Dodaj do ulubionych

Co z LOT-em?

22.02.13, 12:39
2012 rok LOT zamknął stratą netto 157 mln zł ... www.finweb.pl/aktualnosci/z-kraju/6692-lot-musi-byc-elastyczny
Obserwuj wątek
    • byly-kadi Kretyni 22.02.13, 17:52
      "Wczoraj wiceminister Skarbu Rafał Baniak poinformował PAP o szacunkowych stratach z tytułu uziemienia samolotów typu Boeing Dreamliner. Okazuje się, że miesięczne koszty unieruchomienia tych maszyn sięgają nawet 10 mln zł. "

Skoro straty roczne firmy wynosza 157 mln, to znaczy miesieczne straty wynosza 13 baniek.
      LOT ponosi najwyrazniej straty LATAJAC . Odwrotnie, nie latajac, LOT strat nie ponosi, lub ponosi mniejsze, czyli de facto generuje cos na ksztalt profitu. Albo przynjamniej zmniejsza profit ujemny.
      Tym samym LOT powinien Boenigowi placic za to, ze uziemnil Dreamlinera ( zmniejszajac tym samym straty LOT) a nie pyskowac, ze klopoty z Dreamlinerem powiekszaja LOTowskie straty.
      • dorota_333 Re: Kretyni 22.02.13, 18:00
        Powinieneś wspomóc finansowo LOT za to, że dają Ci taką okazję do wyzłośliwiania się. Bo wspomagać ulubionego ministra nie musisz.
        • byly-kadi Re: Kretyni 22.02.13, 19:39
          Ktorego? Moj Ulubiony Minister to Radek-Doliniarz a nie jakis tam Baniak. Radas sobie raadzi, promuje i opyla ksiazke kucharska swojej starej ostatnio a jak ma pare wolnych minut to rzadzi Ministerstwem Twittujac.
          Ja juz wspomagam 48 milionow czarnochow w USA, musze ich wyzywic, leczyc, zatroszczyc sie zeby mieli gdzie przytulic do snu swoje niegramotne, tluste, czarne dupska.
          Nieststy mimo najszczerszych checi nie moge juz nikogo wiecej wspomagac. Za duzo mam na garbie na dzien dzisiejszy.
      • glupi_jasio Re: Kretyni 05.09.13, 07:58
        byly-kadi napisał:

> "Wczoraj wiceminister Skarbu Rafał Baniak poinformował PAP o szacunkowych strat
        > ach z tytułu uziemienia samolotów typu Boeing Dreamliner. Okazuje się, że miesi
        > ęczne koszty unieruchomienia tych maszyn sięgają nawet 10 mln zł. "
        >
        > Skoro straty roczne firmy wynosza 157 mln, to znaczy miesieczne straty wynosza
        > 13 baniek.
        > LOT ponosi najwyrazniej straty LATAJAC . Odwrotnie, nie latajac, LOT strat nie
        > ponosi, lub ponosi mniejsze, czyli de facto generuje cos na ksztalt profitu.
        > Albo przynjamniej zmniejsza profit ujemny.
        > Tym samym LOT powinien Boenigowi placic za to, ze uziemnil Dreamlinera ( zmniej
        > szajac tym samym straty LOT) a nie pyskowac, ze klopoty z Dreamlinerem powieksz
        > aja LOTowskie straty.

No i wykrakałeś. Boeing uziemił dreamlinery na pół roku, a LOT, ponoć, grosza odszkodowania nie dostanie. Ale grunt, że imprezka była udana...

Ale grunt, że imprezka była udana...
        • byly-kadi Re: Kretyni 05.09.13, 15:13
          Pewnie nie dostanie. Gdybym to ja negocjowal, to by dostal  Gdybym ja byl ministrem SZ, to juz od 10 lat jezdzilibyscie do USA bez wiz i mowie to calkowicie serio.
          To nie o to nawet chodzi ,ze w rzadzie siedza sami idioci, tylko o to, ze ci ludzie nie potrafia negocjowac z Amerykanami. Sa w tym slamazarni, nieudolni, malo zdecydowani i brakuje im podstawowej wiedzy z zakresu postepowania z Jankesem  Do granicy ludzkiej wytrzymalosci ( dla mnie). Chociaz ostanio to sie juz tylko smieje.
          Co paradoksalne, jak juz pojda na synekury do amerykanskich firm to dostana zapewne 10 + razy wiecej kasy niz ja zarabiam .
          LOT jak widze, postepuje dalej kretynsko. Likwiduje kolejne europejskie polaczenia, bo „malo oplacalne”, zamiast zrobic tak, zeby byly oplacalne. No ale to juz trzeba by miec troszke biznesowego polotu zapewne do tego.
    • byly-kadi LOT pod mlot 03.04.13, 17:51
      www.dziennik.com/wiadomosci/artykul/pis-strategia-rzadu-to-zniszczyc-lot
      Piodaje za NDz , bo w W nic nie ma, trudno sie dziwic, jak Ordynacka kosi lewizne to Michnik morde kladzie w kubel.
      Ale: No, zapewne nieraz jest sens kupowac padajaca firme, gdy ma patent, potencjal, dobra kadre ? Zabraklo kasy , ksiegowy nawial na Arube z 50 milionami ?
      Ale kupowanie takiego czegos jak LOT cuchnie na odleglosc jak kanar w Toruniu.....
      Ludzie na forum debatuje czy jest sens kupowac bilety na LOT, branza ogolnie cienko przedzie. Jak trzeba wywali w rogi biedne polskie panstewko, zeby cos przyciac na rozpizdzeniu tej spolki ??
      • mazzeratti LOT idzie w DE 05.09.13, 17:33
        Strasznie komplikujesz Kadi.
        Dokładnie rok temu usłyszałem z ust mojego znajomego Niemca, że niedługo kupujemy LOT oraz, że założy się ze mną o każde pieniądze, że tak właśnie będzie.
        Jego majątek to kilka mln Euro i stąd też uważam, że wie co mówi chociaż droczyłem się z nim, że trudno jeszcze tak kategorycznie się wypowiadać, że nie wiadomo... ale zakładu nie przyjąłem smile

Uważam trochę inaczej niż ci, którzy mówią, że nasze półgłówki stoją jak stara dziwka na rogu i oferują co tam jeszcze zostało z jej uroków.
        Uważam, że do dziwki przyszedł niemiecki alfons i powiedział - "wyskakujesz z LOTu"
        I dziwka właśnie wyskakuje... Będzie na nową kieckę. A że dzieci w domu głodne?

Taki ze mnie spiskowiec. wink
        • byly-kadi Re: LOT idzie w DE 05.09.13, 20:35
          Gdy klient idzie do kurwy, to mowi co chce. Gdy klient szedl do bylego sekretarza PZRP albo polkownika SB, by kupic jakas posocjalistyczne firme, to mowil mu, zeby zrobili mu „wydmuszke” i juz. W koncu kto kupowal kopalnie z osrodkami wczasowymi w Swinoujsciu ??
          LOT tez sie w calosci na pewno nie sprzeda. Dlatego nikt nie darl szat jak Kapitan Wrona rozwalil starego B676, dlatego kupuje siem nowe Drymlajna ( nowo flote mamy, towarzysze) , dlatego zamyka sie bez zenady co mniej dochodowe trasy nie zwazajac na to ze ich odzyskanie moze byc niemozliwe. To taka wydmuszka, raz dwa, przygotuje sie firemke mala, prezna, z mala ale nowa flota, starym logo i nazwa i bez zbednego balastu.
          I wtedy sie transakcji dobije, opije, choopy sie spotkaja w Sofitelu w Sopocie i dobija targu jak nalezy.
      • szary_myszek Re: LOT pod mlot 03.01.14, 16:34
        Jeżeli z Lotem takie to proste trzeba było startować na prezesa i pokazać jak odnieść sukces ...
        • byly-kadi Re: LOT pod mlot 03.01.14, 17:25
          Startowac na prezesa to mozna bylo w komunie. Teraz , jak pewnie pamietasz, na prezesa wybrano goscia, ktory nawet nie chcial nim byc.
    • byly-kadi Madry i glupi 05.09.13, 19:53
      Prosze. Czekam na ewentualne pytania.
      Biorac pod uwage sytuacje opisana w tym artykuliku, ja mowie „ No comments”.

wallstcheatsheet.com/stocks/heres-why-delta-is-snubbing-boeing-for-airbus.html/?ref=YF
    • byly-kadi LOT lapie na LEP. Cwanie !!!!! 31.12.13, 17:36

We wspolpracy ( a raczej w zmowie przestepczej?) z Lufthansa....obie firmy sa w Star Aliiance, mile zbierane w Miles & More mozna wydac ( i zbierac) w obu liniacz i nie tylko, jest tego wiecej.
      Tak wiec, wczoraj siadam i bukuje lot do Polski. Mile zebralem latajac Lufthansa i chcialbym wydac lecac Lufthansa, mimo ze Lufthansa ostatnio stosuje opraktyki bandyckie i procz mil zyczy sobie jeszcze duza gotowke. Kiedys bylo to 200- 300 dolarow na „podatki” przy locie klasa biznes, teraz jest do 700 przy coach : ) .
      Ale tu niespodzinka- oplaty za „podatki” dziwnie zmalaly, nawet za lot coach chca juz tylko 50 000 mil. I co siem okazuje? Ano- w jedna strone, trzeba lepciec, a jakze LOT-em !
      Tak siem ustawili w tym byznesie- chcesz wydac mile, ryzykuj zycie i lec z Panem Kapitanem Wrna, lec plonacym Drymlajnerem, koczuj gdzies na obcym lotnisku i czekaj na zastepczy samolot, wsuwaj schaboszczaka plastikowym widelcem.
      A fe, nie fair !
    • byly-kadi Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 09.09.14, 19:31

Ale: Bylo goraco, upiornie. Klima jest do dupy.
      Maly samolot I malo miejsca, bo LOT wrzucil 9 rzedow siedzen , 3,3 I 3. W economy.
      Jest economy plus ale tylko 21 siedzen, jednak to skapy narod ( polonia zreszta tez!)
      Bagaze nie dolecialy, bo samolot byl pelen, to oznaczqa ze bagaze beda za okolo 5 dni. Drymlajna nie ma miejsca na bagaze wszystkich pasazerow, moze polowy max.
      • leny20-4-7 Re: Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 10.09.14, 13:53
        latam nim ( nie wiem czy akurat tym) do Chin. daje rade.
        jest lepszy niż air china's boingi.
        było sporo pasażerów ze świata, którzy intencjonalnie wybierają W-Wa na przesiadkę, aby to nim leciec do Pekinu.
        zatem nie krytykowałbym w czambuł.
        • byly-kadi Re: Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 10.09.14, 14:26
          A nadawales bagaz czy tylko z podrecznym? Nie bylo problemu na mecie ? Z tymi lukami to ona serio mowila, powiedziala jest w Wawie obsluga rozbrajajaco szczerze ze po prostu nie ma na wszystkie bagaze miejsca.
          Ja ( gdybym sie nie bal leciec polskimi liniami ) wzialbym ten econo plus, bo jak widze 3/3/3/ w takim samolociku, to mi siem nogi same podkurczaja pod dupe.
          • leny20-4-7 Re: Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 10.09.14, 14:49
            ja latam w wersji 3-3-3 i miejsca jest dośc.
            bagaz raczej podręczny plus mała walizka jak na tydzień.
            jedyny problem jest w tym molochu w Pekinie, gdy musze się przesiadac na loty krajowe.

ale nie kłócę się co do transatlantyckich, bo to raczej inna klientela i specyfika podróży.

ps. small biznesowo widzę, że się na tej linii poprawiło! zbiedniały posiłki. zaczęto naciskac na sklepik pokładowy. etc. chociaż agorowe pismidło nadal dostępne jest!
            pps. w porówaniu do starych boingów, to wole drimka. na serio. ale zapomniałeś, że ja to dziwny jestemsmile
            • byly-kadi Re: Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 10.09.14, 15:50
              Oki, czyli rozumiem ze na bagaz nie czekales ? Bo przy wypadzie na tydzien, zakaldajac ze bagaz bedzie lecial 3 dni dluzej niz Ty w kazda strone, to bardziej oplacalo by sie po prostu walizke zostawic w Warszawie I po przylocie z powrotem odebrac ja na lotnisku….. ?
              • leny20-4-7 Re: Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 10.09.14, 16:04
                ostatnim razem miałem, bo pamiętam że przechodziłem z nim z jednego poziomu lotniska na drugi. wydaje mi sie, że nie słyszałem aby - powiedzmy połowa - narzekała, że zaginały bagaże.
                kadi, z tymi wszystkimi żalami na LOT, na PKP czy inne tutejsze molochy to jest bardzo anegdotycznie. nie mam reguły. w zasadzie, każda NORMALNOSC odbierana jest jako COŚ NAD COŚ i dowód na skokcywilizacyjny.
                ale i w NYC wsiądziesz do taxi i syfa możesz się nabawic, prawda?
                nie jest tak źle w LOT'ie, ale jeszcze daleko (subiektywnie).
                zapewne super nigdy nie będzie, bo:
                1. tutaj jest jak jestsmile
                2. leny zawsze będzie chciał więcej...może doczekam się followersówsmile

dobra lecę zarobic kesz. będę póxniej.
                • byly-kadi Re: Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 10.09.14, 16:37
                  Syfa nie, ale pluskwy to spoko…..dlatego ja glownie jednak chodze pieszo. To wspaniale miasto na chodzenie pieszo lub jazde rowerem. W subwayach nie siadam, bo raz ciuchy tak przesiakly smrodem bo bezdomnym ze musialem wyjebac 100 % kaszmirowa kurtke…….3 czyszcznenia nie pomogly. $ 400, 15 lat temu to byly spore pieniadze.
                  LOT jako mala, slamazarna firma, powiniem zoferowac COS. Chociaz jedna rzecz, o ktorej by ludzie gadali. Wiec- zarcie? Drinki ( chyba nie za bardzo, ¾ samolotu by sie nawalilo w trupa moze?), super mila i wystrojona obsluge, ktora nie pyskuje ale potrafi zniesc assult od czasu do czasu, a moze wlasnie to ze nie gubia bagazu ( to chyba poza kontrola linii) a lbo ze jak juz zgubia to na glowie stana zeby go odnalezc jak najszybciej ?
                  Bo jak nie oferuja nic, to pozostana mialka, mala, slamazarna linia, 8 razy mniejsza I 18 razy gorsza niz taka chocby LH ?
                  • leny20-4-7 Re: Kolezanka leciala Drymlajna. I zyje 10.09.14, 16:50
                    myślę, ze poszukiwania swego miejsca, swego "wow"...aka niszy trwają.
                    zdaje sie , ze w miarę kumata ekipa zabrała się tam za rządzenie w tej chwili...ale odkąd straciłem kontakt w radzie nadzorczej, to głowy nie dam!

nie chce tutaj robic za darmowego konsultanata, czy co gorsza marnowac swojego czasu na doradzanie firmie, której wydaje sie ze wie co ma robic. dlatego nie będę dalej wchodził w temat, co ma zrobic LOT aby wyjsc na swoje...mam to gdzieś. serio. co z tego ze Tusku z ukradzionych mi pieniedzy już raz podotował toto. wyjscia mam dwa, jeśli upadną to nie bedzie wiecej marnotrwienia mojej kasy, jesli się pozbierają sami to też ręki po moje nie bede wyciagac. wola nieba.

co do bagaży mi na trasie Pekin Wawa (z przesiadkami) czy via Moskwa czy Frankfurt czy Wiedeń non stop gubią się bagaże. i obsługa wyznaczona do tego w Wawie ZAWSZE dotychczas je odnajdywała i dowoziła na swój koszt do mojej lokalizacji. w sumie tyle.
    • byly-kadi LOTostro wchodzi na nowe rynki 13.03.15, 13:55
      Koszulki ....
      www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Boss-narkotykowy-przed-sadem-narkotyki-przemycali-dla-niego-stewardzi-LOT-u-n88527.html
    • pigeon_shit_dust Dojdzie do tragedii? 29.06.18, 20:11

Njo, LOT po setkach milionow strat rocznie “wyszedl na prosta”. Niestety, media posredni zauwazyly skad wizly sie aktualne sukcesy finasowe….i ze oszczednosci moga efektem oszczedzania na zdrowiu a niedluo pewnie I zyciu pasazerow

wyborcza.pl/7,155287,23613177,loty-lot-u-masowo-odwolywane-i-opoznione-samoloty-sie-posypaly.html
      Jak mzoe sie ta flota sypac, skoro LOT wymienil praktycznie cala flote transatlantycka zaraz jakos tak po tym komicznym ladowaniu Wrony? I caigle kupuje nowe malowanki . Nowe w koncu a nie uzywane z Afryki.
      Warto moze zauwazyc, ze gdy po tragedii wyjdzie na jaw co oni tam wyprawiali, to ubezbieczalnie moga po prostu pieniedzy LOT nie wyplac zabitych pasazerpw I zaloge.
      Zle coz, taka juz Polacy maja nature, mordercza jakby. Pierdolic zycie jesli to nie moje zycie, prada ?
    • pigeon_shit_dust Skapstwo was pozabija. 03.07.18, 15:01
      Wy squrwysyny wy. Jak z tym Wrona , padalcem, tez ryzykowal glupek zycie ludzi prze wlasna slamazarna nieudolnosc. Polacy sa NIEREFORMOWALNI.

wiadomosci.wp.pl/szokujacy-lot-dreamlinera-pll-lot-z-cancun-do-warszawy-bylo-ryzyko-katastrofy-lotniczej-6269303236916865a
      “Po konsultacji z Centrum Operacyjnym samolot ma lecieć aż do Nowego Jorku. Według rozmówców "Faktu" chodzi o pieniądze. "W Miami należałoby dać pasażerom zakwaterowanie i posiłki i wysłać na Florydę kolejną maszynę, by ich zabrała - wyjaśnia informator. Musieliby czekać w strefie tranzytowej, bo nie mieli amerykańskich wiz. A tak, prosto z jednego samolotu na lotnisku w Nowym Jorku wsiądą do drugiego i polecą do Polski.”
      Kwestia czasu tylko. Ciekawe, czy analogicznie do komuny, upadek I tym razem zacznie sie od upadku LOT? No I “zimy stulecia”? Kto pamieta tamte czasy, wie o czym pisze…..
      • pigeon_shit_dust Tu wiecej 03.07.18, 17:24
        www.fakt.pl/wydarzenia/polityka/lot-narazil-zycie-pasazerow-lotu-z-meksyku/vwdjspt
        • oka_blysk Re: Tu wiecej 03.07.18, 19:03
          Brak słów.
          Ale ponieważ zdarzyło się to w USA, w samolocie wyprodukowanym w USA, to jest pewność, że sprawa będzie wyjaśniona do samego końca. Ale tak absolutnie do samego końca, bez taryfy ulgowej.
          • pigeon_shit_dust Re: Tu wiecej 03.07.18, 19:16
            oka_blysk napisał(a):

bez taryfy ulgowej.

Pono FAA prowadzi sledztwo, ale nie m,oglem nic znalezc na ich stronie .
            Za to jak popatrzysz na historie tego samolotu, to on co tydziem stal na kolkach przez naprawy.
            b787s.net/category/lot-polish-airlines/
            Podejrzewam ze Jankes po prostu Polakom sprzedal najmniej udane egzemplarze, jkak zwykle zupelnie bezkarnie.
            • oka_blysk Silniki RR 03.07.18, 19:30
              Sam kiedyś wspominałeś o problemach z silnikami RR.
              Je się brało, bo są cichsze (co pomaga na lotniskach), ale faktycznie może być coś na rzeczy, bo dosłownie na dniach RR coś tam mówił o restrukturyzacji, coś tam, coś tam.

Te dane są jawne. Wcześniej, czy później będzie informacja. W branży będzie napisane. Bez krzyku, ale napiszą. Nie znam się na lotnictwie, ale jeśli faktycznie podeszli tak niepoważnie do kwestii lotniska zapasowego, to nad LOT-em wisi (?) kwestia odebrania uprawnień lotów nad morzem. Liczę na profesjonalne podejście od wszystkich w tej sprawie.

=================
              Co do kapitana Wrony, to nie mam do niego pretensji.
              Procedura jest prosta i jasna, tj: Podwozie się nie wysuwa. Być może usterka, być może błąd pilota (wszyscy jesteśmy ludźmi). Zgodnie z instrukcją zgłaszamy problem. Następnie łącznie ze wsparciem technicznym z ziemi robimy check-listę od nowa. Jak nie pomaga, to lądujemy awaryjnie.
              Są procedury. Czynnik błędu ludzkiego, też jest elementem, którym się zarządza (przecież nie robił niczego w złej wierze). Wszyscy przeszli przez niezbędne procedury, problemu z podwoziem nie rozwiązano, więc pozostało awaryjne lądowanie bez wysuniętego podwozia. Nie trzeba od razu z tego powodu "strzelać" do pilota (tym bardziej, że piloci są towarem rzadkim).
              • pigeon_shit_dust Re: Silniki RR 03.07.18, 19:38
                oka_blysk napisał(a):

> Sam kiedyś wspominałeś o problemach z silnikami RR.
                > Je się brało, bo są cichsze (co pomaga na lotniskach), ale faktycznie może być
                > coś na rzeczy, bo dosłownie na dniach RR coś tam mówił o restrukturyzacji, coś
                > tam, coś tam.

Czy cichsze to nie wiem ,ale zdaje sie sa 4 X tansze…niz GE. 10 mln, 40 mln. O ile pamietam.
                Jeden silnik RR jak pewnie doczytales, moze lpracowac do 180 minut, bo nie wytrzymuje obciazenia.
                To teoretycznie OK, bo w koncu przeciez lot transatlantycki nie odbywa sie nad Atlantykiem. Warunek- w razie awarii trzeba WYLADOWAC a nie zapierdalac dalej. A z Cancun do Miami jest 850 km, a z Miami do NYC 2000 km.
                To juz jest pierdolone , ludzkie wariactwo.
                BTW, najowsze Dreamlinery 787-9 tez maja RR : )
      • dorota_333 Re: Skapstwo was pozabija. 04.07.18, 10:39
        Ktoś Ci tutaj dopowiedział słowo i skojarzenie:
        pl-pl.facebook.com/Roman-Giertych-strona-oficjalna-215392231834473/

Faktycznie, prezes ma się dobrze (prezes LOT-u).
        • pigeon_shit_dust Czy cale panstwo bedzie jak LOT ? 05.07.18, 14:47
          Czy Ty podejrzewasz, ze ja mam Facebooka ??
          Please…..
          Kumasz z tym LOT-em? Za PO padal, Tusku Musisz raz zapodal, ze po co nam LOT jak mamy Lufthanse. Bylo tak? No dobrze.
          Potem waadze bierze PiS, LOT dalej w doopie, ale na rok # 2 nagle wyprysk zysku w gore I to powazny. Czarodziejska rozdzka? Nie.
          Na dzis juz mamy meldunki, ze LOT sie sypie. Doslownie, bo psuja sie samoloty, kasuja loty etc. Ten lot z Cancun, gdyby wyladowal w Miami to tez bylyby koszta. Trudno spekulowac ale mysle ze minimum $ 100 000 jak nic., a pewnie wiecej. Podstawienie maszyny, hotele, odprawa, bagaze, zalatiwanie wiz tranzytowych, blah, blah.
          A po co wydawac stowe, jak mozna zaryzykowac 250 osob I oszczedzic kase? Tak samo zrobili ten profit. Pol biedy, jesli tylko z normalnego maintenance przeszli na recommended basic czy jak oni to tam nazywaja w branzy. To, co potrzeba, zeby maszynowm pozwolili ladowac na miedzynarodowych lotniskach. Sadzac po tym ze profit wkyazali z negatywnego nagle bardzo na plus I tym, ze samoloty sie psuja, to byc moze w OGOLE przestali te samoloty serwisowac ?? Naprawiaja tylko jak sie co popsuje zeby kolejbnych samobojcow poslac na sloneczne plaze Tunezji czy gdzie tam sie teraz lata.
          Ten wywod mozna sobie bardzo latwo rozciagnac na cale wasze panstwo, a cio, nie mozna ? Utrzymanie panstwa w formie kosztuje, ale jak sie kase poprzerzuca, przemiesci, wydusi od bogatych zanim sie polapia i uciekna , pozyczy w USA zeby dac kielbasa dla wyborcow, to przez rok dwa nic sie nie i ropierdoli. A potem ? Co potem ? Jakie potem ?
          • dorota_333 Re: Czy cale panstwo bedzie jak LOT ? 05.07.18, 16:32
            Ostatni akapit - to właśnie piszę od dwóch lat. I dlatego czekam niecierpliwie, kiedy koniunktura zewnętrzna powie "sprawdzam" temu bajzlowi pisowskiemu. Na razie trzyma się na 500+, niskim bezrobociu i sezonie urlopowym. Będzie cuuuudownie patrzeć, jak pierdyknie (choć zaczną od podwyżek podatków).

Co do FB - też nie mam, cytowali w jakimś serwisie.

• pigeon_shit_dust Jeszcz cus 05.07.18, 16:42
              dorota_333 napisała:
              Będzie cuuuudow
              > nie patrzeć, jak pierdyknie (choć zaczną od podwyżek podatków).
              >
              > Co do FB - też nie mam, cytowali w jakimś serwisie.

Tak wczoraj dumalem, jak to bedzie “po”?
              Zdajesz sobie sprawe, ze w Polska tak naprawde kryzysu nie bylo od lat 20? To znaczy, ze macie juz cale, dorosle chociaz mlode pokolenie ludzi, 18-20, ktorzy urodzili sie I zyja wylacznie w prospericie. Dopieszczani przez rodzicow, otoczenie a teraz I PiS. Zobaczymy, jak sie sprawdza jak to tam pierdolnie.
              • dorota_333 Re: Jeszcz cus 05.07.18, 17:06
                > Tak wczoraj dumalem, jak to bedzie “po”?

Szkoda dywagować, jak będzie "po", bo nie wiemy jak będzie w trakcie smile Piszą różne rzeczy, że teraz większe zadłużenie niż w 2008, że wojny handlowe (to zasługa Trumpa), itd.

Można się domyślać, jak bydlęco głupi (ale z rozbudowaną propagandą) rząd PiS zareaguje. Najpierw poszukają winnych wśród konkretnych grup - przedsiębiorcy, wolne zawody? Potem zaczną podwyższać podatki.

A potem Jarek spróbuje zrobić znany manewr z przedterminowymi wyborami, żeby choć trochę głosów ocalić.

Co do młodych - będą mieli fantastyczną okazję dorosnąć.
                • pigeon_shit_dust Jak zmydlic oczy glupcom 05.07.18, 19:45
                  Na dzis przynajmniej.
                  Lewandowski w 25 odslonach . Kogo to na dzis ineteresuje? Kogo obchodzi gdzie odpoczywa gosciu, ktory kiedys byl pilkarzem?
                  www.sport.pl/inne/7,164769,23638525,robert-lewandowski-w-koncu-pokazal-wakacyjne-zdjecie-jest-tez.html
                  Po cym ten niedorajda w ogole odpczywa ?
                  Gdyby tak gral ( nie chodzi o umiejetnosci ale o chec) zawodnik z Am Pd, to jesli by go nawet nie zastrzelili, to na 100 odniesli by mu pod dom kilkadziesiat ton chlamu, ktory wczesniej reklamowal. A wy? Zastanawiacie sie gdzie on odpoczywa I jaki mial kolor kupy ?

www.sport.pl/inne/7,164769,23638525,robert-lewandowski-w-koncu-pokazal-wakacyjne-zdjecie-jest-tez.html
                  A dupy nie pokazala? Dlaczego ?
                  Komiczne jak ci loserzy uwielbiaja sie chelpic swoimi kobietami. A graja jak banda pedalow. A moze wlasnie dlatego ?
                  • dorota_333 Re: Jak zmydlic oczy glupcom 06.07.18, 11:52
                    Klikając takie linki napędzasz medialną machinę. Ignorować to szambo.
                • pigeon_shit_dust Odejscie (od) PiSu.... 05.07.18, 20:35
                  Bo ja mysle ze odjeda jak Pelowcy. Z pieca na leb, z ta roznica ze PiS pewnie wcale nie przejdzie do opozycji. W wyborach tez nie powalcza, jaki sens ? Zeby bral potem lomot za to co wczesniej narozrabiali?
                  Mi sie wydaje ze Ty podobnie jak reszta tam, nawet dopuszczajac mozliwosc kryzysu, nie dopuszczacie do glow potencjlanej skali tegoz. Bo to nie bedzie spacer po parku na 100%.
                  Procz pozostalych rzeczy wpadniecie gdoopa w dziure, ktora wam dzis grzebie PiS….. dzire, albo I grob.
                  Wiec po co PiS mialby dalej sie pchac do koryta ? Prezes bedzie chory albo neizywy, wierchuszka sie dochapie swego , czesc moze ucieknie do USA, bo gdzie mim bedzie lepiej. Nawet samolot sobie narychtowali, zeby mogl leciec do USA bez tankowania, pamietasz przetarg : ) ?
                  • dorota_333 Re: Odejscie (od) PiSu.... 06.07.18, 11:50
                    Mimo wszystko to jest ten scenariusz pozytywny, że PiS ucieka od odpowiedzialności (nawet fizycznie). Dałoby się wtedy - jeśli dzisiejszej opozycji nie braknie jaj, a to jest niepewne - przeprowadzić scenariusz "depisizacji". Tzn. delegalizacja partii i przejęcie majątku na rzecz Skarbu Państwa.

Gorszym scenariuszem jest "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". Chyba na to się zanosi.
                    • pigeon_shit_dust Juz, zarutko 06.07.18, 20:05
                      dorota_333 napisała:

> Gorszym scenariuszem jest "władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy". Chyba na to s
                      > ię zanosi.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,23644185,awaria-rzadowego-samolotu-z-premierem-mateuszem-morawieckim.html#MT
                      Pewnie tego gowna tez nie serwisuja....ale po Tutce sie nauczyli, zeby nei wozic wszystkich jajek w jednym koszyku : )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka