Dodaj do ulubionych

niesmaczne ataki mediow na wladze

13.12.15, 17:51
Nie wypada takich rzeczy mowic:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19336444,to-az-niewiarygodne-zeby-duda-byl-az-tak-bezwolny-zaczynam.html
Prawde mowiac zdumiewa mnie taki poziom wypowiedzi duzej gazety. To jest zupelny brak kultury cos takiego napisac. Wstyd.
Obserwuj wątek
    • zimna-wodka Re: niesmaczne ataki mediow na wladze 13.12.15, 19:55
      Faktycznie, nie wypada. Nawet ja nie wrzucałem takich insynuacji mimo, że mam podobne podejrzenia jak p. Środa.
      Ale z drugiej strony - pełna dyspozycyjność Dudy (tylko dla Ciebie się powstrzymałem od używania mojego ulubionego określenia) wobec Prezesa jest szokująca.
      A zbieranie kwitów na ludzi (także swoich) to ulubiona metoda Prezesa. Prosta i skuteczna.
      • przycinek.usa Re: niesmaczne ataki mediow na wladze 13.12.15, 20:04
        ale tego sie nie mowi. nie wypada. po prostu tak nie wypada robic. wstyd i brak kindersztuby
        • zimna-wodka Re: niesmaczne ataki mediow na wladze 13.12.15, 20:08
          Masz rację - nie wypada. Z resztą - widzisz - ja tego nie ruszałem. Po prostu uważam, że Duda (cholera - nie przechodzi mi to przez klawiaturę) jest dorosły i odpowiada/będzie odpowiadał za to co robi. Ewentualne kwity to ewentualna sprawa między nim a prezesem. Z niczego go to nie tłumaczy i z niczego nie rozgrzesza.
        • wolna.wola Re: niesmaczne ataki mediow na wladze 14.12.15, 08:43
          Polecam opowiadanie o gazecie widzianej oczami insidera:
          wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/139087,wojna-pokolen-przy-uzyciu-cyngli.html

W Polsce nikt nie ma złudzeń, że GW to szmatławiec, co znakomicie widać po regularnie spadającym płatnym rozpowszechnianiu. Gdyby nie nadchodzący właśnie koniec masowej prenumeraty przez instytucje państwowe, to sprzedawalny nakład michnikowego dziennika wynosiłby kilkadziesiąt tysięcy egzemplarzy w tym znaczeniu, że bliżej mu do nastu niż do stu tysięcy.
          • fidziaczek Re: niesmaczne ataki mediow na wladze 14.12.15, 14:03
            > Polecam opowiadanie o gazecie widzianej oczami insidera:
            > rel="nofollow">wiadomosci.dziennik.pl/opinie/artykuly/139087,wojna-pokolen-przy-uzyciu-cyngli.html

"To nie jest ezoteryczny powód. Odmówiłem bycia "cynglem", choćby w takiej - jak to pan sugeruje - subtelnej sprawie. To był pierwszy raz, kiedy Michnik próbował mi coś w taki sposób zlecić, próbował ze mnie zrobić Smoleńskiego, a ja Smoleńskim zostać nie chciałem. On zaczął na mnie wrzeszczeć, że mam przynieść tekst, zaczął na mnie bluzgać. My zawsze bluzgaliśmy w redakcji, z Helenką i z Adamem, ze wszystkimi - to było środowisko, w którym ja się do pewnego momentu czułem rzeczywiście wolny. Dla mnie wolność polegająca na tym, że się chodzi w krawacie i w marynarce i nie używa brzydkich słów, to jest g..., nie wolność, natomiast w momencie, kiedy Adam zaczął na mnie wsiadać i zaczął mi grozić, że mnie ześle do działu internetu, gdzie Helenka ze mnie zrobi pracownika, który będzie zasuwał od dziewiątej rano do dziewiątej wieczór, ja mu powiedziałem: "Stary, ty mnie chyba masz za kogoś innego, ja nigdy nie piszę na zamówienie". On wtedy krzyknął do mnie "won!" i wyrzucił mnie z gabinetu, po czym przestał się odzywać, a przecież wcześniej byliśmy przyjaciółmi i ja go nadal uważam za kogoś w rodzaju swojego zastępczego ojca - trochę taką rolę w moim życiu odegrał, tylko przegapił moment, w którym sam zaczął tracić siły. Jest taki moment w życiu człowieka starzejącego się, którego nie można przegapić - moment, kiedy trzeba nauczyć się mieć sojuszników w młodszych. Michnik przegapił ten moment, bo on zawsze był tak silny, że wydawało mu się, że może zaszlachtować żyletką każdego. Przeliczył się i poniósł za to karę, która mu się należała."

I to jest ten piewca demokracji straszący Kaczorem? smile
    • dorota_333 Jakie są przyczyny podległości Dudy Kaczyńskiemu? 14.12.15, 10:11
      Nie widzę kompletnie nic "niesmacznego" w wypowiedzi prof. Środy. Jak się obserwuje niewiarygodny serwilizm Prezydenta Dudy wobec Jarosława Kaczyńskiego, to samo nasuwa się pytanie: dlaczego to robi? Jakie są ukryte motywy?

Jest oczywiste, że Prezydent Duda kilkakrotnie złamał prawo. Promotor jego pracy doktorskiej z UJ, prof. Zimmerman mówił o trzykrotnym złamaniu Konstytucji RP. Więc prędzej czy później niejaki Duda (po zakończeniu kadencji pewnie) stanie przed Trybunałem Stanu.

Przycinku, odpowiedz mi: jak nazwać człowieka, który wypełniając polecenia innego naraża się na odpowiedzialność prawną? Co może stać za taką postawą? Jaki rodzaj podległości? Czy wolno nam - jako obywatelom RP - zastanawiać się i mówić o tym?

• sevenseas Jakie sa przyczyny podleglosci Srody i GW 14.12.15, 13:18
        W okresie PRL Edward Ciupak był szczęśliwym posiadaczem służbowego paszportu uprawniającego go do wyjazdu na Zachód Europy. Wielokrotnie przebywał we Francji, gdzie kilka razy zabrał córkę Magdalenę (obecnie Środę, znaną z łamów „Gazety Wyborczej” i „Wprost” filozof, ateistkę, przeciwniczkę lustracji, zwolenniczkę ruchów feministycznych i proaborcyjnych).

Nie wyciagajmy grzechow ojcow. Czerwona zaraza powiazana w GW I niby profesorami na uniwersytetach wink Juz wiesz dlaczego pisza glownie KLAMSTWA na zamowienie I rosprzestrzeniaja propagande?? Zawsze sie znajdzie jakis "NASZ" w kazdym resorcie co powie to I owo na zamowienie/rozkaz/za darmo (bo wiadomo ze za NIC dostaje pieniadze panstwowe). Tak samo bylo w 2007, I tak samo jest teraz. A szczerze Ci powiem dzisiaj jak beda demonstrowac (a wiadomo kto stoi za demonstracjami, oplacane lemingi, niedobitki czerwonych I zachodni kapital), ja poslalbym tam policje z gazem I palkami, a jak nie pomoze to otworzylbym "bereze kartuska" dla niepoprawnych jak to zrobil Pilsudski wink (Extraordinary times require extraordinary measures) Inaczej pozostaniemy znow kolonia i jeszcze jakis "polski majdan" ktos nam zafunduje. Zrobiony oczywiscie przez komunistow, za zachodnie pieniadze na czele z lemingami/pozytecznymi idiotami ktorzy nic nie rozumieja.
        I czasami zycze tego tym debilom, ale myslisz ze te debile zrozumialyby ze to NIE Kaczor tylko ktos inny?? Nie sadze!

ps. Darujcie sobie komentowanie zdurniale platne trole bo wy naprawde NIE KUMACIE co sie dzieje!! Reagujecie tylko na hasla wiec "na barykady" za "swetru" bo kradna wam "wolnosc I demokracje".

ps2. Komu jest nie na reke to co sie zieje w Polsce?? Kto traci wplywy?? Niemcy, USA, Rosja I polscy bolszewicy....Kaczka ma samych wrogow!
        • zimna-wodka Re: Jakie sa przyczyny podleglosci Srody i GW 14.12.15, 13:43
          sevenseas napisał:

A szczerze Ci powiem dzisiaj jak beda demonstrowac (a wiadomo kto stoi za demonstracjam
          > i, oplacane lemingi, niedobitki czerwonych I zachodni kapital), ja poslalbym ta
          > m policje z gazem I palkami, a jak nie pomoze to otworzylbym "bereze kartuska"
          > dla niepoprawnych jak to zrobil Pilsudski wink

Faktycznie - komentarz zbędny.

Zrobiony oczywiscie przez komunistow, za zachodnie pi
          > eniadze na czele z lemingami/pozytecznymi idiotami ktorzy nic nie rozumieja.
          > I czasami zycze tego tym debilom, ale myslisz ze te debile zrozumialyby ze to N
          > IE Kaczor tylko ktos inny?? Nie sadze!

Bo zrzucanie stonki już się nam znudziło.

> ps. Darujcie sobie komentowanie zdurniale platne trole bo wy naprawde NIE KUMAC
          > IE co sie dzieje!! Reagujecie tylko na hasla wiec "na barykady" za "swetru" bo
          > kradna wam "wolnosc I demokracje".

Nie każdemu dane jest objawienie. Żeby doznać takiej iluminacji trzeba być albo tobą, albo kotem Prezesa albo nawet samym Prezesem. Czyli krąg wtajemniczonych w Prawdę jest dosyć ograniczony. I trudno będzie zamknąć wszystkich nie di końca oświeconych

> ps2. Komu jest nie na reke to co sie zieje w Polsce?? Kto traci wplywy?? Niemcy
          > , USA, Rosja I polscy bolszewicy....Kaczka ma samych wrogow!

Komu to służy i kto za tym stoi?
          Znów jakieś deja vu. Takie pytania władza zadawała w roku 1956, 1968, 1970 i w 1980.
          Widać, że PiS ma dobre i sprawdzone wzorce. Tak trzymać!
          PS : w 1956 r słuchaliśmy o ucinaniu ręki podniesionej na władzę. Kiedy obecna władza zaproponuje nam coś podobnego?
          • sevenseas Re: Jakie sa przyczyny podleglosci Srody i GW 14.12.15, 14:21
            Do "intelektualistów" to dopiero dojdzie jak im bomby na głupie łby zaczną spadać.
          • sevenseas Re: Jakie sa przyczyny podleglosci Srody i GW 14.12.15, 16:50
            "Komu to służy i kto za tym stoi?"

Swiat nie stoi TK, chyba ze dla towarzyszy i ich Panow. To niech Ci przypomne o bliskim wschodzie, Ukrainie (Janukowicz byl be, zamach stanu itp, teraz maja "wolnosc i swobode" z Poroszenkiem i kraj mlekiem plynacy), wycofujacych sie USA z Europy, Niemcami zaciesniajacymi wiezy z Rosja, Francji podajacych reke Rosji, Uk I ich wyjsciu z EU, Grecji co przytulila Putina, Turcji w ktorej TRWAJA REGULARNE WALKI tylko lemingusom nie pokazali w TV I nie napisali w GWnie. Iraku gdzie Turcja bombarduje kurdow, Saudach kupujacych bron za miliardy $ i inwazji w Jemenie (jak tez wszyscy inni w okolo) . To daleko powie wiekszosc z lemingogradu....

ZADEN KRAJ DZIS NIE PRZESTRZEGA PRAWA MIEDZYNARODOWEGO,a Polska MA strategiczne miejsce, jak dla Niemiec, tak dla Rosji, jak dla USA, tak dla Chin.......a Wy bedziecie nam PIERD**** za przeproszeniem ze Ci z USA I EU mowia JAK WY ze w POlsce mamy "zamach stanu", wiec tak jak oni WY tez macie racje??? Bo oni potrzebuja "silnej Polski" , a nie KOLONII ktora wlasnie traca?? Czy ja pisze ze NIEMCY I USA traca swoje kolonie, a NAJCIEKAWSZYM JEST ZE WY jak murem za NIMI?? To kim WY jestescie?? Wiekszosc to "biznesmeni" po prostu pasozyty zyjace z pieniedzy panstwowych, zwykli bolszewicy, jak np. politycy, a inni to no wlasnie kim jest ta reszta?? Ja Ci powiem. To zwylki frajerzy do wykorzystania, jak Ukrainka ktorej po zrobieniu loda nie zaplacono i jeszcze wpier*** dostala! Bo nawet ja nigdy nie glosujacy, zaglosowalbym na kogokolwiek, jakby USA, ROSJA, NIEMCY i EU ich krytykowalo...bo to znaczy ze to jest ZLE DLA ich interesow, a nie dla naszych. Ale tak prostej rzeczy NIE potraficie zrozumiec, nic dziwnego ze WLADZA sie z WAMI nie liczy, be jestescie BARANY.

Wasz TK to JEST ORGANIZACJA KOMUNISTYCZNA I caly powinien pujsc DO KOSZA, to raz. Konstytucja powinna zostac zmieniona, to dwa. I Kaczynski powinien olac wasze skomlenie towarzysze. Przeciez nie udawaj ze nie masz w tym interesu?? Napisales ostatnio tyle watkow i TYLKO o PIS ze NIE MA WATPLIWOSCI ktos Ty jest?? A udajesz ze tobie dobro POlski i POlakow w glowie ?? Watki o Pis to 99% Ty, Dorotka i kilka starych nickow ktorzy PiSu nigdy NIE LUBILI. Ciekawa rzecza jest ze milczeli jak im pieniadze z OFE zajebali i kazali pracowac dluzej (i wiele innych)....ale coz sila propagandy jest wielka (strachu przed utrata pieniedzy tez), a "ciemnosc pochlania jednako plebs i Cezarow" (podoba mi sie ten cytat wink )

Szkoda z wami dyskutowac, wiec sie juz zamkne, a wasze wymachiwanie "nozkami i raczkami" poogladamy sobie w TV i na forum. I im mocniej bedziecie piszczec jak dziewczynka tym lepiej sie bedzie dzialo. I tyle zdzialacie, NIC, a piski beda coraz slabsze!!! A jak bedziecie podskakiwac to beda gumowe kule latac, a ja sobie kupie popcorn i bede patrzyl na skaczace lemingi w TV!!!
            • zimna-wodka Re: Jakie sa przyczyny podleglosci Srody i GW 14.12.15, 17:17
              sevenseas napisał:

> Wasz TK to JEST ORGANIZACJA KOMUNISTYCZNA I caly powinien pujsc DO KOSZA, to r
              > az. Konstytucja powinna zostac zmieniona, to dwa. I Kaczynski powinien olac wa
              > sze skomlenie towarzysze. Przeciez nie udawaj ze nie masz w tym interesu?? Napi
              > sales ostatnio tyle watkow i TYLKO o PIS ze NIE MA WATPLIWOSCI ktos Ty jest?? A
              > udajesz ze tobie dobro POlski i POlakow w glowie ?? Watki o Pis to 99% Ty, Dor
              > otka i kilka starych nickow ktorzy PiSu nigdy NIE LUBILI. Ciekawa rzecza jest z
              > e milczeli jak im pieniadze z OFE zajebali i kazali pracowac dluzej (i wiele in
              > nych)....ale coz sila propagandy jest wielka (strachu przed utrata pieniedzy te
              > z), a "ciemnosc pochlania jednako plebs i Cezarow" (podoba mi sie ten cytat wink
              > )
              >
              > Szkoda z wami dyskutowac, wiec sie juz zamkne, a wasze wymachiwanie "nozkami i
              > raczkami" poogladamy sobie w TV i na forum. I im mocniej bedziecie piszczec jak
              > dziewczynka tym lepiej sie bedzie dzialo. I tyle zdzialacie, NIC, a piski beda
              > coraz slabsze!!! A jak bedziecie podskakiwac to beda gumowe kule latac, a ja s
              > obie kupie popcorn i bede patrzyl na skaczace lemingi w TV!!!

I widzisz - takie teksty przekonują mnie , że trzeba pisać. I w ogóle coś robić żebyś nie miał racji. Sam dajesz argumenty nawołując do przemocy wobec inaczej myślących. Towarzysz Dzierżyński byłby zachwycony.
              • sevenseas Re: Jakie sa przyczyny podleglosci Srody i GW 14.12.15, 17:34
                " Sam dajesz argumenty nawołując do przemocy wobec inaczej myślących."

Nie, ja nawoluje do "uspokojenia" piszczenia armatkami wodnymi, gumowymi kulami i gazem wobec ekstremistow i bylych politykow PO, bo oni nie mieli z tym problemow wczesniej. Ale coz PiS wam pokazal co to jest prawdziwa demokracja, gdzie mozna sobie popiszczec z wlasnej glupoty bez POwskich prowokacji wink
                • zimna-wodka Re: Jakie sa przyczyny podleglosci Srody i GW 14.12.15, 17:45
                  sevenseas napisał:

> Nie, ja nawoluje do "uspokojenia" piszczenia armatkami wodnymi, gumowymi kulami
                  > i gazem wobec ekstremistow i bylych politykow PO, bo oni nie mieli z tym probl
                  > emow wczesniej. Ale coz PiS wam pokazal co to jest prawdziwa demokracja, gdzie
                  > mozna sobie popiszczec z wlasnej glupoty bez POwskich prowokacji wink

Wybacz waść ale takie podejście do demokracji mi zupełnie nie leży.
      • majaa Re: Jakie są przyczyny podległości Dudy Kaczyński 14.12.15, 17:05
        dorota_333 napisała:

> Nie widzę kompletnie nic "niesmacznego" w wypowiedzi prof. Środy. Jak się obser
        > wuje niewiarygodny serwilizm Prezydenta Dudy wobec Jarosława Kaczyńskiego, to s
        > amo nasuwa się pytanie: dlaczego to robi? Jakie są ukryte motywy?

A ja widzę. Podobnie, jak w wypowiedziach innych "specjalistów od wszystkiego", którzy czują się w prawie dyktować Prezydentowi, co powinien, a czego nie powinien robić, żeby poczuli się usatysfakcjonowani. Nie mówię jednak, że mnie to specjalnie dziwi, bo nie od dziś wiadomo, jaką opcję światopoglądowo-moralną reprezentuje pani Środa, więc wypowiedzi w innym tonie się nie spodziewałam.

>
        > Jest oczywiste, że Prezydent Duda kilkakrotnie złamał prawo. Promotor jego prac
        > y doktorskiej z UJ, prof. Zimmerman mówił o trzykrotnym złamaniu Konstytucji RP
        > . Więc prędzej czy później niejaki Duda (po zakończeniu kadencji pewnie) stanie
        > przed Trybunałem Stanu.
        >

Brzmisz dokładnie, jak media mainstreamowe. A tymczasem nic nie jest oczywiste, bo środowisko prawnicze ma w tym temacie diametralnie różne zdania. Kwestia tylko, kogo przedstawia się jako "jedynie słuszny autorytet".

> Przycinku, odpowiedz mi: jak nazwać człowieka, który wypełniając polecenia inne
        > go naraża się na odpowiedzialność prawną? Co może stać za taką postawą? Jaki ro
        > dzaj podległości? Czy wolno nam - jako obywatelom RP - zastanawiać się i mówić
        > o tym?
        >

Ty już, jak widać, pozbyłaś się wszelkich wątpliwości i wiesz na pewno, nie tylko to, że ktoś w ogóle wykonuje jakieś polecenia, ale też kto i czyje. Brawo Ty!
        • zimna-wodka Re: Jakie są przyczyny podległości Dudy Kaczyński 14.12.15, 17:29
          majaa napisała:

> Brzmisz dokładnie, jak media mainstreamowe. A tymczasem nic nie jest oczywiste,
          > bo środowisko prawnicze ma w tym temacie diametralnie różne zdania. Kwestia ty
          > lko, kogo przedstawia się jako "jedynie słuszny autorytet".

To zapytajmy o rzeczy nie budzące wątpliwości:
          1. Czy jest powszechną praktyką, że nowowybrana głowa państwa publicznie składa hołd lenny szefowi swojej partii?
          2. Czy jest powszechną praktyką, że uroczystości typu ślubowanie sędziów TK odbywają się o pierwszej nad ranem? Czy jest normalne, że przebieg tych uroczystości nadzoruje sam Prezes (czyli szef partii prezydenta)?

I proszę mi nie marudzić, że mógł. Owszem - jakby się uparł to mógł zrobić nawet loda prezesowi i to przed kamerami. Niby jego sprawa. Tylko PO CO to robił?

i dlatego jest Kaczodupowłazem.
          • sevenseas Re: Jakie są przyczyny podległości Dudy Kaczyński 14.12.15, 17:37
            ". Czy jest powszechną praktyką, że uroczystości typu ślubowanie sędziów TK "

Nie sedziow, tylko "uprzywilejowany partyjny chlew". Dwoch sedziow bylo mianowanych NIELEGALNIE, ale tutaj wtedy o tym nie pisales bo Ty nie jestes z/na liscie plac PO wink
            • zimna-wodka Re: Jakie są przyczyny podległości Dudy Kaczyński 14.12.15, 17:42
              sevenseas napisał:

> ". Czy jest powszechną praktyką, że uroczystości typu ślubowanie sędziów TK "
              >
              > Nie sedziow, tylko "uprzywilejowany partyjny chlew". Dwoch sedziow bylo mianowa
              > nych NIELEGALNIE, ale tutaj wtedy o tym nie pisales bo Ty nie jestes z/na lisci
              > e plac PO wink

Pisałem o tych, których zaprzysiągł Kaczodupowłaz. Jeśli piszesz o nich, że to "uprzywilejowany partyjny chlew" to widzę, że cię przekonałem i zmieniłeś poglądy. Jestem z siebie bardzo zadowolony.
              PS Zdecyduj się kto mi płaci - GW, PO czy Petru - bo nie wiem gdzie iść po premię. A za nawrócenie ciebie coś mi się należy.
              • sevenseas Kto Ci placi?? Tylu jest ze sie pogubiles? 14.12.15, 17:59
                "kto mi placi - GW, PO czy Petru"

Sadzac po wpisach bierzesz od kogo sie da, a moze dajesz?? Nie wiem twoja sprawa!
                • zimna-wodka @seven 14.12.15, 20:22
                  No, za nawrócenie ciebie na pełowskie myślenie to pewnie dostanę kupę forsy.

A tak na marginesie - na uniwersytety też wyślesz ludzi z pałami i armatki wodne?

natemat.pl/165233,wydzial-prawa-uw-rowniez-przeciwko-dudzie-i-pis-wyrazamy-zaniepokojenie-dzialaniami-ktore-podwazaja-zasady-podzialu-wladz
                  www.tvn24.pl/prawnicy-z-wroclawia-zaniepokojeni-sytuacja-wokol-tk,602872,s.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka