krystynas160 23.10.10, 08:41 Nie piszmy i nie dyskutujmy na jego temat. Moze wreszcie skonczy sie ta wojna polsko-polska. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
demergis tuska i komorowskiego również 23.10.10, 08:45 popieram, mądry pomysł. liste ignorowanych nalezy jedynie poszerzyc o towarzyszy tuska i komorowskiego Odpowiedz Link
lastboyscout Nawet tuskowi oglupieli od tej gadzinowki ! 23.10.10, 08:50 Jezeli nie bedziemy mowic o Kaczynskim to bedzimy tylko mowic o deficytach, dlugach, braku reform, spadku notowan rozowych. Czy jestes pewna, Kryska, ze TEGO CHCE twoj Donald ??? Odpowiedz Link
pawel-l Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 23.10.10, 08:51 A może Ty przestań się wypowiadać na jego temat ? Może przestań czytać gazety, które o nim piszą wyłącznie negatywnie. I może przestań oglądać media, które go pokazują w negatywnym świetle ? Odpowiedz Link
przycinek.usa a dlaczego? Mnie sie Kaczynski podoba. 23.10.10, 09:18 Coraz bardziej lubie tych Kaczynskich: autorzygazetypolskiej.salon24.pl/242132,odszedl-wojownik-wywiad-z-jaroslawem-kaczynskim Obu. Natomiast osoby z lewej strony sceny politycznej coraz mniej. Odpowiedz Link
przyjacielameryki Re: a dlaczego? Mnie sie Kaczynski podoba. 23.10.10, 14:49 przycinek.usa napisał: > Coraz bardziej lubie tych Kaczynskich: > Obu. > Natomiast osoby z lewej strony sceny politycznej coraz mniej. > > autorzygazetypolskiej.salon24.pl/242132,odszedl-wojownik-wywiad-z-jaroslawem-kaczynskim Gratuluję! T naprawdę genialne odkrycie. Czy Twoje przewidywania i opinie ekonomiczne mają też taki odkrywczy charakter? Znam człowieka których chodził z Kaczyńskimi do jednej szkoły na Żoliborzu(do równorzędnych ale innych klas). Twierdzi, że byli takimi klasycznymi ofermami szkolnymi - nie grali w piłkę, nie uprawiali żadnych sportów, nie chodzili z dziewczynami, nie bywali na prywatkach, nie liczyli się zupełnie w środowisku szkolnym. To może nie są najważniejsze sprawy w życiu ale jednak kształtują osobowość. J.Kaczyńskiemu brakuje bardzo ale to bardzo tzw. mądrości życiowej, kształtowanej właśnie przez taką jak w/w prozaiczną aktywność życiową! Bardzo często bywa tak, że racja i mądrość są banalnie proste ale większość ludzi bardziej sobie ceni wszelkie zwiłości. Odpowiedz Link
demergis Re: a dlaczego? Mnie sie Kaczynski podoba. 23.10.10, 15:29 nie ma żadnych podstaw żeby twierdzić, że Lech był ofermą bez ukształtowanej osobowości: miał normalna rodzinę i doszedł do najwyższego urzędu w państwie w drodze wyborów powszechnych. to sie udało na przestrzeni ostatnich stu lat kilku osobom w Polsce. Jarek - doktor nauk prawnych- istotnie: nie pije nie pali nie kradnie, nie ma zony (ale tutaj jest chyba trendy, nieprawdaż). Nie wiem tylko co jest lepsze: czy taka skrajnośc jak jarka, czy tez kilka zon (mężów) i ukradzione dziesiatki milionów, Range Rover najnowszy na zamówienie a w raju podatkowym wywiezione i ulokowane bezpiecznie ukradzione pieniądze Odpowiedz Link
kadi-lak Prawdopodobnie dlatego wzieli ch do filmu 23.10.10, 15:33 W drodze konkursu. Wybrali najgorsze ofermy. ak zwykle w kraju nad Wisla......Aaaaa !!!! Nie pisze zle o Polsce ! Odpowiedz Link
corgan1 jestem za więc dyskutujmy o PO 24.10.10, 02:43 o Donaldzie, Schetim i Gajowym. Pasuje? Bo mi bardzo. Ja też mam już dosyć czytania o Kaczyńskim. przyjacielameryki napisał: > > Znam człowieka których chodził z Kaczyńskimi do jednej szkoły na Żoliborzu(do r > ównorzędnych ale innych klas). Twierdzi, że byli takimi klasycznymi ofermami sz > kolnymi - nie grali w piłkę, nie uprawiali żadnych sportów, nie chodzili z dzie > wczynami, nie bywali na prywatkach, nie liczyli się zupełnie w środowisku szkol > nym. Świetnie. Więc idąć tym śladem chętnie bym poznał kogoś kto chodził do szkoły z Donaldem, Gajowym, Schetim, także Adamem Michnikiem lub Gieremkiem i paroma innymi jeszcze politykami. Że Donald grał i gra w piłkę to wiem, ale jak to było z nim w środowisku szkolnym? Czemu wziął slub kościelny parę miesięcy przed wyborami prezydenckimi? Albo czy to prawda że na policji były doniesienia jego partnerki, którą pobił parę razy. Albo z Gajowym który napisał swoją pracę mgr w 11 dni więc czy np. w liceum też był takim orłem? Albo nasz przewodniczący europarlamentu Jerzy Buzek - czy rozwiódł się czy się nie rozwiódł? Jeśli rozwiódł to dlaczego od wielu lat jest to wielka tajemnica? Albo pierwszy minister w rządzie Mazowieckiego, Krzysztof Skubiszewski - czy miał ciągoty homoseksualne i pedofilskie czy nie a jeśli tak to prawdą że jest niemiecki wywiad to wykorzystywał i do czego? Przecież ciągłe koncentrowanie się na Kaczyńskim i analizowanie do bólu czy chodzili na prywatki czy nie czy uprawiali sport czy nie jest może i ciekawe ale co z innymi? czemu 30 lat po Solidarności i 20 lat po Okrągłym Stole tak mało osób zajmuje się biografiami ich uczestników i samymi tymi wydarzeniami? Skoro był sobie Zyzak i napisał książkę o Wałęsie za co został zdegradowany przez lokalne środowisko do roli wykładacza towaru i popychacza wózka w hipermarkecie. Może w tym jest problem że środowisko nie chce się zajmować życiorysami swoich idoli? Odpowiedz Link
trackermaly Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 23.10.10, 14:58 masz racje- wszyscy się skupiają na tym Kaczyńskim, czas chyba zacząc rozliczać te PO- ale póki nasz towarzysz Tusku będzie znajdywał tematy zastepcze, tak długo w tym kraju nie bedzie dobrze. wystarczy poparzeć na ostatnie ustawy w sejmie aby zobaczyć że Tuskowi wcale nie zalezy na Polsce, tylko na jeszcze większej władzy. Odpowiedz Link
kadi-lak Ignorujmy internet w internecie 23.10.10, 15:35 Problem z Kaczorem zniknie.....Albo Polske, Polske ignorujmy. Tylko o czym wtedy pisac? Zle o USA to ja siem oburze a moze dobrze o Rosji to sie inni oburza ? Odpowiedz Link
krzysztofsf Re: Ignorujmy internet w internecie 24.10.10, 09:57 Piszmy o tematach zastepczych hojnie podsuwanych przez media. Odpowiedz Link
krystynas160 Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 24.10.10, 12:36 Tusk nie jest moj. Ja mam corke. Wole pisac o dlugach i innych sprawach gdy nie zacznie sie dyskusja kto do nich doprowadzil bo znowu dojdziemy do "babki austrii". Podobaja mi sie panstwa i narody, ktore dyskutuja o problemach i ich rozwiazywaniu konstruktywnie , bez wzajemnego obrazania sie nawet gdy te dyskusje sa bardzo emocjionalne. N i e i n t e r e s u j e mnie , kto mial dziadka w Wehrmachcie i takie tam bzdety , z tej prostej przyczyny, ze to bylo juz ponad 60 lat temu. Zaden kraj nie moze odwrocic swojej historii ale moze wplywac na tworzenie nowej. Jezeli jakas partia lub polityk nie wywiazuje sie ze swoich obietnic przedwyborczych przy nastepnych mozna mu podziekowac. Wybieranie osob, ktore z natury swojej sa konfliktowe ,powoduje w przyszlosci wywolywanie kontfliktow na duzo wieksza skale.Pozdrowienia dla wszystkich dyskutantow. Na uspokojenie podobno dobra jest herbatka z melisy. Odpowiedz Link
lastboyscout Nastepna zwolenniczka czerwonej grubej kreski? 24.10.10, 15:06 > Tusk nie jest moj. Tusk jest twoj co dowiode ponizej. Wole pisac o dlugach Nie wolisz, bo nie piszesz. Za to Kaczynski mowi o dlugach. Ale ty nie pozwalasz mowic o Kaczynskim. Tymsamym nie pozwalasz mowic o dlugach (tak samo jak Tusk, ktory atakuje Kaczynskiego za mowienie o dlugach) N i e i n t e r e s u j e mnie , kto mial dziadka w W > ehrmachcie i takie tam bzdety Fatalnie! Nie wiesz wiec na kogo i na co glosujesz. Zaden kraj nie moze odwrocic swojej historii ale moze wplywac na t > worzenie nowej Kraj JEST SWOJA HISTORIA i TYLKO wyciaganie z niej wnioskow to droga lepszej przyszlosci. Jezeli jakas partia lub polityk nie wywiazuje sie ze swoich obietnic przedwyborczych przy nastepnych mozna mu podziekowac. Pelna zgoda. Tusk nie tylko sie nie wywiazuje z obietnic przedwyborczych, jego dzialania sa dokladnym zaprzeczeniem jego obietnic (i potwierdzeniem obaw jego opinii jego oponentow) N i e i n t e r e s u j e mnie , kto mial dziadka w W > ehrmachcie i takie tam bzdety Trzeba wiedziec na kogo sie glosuje bo wtedy sie wie NA CO sie glosuje bo tak naprawde tylko swiadomosc swoich czynow potwierdza waznosc takiego glosu. Podobaja mi sie panstwa i narody, ktore dyskutuja o problemach i ich rozwiazywaniu konstruktywnie , bez wzajemnego obrazania sie nawet gdy te dyskusje sa bardzo emocjionalne. To truizm. Jak wiekszosc wypowiedzi Tuska czy Komorowskiego. Coraz wiecej ludzi nazywa to cynizm. Wybieranie osob, ktore z natury swojej sa konfliktowe ,powoduje w przyszlosci wywolywanie kontfli ktow na duzo wieksza skale W pelni sie z tym zgadzam, tak samo jak w zgadzam sie z coraz powszechniejsza opinia, ze Tusk faszyzuje. Pisano juz madrze tutaj: korzystajac z najgorszych wzorcow w Polsce odwraca sie role sprawcy i ofiary celowo wywolujac tym konflikty aby znalezc pretekst to silowej naprawy sytuacji. Gdybys nie odcinala sie od doswiadczen historii wiedzialabys, ze ten schemat jest powszechnie stosowany, rowniez w calkim niedawnej historii Polski. Na uspokojenie podobno dobra jest herbatka z melisy. Przespalismy w blogiej nieswiadomosci 20 lat. Jeszcze ci malo? Odpowiedz Link
przycinek.usa Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 24.10.10, 22:54 "N i e i n t e r e s u j e mnie , kto mial dziadka w Wehrmachcie i takie tam bzdety , z tej prostej przyczyny, ze to bylo juz ponad 60 lat temu." He he he. Kolejna naiwna. Widze, ze u was w Polsce naiwniakow nie brakuje. Sytuacja Polski jaka jest taka jest wlasnie dlatego, ze ludzie obdarzaja zaufaniem obce osoby. Robia to dlatego, poniewaz I C H N I E INTERESUJE i w zwiazku z tym NIE MAJA INFORMACJI. A jak mozna podejmowac decyzje w waznych sprawach, jesli nie ma sie informacji, bo sie NIE INTERESUJE? Smolensk tez juz nikogo nie interesuje. Ciekawe czy Krystyne interesuje? Odpowiedz Link
szutnik @ Przycinek: Dziadek w Wehrmachcie 25.10.10, 13:55 Zacznijmy od tego, że Dziadek w Wehrmachcie (DwW) to mało sympatyczne, mówiąc oględnie zagranie Jacka Kurskiego z 2005 r. Tenże Kurski sam rzekł w Kuluarach "Z tym Dziadkiem to lipa, ale Ciemny Lud to kupi". Chodzilo o to, że Kurski wmawiał, ze dziadek Tuska wstąpił do Wehrmachtu na ochotnika (co było kłamstwem). Rzucenie tego tuż przed wyborami prezydenckimi 2005 nie dało szans Tuskowi na żadną odpowiedź, a w niezorientowanej w niuansach sytuacji na zachodnich rubieżach IIRP w 1939 r.Polsce wschodniej zrobilo z Tuska "Niemca", co jest wierutną bzdurą, chętnie podchwytywaną i wykorzystywaną do dziś przez środowisko "Gazety Polskiej" To wystarczyło w 2005. I jeśli dziś PO używa paskudnych metod w walce z PiS, to także dlatego. Nie mam zamiaru usprawiedliwiać PO, bo ktoś powinien być mądrzejszy (zwłaszcza ten, kto się takim publicznie ogłasza) i przerwać ten łańcuch głupawki, zamiast dalej nakręcać. Widać, że PO to odbicie PiSu, a PiS bez PO miałby problem z samookreśleniem się. Odpowiedz Link
leny20-4-7 Re: @ Przycinek: Dziadek w Wehrmachcie 25.10.10, 17:27 "dwa slowa" 1. "Tenże Kurski sam rzekł w Kuluarach " > Z tym Dziadkiem to lipa, ale Ciemny Lud to kupi". - zdaje sie do dzis nie jest jasne czy to powiedzial Kurski czy tez zyje to swoim zyciem tozsamym do "prawdziwych Polakow". 2. " Rzucenie tego ( "dziadka w Wermahcie") tuż przed wyborami prezydenckimi 2005 nie dało szans Tuskowi na żadną odpowiedź" - z tego co pamietam to odpowiedz/i padaly ze zadnego dziadka nei bylo, pozniej ze byl ale w PSZ na zachodzie, a kiedy jakas czesc rodziny powiedziala "ze powszechnie w rodzinie byla pamiec o dziadku" to poszla oficnalna juz wersja odpowiedzi ze "wyciaganie rodziny jest niegodne", etc. pozdro ps. jesli chcesz to przesle do Ciebie film ktory mam na kompie, a ktory zgralem w 2005/6r kiedy posuzkiwalem prawdy z tym "dziadkiem". bo generalnie jak zwykle dobrze napisales i popieram. Odpowiedz Link
leny20-4-7 Sztuniku sprezyna nakreca sie juz sama 25.10.10, 17:38 sory jeszcze jedna wstawka: w watku : "efekt promowania nienawisci do PIS przez media" jeden z dyskutantow napisal "Z zamachowca zrobią autorytet moralny" Autor: coondelboory 19.10.10, 15:20 na co Ty dosc slusznie napisales "KTO?" szutnik 20.10.10, 11:12 zycie chyba ( pisze -chyba- bo nie mam konta na tej spolecznosci) dopisuje niemozliwe: Na Facebooku w grupie "Jarku wypierdalaj" organizuje się obronę Ryszarda C. pt. "Żądamy jego uwolnienia". Nie wierzycie? Sprawdźcie tu. Piewcy mordercy uzasadniają swoje wygibasy tak: "Ryszard C. siedzi w więzieniu za wyrażenie swoich poglądów politycznych. Żądamy jego uwolnienia. Fakt, że w centrum Europy ogranicza się wolność z powodów politycznych, nie zważając na ciężki stan zdrowia powinien być powodem do wstydu polskich władz i całego społeczeństwa". za : wszolek.salon24.pl/242362,podkrecanie-spirali-nienawisci masz to na jakas odtrutke? pozdro ps. zapytuje tutaj bo tam boje sie ze nie zauwazysz Odpowiedz Link
dzwonniczy Re: @ Przycinek: Dziadek w Wehrmachcie 25.10.10, 21:51 Chodzilo o to, że Kurski wmawiał, ze dziadek Tuska wstąpił do Wehrmachtu na ochotnika (co było kłamstwem). R > zucenie tego tuż przed wyborami prezydenckimi 2005 nie dało szans Tuskowi na ża > dną odpowiedź, a w niezorientowanej w niuansach sytuacji na zachodnich rubieżac > h IIRP w 1939 r.Polsce wschodniej zrobilo z Tuska "Niemca", co jest wierutną bz > durą, chętnie podchwytywaną i wykorzystywaną do dziś przez środowisko "Gazety P > olskiej" To było trochę inaczej, odpowiedź Tuska padła, że Józef Tusk w Wehrmahcie nigdy nie był wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60085,2962762.html Kaczyński został gremialnie potępiony, przeprosił Tuska, wyrzucił Kurskiego, a po kilku dniach okazało się że Tusk kłamał w sprawie dziadka. I to kłamstwo go pogrążyło a nie sam dziadek w Werhmahcie. Zaś "ciemny lud to kupi" Kurskiego, w tych kuluarach słyszeli tylko Lis, Wołek i Kolęda-Zalewska, sami wiarygodni i obiektywni dziennikarze. Odpowiedz Link
szutnik Ignorowanie spowoduje, że Kaczyński zniknie? 25.10.10, 10:52 Bo mam wrażenie, że próbujesz tu Krystyno, takiego właśnie myślenia magicznego.... Jestem daleki od uwielbienia dla Kaczyńskiego [większość z piszących tu powyżej powie, że nawet bardzo daleki ], ale przypisywanie mu całego zła jest absurdem. W ten sposób tworzysz sobie Czarnego Luda, którego się potem boisz, i tworzysz sobie idee fix, że zniknięcie Kaczyńskiego rozwiąże wszystkie problemy Kraju. Nie rozwiąże. Kłopoty Polski są dużo głębszej natury i odesłanie na emeryturę Kaczyńskiego nic tu nie zmieni. Emerytura K. nie poprawi bilansu obrotów bieżących, nie poprawi jakości stanowienia prawa i uwaga: nie poprawi też atmosfery politycznej, gdyż tę tworzą 2 strony, a nie jedna. Jeśli chcesz poprawić atmosferę polityczną (pewnie o tym właśnie myślisz,) musisz odesłać na emeryturę wszystkich fighter'ów z PiS i PO + pomniejszych partii, czyli w zasadzie odesłać na aut sporą część całej polskiej klasy politycznej. Tylko, jeśli prawdą jest, że politycy danego kraju to jego społeczeństwo pokazane w lekko skrzywionym zwierciadle, nawet takie posłanie na emeryturę czołówki politycznej może okazać się niewystarczające. Ci, którzy by ich zastąpili, wcale nie bedą oszałamiająco lepsi... Szczerze mówiąc, to ja nawet wolę Kaczyńskiego na czele PiS niż Ziobrę, który chętnie się na tym miejscu widzi. Przy wszystkich swych mankamentach, K. jest minidyktatorem wewnątrzpartyjnym, ale zewnętrznym demokratą, mającym jaki taki szacunek dla Prawa, czego o podobno prawniku Ziobrze nie sposób powiedzieć. Znasz to? Szanuj przeciwnika swego, możesz mieć gorszego... Odpowiedz Link
trackermaly Tusk mianowany na Świetego- tęczowa aureola 25.10.10, 13:25 nominacje otrzymał od radia Tokfm. www.tokfm.pl/Tokfm/55,103085,8425155,,,,8559819.html Odpowiedz Link
gate.of.delirium Pawlak:PO stawia pod ścianą Jarosława Kaczyńskiego 25.10.10, 14:42 Dobry wywiad W. Pawlaka, radzę poczytać, ponieważ więcej wnosi do dyskusji, aniżeli całe to forumowe "ble,ble..." wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/pawlak-po-stawia-pod-sciana-jaroslawa-kaczynskiego,1,3742201,wiadomosc.html Odpowiedz Link
krystynas160 Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 25.10.10, 17:46 Ciesze sie, ze wszyscy , ktorzy do tej pory sie wypowiadali,powstrzymali sie od uzywania obrazliwych epitetow. To juz bardzo duzo.Piszac, ze nie interesuje mnie dziadek z Wehrmachtu nie myslalam kontretnie o Tusku.Myslalam ogolnie o naszych poprzednikach-przodkach.Nie mozemy pociagac do odpowiedzialnosci przyslowiowego Tuska za jego dziadka bo np.nie wyobrazam sobie, ze ktos bedzie mnie pociagal za mojego. Bijmy sie tylko we wlasne piersi.Sa tez "biblijne" powiedzenia- o rzucaniu kamieniem itd.Ja od bardzo dlugiego czasu nie czytalam w prasie i nie slyszalam ppublicznej dyskusji o tym do czego dazymy, jaka Polske chcielibysmy miec i td. Czy my wszyscy mamy taka mentalnosc zawzietych, zgorzknialych ludzi.Historii nie da sie odwrocic,ale trzeba z niej wyciagnac wnioski. Odnosze wrazenie , ze my wszyscy albo wiekszosc upatrujemy w kazdym kacie tylko zdrady i podstepu. Nie c h c e m y dopuscic mysli , ze niektore zdarzenia dzieja sie bez udzialu osob trzecich.U nas sa ustaleni raz na zawsze winni. I ci winni sa winni za wszystko. Zeby nie bylo tak smiertelnie powaznie opisze Wam jak w tym roku obserwowalam przygotowania do I Komunii. W Polsce miesiacami nauki, wystraszone dzieci , sterroryzowani rodzice i wreszcie pierwsza spowiedz, gdzie dzieci z biciem serca przypominaly sobie ile razy cos tam zlego zrobily./coz takiego zlego moze zrobic 8 letnie dziecko/. W Austrii spowiedz wygladala tak: kazde dziecko napisalo na karteczce swoje "grzechy". Ksiadz/ Austriak / zorganizowal ognisko. Odbyla sie ogolna rozmowa o grzechach i dobrych uczynkach. Karteczki z grzechami dzieci wrzucily do ognia i przyrzekly , ze beda sie starac nie robic zlych rzeczy. Pan Bog jak oswiadczyl ksiadz wybaczyl im ich grzechy, po czym z radoscia upiekli kielbaski. Pare dni potem przystapili do komunii. Calkowicie zmienilam temat ale chcialam tylko pokazac, ze mozna tez pozytywnie wszystkim swiat pokazywac zwlaszcza dzieciom i ludziom mlodym.Oni tez beda dorosli i kiedys beda uprawiac polityke. Odpowiedz Link
lastboyscout Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 25.10.10, 17:48 Przyznam, ze nie rozumiem o czym mowisz. Odpowiedz Link
pawel-l Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 25.10.10, 19:06 lastboyscout napisał(a): > Przyznam, ze nie rozumiem o czym mowisz. Krycha należy do stronnictwa "unikania nieprzyjemnych spraw". Od dzieci nie należy nic wymagać tylko głaskać po głowie. Polityków, którzy poruszają nieprawomyślne tematy należy wykluczyć z debaty, a o takich nieprzyjemnych sprawach jak długi, agentura itp należy nigdy nie wspominać. Ma być przyjemnie i miło. Odpowiedz Link
lastboyscout Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 25.10.10, 19:17 > Krycha należy do stronnictwa "unikania nieprzyjemnych spraw". > Ma być przyjemnie i miło. Aaaaaa ! To ja sie na tym nie znam. Jako kapitalista wole kiedy jest najpierw jest nieprzyjemnie i niemilo = inwestycja+ praca+wyrzeczenia aby dopiero potem bylo przyjemnie i milo = profit + konsumpcja zyskow + reinwestycja. A jak sie sprzeda lasy panstwowe, Pomorze i Slask (a reszte odda pod "opieke" towarzyszy) zeby bylo podtrzymywac to "milo" to wtedy bedzie tez milo czy jak zwykle ? Odpowiedz Link
tartaczek Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 26.10.10, 00:05 Oj, LSB jak mozesz nie rozumiec? Przeciez jestes takim bystrym facetem. Zapominam ,ze kobiety maja ten dodatkowy szosty zmysl. Nasza nowa znajoma pod haslem Krystyna upiekla ze cztery pieczenie przy jednym ogniu (jeden watek). Po pierwsze probuje nam wmowic ,ze rzeczy dzieja sie tak same z siebie, znaczy sie sa dzielem czystego przypadku. A przy okazji dowalila KK. Tak mimochodem. Czemu to wszystko ma sluzyc, to Ci co chca, to wiedza. A Ci co nie wiedza niech poczytaja. Narod bez wspolnych laczacych je wiezow staje sie bezksztaltna masa . Trzecia pieczen to dyskretna wskazowka, ze nie ma po co za bardzo grzebac w przeszlosci, znaczy sie w historii ,bo istnieje ryzyko ,ze mozna tam cos ciekawego znalezc.Wiec zyjmy dniem dzisiejszym nie ogladajac sie za siebie.Ale to juz skomentowales. No i nie dyskutujmy oczywiscie o ludziach niepozadanych przez tych i owych. Tez skomentowane. Widze tu wyrazna odsiecz dla naszej wspolnej "ulubienicy" - opakowane w papierek ukladnosci. Odpowiedz Link
lastboyscout Co z tego, ze nie ma chleba przeciez sa igrzyska ! 26.10.10, 00:30 Nie w pelni sie z toba zgadzam. Owszem, to, ze w ogole rozmawiamy o pogladach Krysi jest jej profitemale jedynym poniewaz dajemy sobie odwrocic uwage od tego co dzieje sie pod spodem serialu pt. "Krzyzacy" itp. czym sa celowo zapelniane polskie media. Gdyby bowiem posluchac Krysi i nie mowic o obecnie obowiazujacych polskich serialach reality show to musialaby rozpoczac sie dyskusja o wymagalnosci wypelniania obowiazkow i zobowiazan obecnie rzadzacych. Nieswiadomosc czesci wyborcow kazdej opcji politycznej w Polsce prostego faktu, ze zostali wmanewrowani w dyskusje zastepcze przygnebia nie tylko Vice_Versa (do jasnej doopy , gdzies znowu poplynal czy pofrunal Vice_ ? Chodzcie, chodzcie mnie was tutaj poootrzeeebaaaa!) Zauwaz, ze to samo jest stosowane przez ... na tym forum. Kiedy wpojawiaja sie tak niezwykle wazne wypowiedzi jak te: forum.gazeta.pl/forum/w,17007,111377679,117944539,zagranica_nie_jest_optymistyczna_w_s_Polski.html forum.gazeta.pl/forum/w,17007,111377679,117944698,Przygotowywanie_gruntu_pod_3_Balcerowicza.html nie podejmuje sie dyskusji o tym a natychmiast powracaja trolle i wywoluja pyskowki/tematy zastepcze. To forum zostanie w koncu zamkniete. Ponawiam wiec wielka prosbe do ludzi, ktorzy znaja sie na necie/komputerach: czy ktos zechcialby podpowiedziec mi jak to sciagnac na swoj komputer? Bylbym bardzo wdzieczny. Odpowiedz Link
vice_versa Re: Co z tego, ze nie ma chleba przeciez sa igrzy 26.10.10, 15:08 Lepiej wołaj Szutnika. Co prawda zagroził/a że "czeka na jesienną ofensywę legislacyjną" i od grudnia przechodzi do opozycji, ale chyba nie rozumie, że w przyszłym roku wybory więc... ŻADNYCH reform NIE BĘDZIE. Po Smoleńsku z resztą była mowa o... 100dniach!!!! I co?? I popieramy dalej! A jakże! Przecież horda jakobinów z PiSu, tych faszystów z KPP (ha! jakaż piękna konstrukcja!), zagraża spokojowi społecznemu... Swoją drogą Balcerowicz śmieszy mnie do łez tymi argumentami: Cytat- Banki zagraniczne obecne w Polsce mogą wpadać w tarapaty, co mogłoby się odbijać na zależnych od nich bankach w Polsce". Balcerowicz uważa, że to ryzyko wyolbrzymiono. Po kryzysie "okazało się, że zagraniczne banki nie przerzucają swoich problemów na swoje oddziały czy filie w Europie Środkowo-Wschodniej. Nawet na Ukrainie, która wpadła w głęboki kryzys gospodarczo-polityczny, zagraniczne banki były czynnikiem stabilizacji, a nie destabilizacji. Niektórzy pamiętają, że Polska ZANIM złotówka zjechała o 40% na przełomie 2008/2009 za pożyczone z EBC 10mld Euro odkupiła papiery skarbowe od banków właśnie. Odsetki zostały, długi przedsiębiorstw i obywateli zostały, przeceniono zakontraktowaną wartość pracy, emerytur i rent, pieniądze przyjechały i wyjechały do bankowych central a 1km drogi nie został zbudowany. Ten naród daje się doić bez mydła, wystarczy mu tylko ogłosić, że jest "zieloną wyspą" na oceanie kryzysu czy, że należy do Klubu Platynowego (prawie jak Meksyk, ale o tym już ciiiiiszaaaa...). W życiu nie zrozumiem czemu banki miałyby protestować, gdy się przerzuciło cały koszt spadku złotówki na obywatela, banki wytransferowały pieniądze do central, odsetki obciążą przyszłe pokolenia, a obywatele MILCZĄ, a co światlejsi- ukłony dla Szutnika i Robiego- dalej popierają Partię rządzącą tak zaaferowaną kreatywną księgowością budżetową i walką z PiSem. "Kredyt zaufania" się to nazywa w nowomowie, ha,ha,ha... LBS, tu już NIE MA PO CO -bardzo przepraszam za wyrażenie- PISAĆ. Tutaj o tym co należałoby zrobić: klopotowski.salon24.pl/243295,co-robic Odpowiedz Link
lastboyscout Re: Co z tego, ze nie ma chleba przeciez sa igrzy 26.10.10, 15:55 Tutaj o tym co należałoby zrobić: Cholernie mocne ... Ale jezeli tak to zostan moim sasiadem! Pomysl! Ty masz cholernie twarde zlotowki za ktore kupisz ogrom dolarow + splata pozyczki tansza od kosztu wynajmu a domy tanie jak nigdy. Mieszkasz na polwyspie otoczonym oceanem z przystania tylko dla rezydentow. 7 miesiecy plazy, 11 miesiecy slonca i blekitnego nieba, mniej niz godzine do Manhattanu, 2 godziny w gory, 3 godziny Palm Beach, 4 godziny Karaiby, zero przemyslu, ksztalcisz i leczysz rodzine u najlepszych, twoja zona ma najtansze na swiecie ciuchowe zakupy, dzieciaki elektroniczne. Ty tylko fruwasz i zeglujesz. Do zobaczenia Odpowiedz Link
michal.sajko PARANOID - Osobowość Paranoiczna 04.11.10, 22:48 Naród Polski jest coraz bardziej narażony na rozmaite zaburzenia psychiczne. Liczba chorych ciągle rośnie od wielkiej zmiany ustroju w 1989 roku począwszy, co na pewno jak wykazały liczne badania nie jest przypadkowe. Do głosu doszły bowiem ciemne siły, które nie tylko same są chore psychicznie, ale i potrafią skutecznie psychozy i fobie indukować w umysłach innych ludzi. Rośnie też ilość zaburzeń społecznych typu paranoicznego, co widać chociażby w polityce i mediach, nie tylko w zachowaniach sąsiadów. Osobowość paranoiczna (paranoid) - zaburzenie osobowości, w którym występuje chłód emocjonalny, wycofywanie się z kontaktów z innymi, wrogość, nadmierna podejrzliwość, nadmierna wrażliwość na lekceważenie i krytykę, niezdolność do wybaczania urazy. Kryteria Diagnostyczne ICD-10 1. wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie, 2. tendencja przeżywania przykrości długotrwale, 3. podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych, 4. sztywne poczucie własnych praw, 5. podejrzenia dotyczące wierności (partnerów i przyjaciół), 6. przecenianie własnego znaczenia, 7. pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń. Kryteria Diagnostyczne DSM-IV 1. pozbawiona wystarczających podstaw podejrzliwość, że inni nas wykorzystują, krzywdzą lub oszukują, 2. zaabsorbowanie bezpodstawnymi wątpliwościami co do lojalności przyjaciół lub wspólników i co do tego, czy są oni godni zaufania, 3. niechęć do zwierzania się innym, spowodowana nieuzasadnionym lękiem, że informacje te zostaną użyte przeciw nam w złych intencjach, 4. odczytywanie ukrytych, poniżających lub groźnych znaczeń z niezłośliwych uwag lub zdarzeń, 5. ciągłe noszenie urazów, czyli niewybaczanie zniewag, krzywd lub afrontów, 6. dostrzeganie ataków na nasz charakter czy reputację, które zwykle nie są widoczne dla innych, oraz szybkie reagowanie na nie gniewem lub przechodzeniem do kontrataku, 7. powtarzające się nieusprawiedliwione podejrzenia dotyczące wierności współmałżonka lub partnera seksualnego. Atrybuty Osobowości Paranoicznej Atrybuty te charakteryzują funkcjonowanie osobowości paranoicznej: 1. Czynności ekspresyjne - Obronna; 2. Funkcjonowanie interpersonalne - Prowokacyjna; 3. Styl poznawczy - Podejrzliwy; 4. Obraz ja - Nienaruszalne; 5. Reprezentacje obiektów - Niezmienne; 6. Główny mechanizm obronny - Projekcja (zarzucanie innym tego, czym sam jest); 7. Organizacja morfologiczna - Nieelastyczna; 8. Nastrój/temperament - Gniewny Odmiany Osobowości Paranoicznej według DSM-IV 1. fanatyczna (z cechami osobowości narcystycznej), 2. zrzędliwa (z cechami osobowości negatywistycznej), 3. wyizolowana (z cechami osobowości unikającej), 4. zatwardziała (z cechami osobowości kompulsyjnej), 5. złośliwa (z cechami osobowości sadystycznej). Cechy Osobowości Paranoicznej według Blaney 1. nieufność, 2. podejrzliwość, 3. czujność, 4. cynizm 5. rywalizacyjność (porównywanie się z innymi), 6. poczucie krzywdy, 7. zazdrość, 8. nadwrażliwość na krytykę, 9. przepełnienie złością, 10. mściwość, 11. ostrożność, 12. niezachwiane przekonania, 13. zazwyczaj brak poczucia humoru, 14. dychotomiczne myślenie, 15. samowystarczalność, 16. zadufanie, 17. przekonanie o własnej wyższości, 18. usprawiedliwienie samego siebie. źródło: www.eioba.pl/a83152/paranoja_parafrenia_paranoid_czyli_osoba_paranoiczna_w_domu_i_partii Odpowiedz Link
leny20-4-7 co to ma byc? 04.11.10, 23:06 Kolego, 1. Naród Polski jest coraz bardziej narażony na rozmaite zaburzenia psychiczne. - czyja to teza? od kiedy to narody zapadaja na zaburzenia? i "na upartego" - czy inne narody nie sa zagrozone? zarazliwe to zapewne jest. 2. " Liczba chorych ciągle rośnie od wielkiej zmiany ustroju w 1989 roku począwszy, co na pewno jak wykazały liczne badania nie jest przypadkowe." - a gdzie zrodla tych rewelacji? gdzie wyniki tych jak piszesz "licznych badan"? kto postawil teze o nieprzypadkowosci? Ty??? 3. "Do głosu doszły bowiem ciemne siły, które nie tylko same są chore psychicznie, ale i potrafią skutecznie psychozy i fobie indukować w umysłach innych ludzi" - co to jest??? 4. kryteria diagnostyczne podajesz za jakims portalem - to ma byc jakis zart? co Ty piszesz, zastanowiles sie? czy szum tworzysz??? ps. po namysle moze masz za ten "wrzut" jakies wynagordzenie chociaz? Odpowiedz Link
szczurek.polny Daj spokój 04.11.10, 23:21 Eee tam, daj spokój, jakiś ciemny pisior pojeździł sobie po ludziach z Platformy i tyle Do kosza z tym! Odpowiedz Link
leny20-4-7 Re: Daj spokój 04.11.10, 23:46 Szczurku, tym swoim wpisem bardzo mnei rozweseliles a napisalem tylko dlatego ze Vince pisal aby dawac odpor... pozdro Odpowiedz Link
vice_versa Re: co to ma byc? 04.11.10, 23:35 Widzisz Leny, to zależy co poeta miał na myśli, a poeta nie wytłumaczył... Równie dobrze może chodzić mu o Krystynę jak i o Kaczyńskiego. Myślę, że spustoszenie jakie niesie za sobą polityka i propaganda zbiera swoje żniwo i chodzi jednak o ten drugi wariant. Koleś ewidentnie zapomniał, że a) mówi do kogoś b) bardziej to świadczy o nim niż o osobie o której się wypowiada... Stawiałbym na to drugie, koleś się dzieli swoim kłopotem w oglądzie świata, woła o pomoc, a Ty mu zadajesz takie skomplikowane pytania uszczegóławiające! Pozdrawiam z rozbawieniem Odpowiedz Link
leny20-4-7 Re: co to ma byc? 04.11.10, 23:51 Vince, teraz juz spox bo mnei Szczuerk rozbawil swoja wypowiedzia. kiedy natknalem sie na "rzeczony" wpis pomyslalem, ze moglby byc jakims tam pocztakiem dyskusji ( patrz narod niemiecki czy wloski czy sieroty po carze) ale byl tak "sknocony" i tendencyjny, ze postanowilem wstrzasnac autorem i opisalem co czuje. mysle ze albo na serio ktos placi "komus" aby tego typu wrzuty tutaj sie pojawily i rozwalaly forum albo mimo wszystko jeszcze malo na swiecie widzialem i sa roznorodni pasjnoaci slowa ze tak powiem. pozdro !!! Odpowiedz Link
leny20-4-7 i jeszcze Ci powiem 05.11.10, 00:00 "kadry decyduja o wszystkim" - stalin Ballada o jednej Wiśniewskiej Jak to dobrze, że język agresji i dzielenia Polaków odchodzi w zapomnienie, że tryumfują miłość, dobroć, tolerancja. I to na każdym szczeblu. Pani Elżbieta Wiśniewska, o czym wiemy ze strony hgw-watch.pl, jest z nadania prezydent stolicy Hanny Gronkiewicz-Waltz szefową MPT. Ale jakieś tam głupie taksówki nie są w stanie tak chłonnej intelektualnie i wrażliwej istoty zająć. Promuje więc pani Wiśniewska, osoba z doktoratem, bo kadry mamy w taksówkach kształcone, miłość, dobroć i zrozumienie gdzie może. Ot, choćby na Facebooku. O rodzinach smoleńskich chcących spotkać się z Donaldem Tuskiem pisze tam: “Nie wybierali się do Premiera w sprawie wyjaśnienia przyczyn katastrofy bo to sprawa prokuratury, nie wybierali się towarzysko, bo Premier w pracy nie prowadzi życia towarzyskiego. Po co więc chcieli przyjść jak nie po kasiorę”. Sprawa ta bulwersuje panią Wiśniewską, bo osobny wpis poświęciła córce Zbigniewa Wassermanna. Jej zdaniem ta “paniutka która mieni się prawniczką”, chce z Tuskiem rozmawiać “tylko o kasie”. Doktor Wiśniewska w robocie nudzi się setnie, więc na wydarzenia reaguje błyskawicznie. Gdy tylko pojawia się informacja, że ktoś strzelał w biurze PiS, taktownie, acz z nadzieją dopytuje: “Pozabijają się sami?”. Choć sama zapewnia, że “mnie wszystko kojarzy się z seksem”, to zdaje się, iż prawdziwym hobby pani prezes są raczej trupy. “Byłam dziś na Krakowskim Przedmieściu. Przygotowania do gry ulicznej “Szukamy trupa” idą pełną parą. Na którą Jarkacz zapowiedział start?”. Nic dziwnego, że gdy pojawiają się wnioski o ekshumację ofiar smoleńskiej katastrofy, pyta z wrodzoną delikatnością: “Czy to już nekrofilia?”. Czasem, by scharakteryzować człowieka, starczy jej kilka słów: “Redaktor Rymanowski stracił rozum”, ale, dodajmy, nie on jeden. Wszak pani prezes znajdzie też chwilę, by się zająć “głupotą Sellina”. Facebook to miejsce na spotkanie ludzi sobie bliskich, na zamanifestowanie swoich poglądów. Należy więc pani doktor do grupy o swojskiej nazwie “Jarku wypierdalaj”, zaszczyciła sobą stronę “Nie dla PiS” i kilka inicjatyw wiernopoddańczych wobec Hanny Gronkiewicz-Waltz i PO, jest fanką Stefana Niesiołowskiego. Pani prezes nawołuje jednocześnie do zdecydowanej postawy wobec pazernego kleru, dumna jest ze swego ateizmu. Zgodnie z tytułem jednej ze stron zapewnia, że “co dzień rano budzę się piękniejsza, ale dzisiaj k-wa to już przesadziłam”. Oj tak, nie tylko dzisiaj. Mawiał Józef Wissarionowicz Stalin, że kadry decydują o wszystkim. Zaiste, pokaż mi swoje kadry, a powiem ci, kim jesteś. za:blog.rp.pl/mazurek/2010/11/04/ballada-o-jednej-wisniewskiej/ ps. patrz zobacz Rzepa Odpowiedz Link
sendivigius Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 05.11.10, 00:06 Дональд Дональдович Туск говорил: "Мы и раньше заявляли, что закроем буржуазные газеты, если возьмём власть в руки. Терпеть существование этих газет, значит перестать быть социалистом" Уже 27 октября Совнаркомом был выпущен "Декрет о печати" по которому закрывались газеты: 1. призывающие к неповиновению правительству 2. сеющие смуту путём клеветнического извращения фактов 3. призывающие к действиям преступного характера 4. Ярослав Александрович Качиньский и его труды ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D1%83%D1%80%D0%B0_%D0%B2_%D0%A1%D0%A1%D0%A1%D0%A0 Odpowiedz Link
leny20-4-7 Re: Ignorujmy Kaczynskiego w internecie. 05.11.10, 00:17 Можете ли вы сказать, когда и где Дональд Дональдович сказал эти мудрые слова? С уважением, Odpowiedz Link
aniarako Pisać można 05.11.10, 07:55 Pisać można o wszystkim, tylko bez chamstwa, obrzydliwej ironii, prymitywnych docinków i pseudointelektualnych dowcipów. Odpowiedz Link