Dodaj do ulubionych

pudła z gotówką

25.01.14, 12:09
Kto mi wyjaśni czemu amerykanie puszczają tego typu informacje w obieg? Najpierw to, że w Polsce w ogóle były jakieś black sites, a teraz że zapłacili za nie polskiemu wywiadowi nieznaczonymi banknotami? To jest jakaś ich wewnętrzna gra, czy geopolityka? Sprawa mazurskich machinacji dostaje lekkich rumieńców, a Endrju się w grobie uśmiecha.
Przecież to ciekawy wątek, a nikt tu nic na ten temat na forum.
Obserwuj wątek
    • przycinek.usa Re: pudła z gotówką 25.01.14, 18:10
      ukraina
      • bagracz Re: pudła z gotówką 25.01.14, 23:56
        a dlaczego Ukraina?
        • przycinek.usa Re: pudła z gotówką 26.01.14, 06:08
          Ja podejrzewam, ze nasi reaguja z opoznieniem, prawdopodobnie poprosili o jakies dzialanie. Poprosili i okazlo sie, ze sojusznik trzyma ze strona przeciwna. smile
          No to trzeba te 15 baniek wypomniec.
          • bagracz Re: pudła z gotówką 26.01.14, 08:26
            W Polsce media są po stronie opozycji na Ukrainie. I opozycja. A rząd nie bardzo jak sugerujesz.
            To by znaczyło chyba, ze mediami rządzą siły, które są niezależne i od opozycji i od rządu. Normalnie bajka z serii "niezalezne media". Ja w takie nie wierze. No i te pudła z gotówką. I sprawdzony scenariusz z Egiptu, Libii, Syrii. Myslę, że tp geopolityka. Ukraina jest rozgrywana z powodu rodzącego się sojuszu Niemiec, Rosji i Chin. Interes samych Ukraińców się zupełnie nie liczy. Podobnie jak nasz. To by wskazywało na przyczyny sprawcze. Ciekawe jak to się zakończy. Zaproszenie opozycji do rządu pokazuje, że Rosja nie jest zaintersowana eskalacją, tylko uspokojeniem. Niestety, opozycja nie będzie raczej zainteresowana uspokojeniem nastrojów. Bo cel jest inny.
            • bagracz Re: pudła z gotówką 26.01.14, 16:48
              I sie potwierdza. Opozycja nie idzie na zadne kompromisy. Mają zostać spelnione wszystkie jej postulaty. Chce przejąć wladzę i żąda nowych wyborów prezydnckich. Wszystko, ma się rozumieć, w ramach demokracji.
    • volupte Re: pudła z gotówką 26.01.14, 14:10
      A kto widział te pudła?
    • glupi_jasio Re: pudła z gotówką 15.02.14, 21:42
      orzesztywmorde napisała:

> Kto mi wyjaśni czemu amerykanie puszczają tego typu informacje w obieg?

imho moglo im sie nie spodobac uzywanie sprawy weryfikacji WSI do prob politycznego niszczenia politykow opozycji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka