dziala i dzialala zawsze.

Ludzie po prostu musza sie "wewnetrznie" zgadzac ze wszystkim co jest napisane
            w takim krotkim tekscie. Teraz zas jest tak ciezko, ze jedynie krytyka trafi do
            ludzi. To tak jak z Unia i jej przepisami. Najpierw wprowadzono przepisy w
            Polsce, ktore zalatwily rynek pracy, a jak sie wytworzylo bezrobocie, to ludzie
            az sie pchaja do tej unii. Jasne jest chyba, ze gdyby ekonomicznie cofnac
            Polske do 1993 roku, to NIKT ROZSADNY nie glosowalby za Unia!

Jak sie kto chce dowiedziec wiecej o UPR, to zawsze moze zapytac swojego
            regionalnego przedstawiciela i ten poda mu adres strony w internecie.
            Np. regionalnej ale ukrytej przed wyszukiwarka.

Po co ludzie maja wchodzic NIEPRZYGOTOWANI na taka strone?

To przeciez klasyka sprzedazy, tracicie w ten sposob "klientow".
            Oni uciekaja od was gdzie piepsz rosnie!

Na stronie wizytowce UPR powinno byc MINIMUM informacji potrzebnych do
            ZWERBOWANIA kolejnego wyborcy. Prawda?

Dodatkowo powinno sie stosowac strukture piramidy w tym, rozmawiac z ksiedzem
            we wsi, a jak sie nie da, to z kims kto ma autorytet, nie wsiowy sklepikarz, bo
            jako bogacz lokalny wzbudza zazdrosc i nienawisc, lecz ktos kto sie cieszy
            szacunkiem, moze jakis lokalny lekarz? Moze pani nauczycielka od polskiego z
            lokalnej podstawowki? No wiadomo o co chodzi...

Po prostu SLUCHAC LUDZI i robic tak jak tego oczekuja.

• exerik Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 19:04
          przycinek.

> Piszcie tylko o klamstwach, zlodziejstwie, zdradzie, klamstwach itp.
          > I WYSTARCZY.
          >
          >
          > to sa te trzy wystarczajace dla kampanii hasla.

Nic nowego nie wymyśliłeś. Każda kampania wyborcza w Polsce opiera się na tych
          trzech hasłach. Czyli tak jak wtedy gdy wzywałeś abyśmy się
          stali "zdroworązsądkowi" znowu chcesz byśmy się upodobnili do innych partii.
          Może i dałoby to nam jakieś większe poparcie społeczne, ale to już by nie był
          TEN UPR. U nas mówi się tak - cel nie uświęca środków. Możesz powiedzieć że to
          głupie, ale znowu bez przesady, nie rezygnujmy z tego, co stanowi o tożsamości
          tej partii.
          • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 19:20
            "Czyli tak jak wtedy gdy wzywałeś abyśmy się stali "zdroworązsądkowi" znowu
            chcesz byśmy się upodobnili do innych partii."

Czy ja wiem co ja chcialem? Czy mysmy w ogole kiedykolwiek dyskutowali Erik?
            Ja tylko pisze, co mysle, a przeciez kazdy z was moze to po prostu olac i robic
            po swojemu, nie?

Dla mnie te sprawy sa zupelnie proste. Jak chce zwiekszyc swoje poparcie, to o
            to zabiegam. Najpierw cel, potem identyfikacja srodkow, plan dzialania.
            Priorytety powinny byc uszeregowane wedlug skutecznosci, a nie wlasnych
            wyobrazen. Inaczej powstaje chaos.

To trzeba porzadnie przygotowac, zrobic kilka planow, wyprobowac, wybrac
            najbardziej efektywny i wprowadzic w zycie. Caly dowcip polega na tym, aby
            NICZEGO nie wymyslac, tylko postepowac wedlug skutecznych sprawdzonych wzorow.

Jezeli w UPR mowi sie, ze "cel nie uswieca srodkow", to jak wy zamierzacie
            walczyc o te Polske? Czy Polska nie powinna byc nadrzednym i priorytetowym
            celem? Zdumiewacie mnie. Walka to walka. Ma byc skuteczna. Tozsamosc partii nie
            ulega zatarciu, poniewaz nie zmienia sie program i idealy.

Poza tym ja mowie:
            Strona w internecie jest zla. Bo obiektywnie oceniajac jest zla. Prawda?
            Postepowanie z wyborcami jest zle, poniewaz od 10 lat macie 2%. Prawda?

Skoro tak jest, to dlaczego Erik wstapiles do takiej partii, ktora logicznie
            ekstrapolujac to w przyszlosc nie daje szansy na zmiane czegokolwiek skoro sam
            chcesz podtrzymywac tradycje ktora "stanowi o tozsamosci partii"?

Skoro cel nie uswieca srodkow, to znaczy, ze UPR NIE EWOLUUJE WRAZ Z CZASEM.
            Skoro czasy sie zmieniaja, to nalezy sie dostosowywac. Brak elestycznosci jest
            wada a nie cecha. Jest wielkoscia perioratywna.
            • exerik Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 20:01
              przycinek.usa napisał:

>
              > Tozsamosc partii nie
              >
              > ulega zatarciu, poniewaz nie zmienia sie program i idealy.

Jeżeli sięgniemy do arsenału Andrzeja Leppera to myślę że tożsamość ulegnie
              zatarciu a ideały sięgną bruku. Co nie znaczy że nie można tego zrobić. Ale to
              już by nie było miejsce dla mnie.

> Postepowanie z wyborcami jest zle, poniewaz od 10 lat macie 2%. Prawda?
              >
              > Skoro tak jest, to dlaczego Erik wstapiles do takiej partii, ktora logicznie
              > ekstrapolujac to w przyszlosc nie daje szansy na zmiane czegokolwiek skoro
              > sam chcesz podtrzymywac tradycje ktora "stanowi o tozsamosci partii"?

Tradycji klęsk nie chcę przecież podtrzymywać.

> Skoro cel nie uswieca srodkow, to znaczy, ze UPR NIE EWOLUUJE WRAZ Z CZASEM.

Dlaczego ?

> Skoro czasy sie zmieniaja, to nalezy sie dostosowywac. Brak elestycznosci
              > jest
              > wada a nie cecha. Jest wielkoscia perioratywna.

Zgoda. Sorry, nie rozumiem w związku z czym to piszesz ?
              • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 21:30
                "arsenału Andrzeja Leppera"

To zalezy z ktorej strony popatrzec. Jak popatrzymy na upor i nieustepliwosc
                tego czlowieka to jestem jak najbardziej ZA.

Jak popatrzymy na wyglupy i wysypywanie zboza na tory, to jest to idiotyzm.
                Jestem przeciw.

Jak popatrzymy na kariere polityczna A Leppera, to ja jestem podwojnie za.

Jak popatrzymy na glosowania w sejmie popierajace SLD to ja jestem za
                wprowadzeniem kary smierci i wiezienia dla Leppera.

Arsenal polegajacy na blokowaniu drog jest BARDZO SKUTECZNY.
                Podoba mi sie. Pokazuje jednosc i jednomyslnosc. Organizacje i determinacje.
                Bardzo dobrze.

UPR ma wiele do nadrobienia. Bardzo wiele.

"Tradycji klęsk nie chcę przecież podtrzymywać."

Zupelnie zrozumiale, ja nawet spodziewam sie, ze bedziesz energicznie zadawal
                pytania swoim zwierzchnikom. Prawda?
                Ale popatrzmy na to obiektywnie. Jedna osoba nie znaczy nic.
                Ruch polityczny z definicji to jest ORGANIZACJA i duza ilosc zaangazowanych
                osob. Ktos musi skutecznie tym kierowac. Ja z jednej strony widze TWOJA opinie
                i opinie Pepe o dzialaniach Wojtery, nawet mam kilka celnych komentarzy z forum
                po tym slynnym programie telewizyjnym - debacie SLD-UPR a naprzeciw tego
                wszystkiego mam nastepujace fakty:

- poparcie 2% i
                - strony w internecie nie dzialaja lub sa kiepskie.

Na tej podstawie ja wyciagam wniosek, ze kierownictwo UPR nie kontroluje dolow.
                Jest malo aktywne. Niezorganizowane i BIERNE.

Na tej podstawie dochodzimy do wniosku, ze finansowanie takich ludzi jest
                ryzykowne i malo sensowne. Zbierzcie 5% poparcia i udowodnijcie, ze nadajecie
                sie do finansowania. Wtedy poplynie kasa i poparcie wzrosnie.

"Skoro cel nie uswieca srodkow, to znaczy, ze UPR NIE EWOLUUJE WRAZ Z CZASE
                > M.
                >
                >
                > Dlaczego ?"

Wraz z wypelnianiem sie planow geopolitycznych niemiec, wzrastac bedzie wplyw i
                dominacja zachodu w gospodarce w Polsce, wzrosna naciski i narastac bedzie
                konflikt pomiedzy polskim postrzeganiem rzeczywistosci gospodarczo politycznej
                i Unijnym obrazem tegoz. Konflikty beda narastac, cele beda ulegac modyfikacji.
                Wraz ze wzrostem antagonizmow i konfliktow, wzrosnie radykalizm i agresja.
                Wszystko ku temu zmierza. Chyba nie masz watpliwosci, ze to sie kieruje w
                strone wielkiego konfliktu i awantury?

Z TEGO BEDZIE WIELKA AWANTURA W PRZYSZLOSCI. Sami zobaczycie. Wiele madrych
                nazwisk wam to pisze. Mase artykulow na ten temat przeczytalem w... GW!!
                Nic dobrego z tej Unii nie wyniknie. Nie ma szans. Za duzo sprzecznych
                interesow. To nie jest koegzystencja, tylko konkurencja. Nie lekcewazcie zmian
                w mentalnosci spoleczenstwa, jakie zachodza obecnie i jakie zajda w przyszlosci.
                To zmierza w zlym kierunku i poczatki tego juz teraz widac.

Oby nie okazalo sie, ze dzialanie UPR w swietle innej rzeczywistosci bylo
                jedynie "martwym komentarzem".

Pamietajmy zawsze:

Licza sie czyny a nie intencje. Liczy sie skutecznosc a nie samo myslenie.
                Teoretycy w zyciu nigdy nie osiagaja sukcesow. Liczy sie praktyka i
                doswiadczenie. Lepper nawet jak sie myli, to na 10 decyzji powiedzmy 4
                podejmuje sluszne i jego ruch sie rozwija. UPR jest "krysztalowe" podejmuje
                malo decyzji, ich ruch sie NIE ROZWIJA.

"Sorry, nie rozumiem w związku z czym to piszesz?"

Ja mysle, ze ogolnie rzecz biorac, to my sie wszyscy swietnie rozumiemy, co
                jest i tak dziwne. Mamy czasem jakies skrzywienia zawodowe, lecz to sa
                szczegoly i nie warto sie o to sprzeczac. Polityka i dyplomacja, to sa te
                dziedziny zycia, ktore polegaja na mowieniu ludziom tego co wiedza i chca
                uslyszec. Ludzie nie chca slyszec o Polu, SLD i planie Hausnera, tak jak nie
                mieli ochoty ogladac tych samych mord z UW i Balcerowicza.

Dostosujcie sie do tego i wyjdzcie do ludzi. Beda was sluchac. Bardzo
                dokladnie. Sami bedziecie zdziwieni.
                • exerik Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 10.02.04, 17:06

> Arsenal polegajacy na blokowaniu drog jest BARDZO SKUTECZNY.
                  > Podoba mi sie. Pokazuje jednosc i jednomyslnosc. Organizacje i determinacje.
                  > Bardzo dobrze.

U nas nawet była taka propozycja. "Góra" się dowiedziała i to udupiła. I całe
                  szczęście.

> - poparcie 2% i
                  > - strony w internecie nie dzialaja lub sa kiepskie.
                  >
                  > Na tej podstawie ja wyciagam wniosek, ze kierownictwo UPR nie kontroluje
                  > dolow.
                  > Jest malo aktywne. Niezorganizowane i BIERNE.

Ty nas trochę przeceniasz. Dołów praktycznie nie ma. Nie ma nawet za bardzo
                  kogo kontrolować. Jest Warszawa, kilka większych miast i pojedynczy zapaleńcy
                  gdzieniegdzie na prowincji. Wsjo. Nie ma ani kasy, ani ludzi. W internecie może
                  to wygląda trochę lepiej - ale w rzeczywistości jest pustynia. Ludzie idą do
                  polityki tylko wtedy gdy wiedzą, że coś z tego będą mieć. W UPRze nie ma na to
                  szans, więc złowić choć jednego aktywnego członka jest naprawdę nielada sztuką.
                  Przekonać do naszego programu tego i owego jeszcze można, ale spróbuj kogoś
                  zachęcić do działania. Prawie niewykonalne.

>
                  > Na tej podstawie dochodzimy do wniosku, ze finansowanie takich ludzi jest
                  > ryzykowne i malo sensowne. Zbierzcie 5% poparcia i udowodnijcie, ze nadajecie
                  > sie do finansowania. Wtedy poplynie kasa i poparcie wzrosnie.

Nas się nie opłaca finansować, bo nikomu nie obiecujemy zwrotu poniesionych
                  nakładów. A z samego dobrego serca nikt dziś nie da dużych pieniędzy.

> wyjdzcie do ludzi. Beda was sluchac. Bardzo
                  > dokladnie. Sami bedziecie zdziwieni.

Jasne. Tylko z kim tu wychodzić ? To jeszcze nie ten etap. Ale właśnie w tym
                  kierunku mam nadzieję że to wszystko zmierza.
                  • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 10.02.04, 21:35
                    "U nas nawet była taka propozycja. "Góra" się dowiedziała i to udupiła. I całe
                    szczęście."

Nie dziwie sie. Z 2% poparcia wyslaliby was do pudla wszystkich i obsmarowali w
                    prasie. 2% poparcia to lepiej siedziec cicho. Bardzo madrze zadecydowali na
                    gorze. Na swiecznik mozna sie pchac jak sie ma przynajmiej 5%.

"Ty nas trochę przeceniasz. (...)Nie ma ani kasy, ani ludzi.(...) złowić choć
                    jednego aktywnego członka jest naprawdę nielada sztuką. (...)Przekonać do
                    naszego programu tego i owego jeszcze można, ale spróbuj kogoś
                    zachęcić do działania. Prawie niewykonalne."

Trzy firmy zbudowalem od zera, w tym jedna w Polsce i dalo sie.
                    Ja mysle, ze trzeba pomyslec. Wszystko sie da. Ja Cie rozumiem doskonale, ALE
                    trzeba isc do przodu czy deszcz, czy snieg. I chocby skaly sraly, macie ten UPR
                    reanimowac. Zrozumiano?

"Nas się nie opłaca finansować,"

Mam nadzieje, ze w zyciu nikomu tak nie mowisz?
                    Was sie oplaca finansowac, macie swietlana przyszlosc i w ciagu 5 miesiecy
                    przybedzie wam 3% wyborcow. Koniec kropka.

"bo nikomu nie obiecujemy zwrotu poniesionych nakładów."

Jak mawial moj Sp. dziadek, bo fula (przez l z kreska) wami rzadzil...
                    Jakbyscie WYTLUMACZYLI przedsiebiorcom, ze dzieki UPR ZAOSZCZEDZA na podatkach
                    MILIARDY zlotych, to zapewniam, ze te naklady zwrocilyby sie w rok.
                    To zreszta smieszne pieniadze. Przeciez chodzi o pare zlotych na ulotki,
                    wyslanie tego poczta i oczekiwanie na wzrost poparcia.
                    Kilku chlopakow zrobiloby wam te kampanie i zaplacilo za te ulotki.

"Jasne. Tylko z kim tu wychodzić ? To jeszcze nie ten etap. Ale właśnie w tym
                    kierunku mam nadzieję że to wszystko zmierza."

Najwazniejsze SLUCHAC ludzi. Ja jestem jednym z ludzi. Ludzie do was mowia a wy
                    nic, jakby wam ktos za to niesluchanie placil. Jak nie bedziecie straszyc
                    potencjalnych sponsorow glupim gadaniem, to pieniedzy bedzie rzeka.

Jak bedziecie mowic, ze sie czegos NIE OPLACA, to was wszyscy wysmieja!
                    Bo to czy sie oplaca czy nie to decyduje sponsor. Jak sie jemu oplaca to placi,
                    wasze zadanie wmawiac wszystkim, ze sie oplaca.

W sumie to sponsorzy sa najwazniejsi, bo dzieki jednemu chlopakowi wydrukujecie
                    milion ulotek i zyskacie kilkadziesiat tysiecy sympatykow. I znajdziecie
                    kilkaset aktywistow. I potem NASTEPNYCH kilkadziesiat tysiecy wstapi.
                    I o to chodzi.

Tylko trzeba zaczac OD JEDNEGO sponsora i trzeba wierzyc w to co sie mowi.
                    Wiec w zasadzie potrzeba 3 osob. Jednego kandydata (macie Wojtere), jednego
                    organizatora do telefonu (mozesz to byc ty) i jednego sponsora (ktorego musisz
                    znalesc). Banalne. Cholera, to jest takie proste jak zrobienie kawy rano przed
                    goleniem. Erik, ty masz leb jak piec, to co to za watpliwosci?!
                    • exerik Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 11.02.04, 19:53

> Trzy firmy zbudowalem od zera, w tym jedna w Polsce i dalo sie.
                      > Ja mysle, ze trzeba pomyslec. Wszystko sie da. Ja Cie rozumiem doskonale, ALE
                      > trzeba isc do przodu czy deszcz, czy snieg. I chocby skaly sraly, macie ten
                      UPR
                      >
                      > reanimowac. Zrozumiano?

Gwarantuję ci, że w promieniu plus minus 15 km od mojej chałupy poparcie dla
                      UPR wzrośnie. Za to mogę brać odpowiedzialność. Dalej moje macki nie sięgają.
                      Ty też chyba nie zbudowałeś od zera Microsfta czy GM, no nie ?

> "Nas się nie opłaca finansować,"
                      >
                      > Mam nadzieje, ze w zyciu nikomu tak nie mowisz?

Ja tu nie agituję. Mówię ci jak jest. To chyba jasne, że sponsor tego nie musi
                      wiedzieć. Ale zazwyczaj wie i tak. A takie przełożenie jak sugerujesz -
                      przekonać biznesmena do programu i on sypnie kasą - nie istnieje. To byłoby
                      frajerstwo ze strony sponsora. Chyba że chodzi o jakieś drobne na ulotki, to
                      się oczywiście da zrobić, i to się robi - ale przecież nie o takich pieniądzach
                      rozmawiamy.
            • exerik Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 20:08
              przycinek.usa napisał:

> Skoro cel nie uswieca srodkow, to znaczy, ze UPR NIE EWOLUUJE WRAZ Z CZASEM.

Już załapałem. Środki mogą się zmieniać, ale są środki "cacy" i środki "be".
              Te "be" odrzucamy zawsze, te "cacy" jak najbardziej powinny ewoluować.

Wyzywanie od zdrajców jest "be".

> Skoro czasy sie zmieniaja, to nalezy sie dostosowywac. Brak elestycznosci
              jest
              > wada a nie cecha. Jest wielkoscia perioratywna.
              • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 21:47
                "Już załapałem. Środki mogą się zmieniać, ale są środki "cacy" i środki "be".
                Te "be" odrzucamy zawsze, te "cacy" jak najbardziej powinny ewoluować."

No nie wiem, raczej chodzi bardziej o to dzialanie. Pokazcie ludziom, ze
                jestescie rowne chlopy, pokazcie, ze tak samo jak inni potraficie wbijac
                gwozdzie, naprawiac traktory i pracowac.

Ludzie nie lubia inteligenckich cwaniakow. Takich jak my.

Trzeba sie naprawde postarac, zeby oni zmienili zdanie o was.
                Niestety jak sie bedziecie trzymac swojego skostnialego sposobu postepowania,
                to zmiana nastawienie spolecznego do UPR bedzie trwala za dlugo.

Nie wysypujcie zboza na tory, nie klamcie, nie ubierajcie czerwonych krawatow i
                nic sie zlego nie stanie.

Ale musicie wyrozniac sie od innych partii. Koniecznie. Takim wyroznikiem jest
                dla was propagowanie prawdy o Unii WOBEC klamstw innych partii.

Ludzie NIE WIEDZA. Sa NIESWIADOMI. Im szybciej to zrozumiecie jako ruch, tym
                szybciej staniecie sie skuteczni. Trzeba ludziom mowic, ze inni klamia.
                Jak najbardziej! Klamia i oszukuja. Kradna i zdradzaja. PO, SLD, PiS!

Sorry, ale ja inaczej nie potrafie myslec o tych, ktorzy wpakowali caly kraj w
                taki kanal. Dla mnie skuteczna metoda walki ze zdrajcami i zlodziejami sa
                wiezienia.

Nie wyobrazam sobie jak mialbym TOLEROWAC postepowanie innych partii
                politycznych wobec OCZYWISTEGO przestepczego ich charakteru.

UPR jest uczciwe, czego dowodzi brak pieniedzy.

PO juz kombinuje z SLD a wybory sa prawie tuz-tuz.
                Przeciez to skresla PO z horyzontu atrakcyjnych ugrupowan raz na zawsze.
                Kaczynski ma swieta racje piszac i mowiac, ze on nie rozumie czemu PO
                podtrzymuje SLD i Milera. Przeciez on mowi dokladnie to co chce slyszec
                spoleczenstwo.

NIE UKLADAC SIE Z MILEREM TYLKO go wypierdolic dla dobra kraju.

W jaki sposob chcesz to ludziom powiedziec - jak nie wlasnie dosadnie i prosto
                w oczy? Jak powiesz inaczej, to ludzie powiedza, ze jestes kombinator, cwaniak
                i kretacz!!!

Pomyslcie:

Jak w koncu to SLD wyleci, (a wyleci za pare miesiecy samo), to stracicie
                wspanialy argument i mozliwosc darmowego wozenia sie na Milerze.
                Teraz trzeba mowic o tym, pluc na SLD pluc na PO.

W USA tak sie robi caly czas. Tylko w Polsce jacys tacy delikatni jestescie.
                • exerik Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 10.02.04, 17:21

> Teraz trzeba mowic o tym, pluc na SLD pluc na PO.
                  >
                  > W USA tak sie robi caly czas. Tylko w Polsce jacys tacy delikatni jestescie.

To nie jest takie proste. JKM nigdy nie przebierał w słowach i na niewiele się
                  to zdało. W pyskówkach Leppera i tak nie przebijemy. Ja myślę że jeśli my nie
                  potrafimy z naszym prostym programem dotrzeć do wyborców, to to nie znaczy że
                  mamy zamiast tego pluć na SLD i PO, lecz zmienić sposób prezentowania tego
                  programu. Wojtera na pewno różni się pod tym względem od Korwina no i
                  poczekajmy czy będzie jakiś postęp.
                  • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 10.02.04, 21:47
                    "JKM nigdy nie przebierał w słowach i na niewiele się to zdało. W pyskówkach
                    Leppera i tak nie przebijemy."

Matko jedyna! Czy jak rozrabiales w szkole, to rodzice rece zalamywali?
                    Z ludzmi jest jak z narzedziami, jedni nadaja sie do pradu inni do rur, a
                    jeszcze inni do gadania.

Jak sie Korwin nie sprawdzal w pyskowkach, to trzeba bylo wziac Leppera!
                    Kto z zarzadu zapytal Leppera piec lat temu, czy chce wstapic do UPR? Nikt?
                    To co wam teraz gula chodzi?

Popatrzcie na historie IBM i Microsoftu!
                    Popatrzcie na prawie to samo w wykonaniu "przemyslu ogrodniczego" czyli Appla.

Zal wam Leppera?
                    To znajdzcie kogos Leperopodobnego! Dajcie ogloszenie na witryne, ze szukacie
                    ELOKWENTNYCH, ambitnych, zmotywowanych, no co by tu jeszcze? - o! - KREATYWNYCH!
                    (to wzialem z forum o pracy, he he he) Napiszcie, ze potrzebujecie do:
                    PRACY W SEKRETARIACIE i na stanowisku RZECZNIKA PRASOWEGO.

Zglosi wam sie 1000 bidokow. Przepytac tych bidokow i wybrac jednego.
                    Moze jaka babke?

Ja zreszta nawet znam ze dwie takie rury, ze zagadaja was wszystkich. Tylko, ze
                    one obie maja niezle firmy i musielibyscie sypnac kasa. A tego nie macie.
                    Koniec swiata!

Chlopy, ja widze, ze macie jedna slabosc. I to dotyczy chyba prawie wszystkich
                    tutaj oprocz Heimera. Wam brakuje WIARY W SUKCES. Heimer natomiast tak mnie
                    kiedys krytykowal, bluzgal i zagadywal, ze jego powinniscie wziac do wspolpracy.
                    To jest wygadany gosc. I do tego jeszcze umie robic strony w internecie!
                    Same zalety!

Bierzcie chlopy przyklad.
                    1)Uda sie.
                    2)A jak sie nie uda to ponowic probe i patrz punkt pierwszy. Az do skutku.
                    • robisc Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 10.02.04, 22:19
                      przycinek.usa napisał:
                      > To jest wygadany gosc. I do tego jeszcze umie robic strony w internecie!
                      > Same zalety!

I za młodu był członkiem UPR. Ale Heimer ciężko zapieprza na utrzymanie
                      rodziny u Niemców i nie ma pewnie głowy do polityki. Poza tym jest po 40.

Przyszłością partii jest młodzież - świetnie wykształcona, elokwentna, znająca
                      języki...i bezrobotna.
                      • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 10.02.04, 22:31
                        "I za młodu był członkiem UPR."

I to jest tragedia. Heimer powinien byl zostac w UPR, UPR powinno bylo zdobyc
                        wladze, Polska powinna byla sie wzbogacic i Heimer mialby mozliwosc pracy w
                        Polsce za kto wie, czy nie wieksze pieniadze.

A tak to nie dosc, ze musi byc tam, mowic niechrzescijanskim jezykiem, to
                        jeszcze pracuje dla niemca i namawia nas do wejscia do unii. Koniec swiata!

A co do tego twierdzenia, ze przyszloscia jakiejkolwiek partii sa bezrobotni,
                        to ja jestem przeciw. Tak rodzi sie faszyzm.

Przyszloscia jest profesjonalna, bogata, partia, placaca swoim pracownikom
                        pensje. Trzeba naprawic strone - telefon do pracownika, gosc naprawia, dostaje
                        pensje i z glowy. A nie taka partyzantka jak teraz. MIESIACAMI to nie dziala.
                        To skandal.

A jak mlodziez bedzie elokwentna swietnie wyksztalcona i ... bezrobotna, to
                        znaczy, ze cos z ta mlodzieza jest nie tak. Mlodziez ma byc aktywna. Jak nie ma
                        pracy w Polsce, to sie jedzie tak jak Heimer do niemiec.

A nie do polityki. Do polityki powinni isc madrzy goscie. Z poparciem. Z JOW.
                        A nie przypadkowe mendy. Jak ten, no - Florek.
                    • exerik Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 11.02.04, 20:02
                      > Wam brakuje WIARY W SUKCES.

Ja wierzę w sukces - swój. Co do całej reszty zawsze jestem sceptyczny.

• klip-klap Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 08:26
        Malo ich,ale mi sie kilku pracownikow fizycznych udalo przekonac. Moja metoda
        byla prosta i skuteczna,zadnego narzucania,rozmowy o najprostszych sprawach,od
        najprostszych argumentow do trudniejszych. Nie chodzi o to ze to sa robotnicy
        i trudniejszych nie zrozumieja,chodzi o trudnosc przelamania wizerunku UPR w
        mediach i taka argumentacje by namawiany sam do pogladow doszedl.
        • przycinek.usa Re: robotnik, chłop i inteligent w UPR 09.02.04, 21:52
          100% zgody.
      • klip-klap i o studentach(wyjatkowych) 10.02.04, 22:43
        Studenci tez maja socjalistyczne poglady. Z rozmow wynika,ze to wyjatki,jednak
        jedno dziewcze mnie ostatnio dobilo. Zaczelo mowic,ze demokracja jest zla i
        ze wedlug niej wiekszosc ludzi zgodziloby sie na dyktatora(juz zacieralem rece
        w myslach:ha! potencjalny UPR-owiec). Niestety dalszy ciag zwalil mnie z nog:
        zadaniem tego dyktatora mialoby byc zapewnienie kazdemu mieszkania,pracy i
        zywnosci - oczywiscie wzamian za wolnosc wyborow,mediow,itd. W komunizmie zas
        bylo super(a na pewno lepiej niz teraz),tu dziewcze podalo ze szczegolnie jej
        rodzicom wiodlo sie niezle i trzeba do czegos takiego powrocic.Prawie szczeka
        mi opadla i nie wiedzialem co odpowiedziec. Teraz wiem,ze Lepper ma tez
        zwolennikow wsrod studentow,a w pomysle odebrania kobietom prawa wyborczego
        cos jednak jest(choc nie daj Boze wyskakiwac z takim haslem politykom).
        Probuje tez zlapac kolege studeta,ktory glosowal na "rzad fachowcow" i
        pamietam,ze dosc mocno sie poklocilismy w tej kwestii. Ciekawe co mi teraz
        powie...

Na szczescie jednak - to tylko wyjatki.
        • robisc Re: i o studentach(wyjatkowych) 10.02.04, 22:46
          No dobra, to opowiadaj co dalej robiłeś z tym dziewczęciem, hę?
          • klip-klap chyba nie myslisz,ze sie przyznam 10.02.04, 22:53
            Widze,ze przeszedles do meritum . Bylo zbyt duzo swiadkow i nie udusilem wink.
    • robisc Krzysztof - jak tam szczecińskie UPR? 09.02.04, 18:19
      Jesteście w stanie zaistnieć na poważnie?
      • krzysztofsf Re: Krzysztof - jak tam szczecińskie UPR? 09.02.04, 22:17
        robisc napisał:

> Jesteście w stanie zaistnieć na poważnie?

Sa pomysly, sa ludzie. problem z pieniedzmi, ale robimy plany "niskokosztowe"

"Marka" jest zacna i rozpoznawalna, natomiast ciezko zrobic szum medialny zeby
        przyblizyc jej rzeczywiste znaczenie.

reaktywuja sie kola w miejscowosciach w ktorych UPR poprzednio zanikl, tak wiec
        cos sie dzieje, chociaz nie jest to jeszcze rozrost kuli sniegowej, kiedy sam
        rozped bezwladem powieksza organizacje.
        Ruchy spoleczne sa nieprzewidywalne i haslo UPR moze nagle zaskoczyc wszystkich
        przeobrazeniem w ruch masowy, a moze rowniez dlugo wegetowac na obrzezach
        polityki.

Sam z UPR zblizylem sie szukajac jakiegos akceptowalnego dla mnie ruchu
        eurosceptycznego i bardzo sie zdziwilem gdy stwierdzilem, ze znaczna wiekszosc
        programu jest dla mnie jasna, zrozumiala i logiczna, nie budzi zastrzezen i
        jego zalozenia w przypadku wdrozenia rokuja korzystne zmainy gospodarcze dla
        kraju.
        Jesli popatrzec na ewentualne elementy ekstremalne w programie, to przeciez
        system dyktatury monopartyjnej juz sie chyba raczej nie powtorzy i sila rzeczy
        jesli partia mowi "planujemy 100" to oznacza, ze bedzie dobrze jesli uda jej
        sie przeforsowac z tego 70-80.
        Obawiam sie, ze wiele osob interesujacych sie UPR, z gory zaklada, ze partia
        bedize w stanie wprowadzic calosc programu i z tego powodu, obawiajac sie o
        jakies elementy z ktorymi w pelni sie nie zgadzaja, szukaja ugrupowan mniej
        liberalnych...ktore mowia "70" a faktycznie beda w stanie przeforsowac z
        tych "70" najwyzej "30". I tu jest tez przyczyna slabosci partii prawicowych,
        poniewaz wiele osob majacych poglady bardziej prawicowe i liberalne, zamiast w
        odpowiednich ugrupowaniach, laduje na prawym skrzydle partii lewicowych...i
        mamy to, co mamy.

pzdr
        Krzysztof
        • robisc Re: Krzysztof - jak tam szczecińskie UPR? 10.02.04, 22:14
          krzysztofsf napisał:

> Obawiam sie, ze wiele osob interesujacych sie UPR, z gory zaklada, ze partia
          > bedize w stanie wprowadzic calosc programu i z tego powodu, obawiajac sie o
          > jakies elementy z ktorymi w pelni sie nie zgadzaja, szukaja ugrupowan mniej
          > liberalnych...ktore mowia "70" a faktycznie beda w stanie przeforsowac z
          > tych "70" najwyzej "30". I tu jest tez przyczyna slabosci partii
          prawicowych,
          > poniewaz wiele osob majacych poglady bardziej prawicowe i liberalne, zamiast
          w
          > odpowiednich ugrupowaniach, laduje na prawym skrzydle partii lewicowych...i
          > mamy to, co mamy.

Podoba mi się to. Cóż, Twój post wiecej zdziałał niż cała "wizualność" PO.
          Coraz bardziej skłaniam sie do głosowania na UPR. Cieszę sie, że UPR to nie
          jest już partia "ramoli", ale pierwsze skrzypce zaczynają w niej grać ludzie
          młodzi. W tym prawdopodobnie tkwi szansa UPR tj. na wykreowaniu nowej klasy
          politycznej, której ludzie tak wyczekują.

Kiedyś na forum UE napisałem, że Polska jescze usłyszy o młodym Wojterze. Mam
          nadzieję, że się nie myliłem. I niekoniecznie chodziło mi o zjadanie PIT-u
          przed urzedem skarbowym smile

pozdr
          robi
          • krzysztofsf Re: Krzysztof - jak tam szczecińskie UPR? 10.02.04, 23:16
            robisc napisał:

> krzysztofsf napisał:
            >
            > > Obawiam sie, ze wiele osob interesujacych sie UPR, z gory zaklada, ze part
            > ia
            > > bedize w stanie wprowadzic calosc programu i z tego powodu, obawiajac sie
            > o
            > > jakies elementy z ktorymi w pelni sie nie zgadzaja, szukaja ugrupowan mnie
            > j
            > > liberalnych...ktore mowia "70" a faktycznie beda w stanie przeforsowac z
            > > tych "70" najwyzej "30". I tu jest tez przyczyna slabosci partii
            > prawicowych,
            > > poniewaz wiele osob majacych poglady bardziej prawicowe i liberalne, zamia
            > st
            > w
            > > odpowiednich ugrupowaniach, laduje na prawym skrzydle partii lewicowych...
            > i
            > > mamy to, co mamy.
            >
            >
            > Podoba mi się to. Cóż, Twój post wiecej zdziałał niż cała "wizualność" PO.
            > Coraz bardziej skłaniam sie do głosowania na UPR.

Milo mi. Dziekuje.Sadze, ze jeszcze wiecej bylbys w stanie zdzialac "od
            srodka" smile

Cieszę sie, że UPR to nie
            > jest już partia "ramoli", ale pierwsze skrzypce zaczynają w niej grać ludzie
            > młodzi. W tym prawdopodobnie tkwi szansa UPR tj. na wykreowaniu nowej klasy
            > politycznej, której ludzie tak wyczekują.
            >
            > Kiedyś na forum UE napisałem, że Polska jescze usłyszy o młodym Wojterze. Mam
            > nadzieję, że się nie myliłem. I niekoniecznie chodziło mi o zjadanie PIT-u
            > przed urzedem skarbowym smile

Dobry jest. Warto z nim porozmawiac.

> pozdr
            > robi
            pzdr
            krzysztof
            • robisc Re: Krzysztof - jak tam szczecińskie UPR? 14.02.04, 20:43
              krzysztofsf napisał:

> > Kiedyś na forum UE napisałem, że Polska jescze usłyszy o młodym Wojterze.
              > Mam nadzieję, że się nie myliłem. I niekoniecznie chodziło mi o zjadanie PIT-
              u przed urzedem skarbowym smile

> Dobry jest. Warto z nim porozmawiac.

Ciszę się z tego. Jeżeli będzie was wiecej jest szansa, że coś sie ruszy. Na
              mnie Wojtera wywarł wielkie wrażenie w czasie tej słynnej debaty w TVP, którą
              tak sie ekscytowaliśmy w przeddzien referendum.
    • przycinek.usa Na temat UPR. "UPR jest antyfeministyczne!" 29.02.04, 22:03
      Rozmawialem dzisiaj z kilkoma osobami w ramach czestych kontaktow z Polska i
      przy okazji niejako, zapytalem o poparcie dla kilku partii, co zakonczylo sie w
      efekcie dyskusja na temat przyczyn niskiego poparcia UPR przez spoleczenstwo i
      okazalo sie ze UPR jest ... ANTYFEMINISTYCZNE.

Porazilo mnie.

Okazuje sie bowiem, ze UPR tracilo przez kilka lat poparcie spoleczne wlasnie z
      powodu wypowiedzi Korwina na temat tego, ze wedlug niego kobiety powinny
      siedziec w domu a nie robic za dodatkowa sile robocza.

Prosze mi to wyjasnic, co UPR zrobilo ostatnio, aby ZNIWELOWAC ten wplyw
      wypowiedzi Korwinowych i jak chce odzyskac elektorac kobiecy utracony przez
      takie glupawe gadanie.
      • robisc Re: Na temat UPR. "UPR jest antyfeministyczne!" 29.02.04, 22:19
        przycinek.usa napisał:

> Prosze mi to wyjasnic, co UPR zrobilo ostatnio, aby ZNIWELOWAC ten wplyw
        > wypowiedzi Korwinowych i jak chce odzyskac elektorac kobiecy utracony przez
        > takie glupawe gadanie.

Najlepiej wysłać JKM i Michalkiewicza na emeryturę. Dopóki Ci dwaj będą tubami
        medialnymi UPR, dopóty wizerunek partii się nie zmieni i ludzie bedą pamiętać
        wypowiedź Korwina, o której spomniałeś, czy spożywanie deklaracji podatkowej
        przed urzędem skarbowym.
      • klip-klap też jestem antyfeministyczny 29.02.04, 23:15
        Ok, Mikke jest konserwa w tych sprawach. Jednak odpowiedzialnością obarczam też
        dziennikarzy,którzy te kawałki eksponują,co sprawia wrażenie,że to program
        UPR.Chciałem też zauważyć ,że o ile UPR może rzeczywiście jest
        antyfeministyczne,to przecież nie oznacza,że jest antykobiece!
        A Korwina przecież przesuneli na plan dalszy, zobaczymy co z tego wyjdzie.
        • przycinek.usa Re: też jestem antyfeministyczny 01.03.04, 01:54
          Caly ten watek jest o tym. Wynika bowiem z tego, ze UPR ewoluuje choc odbywa
          sie to powoli. ZBYT WOLNO!
    • przycinek.usa GENIALNE 01.03.04, 02:24
      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,1938903.html?as=1&ias=2
      Weekend z Lepperem.
      Wklejam aby nie zniknalo z zasiagu wzroku.

Ten czlowiek dobrze rozumie koniecznosc walki wyborczej. Zaczyna wczesnie.
      Czuje, ze jego poparcie bedzie ciagle roslo. Zobaczycie. Gdzie jest UPR?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka