Dodaj do ulubionych

Lex Rydzyk

20.04.11, 14:04
Ciekawy tekst poruszający temat specyficznego zblatowania Radia Maryja (a raczej Ojca Dyrektora) z PiSem.

"Ojciec Tadeusz jest zbyt inteligentny by nie widzieć, że PiS już nigdy nie będzie rządził. O jaką więc skrywaną tajemnicę chodzi? Czy może, więc – jak się słyszy- chodzi o informacje, które w tej sprawie miał przekazać prezesowi PiS świętej pamięci Janusz Kurtyka? Nie wiem. Wiem jednak jedno. Przed aresztowaniem kardynał Wyszyński mówił w Katedrze Warszawskiej tak: „ Kościół uczy oddajcie Bogu, co boskie, a Cezarowi, co cesarskie. Ale kiedy Cezar siada na ołtarzu mówimy wyraźnie: Non Possumus! Nie możemy!” Wygląda na to, że Cezar jest jednak w opozycji. I ma na imię Jarosław."

jflibicki.salon24.pl/299962,lex-rydzyk-polska-prawica-widziana-z-kamedulskiej-pustelni
Obserwuj wątek
    • leny20-4-7 krzykliwy tytul i pustka w tresci... 20.04.11, 14:15
      postwailas nowy temat...o intrygujacym tytule i co w srodku? nic. pustka bo trudno jest inaczej nazwac to co "przekleilas" od zbuntowanego pjn-nowca, ktory za wszelka cene musi wpoic czytelnikowi czym i dlaczego rozni sie od tych "nienawistnikow" z wiadomo ktorej partii.

od siebie nic nie napisalas, jedno wieloznaczne zdanie. a stawiasz watek, a w nim "domysl sie co mialam na mysli". troche malo, co? dasz rade rozwinac???
      • dorota_3 To są rzeczy wielokrotnie opisane w sieci 20.04.11, 15:28
        i trudno rozwijac coś, co jest wiedzą powszechną - niejasności związane ze sprowadzaniem samochodów z Niemiec, umowa z Rosją z 1997 na mocy której Radio Maryja nadaje z obwodu kaliningradzkiego, kwestia zbiórki pieniędzy na ratowanie Stoczni Gdańskiej... Nic nowego.

Jest bardzo, ale to bardzo prawdopodobne, że Kaczyński dysponuje wiedzą na w/w tematy. A warto będzie RM wykorzystać w kampanii, bo "bój to jest ich ostatni" (mam na myśli oczywiście PiS).

Przyznam też, że rozbawiło mnie stwierdzenie wprost: "Ojciec Tadeusz jest zbyt inteligentny by nie widzieć, że PiS już nigdy nie będzie rządził." smile
        • leny20-4-7 czy to nie Ty wysmiewalas kiedys 20.04.11, 15:51
          "oczywista oczywistosc"???

1. podaj liste wygranych/przegranych procesow cywilnych/karnych, a nie jakies propagandowe wrzutki, jestes w koncu prawniczka czy nia nie jestes?
          1a. to Rosja jest wedlug Ciebie juz "be" bo zdaje sie ze jeszcze niedawno ( kiedy bylem tu ostatnio) to byla "gud"?

2. na prawodopodobienstwie to jest mechanika kwantowa zbudowana z tego co mi wiadomo, a w sprawie logiki/taktyki/strategii p. Kaczynskiego nie wypowiadam sie bo nie nie mam wiedzy w tym temacie.

2a. "boj to ostatni" ? z tego co pamietam to juz raz wieszczylas, ze "to juz jest koniec"...i co? chyba za slaba z Ciebie - Pytja - aby tym razem trafic, jak sadzisz?

w sumie to ciekawe czy sprawdzi sie Twoja prognoza? czy tez po fakcie bedziesz sie rakiem z niej wycofywala??? albo uslysze wrescie od Ciebie...alez bylam xxxxxx, przepraszam, ze tak macilam w glowachsmile

3. "Przyznam też, że rozbawiło mnie stwierdzenie wprost: "Ojciec Tadeusz jest zbyt inteligentny by nie widzieć, że PiS już nigdy nie będzie rządził." smile"

a mnie przyznam, ze wcale nie rozbawilo to:

„Ostrzegam państwa, pilnujcie swoich portfeli, dzisiaj naprawdę poważna załoga zaczyna się zabierać za wasze portfele i za wasze złotówki!” - to jest dopiero WIESZCZ!!! zgdanij kto zacz?

• leny20-4-7 Re: czy to nie Ty wysmiewalas kiedys 20.04.11, 15:56
            aaa na wypadek gdybys chciala zdeprecjonować fragment dotyczacy prawdopodobienstwa z mojej odpowiedzi z 2011-04-20 z ok.15:50 to przypomne Ci to:

" Nie domniemanie a pewność. Nie bąź dzieckiem(...)" - czy to aby nie Twoje slowa wypowiedziane w trakcie "afery" hazardowej...???

• dorota_3 Ojciec Dyrektor jest pieszczochem Rosji 20.04.11, 16:28
            1. "podaj liste wygranych/przegranych procesow cywilnych/karnych"
            O, ten argument będę sobie musiała przyswoić smile Bo pobłażliwość polskich organów ścigania wobec RM jest rzeczywiście duża. Ale PiSu to przecież nie martwi.

2. Rosja nie jest dla mnie ani "be" ani "gud". Natomiast faktem jest, że RM nadaje z terenu Rosji - w czasie, kiedy kościół katolicki w Rosji jest sekowany!

Ojciec Dyrektor jest prawdziwym pieszczochem Rosji. I jak się do tego faktu odnosi PiS? Ano nie odnosi się... To zbyt niewygodne.

3. Wieszczyłam przegraną w wyborach prezydenckich. Sprawdziło się, z tego, co zauważyłam. PiS oczywiście nie przestał istnieć, ale kolejna przegrana w kolejnych wyborach zmarginalizuje go na długie lata.

Dlatego walka PiS-u jest teraz tak brutalna i histeryczna. Posłanki i posłowie skaczą przez barierki, pod białym namiotem zbiera sie pospolite ruszenie smile

A z dyskusji pod wpisem posła Libickiego: "uderz w Rydzyka, a Pisiory się odezwą"...
            • leny20-4-7 Re: Ojciec Dyrektor jest pieszczochem Rosji 20.04.11, 16:38
              hahaha czy tez checheche pósty smieh!!!

nie majac pewnosci stawiasz zarzuty??? czym sie wiec roznisz od pogardzanego przez siebie pewnego polityka, retorycznie of kors.

poproszona o nie, o argmenty - kuglujesz i odwracasz "kota" ogonem! typowe dla Ciebie.

a swojego adwersarza/dyskutanta/interlokutora/polemiste od razu szufladkujesz...do pisiorow! na krzyz z nim, krzyknij jeszcze...nic sie nie zmienilas, niestety.
              ----------------------------------------------------

a dwa...uwazaj piszac ze ktos jest "pieszczochem Rosji", dobra rada. zauwaz, ze nawet ja, pisze ja z wielkiej litery!

----------------------------------------------------
              co do daru prekognicji to wedlug mnie jak go nie mialas tak i nie masz...
              • dorota_3 Re: Ojciec Dyrektor jest pieszczochem Rosji 20.04.11, 16:44
                Wyjaśnij mi, dlaczego Rosja zezwoliła Radiu Maryja na nadawanie audycji ze swojego terytorium - z nadajnika mieszczącego się w okręgu kaliningradzkim.

Czekam na wyjaśnienie.
                • leny20-4-7 Premier jest pieszczochem Rosji 20.04.11, 16:51
                  a Ty mi wyjasnisz dlaczego tak cholubiony jest np. p.Tusk? - chcesz sie bawic jak dziecko w piaskownicy?

bo chyba sama masz swiadomosc, ze w uczciwie prowadzonej dyskusji, dowod pozostawia sie osobie stawiajacej hipoteze. chociazby szczatki dowodu, rozumowania w Twoim wypadku.

• stoje_i_patrze Re: Premier jest pieszczochem Rosji 20.04.11, 16:55
                    leny20-4-7 napisał:

> a Ty mi wyjasnisz dlaczego tak cholubiony jest np. p.Tusk? - chcesz sie bawic j
                    > ak dziecko w piaskownicy?
                    >
                    > bo chyba sama masz swiadomosc, ze w uczciwie prowadzonej dyskusji, dowod pozost
                    > awia sie osobie stawiajacej hipoteze. chociazby szczatki dowodu, rozumowania w
                    > Twoim wypadku.
                    >

Daj sobie spokój Leny. Ładna pogoda za oknem. Szkoda czasu. Trol jest Trolem.Niestetysad
                    • leny20-4-7 Re: Premier jest pieszczochem Rosji 20.04.11, 17:43
                      pozdrowienia serdecznie SiP'ie!!!

pierwszy raz od 16 grudnia jestem na Forum i nawet sie nei zdziwilem, ze na dyskutantke trafila mi sie akurat moja "ulubienica".

faktycznie tyle slonca w calym miescie...rozlaczam sie i lece w miasto.

ps. co do tematu inwestycji w wiadomo gdzie, to nie mam odzewu ze wschodu jak na razie. dam znac.
                  • dorota_3 ...i kto jeszcze? 20.04.11, 16:58
                    "a Ty mi wyjasnisz dlaczego tak cholubiony jest np. p.Tusk?"
                    Po pierwsze - HOŁUBIONY smile A po drugie - niby w jaki sposób?

No i nie odpowiedziałes na proste pytanie, Pisiorku - dlaczego Radio Maryja nadaje z terytorium Rosji? Ja tego nie wiem.
                    • leny20-4-7 typowe przykrycie braku argumentow 20.04.11, 17:48
                      "pisiorku" - checheche ( poprawiaj mnie dalej kochana, swojego konadydata na prezydenta RP tez poprawiasz?) - jak plahta na byka...ufff jak to dobrze ze nie jestem per pisiorkiem bo bym sie poruszyl i wzburzyl jeszcze, kto wie.

czyli dalej sie "bawisz" w gluchy telefon? to Ty powiedz - a dlaczego polski minister spraw zagranicznych jest polski tylko z nazwy?

albo dlaczego dorozrca gras lepiej mowi po rosyjsku niz po polsku?

albo dlaczego szef wsi studiowal na moskiewskim uniwerku a teraz "doradza" prezydentowi kraju przy-wislanskiego?

albo dlaczego....ale po coz tyle dlaczego? wazne by zylo sie lepiej!!!

• dorota_3 Re: typowe przykrycie braku argumentow 20.04.11, 20:19
                        Leny, te wszystkie sprawy możesz w odrębnych wątkach ująć.

Tematem TEGO wątku jest powiązanie Radia Maryja z PiS i - z drugiej strony - duża przychylność władz Rosji dla rozgłośni Ojca Rydzyka. Bo nadajnik w okręgu kaliningradzkim jest faktem, nie domysłem.

Tylko, że ten temat jest absolutnym tabu dla PiS-u. No i nic dziwnego.

PS. Rzeczywiście szkoda było popołudnia na tą wymianę zdań. Ze swej strony kończę temat.
                        • leny20-4-7 konczysz temat? to dlaczego go postawilas na... 20.04.11, 21:05
                          wokandzie?

po 1.

wskaz mi, grzecznie proszę, gdzie w Twoim poscie rozpcozynajacym watek jest nawiazanie do nadajnika z miesta Kalinina, ktrory wyrosl nagle na glowny Twoj zarzut?

jak juz podalem Ci we wczesniejszym feedbacku postawilas post z JEDNYM swoim zdaniem wprowadzajacym i to zdaniem, ktore mozna bylo traktowac WIELOZNACZNIE. w trakcie dyskusji wyplynely jakeis Twoje zwidy i mary. doprawdy nie wiem jak to inaczej nazwac bo jakby to byly FAKTY to chyba niezalezne sadownictwo w oparciu o odzyskana prokurature znalazloby jakiegos chaka ( tak, tak CHAKA ) na ojca i jego rozglosnie. nie wiem czy pamietasz ale w RP od 2007 wladze przejela - w demokratycznych wyborach - PO, od 2010 nei ma juz "hamulcowego" i nikt nie przeszkadza chyba w OSADZENIU p. RYDZYKA, przeszkadza? dlaczego wiec piszesz, ze PiS ukrywa to czy tamto???

az "sie prosi" aby postawic kontr-hipoteze, ze to PO ( najprawdopodobniej wiec i p. Tusk) posiada wiedze, wstrzasajaca, a dotyczaca rozglosni z torunia i ...nic. JAK TO MOZLIWE??? reka reke myje??? zadnych spraw w sadzie? przypomnil sobie wlasne slwoa z czasow "afery hazadrowej" - GDZIE TERAZ TWOJA PEWNOSC???

po 2.

poza tym nie rozumie o co Ci chodzi z ta rozglosnia znajduajca sie ( jesli nawet) w Kalinin-gradzie. czyz fakt "przyjazni" z Rosjanami jest jakims zarzutem do kogokowliek? czy bratanie sie z Moskalami to grzech? zdrada stanu? a moze zamach ( aj cenzurowane slowo mi sie wymło) na poslka wolnosc, suwerennosc lub demokracje???

jesli to cos zlego, ten uklad p. Rydzyka z Rosjanami, to jak ocenic w takim razie np. wspolna odprawe dla sluzby zagranicznej Rzeczypospoilitej Polskiej, ktora miala miejsce razem z minstrem Ławrowem, jak ocenic starania p. Prezydenta RP - Bronislawa Komorowskiego - ktory pod ossowem pomik czerwonoarmistom fundowal, a z Węgrami nei chcial swietowac (podobno). to moze i starania o "dobrosasiedzkie stosunki", o "ocieplenie klimatu" ktore widzimy w dzialniu Premiera RP - p. Tuska?
                          i prosze nie kugluj tutaj, ze to nie w tym watku jest miejsce na te kwestie bo albo wszyscy sie PRZYJAZNIA i robia DEALE z MOSKWA albo NIKT.

--------------------------------
                          szkoda popoludnia? to po co stawialas nieprzygotowany merytorycznie watek? feedback jest darem, powinans mi podziekowac, ze wskazuje Ci Twoje słabe punkty w Twej drodze ku doskonalosci i jedynie slusznych pogladow na wszystko...

byc moze wroce na dobre to bedziesz mnie miala zawsze na-pod-oredzie...fajnie co niesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka