Dodaj do ulubionych

Wpadki Komorowskiego ku pamięci

16.06.10, 11:32
"1.Woda ma to do siebie, że się zbiera i stanowi
zagrożenie, a potem spływa do Bałtyku”
2.„Miałem dziś przyjemność wizytowania terenów powodziowych”.
3."W zeszłym roku powódź, w tym roku powódź, więc pewnie ludzie są już oswojeni,
obyci z żywiołem”
4."Obcokrajowcy zawsze pytają: dlaczego całujemy kobiety w rękę? Ja odpowiadam: Od
czegoś trzeba zacząć"
5."To były kaszaloty"- na spotkaniu o kobietach służących w marynarce duńskiej
6,"Język debaty politycznej.........., ale jak ROZUMIĘ, TUTEJ ta nowinka nie
dotarła". Komorowski o różowym atrybucie w Londynie

7Komorowski poeta i jego wierszyk:
"Wielkie dzięki, drogie panie, wielkie dzięki koleżanki,
za poparcie, za zachętę, bym w wyborcze stawał szranki.
Wielkie dzięki, ale przyznam, że gdy tyle pań dokoła,
nie wybory mi się marzą, ale inne kwestie zgoła".
8 drugi wierszyk
"Nie mogę zrozumieć, po co wam kobiety
Jakieś nowomodne, płciowe parytety
Skoro w Polsce zawsze nie my kobietami
Rządzimy na co dzień - lecz kobiety nami
Ale jeśli chcecie władzy, to ją bierzcie
Zdobądźcie Sejm polski wyzwolone wreszcie...
Wypędźcie stąd mężczyzn bez prawa do łaski
Pozbawcie Marszałka władzy oraz laski
Niech tu laska rządzi, bądź co bądź kobieta
Wyrwana z rąk męskich wskutek paryteta".

9"W Polsce nie ma powodzi." a były już pierwsze zalania terenów.
10Już jest przygotowywana strategia wyjścia z NATO. Jestem po rozmowie z panem
premierem w tej sprawie - powiedział Bronisław Komorowski odpowiadając wczoraj
na pytania dotyczące śmierci polskiego żołnierza w Afganistanie i obecności
naszych wojsk w tym kraju.
11zakończenie reklamówki telewizyjnej Komorowskiego:
"rodzina jest najważniejsza, jakbym powiedział inaczej to nie dostałbym kolacji"
i obleśny uśmieszek do żonki podającej talerze, Bronek oczywiście rozwalony za
stołem jak pan i władca
12Musi być perspektywa dobrego wychowania dziecka, zanim zostanie rodzicom
przyznana metoda in vitro.

13Jest niemożliwe, aby po zdradzie, tak powiem przedmałżeńskiej, bez aktu
pokuty, narzeczony, który zadał się z panią lekkich obyczajów mówił: chodź,
chodź na randkę do Platformy.
.

dopisujcie
Obserwuj wątek
    • smutek20 Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 16.06.10, 11:54
      "Zawsze mamy gdzieś w zanadrzu polską pamięć, że 400 lat temu w trochę innym
      charakterze żołnierze polscy maszerowali na Placu Czerwonym",

"Jeśli trzeba będzie wprowadzić stan wyjątkowy, to na jakimś terenie, a nie w
      całym kraju",

"Równouprawnienie jest ważne, ale trzeba pamiętać, że są zajęcia nieodpowiednie
      dla pań",

"Dunki nie są najpiękniejszymi kobietami, ale to były kaszaloty",

"Nie powinniśmy domagać się od USA zniesienia wiz"

"Polska bardzo zyskała na wejściu do niej - jesteśmy płatnikiem netto, czyli
      więcej pieniędzy otrzymujemy niż wpłacamy do budżetu Unii."
      " mowy mają być krótkie a kiełbasy długie"
      " wąsy mają to do siebie , że odrastają"

"sugerowałbym zachowanie umiaru , w tworzeniu atmosfery ze gdzies lezy kawałek ,
      gdzieś znaleziono kawałek, fragment czy odzieży więc to nie jest wielki problem
      "Belka, jest to premier,były premier, były wice premier, minister finansów a
      obecnie jest zastępca sekretarza generalnego ONZ w sprawach właśnie ważnych z
      punktu widzenia problemów Europy"

"jaka wizyta taki zamach"
      • smutek20 Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 16.06.10, 12:07
        "Trzeba szybko powołać szefa NBP, bo ten zwołuje Radę Polityki Pieniężnej, która
        ustala kursy."

O przystąpieniu do strefy euro:
        " powinno nastąpić, gdy będzie się ona rozwijać szybciej niż Polska."

Eksploatacja gazu z łupków musiałaby oznaczać zastosowanie metod odkrywkowych,
        jak w przypadku węgla brunatnego, a zatem byłaby to "dewastacja obszarów
        krajobrazowych Polski"
    • dorota_3 Sędzia jest jeszcze rozgrzany 17.06.10, 16:36
      Coś nie cieszy sie popularnością Twój wątek, Smuteczku, więc troche
      pomogę. Wczoraj Bronisław Komorowski błysnął na zjeździe leśników:

wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/,1,3283114,aktualnosc.html

Ryknęłam śmiechem, zabrzmiało jak z Monthy Pythona (byłby z tego
      materiał na dobry skecz, np.: "kat ma już naostrzony topór, więc
      załatwmy to za jednym zamachem") smile
      A na marginesie - Jarek cóś znowu nakłamał...
      • ago-ya Re: Sędzia jest jeszcze rozgrzany 17.06.10, 16:48
        W tym świetle ten cytat ma trochę inny wymiar.

dulekthered.salon24.pl/195060,niewazne-fakty-wazne-kto-rozpatruje-agnieszka-matlak

"Kilka wygooglanych spraw rozpatrywanych przez Agnieszkę Matlak:

1) Wojciech Jaruzelski vs Jan Przedpełski - wygrał Jaruzel

2) Marek Król vs Jerzy Urban i tygodnik "Nie" - wygrał Urban

3) "Gazeta Wyborcza" vs Stanisław Remuszko - wygrała "GW", a sędzina popisała
        się takim kwiatkiem:

"Negatywne treści na temat Adama Michnika redaktora naczelnego Gazety Wyborczej
        oraz wydawcy tej gazety Agory S.A. są sprzeczne z zasadami współżycia społecznego"

Pani Agnieszka być może poprosiła o urlop od piątku.
        • przebi Re: Sędzia jest jeszcze rozgrzany 17.06.10, 21:20
          ago-ya napisała:

> W tym świetle ten cytat ma trochę inny wymiar.
          >
          > dulekthered.salon24.pl/195060,niewazne-fakty-wazne-kto-rozpatruje-
          agnieszka-mat
          > lak
          >
          > "Kilka wygooglanych spraw rozpatrywanych przez Agnieszkę Matlak:
          >
          >
          >
          > 1) Wojciech Jaruzelski vs Jan Przedpełski - wygrał Jaruzel
          >
          > 2) Marek Król vs Jerzy Urban i tygodnik "Nie" - wygrał Urban
          >
          > 3) "Gazeta Wyborcza" vs Stanisław Remuszko - wygrała "GW", a
          sędzina popisała
          > się takim kwiatkiem:
          >
          >
          > "Negatywne treści na temat Adama Michnika redaktora naczelnego
          Gazety Wyborczej
          > oraz wydawcy tej gazety Agory S.A. są sprzeczne z zasadami
          współżycia społeczne
          > go"
          >
          > Pani Agnieszka być może poprosiła o urlop od piątku.

Sądów jeszcze nie udało się odzyskać...
      • smutek20 Re: Sędzia jest jeszcze rozgrzany 18.06.10, 11:08
        dorota_3 napisała:

> Coś nie cieszy sie popularnością Twój wątek, Smuteczku,

bo wszyscy są w szoku jak przeczytają mądrości Komorowskiego
        a to nie wszytkie jego wpadki
        ja jestem zszokowana Komorowskim , ze taka próżnia intelektualna kandyduje na
        prezydenta , ze jest marszałkiem sejmu,

• patchinko Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 18.06.10, 18:06
      Komorowski u Pochanke na TVN dzisiaj opowiadał że "był u
      prezydenta, który świeżo zginął". Do kolekcji wpadek Bronka, mój nr 1.
      • patchinko podumowanie kampanii 18.06.10, 18:34
        Nie są to do końca wpadki Komorro ale są to ogólnie wpadki jego kampanii dlatego
        linkuję:

filipstankiewicz.salon24.pl/195667,podsumowanie-kampanii-komorowskiego-i-smieszno-i-straszno
        Fragment rozmowy Roberta Mazurka z Małgorzatą Kidawą- Błońską, rzecznikiem
        sztabu wyborczego Bronisława Komorowskiego. „Rzeczpospolita” 22.05.2010 r.
        RM: „Czemu sztab kandydata gromiącego innych w sondażach ucieka się do agresji?”
        MKB: „Tylko że ja żadnej agresji z naszej strony nie widzę, a pan nie może mi
        jej wykazać.”
        RM: „Kandydat specjalnej troski, nekrofil, psychopata… Mam to powtarzać?”
        MKB: „Nie ma potrzeby. Ja w tym nie widzę żadnej agresji.”
        RM: „A chciałaby pani, by tak mówiono o Bronisławie Komorowskim?”
        MKB: „Przecież nie pochwalałam takich wypowiedzi, ale nie dostrzegam w nich
        agresji. Agresją jest za to sposób, w jaki pan prowadzi ze mną ten wywiad.”
        RM: „Żebym dobrze zrozumiał: jak oni to mówili, to nie byli agresywni, a jak ja
        powtarzam, to jestem?”
        MKB: „Dobrze pan to zrozumiał.”
        RM: „Nikt dotychczas lepiej nie wyłożył mi zasady podwójnych standardów.”
        MKB: „Wie pan, sposób prowadzenia tej rozmowy w dalszym ciągu jest agresywny”.
        www.portalpomorza.pl/aktualnosci/11/12674

cd. na stronie
    • klip-klap polski Bush znow w akcji 18.06.10, 19:21
      Byly zdjecia na tle powodzi, wczoraj modlitwa na Wawelu, a teraz
      zdjecie na tle broni, ktorej program rozwoju sie wczesniej utracilo.
      Z jakims niejasnym udzialem ulubionej sluzby p. Komrowskiego, czyli
      WSI.

blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/06/18/komorowski-miedzy-krabem-a-homarem/
      • ago-ya Re: polski Bush znow w akcji 18.06.10, 19:54
        Tusk nieudolne kryje głupstwa Komorra:

www.youtube.com/watch?v=2RunPGX6B80
        • leny20-4-7 Re: polski Bush znow w akcji 16.12.10, 01:30
          ciekawa sprawa, dwoje "partyzantow" z opozycyjnej partii udaje sie po prosbie do usa co zostaje zarowno w kraju jak i tutaj zauwazone i skomentowane w bardzo jezdnoznaczny sposob: hanba, zdrada, targowica. prozne byly arguemnty "pisiakow" i ich "krtypto zwolennikow".

ale oto pojawila sie szansa aby wschluchac sie w glos Wybranca tej czesci spoleczenstwa polskiego, ktore uwaza sie ( i zawsze uwazalo) za tę jasniejsza, bardziej predystynowana do nadawania tonu...jedynie sluszna wrecz.

bo w kilka tygodnii pozniej udaje sie z oficjalna wizyta Prezydent RP do tegoz samego usa i co? nic...ciszaaaaaaaaa na Forum!

to ja moze przypomne co p. Komorowski m.in. powiedzial podczas tej wyprawy odnosnie stosunku do USA, ktore to panstwo przedstawianego tutaj jako wrogie albo bedace zagrozeniem dla interesow RP.

1. „Proszę państwa Polska jest krajem dziwnym, nietypowym ale można o nas mówić różne rzeczy, ale tu w Ameryce wszyscy powinni o tym wiedzieć, że Polska jest krajem narodu proamerykańskiego. Jak wiecie państwo to się wcale tak często nie zdarza. W Polsce Amerykę się lubi. Tylko problem polega na tym i te nieszczęsne wizy, i te wycieki, i te więzienia CIA, oprócz obiektywnych spraw jak Iran, Irak czy Afganistan, spowodowały, że jedną trzecią tego wielkiego potencjału sympati dla Ameryki już szlag trafił.”
          oraz
          „Siedziałem sobie kiedyś w więzieniu, to były lata siedemdziesiąte, jako polityczny więzień, ale siedziałem ze zwykłymi kryminalistami. Siedziałem między innymi z Jankiem Szelągiem dwumetrowego wzrostu bandytą. Zwykłym bandytą, który siedział za zabójstwo. (...) tłumaczy najlepiej skąd się bierze polska sympatia do Ameryki. Bo on mówi "ty student jak przyjdą wasi was odbić, to ty pamiętaj - my wszyscy za wolnością. Tylko pamiętaj student, jak przyjdą was odbic to najpierw klawisza w łeb" - klawisz to strażnik więzienny - "najpierw klawisza w łeb, potem porywamy samochód i do Ameryki". On nawet biedak nie wiedział, on nie wiedział, że po drodze, że jest Ocean Atlantycki, ale wiedział jedno, wiedział, że mu Ameryka kojarzy się z wolnościa.”

2. prosze pamietac, ze audytorium to kongresmeni, ambasadorzy, czyli nei zwykli six'o-packi i ci Panstwo uslyszeli

"„W naszym miejscu Europy, jak ktoś pamięta mapę Europy, nie wiem czy w Ameryce ktoś pamięta, jak wygląda mapa Europy, czy nie? Nie jestem tego pewien. My jesteśmy w takim miejscu między Rosją a Niemcami (...)"

aby po tym pogardliwym i protekcjonalnym (!!!)wstepie uslyszec

„Od tej pory będę ściśle obserwował i się zastanawiał, gdzie jest Islandia. Islandia w tym sensie czy jest częścią Europy. Intuicyjnie zawsze sądziłem, że tak. W sensie kulturowym, mentalnościowym itd. Geograficznie to jest pewnie inaczej, na mapach gdzieś tam zawsze oddzielana.

3. jesli dodac do tego tlumaczenie ad hoc np takich kwiatkow:
          „Dzisiaj Europa nie cierpi z powodu deficytu bezpieczeństwa, bo nikt na nikogo w Europie nie czyha. No może prawie nikt na prawie nikogo. Ale cierpi Europa w sposób ewidentny, słuchaj Roman [osoba o nieustalonej tożsamości - KaNo] to do Ciebie bedzie, na deficyt zaufania.”
          albo
          „W tradycji rosyjskiej jest takie powiedzenie, które mówi wszystko, nie wiem jak pani tłumaczka to przetłumaczy. Było powiedzenie, które sobie w Polsce powtarzamy często, Rosjanie wszyscy znają, warto żeby Amerykanie o nim wiedzieli "kurica nie ptica Polsza nie zagranica". Przetłumaczyłaś, tak?”
          oraz slynne juz
          „My możemy od czasu do czasu w imię zasady "za naszą i waszą" wolność jechać nawet daleko od Polski. My nie mamy żadnych interesów ani w Iraku, ani w Afganistanie. Nie mamy żadnych interesów politycznych, nie mamy żadnych interesów gospodarczych. Możemy jechać w imię wspólnoty wynikającej z poczucia, że razem odpowiadamy za wolność innych ludzi. Ale jak się idzie na polowanie, daleko w głęboki las no to trzeba wiedzieć, że własny dom jest zabezpieczony. Że własna kobieta, że własne dzieci, że własna chałupa są bezpieczne.”

poza tym jesli ciekawi Was zwiazek pomiedzy bigosem, polska szlachta i unia europejska to zachecam tutaj na 5 minut: fotoszop.salon24.pl/

dla tych ktorzy maja wiecej czasu to polecam tez komentarze...ach jak to dobrze ze juz ktorykowliek z tych "malych" Kaczynskich nie "osmiesza" nas bo cala Jamajka znowu by sie smiala.
          ------------------------------------------------

ps. niestety wypowiedz ta wcale mnie nie smieszy.

• mojagazeta_3 Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 08.01.11, 18:50
      Mili "pisarze", że też macie tyle wolnego czasu, aby zbierać "wpadki Prezydenta, podkreślam Prezydenta Komorowskiego ku pamięci". Chyba, co zrozumiałbym, że ten kto zaczął pierwszy zbieranie, potrzebuje ułożyć kolejny tomik satyryczny.
      Więcej, zamiast tej pracy - spacerów na świeżym powietrzu! I zdrowia...
      • demergis Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 08.01.11, 21:39
        masz racje - najlepiej:
        nie pamieac
        nie wiedzieć
        nie wierzyć w obietnice
        nie interesować się wcale
        nie widzieć
        nie słyszeć
        i czytać tylko GW,
        słuchać radiazet
        oglądać tvn24 i majewskiego
        wówczas będziesz miał wyrobiony słuszny i prawidłowy pogląd na życie
        i jedyną słuszną partią godną poparcia będzie PO
        zaiste wielu ludzi tak żyje jak napisałem powyżej skoro platforma ma tak wielkie poparcie
    • mojagazeta_3 Re: Wpadki Prezydenta Komorowskiego ku pamięci 09.01.11, 19:05
      Ta zabawa może się podobać. Uczy i przypomina o poprawnym wypowiadaniu.
      Mam tylko jedno zastrzeżenie - mianowicie takie - jak otwierasz taką rubrykę, aby wytykać, czy "rejestrować" "ku pamięci" potknięcia, w poprawnym formułowaniu zdań, to sam się do tego stosuj. Komorowski dla Ciebie to kto? Dla mnie prezydent RP i wypada przed nazwiskiem dodać: Prezydent! Inaczej robisz farsę. W przypadku - najpierw z siebie, rozumiem - lubisz bawić się kosztem siebie i innych. Jest - ok! Natomiast kiedy jest inaczej nie szanujesz ludzi, człowieka!
      W takim przypadku zastanów się, czy nie powinieneś siebie zaliczyć do:
      - gdy jesteś politykiem - do zwyczajnych "orczyków",
      - gdy jesteś człowiekiem, który ukończył przynajmniej szkołę średnią - do pospolitych chamów,
      - gdy jesteś katolikiem - do hipokrytów
      Mam jednak nadzieję, że przeoczyłeś wspomniane słowo. I nie można przyjąć tłumaczenia o ograniczeniach czasowych i braku miejsca.
      Piszę to pod rozwagę, tym bardziej, że paru dziennikarzy telewizyjnych, Prezes PiS i jego ludzie także zapominają, w wypowiedziach publicznych, że Komorowski jest Prezydentem Komorowskim. Brak szacunku do człowieka - źle świadczy i zły daje przykład! Baczcie zatem, aby o Was też nie mówiono z lekceważeniem!
      • frusto Re: Wpadki Prezydenta Komorowskiego ku pamięci 10.01.11, 13:57
        No coż, jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie...
      • dirloff Re: Wpadki Prezydenta Komorowskiego ku pamięci 10.01.11, 15:29
        1. Propagandysto platformerski czy wybiórczany (niepotrzebne skreślić), czy jesteś w stanie w swojej ignorancji/arogancki pojąć, że ów wątek pochodzi z CZERWCA POPRZEDNIEGO, 2010-EGO ROKU...?
        2. Czy udajesz ślepego, nie dostrzegając kolejnych wpadek/wtop Komorowskiego, będącego już prezydentem Polski? A to podczas spotkania z Obamą, a to "uświęcając" raport MAK'u, etc., etc.?
        3. Czy masz świadomość także tego, że to Tusk (polski Putin), określił rolę pełnioną przez Komorowskiego (polski Miedwiediew), jako "żyrandolową"...?
        4. Czy rżniesz głupą, pisząc banały o godności prezydentury Komorowskiego, kiedy to takie osoby jak ty, lżyły bez umiary godność prezydencką poprzednika, śp. Lecha Kaczyńskiego?
        • jeepwdyzlu głosowałem na Jarosława, ale 10.01.11, 15:46
          mimo ewidentnych wpadek PO, Prezydenta Komorowskiego, premiera Tuska osobiście, nie wspominając litościwie o licznych wspaniałych ministrach
          to Jarosław odlatuje w inne krainy...
          nie jest szefem opozycji
          zaczyna być swoją własną karykaturą..
          To jest problem, a nie wpadki Prezydenta Komorowskiego, który jest - póki co - przystawką do nieudolnego rządu....
          jeep
        • dorota_3 Re: Wpadki Prezydenta Komorowskiego ku pamięci 10.01.11, 15:49
          Dirloff, ja myślałam, że jesteś bardziej inteligentny i nie dasz się tak łatwo sprowokować smile

Boje polityczne ucichły na tym forum (i bardzo dobrze). Na razie nie ma zresztą za bardzo o czym gadać... Dopiero, jak w PiS wyłoni się grupa młodych wilków (Ziobro, Dubieniecki) i zaczną działać , to będzie temat do rozmów.
          • jeepwdyzlu Re: Wpadki Prezydenta Komorowskiego ku pamięci 11.01.11, 15:37
            Dubieniecki, Dubieniecki..
            kto to jest Dubieniecki?
            jeep
    • pawel-l Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 01.02.11, 08:24
      deser.pl/deser/1,111857,9033977,Fatalna_gafa_Komorowskiego.html
    • demergis Komorro to cham i prostak 09.02.11, 08:17
      jeśli ostatecznie można zrozumieć drobne przejęzyczenia, to już sadzanie własnej dupy jako gospodarza przed gośćmi jest zwykłym chamstwem,
      panie wałęsa: zarzucał pan chamstwo LK, czy teraz pan oślepł?

www.tvn24.pl/-1,1692094,0,1,prezydentowi-zabraklo-towarzyskiego-obycia,wiadomosc.html
      • vice_versa Re: Komorro to cham i prostak 09.02.11, 14:14
        To i tak jest nic przy tym co Komorrowski mówi!
        Słyszeliście już co jest Koroną Himalajów?
        Kompleksy wychodzą z Komorrowskiego jak słoma z walonek, jego wystarczy tylko cytować:

"A druga rzecz, która powiedziałbym się ewidentnie udała, no to powiedziałbym każdemu bym życzył prezydentowi na przyszłość i w przyszłości również, żeby mógł się pochwalić zrobieniem dla Polski czegoś takiego jak ja – w sensie kontaktów zagranicznych. No, to jednak jest korona Himalajów, proszę panów, kontakt... kontakty i takie ważne spotkania: papież, prezydent Stanów Zjednoczonych, prezydent Rosji, prezydent Niemiec w ciągu... i teraz jeszcze jutro prezydent Francji i pani kanclerz Merkel, a w najbliższych czasach też dalsze kontakty na najwyższych szczeblach, a to jest dowód oczywiście na to, że Polska odzyskuje swoją pozycję kraju o stabilnej polityce, ważnego partnera i kraju, z którym chce się utrzymywać relacje na najwyższych szczeblach."

lukaszwarzecha.salon24.pl/
        Wpis "To już nawet nie jest śmieszne" z 8.02.2011

• demergis Re: Komorro to cham i prostak 09.02.11, 14:26
          i ma racje! korona himalajów to duży wyczyn! a najważniejsze dla zagranicy jest to, że podpisuje to co mu podsuną pod nos. Tylko musi być do godziny 18,00, bo o 18:15 pierwsza dama kolacje na stół stawia.
          wstyd mi za niego bardziej niż za wałęse - on był prostakiem i nie robił z tego faktu tajemnicy, a ten palant ma się za wybitnego inteligenta i męża stanu- potomka rodów królewskich
        • klip-klap toz to wybor wiekszosci ;) 09.02.11, 19:14
          Szkoda tylko, ze robi to jako prezydent RP.
          Teraz sie nie dziwie, ze nie bedzie raportow o stanie zdrowia prezydenta.
      • s-orbona Re: Komorro to cham i prostak 10.05.11, 10:54
        Nie znam go osobiście, żeby wyciągać takie wnioski jednak gościu wydaje się sympatyczny.
    • vice_versa Fajna Fotka 09.02.11, 20:18
      lh3.ggpht.com/_VuiI2Kqzwnk/TAghKLcSmZI/AAAAAAAABIE/M0F3o-Tv9Uo/Komorowski%26penis.jpg
    • pawel-l Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 06.03.11, 16:09
      @ Nałęcz: "To był błąd. Skrzywdziliśmy generała Jaruzelskiego"
      Popełniliśmy błąd w Kancelarii Prezydenta (...) Chyba żeśmy, tego nie chcąc, zrobiliśmy krzywdę generałowi Jaruzelskiemu i trzeba generała przeprosić.
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9207292,Spor_o_samolot___To_jakies_pomieszanie_z_poplataniem_.html--
      To jest wpadka gigant. Przebija wszystko.
      Jeden plus, że generał nie leci to w razie jakiegoś wypadku z samolotem byłoby kogo postawić na czele państwa. Idealny człowiek.
      • spirit.free Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 08.03.11, 14:22
        to możne chociaż "cudowna figura" poleci - grafik.rp.pl/grafika2/623029,645399,9.jpg
    • demergis pisac po polskunie nie umie też 17.03.11, 21:21
      kontakt24.tvn.pl/temat,wpis-prezydenta-z-bledem,85927.html?grupa=najnowsze

prezydent "połaczył sie w bulu z rodzinami ofiar tragedii w nadzieji........"

dwa błędy w dwóch prostych wyrazach w króciutkim oswiadczeniu......gdzie się ten trep ulung
      • glupi_jasio Re: pisac po polskunie nie umie też 18.03.11, 12:33

> dwa błędy w dwóch prostych wyrazach w króciutkim oswiadczeniu......gdzie się te
        > n trep ulung

Dwa?

blogooblatywacz.salon24.pl/288385,czwarty-przemilczany-blad-chrabiego-kompromitowskiego#comment_4131060
        Bronek jest duuuuużo lepszy.
        • pawel-l Re: pisac po polskunie nie umie też 18.03.11, 20:30
          Dwa ?
          Cztery ?
          Siedem ?
          Już jest 7 błędów w tym krótkim tekście...
      • klip-klap Re: pisac po polskunie nie umie też 18.03.11, 20:55
        Jestem pewien, ze cos umie, tylko jeszcze nie wiemy co.
    • demergis dyslekcja hahahaha!!!! 29.03.11, 11:13
      i wszystko jasne!!!!!
      teraz czekam kiedy prezydent bedzie ogłoszony dys-dobrze wychowanym, dys-tolerującym malutkie dawki alkoholu, dys-geografem itp, itd. Potem okaże się że jest geniuszem, gdyby nie kilka dys.......

i tak z każdego chama, nieuka i debila mozna zrobic męża stanu

-
      nie popieram żadnej partii, popieram zdrowy rozsądek, popieram WikiLeaks
      • leny20-4-7 lączę się w "bulu" coby wątek nie zamarł 20.04.11, 13:52
        1. "konkurs palem"*

2. "Prezydent(...) stwierdził, że Konstytucja 3 Maja była "drugą na kontynencie europejskim konstytucją nowoczesną".**

"Komorowski podczas spotkania z uczniami gimnazjum z Ożarowa Mazowieckiego w Ogrodach Belwederskich zachęcał do wyjątkowego uczczenia majówki."

"Stwierdzenie prezydenta, z wykształcenia historyka, jakoby polska konstytucja była drugą w Europie, a trzecią na świecie, zasiała w nas ziarno niepewności.

O wyjaśnienia poprosiliśmy historyka prof. Andrzeja Friszke z Instytutu Studiów Politycznych. Ten wątpliwości nie miał. - Polska ustawa zasadnicza została uchwalona jako pierwsza w Europie i druga na świecie. Pierwsza była amerykańska, druga nasza, trzecia francuska. Tak mnie zawsze uczono - podkreślił historyk."

oj udał sie nam Prezydent, oj...

pozdro,

*www.rp.pl/artykul/644954_Po--bulu---prezydencki--konkurs-palem-.html
        **www.tvn24.pl/0,1700230,0,1,polska-konstytucja-druga-w-europie-tak--wedlug-prezydenta,wiadomosc.html
        • leny20-4-7 bazarowy entourage 02.05.11, 14:28
          nie bylo mnie kilka dni w zasiegu polsko-jezycznej strefy informacyjnej, dlatego tez nie wiem czy media glownego nurtu poinformowaly o tej wizycie Głowy Panstwa - p. Prezydenta Bronisława Komorowskiego - jesli tak to prosze o informacje.

zgdonie z zasadami przedurku informuje ze njus pochodzi z: www.bibula.com/?p=36967

tam rowniez znajduja sie zdjecia, ktore wiecej powiedza, niz jakiekolwiek moje opisy. niecierpliwych zapraszam od razu do fotki na samym dole.

w skrocie p. Prezydent i jego świta wizytowali 1. Pułku Specjalnym Komandosów w Lublińcu zwany przez niektorych elitarnym. w sumie nic wielkiego...ordery, odznaczenia...i tylko ten styl jakis taki nie na miejscu.

"Głowa Państwa w dwukolorowym garniturze i górskich butach. Szef BBN (...) gustownym sweterku. Wysoki urzędnik BBN w zawadiackiej czapce, kurtce i koszuli w kratkę…" tylko min. Klich podlug regulaminu.

• dorota_3 Re: bazarowy entourage 02.05.11, 14:49
            czepianie się kompletnych drobiazgów. Jak stara baba.
            • leny20-4-7 Re: bazarowy entourage 02.05.11, 15:12
              ? o co Pani chodzi? bo chyba nie o podwojne standardy, prawda??? chyba nie sugereuje Pani aby dla swojego bylego kandydata na prezydenta, a obecnej Głowy Państwa stosowac jakikolwiek handicap??? takie sugestie uwazam ze sa niegodne!!! ktos moglbyjeszcze pomyslec, ze obecny Prezydent jest xxxxxxxxx. moze ugryze sie tutaj w jezyk, bo to jest takze i mój Prezydent i wystarczy, ze sam sobie i swojemu komitetowi poparcie wystawia swiadectwo.

"Wiesz co robi ten miś? On odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić (...)".

zapewniam Cię, ze to jest niestety nawet nie-przedostatni wpis w tym temacie. smutne jak xxxxx...

ps. tak samo jest w kazdym przypadku przekroczenia tabu...raz uwolniony dziń nigdy nie daje sie łatwo zagonic do butelki. a wiesz kto tutaj jest prekursorem nowej cywilizacji? niestety Ty i Tobie podobni z obu stron. boje sie ze to sie dobrze nie skonczy. dlatego otworz sie na prawde, porzuc plemienny falsz.

• dorota_3 Re: bazarowy entourage 02.05.11, 15:20
                natrząsanie się ze szczegółów ubioru lub z wpadek językowych obecnego Prezydenta jest na tym samym poziomie co natrząsanie się z Irasiada lub Borubara...

O co chodzi - żeby pogadać, żeby podbić wątek?
                • leny20-4-7 Re: bazarowy entourage 02.05.11, 16:56
                  udajesz ze nie wiesz co co chodzi? przeciez to jest najzwyklejsze lustro w ktorym mozesz sie przejrzec, a takze Ci co tak nam zachwalili tutaj na Forum kandydata na prezydenta Bronislawa Komorowskiego.

przeciez wtenczas ( raptem rok temu) glownym argeumentem bylo albo "umozliwi tak potrzebne reformy" albo "nie bedzie kompromitowal" "nas".

poniewaz jak widac zadne "potrzebne reformy" nie sa procedowane to pozwolisz, ze bede spisywal z czego to "jamajka moze z smiac".
                  ------------------------------------------------------------------------

a w sprawie tego konkretnego przypadku to jest pewna roznica pomiedzy tym czy ja chodze w gaciach po domu, a czy Prezydent RP w oficjalnym swoim wystapieniu ubrany jest w "dwuczesciowy garnitur i buty - górskie", ze o orszaku towarzyszacym nie wspomne!

dziewczyno powiedz gdzie byli doradcy p. Prezydenta Komorowskiego? chyba pracuje tam ktos od protokolu dyplomatycznego? bo budzet Kancelarii jest rozpasany do granic!

zauwaz takze, ze ja do pewnego momentu nei zabieralem w tej kwestii glosu - podchodzac do sprawy w ramach "raz czy dwa kazdemu moglo sie zdarzyc"...ale w tej chwili dochodzi do tego, ze niemal co tydzien COŚ sie przydarza. jak nie samemu p. Komorowskiemu to komus z jego "świty" badz "komitetu poparcia".

te wszystkie "kaszaloty" i inne nietakty wzgledem kobiet chociazby slynne calowanie w reke bo od czegos trzeba zaczac czy polecenie aby p. obama pilnowal swojej zony przed jej zdradaami, wpadki zwiazane z powodzia np. "przyjemnosc wizytowania terenow" , incydenty dyplomatyczne w stylu "bigosowania", "polowania" czy wychodzenia z "nato", a skonczywszy na "bulu, nadzieji, konkursie palem", ktore tydzien temu zostalo uzupelnione o "konstytucje" oraz "bazarowy" stroj. a bylo tego masa wiecej!!!

dlatego pytanie czy mam nie dostrzegac w oficjalnym/publicznym srodowisku tego typu zachowan? jesli tak to dobrze rozumie, ze domagasz sie handicapu dla p. Komorowskiego? co wtedy jest dla mnie jednoznacznie z informacja zastosowania wzgledem niego podwojnych standardow przynaleznych osobom podlegajacym tabu?

jak to z Toba jest Dorotko? gdzie to milosierdzie bylo za poprzedniego Prezydenta RP? w lesie? czy przejrzalas na oczy juz? widzisz powszechny falsz?
                  • demergis Ś.P. Lech vs Bronek 02.05.11, 19:22
                    porównanie:
                    1. chamstwa, braku ogłady (przypowieści urągające kobietom),
                    2. ogólnego "buractwa", nieokrzesania ("gospodarz w Wilanowie"),
                    3. nieznajomości podstawowych, wręcz elementarnych zasad pisowni (wpis w ambasadzie japońskiej),
                    4. braku empatii ("woda ma to do siebie że spływa")
                    5. prostactwo i brak szacunku okazywany nieodpowiednim ubiorem
                    6. i wiele, wiele innych

z przejęzyczeniami Lecha świadczy albo o złej woli, albo głupocie albo jednym i drugim z domieszką wrodzonej złosliwości (osobiście preferuje ten trzeci wariant)
                    • dorota_3 czy dziad spieprzył w końcu? 02.05.11, 19:56
                      A do jakiej kategorii można zaliczyć owo sławetne "spieprzaj pan" i "spieprzaj, dziadu"?
                      www.youtube.com/watch?v=3FMp9Ec3pcY

Trudno będzie zrobić świętego ze śp. Prezydenta. Nie ten format przede wszystkim, a i pamiętają ludzie co nieco.
                    • dorota_3 a małpa dalej w czerownym? 02.05.11, 20:02
                      a propos szczególnej uprzejmości wobec kobiet:
                      www.youtube.com/watch?v=_gwcNNtyjOg

No i tak możnaby się licytować. Tylko po co?
                      • leny20-4-7 juz Ty lepiej nie licytuj 02.05.11, 20:22
                        bo moze zapomnalas ale jeszcze nawet jeden (slownie jeden!!!) rok tej wznioslej i jasnej prezydentury nie minal...a juz jest az "tego" za duzzzzzoooo!

w tej chwili stosunek lekko liczac jest jak 1 do 3. co bedzie dalej? temu sluzy ten watek. smutno zakladam, ze bedzie kontynuowany.

ps. demergisie z tym chamstwem u Prezydenta to bym nie przesadzal. bo p. Komorowski nie jest, wedlug mnie, jakims tam ordynusem, po prostu zostal przez p. Tuska celowo desygnowany za wysoko...Prezydent to bardzo specyficzny urzad, wyjatkowo na swieczniku. obnaza slabosci czy malosci jak zaden inny.

• demergis Re: juz Ty lepiej nie licytuj 03.05.11, 18:40
                          chamstwo najogólniej definiując jest prostackim zachowaniem. Pan Prezydent wypełnia tą definicję z bardzo sowitą nawiązką, natomiast wypominki damy dworu i odbicie piłeczki jeszcze raz udowadnia, że Lechowi daleko do wyczynów Bronka. Bronek uzbierał całą kolekcję wpadek publicznie wyrecytowanych lub publicznym zachowaniem w kilka miesięcy, natomiast spieprzaj dziadu to owszem naganne sformułowanie, ale sprzed lat blisko 10 i po jawnej prowokacji jakiegoś podstawionego pijaczka. Małpa również nie jest czymś chwalebnym, ale nie było to publiczne w zamierzeniu. czy jeszcze jakieś znajdziesz propozycje dorotko w ostatnich 10 latach żeby wyrównać Bronia z ostatnich m-cy? na razie baronio ma miażdżącą przewagę
          • leny20-4-7 Do kogo należy Polska? 03.05.11, 12:27
            z cyklu wypowiedzi niezrozumialych, nieprzemyslanych czy tez moze nieprzygotowanych badz niezrecenzowanych.

"Podczas audiencji u papieża Benedykta XVI, jaka miała miejsce dzień po beatyfikacji Jana Pawła II, prezydent Bronisław Komorowski, odnosząc się do uroczystości beatyfikacyjnych, w których uczestniczył, powiedział: „Ojcze święty (...) wczoraj odczułem, że Kościół, do którego należy Polska, stanowi część Kościoła powszechnego” [1]."

i do dzis nie dostzregam glosow oburzenia na te niekonstytucyjna "przynalaznosc"...ale zapewne co wolno wojewodzie to...

calosc: znakiczasu.salon24.pl/303279,do-kogo-nalezy-polska

idac dalej tropem vatykanskim to podobno ( do weryfikacji, ja nie sledze doniesien z TVPo ) we wczorajszych newsach tv, Prezydent RP wypowiedział się, że nie zapraszał Papieża do Polski bo jego zdaniem Papież ma "zaproszenie stałe". w sumie czepiam sie tutaj "na sile", a moze jednak nie. bowiem w Dyplomacji na pewnym poziomie, a zwlaszcza tej przez wielkie "D", do ktorej nalezy bezwatpienia Dyplomacja Watykanu nie do zaakceptowania jest zaproszenie w stylu - "Benedykt, jak będziesz w okolicy to wpadaj kiedy chcesz".

jaka role pelni obecny sztab doradcow przy Prezydencie RP? za co pobiera swoje mniej lub bardziej sowite wynagrodzenia? kto pozwala aby p. Komorowski wczesniej nie recenzowal swoich wypowiedzi?!!!

• s-orbona Re: dyslekcja hahahaha!!!! 10.05.11, 10:55
        Wstyd i hańba! Prezydent nie powinien dopuszczać się takich błędów ; )
    • demergis całe życie pijał "z gwinta" - teraz ma problem 07.05.11, 11:28
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Kolejna-gafa-Komorowskiego-Zabral-kieliszek-krolowej,wid,13384859,wiadomosc_prasa.html
      czy to leny nie jest chamstwem w czystej postaci? dzieci wiedzą, że po napoje sięga się prawą ręką z prawej strony talerza. Ten debil tego niestety nie wie
    • marian_malek Re: Wpadki Komorowskiego ku pamięci 07.05.11, 21:52
      i co on robi?
      niezalezna.pl/10167-czego-prezydent-szukal-w-spodniach
      • leny20-4-7 himalaje Watykanu cd 20.05.11, 23:33
        zagloba.salon24.pl/256132,jaki-hrabia-taka-kultura
        jesli to nie fotomontaz albo "wyrwany kontex" to jestem w wielkim szoku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka