Dodaj do ulubionych

tajemnicza Fundacja X oferuje UK 75 mld funtów...?

09.11.10, 23:06
Przycinek napisał o tym wystrzeleniu pocisku balistycznego 50km od Los Angeles, co można traktować dwojako - albo skandaliczny "samopał" z amer. OP, albo zatrważająca prowokacja i/lub projekcja siły któregoś z "oponentów" USA: Rosja, Chiny, Iran czy Północna Korea. Tło polityczne, motyw, mogą być wszelakie - w przypadku Chin "wojna walutowa", w przypadku Iranu spekulacje nad amer.-izraelskim uderzeniem na ten kraj, etc., etc. Warto też pamiętać, że Obama obecnie znajduje się poza USA. Rozpoczął wizytację Azji wizytą w Indiach, zakończyć ma na szczycie G8 czy G20 w Seulu, w Korei Południowej.

Natomiast ja odnalazłem coś równie intrygującego. Przecieram oczy ze zdumienia. Czy to naprawdę możliwe, czy to czasem nie jakiś humbug medialny, prowokacja? Otóż... zgłosiła się jakaś tajemnicza "X-Foundation"(tak ją określają), która rzekomo oferuje brytyjskiemu rządowi pomoc w wysokości... aż 75mld funtów! Tak, tak, nie mln, lecz mld! To jednak nie wszystko, hehe. Podobno ta "fundacja" obawia się wybuchu IIIWŚ z powodu potrzeby resetu systemu ekonomicznego, który zmierza ku kollapsowi. O sprowokowanie resetu podejrzewają USA i chcą tą pożyczką wspomóc władze UK, aby te nie wsparły hipotetycznych amer. dążeń do światowej wojny...
Czujecie bluesa, hehe? Tu pocisk balist., tam 75 mld od św. Mikołaja, hehe... Kreuje nam się jakiś pełnokrwisty thriller political-fiction. Oby w konsekwencji nie krwisty w rzeczywistości. Kogo "obstawiacie", Chiny? Przypomnę, że Pekin zaoferował niedawno pomoc zbliżającej się do bankructwa Portugalii. Czyżby Chiny przyjęły na siebie rolę nowego "żandarma świata", który będzie teraz trzymał rękę na pulsie i niczym ten święty Mikołaj podrzucał worki z miliardami dollarów, funtów czy euro, wszystkim w prawdziwej potrzebie?

Pytanie, kiedy chińskie bazy wojskowe w Europie? Może czas przemyśleć przyszłość naszych sojuszy i sojuszników?

tnij.org/fundacja_x
wyborcza.biz/biznes/1,100896,8626321,Chiny_pomoga_Portugalii_w_walce_z_kryzysem.html
Obserwuj wątek
    • vice_versa BARDZO WAŻNY NEWS!!! 10.11.10, 02:20
      Niezłe! Czy ten Lord ma sito tam gdzie normalni mają szare komórki? NIE, absolutnie NIE.
      To jest CHOLERNIE WAŻNY NEWS.

Bardzo znamienne.
      Stawiam na EBC, moi Państwo.
      Chiny nie mają w tym żadnego interesu, wystarczyłoby, że zwiększą zakupy funtów, zamiast UST.

Żywotny interes ma w tym EU, zaksięgują POŻYCZKĘ, nawet na zerowy procent jako ASSET. To pozwoli wydrukować kilka razy więcej na ratowanie pozostałych budżetów Unii, kreacja pieniądza bankowego to się nazywa.
      Haczyk tkwi w jednym: nie ma ani słowa o tym w jakiej walucie Fundacja X chce pożyczać.
      Jeśli chce pożyczać w EUR, to UK tego nie potrzebuje, a jeśli zgodzi się na GBP, to faktycznie byłoby zgodne z interesem UK. Ale to fikcja bo UK też przecież przędzie na swapach z FEDem, więc jak im odetną, to 17mld to byłaby kropla w morzu potrzeb. Ale tłumaczyć to wyborcom bo jakiś dziadzio się wygadał...? Nie zazdroszczę...
      Jest jeszcze taka opcja, że specjalnie został wytypowany aby obwieścić światu (czyli zrobić kontrolowany przeciek) i nadać newsowi charakter groteskowego żartu, stąd jakaś "Fundacja X". Tak, to zdecydowanie bardziej prawdopodobne. Obśmieją to w mediach i po odmowie nikt im nie wygarnie przed wyborcami: a nie chcieliśmy Wam pożyczyć?

To jest niesłychanie ważny i istotny news!
      To oznacza, że UE szuka możliwości dodruku i chce mieć pokrycie bilansowe. Tonący brzytwy się chwyta moi Państwo. A UK zwyczajnie MUSI odmówić, nawet gdyby chciała te pieniądze przyjąć.
      Sytuacja jest mniej więcej taka, jak byłaby po wojnie (ale bez Jałty) a Stalin zaproponował nam swój "Plan pomocowy Stalina". Musielibyśmy odmówić żeby nie zostać wciągnięci w orbitę moskiewskich zależności, nie? Więc medialnie sprzedają tę propozycję EBC jako pochodzącą z Fundacji X, pośmiejemy się, wszyscy uznają że to absurd i news przejdzie!
      W sumie ten news to jest dyplomatyczno-finansowy majstersztyk, ta Fundacja X i ten Lordzio.

Ależ te czasy są pokręcone PRowo!
      • glupi_jasio O tak 10.11.10, 03:15
        Bardzo ważny news, ale ja się boję, że to poważniejsza sprawa, niż jakiś tam dodruk.

To już są pilne i bezpośrednie wydatki na szybkie zbrojenia.

Być może właśnie kończymy epokę druku i wchodzimy w epokę umorzenia dolara, związanego z tym terroru, może nawet wojny, deflacji, skasowania emerytur itp.

• vice_versa Re: O tak 10.11.10, 03:39
          > To już są pilne i bezpośrednie wydatki na szybkie zbrojenia.

Ależ Jasiu! Nie, nie, nie...
          Nadal nie przyjmujesz do wiadomości że prawo Kopernika jest OBIEKTYWNE? I jeśli jeden drukuje 600mld, to drugi musi tyle ile mu starczy sił nadążyć? A UK jest dokładnie pomiędzy...

> Być może właśnie kończymy epokę druku i wchodzimy w epokę umorzenia dolara, zw
          > iązanego z tym terroru, może nawet wojny, deflacji, skasowania emerytur itp.

Ależ skąd! Jasiu, nie siej lewackiej herezji!
          Właśnie zaczęliśmy epokę dodruku, aby rynki podnieść inflacyjnie w górę.
          1QE nie zadziałało bo pieniądze leżą w bankach i nie wypływają na rynek. Służą do czyszczenia bilansów.
          Wojny i rewolucje zdarzają się na peryferiach. A my tu o UK vs UE czyli samym sercu Europy.
          Ten news oznacza że Europa MUSI drukować i chce mieć pokrycie.
          Nie będzie miała? To albo zmienią metodologię liczenia długu/deficytów albo będą narzucać każdemu państwu OSOBNO tak jak Grecji, ciężkie warunki progowe. Tutaj na pewno Niemcy będą rozpracowywać każde państwo w potrzebie OSOBNO.

Nie przekonałem Cię, prawda?
      • sevenseas Re: BARDZO WAŻNY NEWS!!! 11.11.10, 00:08
        Hehel, EBC powiadasz. Ja stawiam na Chiny (jesli to prawda). To oni sie panosza po europie i kupuja bondy EU, a niemcy patrza na to z zadowoleniem. Nie mowilem ze Chinczycy maja wielki interes w tym co teraz robia i przyznam ZE TO JEST GENIALNY RUCH. Jak bede mial czas to rozwine w weekend, moze, ale to widac w liczbach. G-20 sie jutro zaczyna, a chiny boja sie konfrontacji z USA jak ognia (taryfy) i beda robic wszystko aby ciezar "of rebalancing" przeniesc na EU. A i tak im sie nie uda bo w 2011 bedzie z nimi kiepsko. Zobaczcie jak wszystko wyglada z punktu widzenia bilansu handlowego.

6 listopada wyszedl komunikat z Treasury mowiacy ze ten caly Lord z nikim nie rozmawial i nie bylo zadnego spotkania. Pamietajacie chinczyki, moim zdaniem, maja ok 220-240 miliardow UST kupionych przez UK i tak wlasnie widnieja w TIC. Mozna czesc tego zamienic, nie? Aby EU nadal od chin kupowala to MUSI MIEC NAPLYW KAPITALU, co dostarczaja narazie Chiny.

1. kupuja bondy EU co akutkuje aprecjacja EURO.
        2. QE i QE2 skutkuje aprecjacja euro (deprecjacja dolara)
        3. 1 Euro = 9.10580431 juana

Teraz ciekawe co spowoduja ciecia w EU i UK w przyszlym roku, zgadnijcie? Czy USA bedzie improtowac wiecej jak $ bedzie slaby? Jak na tym wyjda Chiny? Dlatego beda kupowac bondy EU w tym i przyszlym roku, tyle ze to im i tak nie pomoze. Kazdy orze jak moze wink
        • herr7 a co da wprowadzenie taryf? 11.11.10, 19:44
          Nie bardzo rozumiem co Ameryce da wprowadzenie taryf? Będzie to chyba też w sprzeczności z zasadami wolnego handlu. Gdyby jednak tak Ameryka uczyniła to czy Chiny to odczują? Dla Chin coraz ważniejsze stają się inne kraje i tam będą one kontynuować swoją ekspansję. A czy wprowadzenie takich barier pomoże amerykańskiej gospodarce?

Póki co Ameryka obniża wartość dolara. Za jej przykładem idzie strefa euro. W tym przypadku kryzys w Grecji czy ostatnio w Irlandii być może nie jest wynikiem jedynie błędów popełnianych przez Greków i Irlandczyków, ale świetnie pomaga obniżyć wartość euro, co przynosi głównie zysk Niemcom.
    • glupi_jasio chyba trochę powieliłem temat 10.11.10, 03:11
      ale też uzupełniłem. Założyłem ten wątek nie wiedząc o zawartości Twojego.

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,118539776,118539776,Ech_nie_chce_straszyc.html
      Ano, chyba wrze.

Złoto w monetach, czy konserwy?
    • lulu1024 meteoryt 10.11.10, 07:13
      Jest jeszcze jedno proste wytłumaczenie. Po prostu meteoryt. Choc przyznam, ze czytalem tylko nagłówki.
    • sendivigius Poniedziałek... 11.11.10, 02:03
      "...jednostką obiegową stał się jeden szczur..."

(Z. Herbert)
    • dirloff Re: tajemnicza Fundacja X oferuje UK 75 mld funtó 25.11.10, 02:20
      Niczym bumerang powróciła sprawa X-Foundation oraz lorda Jamesa of Blackheath'a. Bumerang walący prosto w czerep i rozbryzgujący mózg oraz krew wokół...
      Jak widać, sprawa się kotłuje i zaczynają wychodzić jakieś rewelacyjne i sensacyjne historie - tajemne organizacje, międzynarodowy terroryzm utrzymywany przez rządu czy przechowywane/ukrywane złoto o wartości mld funtów szterlingów (sic!)...
      Z tego już naprawdę robi się dobry kryminał pomieszany z political-fiction. Czytajcie, a zrozumiecie. Tu stawiam 3 pytania:
      1. Czy to wszystko w ogóle to prawda, czy humbug?
      2. Czy lord James oszalał?
      3. Kiedy brytyjskie i/lub amerykańskie spec-służby zastrzelą nieszczęsnego lorda, paplającego
      na prawo i na lewo o mrocznej stronie wielkiej polityki?

linki:
      www.activistpost.com/2010/11/staged-government-terror-open-admission.html
      stopsyjonizmowi.wordpress.com/2010/11/17/zainscenizowany-terror-rzadowy-otwarte-potwierdzenie-w-brytyjskiej-izbie-lordow/
      nwomedia.pl/artykul,2714,Byc-moze-bedzie-to-dla-ciebie-bardzo-ciekawe
      • lulu1024 mamona i złoto jako oparcie dla pieniędzy 25.11.10, 21:30
        Przyznam, ze pomysl ten wydaje mi sie niesamowity.
        Pofantazjujmy.

Wezmy to za dobra monetę. fundacja X ma kamien filozoficzny i jest w stanie zrobic to zloto. albo znalazla złoże tak ogromne, ze az niemozliwe do wyobrazenia ale nie moze go wydobyc bo to ogromne jest. (Psy wojny) Skarb h. Monte Cristo tez do dzis jest przeciez nieodkryty choc wiadomo na jakiej wyspie i nawet mniej wiecej gdzie. Problem jest z podziałem znaleziska. Znalazcy chca duzo wiecej niz 10%.
        Powiedzmy, ze goscie maja kase. Załatwili by wszystkich goldbugow i jednoczesnie mogli by stawiac dowolny warunek. Ratujac rządy mogli by zaproponowac elektroniczne pieniadze oparte na zlocie (przez tyle lat nikt nie zagladal do fort knox to bedzie zagladal do fundacji x?) Wszystko zostaje po staremu o ile... podpiszesz , że jestes ateista, albo glosujesz za zgladzeniem w komorach gazowych katolikow, zydow i kogo tam jeszcze. Oczywiscie absolutyzm rodzi absolutna korupcje.

Bylo by to biblijne potwierdzenie , ze nie warto gromadzic skarbow na ziemi. A w sumie czym to sie rozni od solennej obietnicy rzadu usa, ze dolar jest wyplacalny?

Jeśli miało by to być diabelskie to na pewno bedzie oparte na kłamstwie.
        • tartaczek Re: mamona i złoto jako oparcie dla pieniędzy 25.11.10, 23:28
          Wedlug mnie to bajki z tym lordem,. Po pierwsze nalezy sie zastanowic i odpowiedziec , kto jest kim. Czy jak ja ukradne i powiem ,ze Ty jestes zlodziejem to znaczy ,ze Ty nim jestes, bo znalazlam "przypadkiem" Twoj dowod w miejscu kradziezy ,ktory Ci wczesniej zwedzilam? Tylko dlatego ,ze ja tak powiedzialam? I kto w to uwierzy? No , chyba ze mam argumenty w roznej postaci. No to wtedy inni nawet moga stwiedzic ,ze jestem Primadonna .Bo najwazniejsze sa te argumenty . Problem widze w nazwaniu, kto jest kim.
          Wrog ludu zawsze musi byc zdefiniowany. Bo inaczej nie byloby z kim walczyc i to juz byloby kompletnie tragicznie, bo byc moze zapanowalby wieczny pokoj. Gorszego horroru nie moze byc. Dla niektorych .Bo podwazaloby to sens ich istnienia . I dlatego nasz los jest przesadzony -od jednej wojny czy zamordyzmu, do drugiej. I nazewnictwo nie ma tu znaczenia.
          Zastanowiliscie sie kiedys dlaczego tylu pacyfistow -muzykow rokowych zeszlo z tego swiata prawie w tym samym czasie , w wieku przed trzydziestka. O niektorych nawet nie slyszalam i jak zobaczylam zestawienie w necie ,to sie bardzo dziwilam. Po prostu albo sie zacpali ,albo wpadali albo spadali. No same nieszczescia chodzace. A prawie wszyscy w ciagu roku. O polowaniu na czarownice to gdzies slyszalam, ale bez powiazania z muzykami.
          Nawolywaie do pokoju moze byc niezdrowe i zle wplywa na cialo. Duch sobie i tak poradzi. Zaleznie od tego kto w co wierzy.
          Stopiec zaklamania tego swiata moze co niektorych przyprawic o bol glowy. Ale najpierw trzeba miec to cos ,co moze bolec.
          • lulu1024 Re: mamona i złoto jako oparcie dla pieniędzy 26.11.10, 07:16
            tartaczek napisał:

> Wedlug mnie to bajki z tym lordem,.

Zgadzam się w zupełności. Ale od kilku miesiecy nawołuje do pytania. Skoro rządzący wiedzą, że będzie łubudu jak to plastycznie napisał jeden z komentujacych to coś musza zrobić. Skoro nie mogą jednak wyprodukowac tyle towaru to po prostu będą łgać. A czy taka fundacja X nie była by świetnym wyjściem? No powiedz jak w tv i internecie powiedzą, że ci goście maja forsę, rząd zapewni uroczyscie, ze widział te sztabki to ktoś zaprzeczy?

> I kto w to uwierzy? No , chyba ze mam argumenty w roznej postaci. No to wtedy inn
            > i nawet moga stwiedzic ,ze jestem Primadonna .Bo najwazniejsze sa te argumenty

Dziś czlowiek uwierzy we wszystko jeśli tylko eksperci to stwierdzą lub sam zobaczy na własne oczy.

> . Problem widze w nazwaniu, kto jest kim.
            > Wrog ludu zawsze musi byc zdefiniowany.

A mnie to jakoś nie interesuje. To zagonią do obozów wszystkich myślących, lub tych co oddychaja powietrzem i go niszczą! Chcę tylko powiedzieć, że pokusa władzy absolutnej jest ogromna. Teraz gdy wszyscy mają gorącego kartofla (pieniądze, obligacje, instrumenta p) i chcą go opchnąć komuś innemu.
      • vice_versa Re: tajemnicza Fundacja X oferuje UK 75 mld funtó 26.11.10, 04:13
        Jest jeszcze kilka opcji odnalezienia sensu w tym bełkocie.

Jedna z nich nazywa się SWIFT. Pamiętacie bezprawne transfery danych z brukselskiej centrali SWIFTu które popłynęły do US? Pamiętacie spektakularną porażkę US w Parlamencie Europejskim? Może szykuje się nowa ofensywa zapoczątkowana przez Anglików? Może za miesiąc pojawią się dane o wsparciu Madrytu dla Basków? Kilka takich akcji i Europa zapomni, że jej przelewy nie powinny być kontrolowane i na "pozyskiwanie danych" się zgodzi?

No jeśli Lord mówi, że sponsorował IRA i tenże Lord nie zostaje aresztowany, to to jest false flag operation. Jak to było? "Action-Reaction-Solution"? Akcja jest- w świat idzie message, że system finansowy jest dziurawy i terrorystyczny. Że BoE bierze w tym udział. Reaction mamy- zdziwienie, szok. Solution jest jedno- trzeba wprowadzić nowe reguły lepszej kontroli, szybko! Kogo będą kontrolować SWIFTem? A jakże: każdego!

Nadal nie jestem pewien o co chodzi z tym Lordem, bo wygląda na szaleńca, ale idę o zakład, że to jest tylko droga do "zmiekczenia" parlamentu i uśpienia czujności. Dziś większość zgodzi się na ograniczenie praw, a każdy kto krzyknie o wolności, zostanie przedstawiony jako poplecznik IRA. Proste jak konstrukcja cepa: zamykamy buzie przeciwnikom i obrońcom wolności, bo wyjdą na zwolenników terroryzmu. Żeby to zrozumieć trzeba by przejrzeć aktualne projekty w obu Izbach. Tam bym szukał powodu dla którego wieszczy takie rewelacje.
    • mrokon Re: tajemnicza Fundacja X oferuje UK 75 mld funtó 25.11.10, 23:08
      Chińskie bazy są już teraz, przeciez w każdej bazie jest sporo produktów "Made in China".
      • tartaczek Re: tajemnicza Fundacja X oferuje UK 75 mld funtó 25.11.10, 23:33
        Jakies rozwiniecie?
        • tartaczek Re: tajemnicza Fundacja X oferuje UK 75 mld funtó 26.11.10, 00:11
          Z tymi zlymi ludzmi jest podobnie jak z krasnioludkami ,niby sie o nich duzo pisze i wszyscy o nich slyszeli ,ale nikt ich nie widzial ,poza oczywiscie bajkopisarzami ,a i tak nalezy to miedzy bajki wlozyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka