Dodaj do ulubionych

problem jest, ze PiS nie czuje sie winny

22.12.23, 03:56
Nic a nic. Oni faktycznie są jak barany. Co za szczęście, ze wreszcie Macierewicz wyleciał z wielkim hukiem ze swojej komisji. Szkoda tylko samej komisji.

Ten człowiek powinien był wylecieć z hukiem dużo wcześniej - już po tej aferze Glenna Jorgensena pt. „Badanie tragedii smoleńskiej - co się dzieje?”

To jest w sumie zdumiewające, ze Pisowcy pozwolili temu kretynowi dalej rządzić komisja po tym artykule.

Myślę, ze jedna z zasadniczych przyczyn przegranej wyborów przez PiS jest właśnie to Macierewiczowe "wyjaśnianie."

Druga zasadnicza przyczyna przegranej PiS są podatki i ZUS.
Jestem jednak przekonany, ze rozkład poparcia wyborczego w Polsce byłby inny, gdyby PiSowi udało się racjonalnie przekonać społeczeństwo o zamachu w Smoleńsku.

Niestety wybrali do tego największego szkodnika jaka mogli, osobę, która skompromitowała się całkowicie w moich oczach i prawdopodobnie w oczach większości społeczeństwa, nawet wliczając większość wyborcza PiS.

Jak można było do takiej komisji zatrudnić tak nieobiektywna osoba, której postępowanie graniczyło z nieuczciwością?

Teraz jednak mamy efekty. Tusk się rządzi i mamy pełne objawy powrotu do komuny, którego jeszcze nie dostrzegają wyborcy. Dzieją się naprawdę dziwne rzeczy i te sprawy PiS zaczyna wreszcie dostrzegać.

Szkoda, ze nie dostrzegali wcześniej - a to, ze zmarnowali Polsce 8 lat - to tego jeszcze nie widza.
Mam nadzieje, ze po kilku miesiącach takiej władzy - jaka prezentuje tusk - PiS zacznie wreszcie rozumieć, co uczynili.

Bo jak narazie barany tego jeszcze nie widza.

Obserwuj wątek
    • przycinek.usa Jesli Tusk chce Macierewicza wsadzic to ma powody 22.12.23, 04:07
      wyłożone na tacy:
      www.salon24.pl/u/aurelius/1118392,kogo-kryje-macierewicz
      wystarczy wezwać Glenna Jorgensena, przesluchac, wyciagnac wnioski - i Macierwicz idzie do podla na 10 lat.
    • snajper55 Re: problem jest, ze PiS nie czuje sie winny 22.12.23, 10:06
      przycinek.usa napisał:

> Jestem jednak przekonany, ze rozkład poparcia wyborczego w Polsce byłby inny, g
      > dyby PiSowi udało się racjonalnie przekonać społeczeństwo o zamachu w Smoleńsku
      > .

Nie da się racjonalnie przekonywać, że katastrofa niebędąca zamachem jest zamachem. To tak, jakbyś chciał racjonalnie przekonywać, że sól jest słodka a koń ma sześć nóg.

S.
    • pepe49 Nie zrozumie. 23.12.23, 17:13
      PiSowcy są uparci. Dobrze robiliśmy, głupie ludzie nie zrozumieli.
      Polski Ład niedopracowany, restrykcje kowidowe, zamknięte górnictwo węglowe. Piątka Kaczyńskiego. Tępa propaganda i cenzura w TVP. Zgoda na wszystkie inicjatywy ueckie niszczące gospodarkę i tworzące państwo U. E.

Nie - bo dobrze robiliśmy - tylko TVN, GW, Onet et consortes nakłamali niedoświadczonym młodziakom.

Owszem, nakłamali.
      A PiS i my wszyscy płacimy za tępotę pisowców.

*

Uniezależnienie Polski od niemiec out. Trójkąt W. out. Inicjatywy gospodarcze (socjaletatyzm) out - które miały przynieść nam "darmowe pieniądze". Dostaną je niemcy.

Swoją drogą, co za państwo? Wystarczy, że jedna partja przegra wybory i całe państwo słucha się sąsiedniego.
      U sąsiadów są liberałowie, chadecy, socjaliści, komuniści, narodowcy. A u nas albo patrjoci albo mafja/ambasada.

Panie jorg. Ma Pan powód do śmiechu. Gorzkiego. Jako Polak.

*

U.

• zimna-wodka Re: Nie zrozumie. 23.12.23, 18:15
        Zaczynasz mówić nieco ludzkim głosem to ci pomogę. PIS nie pojął, że nie samym chlebem człowiek żyje. Wzrost zamożności społeczeństwa powoduje wzrost innych potrzeb. Ot piramida Maslowa w podręcznikowym wydaniu.
        Nie pojmowali tego. Pińćset do ryja i ruki po szwam. Państwo i wszystko co państwowe jest nasze. Możemy robić co chcemy i z nikim się nie liczyć.
        Powiedz, komu była potrzebna p. Pawłowicz w TK, Przygłupska jako szef TK, nawiedzony Czarnek czy Nowak. Kiedyś się zastanawiałem czy to jest wyraz pogardy dla opozycji, pokaz samowładztwa w stylu Incitatusa. A tego nikt nie lubi.
        Wielcy antykomuniści wleźli w buty komuny. Tak samo odgrodzili się od społeczeństwa, stworzyli sobie wyimaginowany świat w którym byli bożkami. Mnie do bólu śmieszyły te przedwyborcze nibykonferencje gdzie aktyw partyjny spotykał się z dołami partyjnymi, aktyw odpowiadał na specjalnie wybrane pytania akolitów i delektował się wyrazami zachwytu. Po cholerę to było?
        Czemu nie walono w łeb złodziei ale otaczano ich partyjną ochroną?

Po prostu - Kaczor zbudował PRL-bis a siebie mianował I sekretarzem. Aby PRL-bis był kompletny rozwalono wszystkie instytucje państwa, obstawiono wiernymi miernotami a w efekcie odebrano im jakąkolwiek wiarygodność. Od samego początku skundlono Du*ę i taki skundlony jest do teraz.

Pytanie na koniec. Piszesz o tępej propagandzie w TVP. I tu masz rację. Ale przez "łosiem łostatnich lat" jechałeś cytatami z tej propagandy i traktowałeś je jako prawdy objawione. Jak to godzisz? Skrajne zbydlęcenie ci się podobało, zobaczyłeś je dopiero teraz jak twoi pupile dostali kopa. Olśniło cię?
        • pepe49 Re: Nie zrozumie. 23.12.23, 23:05
          zimna-wodka napisał:

> Zaczynasz mówić nieco ludzkim głosem to ci pomogę. PIS nie pojął, że nie samym
          > chlebem człowiek żyje. Wzrost zamożności społeczeństwa powoduje wzrost innych p
          > otrzeb. Ot piramida Maslowa w podręcznikowym wydaniu.
          > Nie pojmowali tego.

Tak teraz piszą różni ludzie. Obiecanki nigdy mnie nie obchodziły. Jakoś tak. Obiecanka jedzenia dla chorych w szpitalu rozśmieszyła i zasmuciła. Czy naprawdę jesteśmy aż tak biedni, że takie rzeczy trzeba obiecywać? Okazalo się, że nie.

Pińćset do ryja i ruki po szwam. Państwo i wszystko co pańs
          > twowe jest nasze. Możemy robić co chcemy i z nikim się nie liczyć.

Pan Ziemkiewicz przypomina, że była i jest to wada każdej władzy w Polsce. Wygraliśmy! Będziemy rządzić wiecznie!
          To a propos wypowiedzi pana Żakowskiego, który przypomniał swojej bańce, że PiS wróci. I dlatego warto im dać np. jakiś program w TVP.
          Swoi go zaraz ostro zmieszali z błotem.
          Wcześniej pisowcy uznali, że będą rządzić wiecznie.
          Kara za pychę musi być.

> Powiedz, komu była potrzebna p. Pawłowicz w TK, Przygłupska jako szef TK, nawie
          > dzony Czarnek czy Nowak.

Pani prof. Pawłowicz to wysokiej klasy specjalistka, świadoma tego, o której czytałem bardzo pochlebne zdania.
          Nie jest w stanie ukorzyć się przed specjalistami z TVN.
          Pan Czarnek z pewnością ma cojones. Na zajmowanym stanowisku kompetencja niezbędna. Reszty nie znam, oprócz opinji prasowych.

Kiedyś się zastanawiałem czy to jest wyraz pogardy dla
          > opozycji, pokaz samowładztwa w stylu Incitatusa. A tego nikt nie lubi.
          > Wielcy antykomuniści wleźli w buty komuny. Tak samo odgrodzili się od społeczeń
          > stwa, stworzyli sobie wyimaginowany świat w którym byli bożkami. Mnie do bólu ś
          > mieszyły te przedwyborcze nibykonferencje gdzie aktyw partyjny spotykał się z d
          > ołami partyjnymi, aktyw odpowiadał na specjalnie wybrane pytania akolitów i del
          > ektował się wyrazami zachwytu. Po cholerę to było?

Nawet tego nie widziałem. Po co mi to? Partyjna wazelina. Obchodzi mnie co się zmienia wokół mnie na skutek działalności wadzy. Wadza będzie taka jak zawsze. Pracująca za pomocą tych samych urzędników co 10 czy 20 lat temu.
          KO2050LPSL nie będę się o takie głupoty czepiał. Zarobiona przez nich kasa mnie nie obchodzi. Korupcja mnie obchodzi. Zarządzanie. Praca z sensem. Zyski dla poddanych.

> Czemu nie walono w łeb złodziei ale otaczano ich partyjną ochroną?
          >

Na ten temat nic nie wiem i traktuję sensacje GW jak kłamstwa. O to się PiS nie czepiam.

> Po prostu - Kaczor zbudował PRL-bis a siebie mianował I sekretarzem. Aby PRL-bi
          > s był kompletny rozwalono wszystkie instytucje państwa, obstawiono wiernymi mie
          > rnotami a w efekcie odebrano im jakąkolwiek wiarygodność. Od samego początku sk
          > undlono Du*ę i taki skundlony jest do teraz.
          >

System sanacyjny. Ważni są ludzie a nie instytucje.
          Tak.
          Były wielkie nadzieje w 2015 na zmianę tego systemu. Został.

> Pytanie na koniec. Piszesz o tępej propagandzie w TVP. I tu masz rację. Ale prz
          > ez "łosiem łostatnich lat" jechałeś cytatami z tej propagandy i traktowałeś je
          > jako prawdy objawione. Jak to godzisz? Skrajne zbydlęcenie ci się podobało, zob
          > aczyłeś je dopiero teraz jak twoi pupile dostali kopa. Olśniło cię?
          >

Kiedyś pisałem o tym. Pan krzyczał, że pracuję na etacie w wydziale propagandy, ja się dziwiłem a potem byłem zły, bo nie potrzebowałem TVP, żeby myśleć co myślałem.
          Zresztą, to samo myślałem najpierw o Panu. Noż musi dostawać hasła dnia, żeby takie głupoty pisać.

Myliliśmy się. Człowiek ma swoje poglądy.

Pamięta Pan awanturę, gdy przypomniałem piosenkę zespołu ProWoKacja - "Prawo do życia, czyli kochanej mamusi"?
          To była moja ulubiona piosenka sprzed lat. Młody człowiek lubi jasne zdania.

O tym wszystkim, co teraz, pisałem i wcześniej. Zastanawiając się jak długo utrzymam się jako wyborca PiS pomimo tego co robią. Minusy kontra plusy.
          Jedna dobra rzecz, myślałem, może się stać przez wynik tych wyborów. Spokornieją.
          Wrócą do siebie z 2015.

Kaplica. Nie spokornieją. P. Tusk przejechał prętem po klatce. Małpy skaczą.
          Wojna! Wojna!
          Kaczor i Donald w ekstazie.

Państwo trzeszczy.

Może nie zbankrutujemy. O tej swojej obawie nie pisałem. Nie znam się na ekonomji. Czekam aż p. Kadi mnie pocieszy.

*
          • przycinek.usa Re: Nie zrozumie. 26.12.23, 08:38
            pepe49 napisał:

>> Czemu nie walono w łeb złodziei ale otaczano ich partyjną ochroną?
            >
            > Na ten temat nic nie wiem i traktuję sensacje GW jak kłamstwa.

Pepe, cholera, ja to zdanie przerobie - "Czemu nie walono w łeb nieuczciwych ludzi ale otaczano ich partyjną ochroną?"

Czemu Kaczyński tolerował Macierewicza na najważniejszym śledztwie w państwie i pozwalał mu na takie oszustwa?
            Ja sobie wypraszam, żeby moje państwo prowadziło śledztwo takimi rekami.

Zrozum, to jest OSZUST!!!!
            I wszyscy się na to patrzą i nie wierzą własnym oczom!!!
            Jak można było takiego oszusta dać do tej komisji? Nie było innych uczciwych osób? Naprawdę?
            To jest KOMPROMITACJA.
            PiSu, Kaczyńskiego i całej Polski.

• dorota_333 Twój ulubieniec jest już na innym froncie walki 26.12.23, 10:16
              ...partyjnej o Polskę. Teraz szarpie pracowników PAP:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30540133,macierewicz-fizycznie-blokowal-wejscie-pracownikom-pap-jest.html
            • snajper55 Re: Nie zrozumie. 25.05.24, 09:49
              przycinek.usa napisał:

> Zrozum, to jest OSZUST!!!!
              > I wszyscy się na to patrzą i nie wierzą własnym oczom!!!
              > Jak można było takiego oszusta dać do tej komisji? Nie było innych uczciwych os
              > ób? Naprawdę?

Uczciwego człowieka do komisji mającej udowadniać kłamstwo o zamachu??? Przecież komisja kierowana przez uczciwego człowieka stwierdziłaby że żadnego zamachu nie było. Dlatego komisją musiał kierować oszust.

S.
        • przycinek.usa Re: Nie zrozumie. 26.12.23, 08:29
          zimna-wodka napisał:

> Zaczynasz mówić nieco ludzkim głosem to ci pomogę. PIS nie pojął, że nie samym
          > chlebem człowiek żyje.

Dla mnie góry w PiS to jest banda idiotów, którym nawet jak się coś powie, to nie zrozumieją.
          Moje rozejście się z PiS to moment kiedy się pojawił ten artykuł, o którym rozpocząłem watek.
          Po prostu każdy ma jakaś jedna sprawę, która jest dla niego ważna, a sposób rozwiązywania zagadki w smoleńsku jest największą kompromitacja PiS.

Reszta debilizmów - o których piszesz - są lokalnymi aferami - których zagranica nie śledzi.
          A śledztwo w smoleńsku zagranica bardzo dokładnie obserwowała.

I tego debila M. to się powinno nie tylko odsunąć, ale posadzić. I tutaj nie ma żadnych pytań.
          Afiliacja partyjna z tym człowiekiem jest dla mnie najbardziej zdumiewającym działaniem Kaczyńskiego.
          Zupełnie jakby nie miał mózgu w całości.

Po prostu Kaczyński zwariował, ze to popierał, a rodziny zwariowały, ze o tym nie mówili. I teraz ich wykopali razem ze wszystkim. I dobrze, bo tego nie można było dalej tolerować.

Myślę jednak, ze PiS w jakiejś formie kiedyś znowu wróci, może za kolejne 8 lat - jak Kaczyński umrze, PiS się zreformuje i oni może zmądrzeją. I wtedy będzie komisja 3. I może wreszcie ktoś uczciwy się za to zabierze. Może...

A może nikt tego nigdy już nie wyjaśni. Tylko historycy się za to zabiorą za 50 lat, tak jak się wyjaśniła sprawa JFK.
          W końcu się wyjaśniła. I ludzie uwierzyli. I tak samo będzie ze Smoleńskiem. Tylko zainteresowanych już na tym świecie nie będzie.
          • pepe49 Nie p. Macierewicz winien. 26.12.23, 11:21
            O tym, że w Smoleńsku samolot rozleciał się w powietrzu i spadł w kawałkach niezorjentowani w technice wypadków, tacy jak ja, dowiedzieli się jesienią 2010 r. Znawcy wiedzieli po zobaczeniu zdjęć wypadku z góry. Kawałki samolotu ułożyły się w kształt wskazujący na jego rozpad na konkretnej wysokości.
            Czyli w USA, Francji, Chinach wiedziano to po analizie zdjęć satelitarnych miejsca katastrofy prawdopodobnie najdalej kilka dni po 10 maja.

Dla naszej orjentacji ważne było zdanie p. inż. Szuladzińskiego, który ma firmę ustalającą przyczyny wypadków lotniczych i z tego żyje.
            Jako ciekawostkę podawałem rozważania techniczne rosyjskiego inż. lotnictwa, p. Marka Sołonina, dysydenta.
            Nie wiadomo było dlaczego samolot się rozpadł.

Zadaniem podkomisji było udowodnienie techniczne przyczyn katastrofy i, jak to rozumiem, stworzenie materjału koniecznego dla umiędzynarodowienia sprawy.

Ad. p. Macierewicza. Napisałem tutaj jakiś czas temu post na temat wypowiedzi p. inżyniera Joergensena z Danji, członka podkomisji. Uważał on, że p. Macierewicz utajniał wyniki prac jednych członków podkomisji przed innymi.
            Dla mnie nie było to nic dziwnego. Jako wieloletni konspirator antykomunistyczny nauczył się wykonywać pracę w taki sposób. Który zdawał egzamin w warunkach sowjeckiej okupacji czy nawet rządów kompradorów do 2015 r.
            Od 2015 r. wyłącznie spowalniał pracę badaczy.

Druga sprawa - postawienie czynnego polityka na czele podkomisji eliminowało przedstawienie efektów jej badań na forum międzynarodowym - technicznym.
            Do 2015 r. było to potrzebne. Raczej nikt z naukowców nie dałby sobie rady z nieustannym atakiem nienawiści i niekompetencji ze strony władz polskich i części opinji publicznej zarządzanej przez medja "czerwone".
            Władze polskich kompradorów realizowały zlecenie rządu niemieckiego na reset z Rosją.

Ale od 2015 r. samo istnienie p. Macierewicza na czele podkomisji niszczyło jej pracę. "Dezawuowało" - on sam używa takiego słowa.

Wynik.
            Badacze podkomisji ustalili przyczynę rozpadu samolotu. Ładunki wybuchowe. Ustalili gdzie były podłożone, o jakiej mocy i kiedy który eksplodował.

To jest wiedza, której przyjęcie ludzie z "bańki informacyjnej" czerwonych do dzisiaj odrzucają.
            Vide obecne posty np. p. Doroty.

Gdyby zostało to potwierdzone przez uznaną międzynarodową komisję na Zachodzie, być może zmieniliby zdanie.
            Ktoś jednak w PiS wyznaczył p. Macierewicza w 2015 r. na szefa podkomisji.
            Ten ktoś odpowiada za brak rezultatów jej pracy.
            Nie p. Macierewicz!

Więc jesteśmy nadal podzieleni. Więc nadal Rosja kłuje i dzieli nas propagandowo.
            Pan Ziemkiewicz cały czas pisze o katastrofie jako spowodowanej przez niedbałość władz polskich.
            Podlizuje się swoim czytelnikom z czerwonej bańki? Bo dla nich rozkaz p. Lecha Kaczyńskiego aby lądować i pijany p. gen. Błasik potwierdzający rozkaz to dogmaty.
            Nieprawda.
            Ale nie ma jak z tym dyskutować.

Zazdrościć Holendrom, który sprawę swojego samolotu pasażerskiego zestrzelonego przez Rosjan zakończyli wyrokiem sądu międzynarodowego w ciągu 2 lat.
            Ale oni nie są podzieleni.

*

.
            .
            • przycinek.usa Re: Nie p. Macierewicz winien. 26.12.23, 17:44
              "Pan Ziemkiewicz cały czas pisze o katastrofie jako spowodowanej przez niedbałość władz polskich."

A kto wniósł na pokład "apteczkę techniczna"? Ruscy? Wolne żarty.
              Macierewicz po prostu zablokował cale śledztwo i umożliwił winnym schowanie się pod dywan.
              Ruszyła propaganda przeciwnej strony i sprawa jest udupiona na amen.

Kto jest winny? MACIEREWICZ. I KTO JESZCZE ? KACZYŃSKI. No innych winnych nie ma.
              A kto dzieli społeczeństwo? Ci którzy do tego zamachu doprowadzili. I robią to tak sprytnie, ze ludzie wierzą w te ich propagandę i sami nie widza, ze są w ciemnej. I jeszcze głosują na tych, co zmieniają te komisje po kolei jak leci.

• mateusz572 Re: Nie p. Macierewicz winien. 26.12.23, 18:27
                Oj naiwny naiwny, naiwny jak dziecko we mgle.
                Całkowicie jesteś odklejony od tego kraju. Przykro mi bo w innych tematach całkiem sensownie prawisz.
                Tutaj prawda jest prozaiczną nie było żadnego zamachu były śmiertelne błędy pilotów naciskanych przez zwierzchników..
                Tak więc Macierewicz nic nie mógł zrobić w tym temacie, ale pomógł PiS-owi zdobyć władzę i stworzyć bajkę na użytek sekty smoleńskiej.
                Długo jeszcze będziesz wałkował te bajki? Może już czas najwyższy zająć się bardziej twórczymi tematami.
                • przycinek.usa Oj naiwny naiwny, naiwny jak dziecko we mgle. 26.12.23, 20:09
                  mateusz572 napisał:

> Oj naiwny naiwny, naiwny jak dziecko we mgle.
                  > Całkowicie jesteś odklejony od tego kraju. Przykro mi bo w innych tematach całk
                  > iem sensownie prawisz.
                  > Tutaj prawda jest prozaiczną nie było żadnego zamachu były śmiertelne błędy pi
                  > lotów naciskanych przez zwierzchników..

Oh, he eh. To będziesz odtąd moim przykładem - oczywiście, a ja nie zamierzam z tego tematu zrezygnować.
                  Troche bedzie Tobie trudno mnie przekonac, zwlaszcza po tym, jak widzialem zdjecie, w ktorym ruskie niosly tylny statecznik ktory odpadl od samolotu zanim samolot uderzyl w ziemie. To jest taki szczegol, ktory zapada w pamiec.

Ty oczywiscie wiesz jak to sie stalo, ze statecznik odpadl?
                  Pijany Blasik naciskal na pilotow, ktorzy cisneli tak, ze statecznik odpadl?

He he he.

Tylko zeby sie nie okazalo, ze internet podzieli sie na wiekszsc spoleczna, ktore bedzie wiedziec co i jak - oraz na propagandowe niedobitki, probujace wciskac wszystkim kity o CFIT.

• pepe49 Re: Oj naiwny naiwny, naiwny jak dziecko we mgle 26.12.23, 23:25
                    Ja nie wiem co to jest wnoszenie "apteczki technicznej" do samolotu. Tysiąc szczegółów, które w ogóle nie mają żadnego znaczenia. Pan Mateusz wie co się wydarzyło. Kazali lądować we mgle i samolot rozniosło na 30 000 kawałków. W błocie.

Ja też wiem. Wybuchy, oderwane skrzydło, odwracający się w locie kadłub samolotu na grzbiet, upadek. Poszarpane, popalone kadłuby ludzkie.

Nie dogadamy się z Panem Mateuszem ani z Panią Dorotą. I z paroma miljonami rodaków.

Nawet ten Rosjanin, Mark Sołonin, doszedł co i jak. Może dlatego, że nie lubi pana Putina, ze wzajemnością?

Posłucham sobie dzisiaj. A co.

www.youtube.com/watch?v=G6efvKTdjXU

Potem atwjety na waprosy. Też ciekawe. Też posłucham. Drugi raz, a co.

www.youtube.com/watch?v=afRGs7MRpI4
                    • przycinek.usa Re: Oj naiwny naiwny, naiwny jak dziecko we mgle 27.12.23, 16:03
                      jak to nie maja żadnego znaczenia? A od czego była komisja, jak nie od wyjaśniania szczegółów?
                      • pepe49 O co chodzi. 27.12.23, 16:49
                        Wiemy, że samolot rozpadł się w powietrzu. Więc szczególy są ważne, można ustalić co było przyczyną tego rozsypania. Ustalono. Ładunki wybuchowe umieszczone w elementach samolotu.
                        Przy okazji chylę głowę przed poziomem polskich badaczy. Wysoki. (Warto by posłać syna na studja na Politechnikę w Polsce).

Następny etap pracy to ustalenie kto spowodował wybuchy.
                        Z racji umieszczenia ładunków w elementach samolotu głównym podejrzanym jest ktoś, kto miał do nich dostęp, prawdopodobnie w trakcie remontu w Rosji.

Czy ktoś z Rosji? Czy jakiś gang czy władza? A może jakaś grupa z Polski w porozumieniu z grupą z Rosji? W Rosji nic nie dzieje się bez wiedzy władzy. Ale?

Co robił p. major Krasnokutski na lotnisku u dyspozytorów? Do kogo dzwonił?

Kto wywołał wybuchy?
                        Jak powstala mgła?

Dużo innych pytań.

Ważne końcowo są dwa. Czy egzekucję nakazał p. Putin? Czy zrobił to polsko-rosyjski gang bezpieczniaków?

Dlaczego p. Mjedwjedjew proponował komisję międzynarodową, bezpośrednio po zamachu?

W każdym razie należało sprawę umiędzynarodowić. Tego nie zrobiono.
                        I wracamy do tematu wątku.

Chciałbym móc zapytać o to pana Jarosława Kaczyńskiego.

Oczywiście, mógł całkowicie polegać na panu Macierewiczu, stworzył komisję i czekał na wyniki.
                        To jest polityka dworska, w PiS (w PO również, bez złudzeń), więc mógł mu nikt o potrzebie umiędzynarodowienia sprawy nie mówić, bo po co się narażać panu Macierewiczowi, szyszce w PiS.

A my oceniamy zbiorczo. PiS miał wszystkie zasoby państwa i zadania nie wykonał. PiS jest do bani.

*

.
                        • przycinek.usa Re: O co chodzi. 28.12.23, 02:56
                          "Z racji umieszczenia ładunków w elementach samolotu głównym podejrzanym jest ktoś, kto miał do nich dostęp, prawdopodobnie w trakcie remontu w Rosji."

No widzisz i ja sie z toba nie zgadzam, nie wierze w takie przyczyny, tak samo jak nie wierze w to, ze samolot nie uderzyl w brzoze. To sie moze komus wydawac dziwne, ale ja uwazam, ze samolot uderzyl w te brzoze koncem skrzydla. Negowanie tego jest dla mnie czyms istotnie dziwnym. A oni negowali i podawali nieprzekonujace wyliczenia. Jest cale mnostwo takich drobnych potkniec, ktorych rostrzygniecie powino sie odbywac w sposob dowodowy, a nie polityczny, bo Macierewicz tak chcial, czy cos powiedzial.

To sa wszystko istotne sprzecznosci, ktore wiaza sie z interpretacja dowodow.
                          Bo co z tego, ze oni zrobili film o tym jak samolot sie rozpadal, skoro trajektoria jest oparta na opinii o przebiegu, a nie na udowodnionym przebiegu.

Dla mnie dowodami sa badania KGP - ktore wykryly materialy wybuchowe w kabinie. Dostep do samolotu mieli Polacy. Dlatego mnie sie wydaje, ze bombe na poklad wniesli Polacy, a psim obowiazkiem Macierewicza bylo to dokladnie zbadac. A on to udupil. Celowo to udupil.

Dla mnie interpretacja dowodow byla niewystarczajaca, nieprawidlowa i lekkomyslna. I glupia. Zupelnie jakby ludzie, ktorzy na to patrzyli mieli gaz w glowie. I nawet nie utworzyli ksiegi dowodow.
                          Zupelnie jakby jakis idiota tym zawiadywal. I w efekcie koncowym okazuje sie, ze tak bylo dokladnie.

Mozliwe, ze byly inne ladunki, faktycznie byly dowody na to, ze cos wybuchlo w skrzydle, ale nie wiadomo nic wiecej, pomimo tego, ze dostep do wraku byl. Oni mieli dostep do wraku. Mogli badac. I co?

A spekulacje, ze ktos cos wsadzil w samolot w czasie remontu - to sobie mozna w dupe wsadzic.
                          Calkowicie w to nie wierze. Trzebaby to wszystko udowodnic. A jak to udowodnic, skoro sledztwo nadzorowal debil?

A co, jesli byly 2 bomby i obie wsadzono w pulku lotniczym, w nocy 9 kwietnia?
                          A moze tam pracowali nad tym samolotem przez tydzien? Moze ktos to widzial, a zamiast wszystkich przesluchac, to sie wtrzymali?

Jesli z tego raportu usunac wszystkie supozycje, aluzje do jakis agentur, debilizmy zwiazane z otoczeniem politycznym itp. to okazuje sie, ze malo co zostaje, sa luki w materiale i brak wystarczajacych wyjasnien przebiegu katastrofy.

W ogole nie ma zadnych konkretow zwiazanych z opisem automatyki, zadnych wnioskow. No cholera ten raport jest jak sito. Beznadziejny tak samo jak beznadziejny jest glowny idiota, ktory to nadzorowal.
                          • pepe49 Re: O co chodzi. 29.12.23, 17:54
                            przycinek.usa napisał:

> "Z racji umieszczenia ładunków w elementach samolotu głównym podejrzanym jest k
                            > toś, kto miał do nich dostęp, prawdopodobnie w trakcie remontu w Rosji."
                            >
                            > No widzisz i ja sie z toba nie zgadzam, nie wierze w takie przyczyny,

To już jest kwestja dopuszczania jakichś rozwiązań w wyobraźni.
                            Ja to rozwiązanie dopuszczam. Czy ktoś mógł we wnętrzu elementów samolotu umieścić ładunki wybuchowe poza zakładem remontowym?
                            Może mógł. Może - nie wiem jak, nie znam się. Być może mógł.
                            Uwaga - badacze ustalili, że ładunki tam były. Więc dla mnie ta część zdarzenia nie podlega już wątpliwościom.
                            Były.

tak samo
                            > jak nie wierze w to, ze samolot nie uderzyl w brzoze. To sie moze komus wydawac
                            > dziwne, ale ja uwazam, ze samolot uderzyl w te brzoze koncem skrzydla. Negowa
                            > nie tego jest dla mnie czyms istotnie dziwnym.

Proszę. Argument o brzozie, jeżeli ktoś go używa, to znaczy nie wie o czym mówi.
                            Proszę:
                            www.youtube.com/watch?v=cAEAI_CO9e0

W tym filmie p. Sołonin pokazuje co spadający samolot rodzaju Tu-154 robi z lasem. Nie z drzewem, cienką brzozą. Z lasem.

23.05, 27.35 i in.
                            Ludzie przeżywają.
                            P. Sołonin pokazuje różne wypadki, spalone, krańcowo rozbite samoloty. Ludzie przeżywają, lub część ludzi przeżywa. Napisy angielskie. Bardzo polecam.

A oni negowali i podawali nieprz
                            > ekonujace wyliczenia. Jest cale mnostwo takich drobnych potkniec, ktorych rostr
                            > zygniecie powino sie odbywac w sposob dowodowy, a nie polityczny, bo Macierewic
                            > z tak chcial, czy cos powiedzial.
                            >
                            > To sa wszystko istotne sprzecznosci, ktore wiaza sie z interpretacja dowodow.
                            > Bo co z tego, ze oni zrobili film o tym jak samolot sie rozpadal, skoro trajekt
                            > oria jest oparta na opinii o przebiegu, a nie na udowodnionym przebiegu.
                            >
                            > Dla mnie dowodami sa badania KGP - ktore wykryly materialy wybuchowe w kabinie.
                            > Dostep do samolotu mieli Polacy. Dlatego mnie sie wydaje, ze bombe na poklad w
                            > niesli Polacy, a psim obowiazkiem Macierewicza bylo to dokladnie zbadac. A on t
                            > o udupil. Celowo to udupil.

Nie mam pojęcia jak to interpretować. Chociaż - jeżeli na pokładzie byli wojskowi, to czuły aparat powinien wykryć obecność cząstek materiałów wybuchowych. Oni czasem strzelają. Nie tylko oni.

>
                            > Dla mnie interpretacja dowodow byla niewystarczajaca, nieprawidlowa i lekkomysl
                            > na. I glupia. Zupelnie jakby ludzie, ktorzy na to patrzyli mieli gaz w glowie.
                            > I nawet nie utworzyli ksiegi dowodow.
                            > Zupelnie jakby jakis idiota tym zawiadywal. I w efekcie koncowym okazuje sie, z
                            > e tak bylo dokladnie.
                            >
                            > Mozliwe, ze byly inne ladunki, faktycznie byly dowody na to, ze cos wybuchlo w
                            > skrzydle, ale nie wiadomo nic wiecej, pomimo tego, ze dostep do wraku byl. Oni
                            > mieli dostep do wraku. Mogli badac. I co?
                            >

Tego nie wiem. Oglądałem filmy z rozbijania samolotu na kawałki, rozcinania ścian, wybijania szyby, po katastrofie.
                            Czytałem doniesienie, że szczątki zostały umyte detergentem.

To nie umniejsza uwag do prac badaczy.

> A spekulacje, ze ktos cos wsadzil w samolot w czasie remontu - to sobie mozna w
                            > dupe wsadzic.
                            > Calkowicie w to nie wierze. Trzebaby to wszystko udowodnic. A jak to udowodnic,
                            > skoro sledztwo nadzorowal debil?
                            >
                            > A co, jesli byly 2 bomby i obie wsadzono w pulku lotniczym, w nocy 9 kwietnia?
                            > A moze tam pracowali nad tym samolotem przez tydzien? Moze ktos to widzial, a z
                            > amiast wszystkich przesluchac, to sie wtrzymali?
                            >

Może.
                            O to mi chodzi. Wiemy co, gdzie, nie wiemy kto.
                            Tego nie wiem czy się dowiemy.

> Jesli z tego raportu usunac wszystkie supozycje, aluzje do jakis agentur, debil
                            > izmy zwiazane z otoczeniem politycznym itp. to okazuje sie, ze malo co zostaje,
                            > sa luki w materiale i brak wystarczajacych wyjasnien przebiegu katastrofy.
                            >
                            > W ogole nie ma zadnych konkretow zwiazanych z opisem automatyki, zadnych wniosk
                            > ow. No cholera ten raport jest jak sito. Beznadziejny tak samo jak beznadziejny
                            > jest glowny idiota, ktory to nadzorowal.

Nie wiem czy beznadziejny. Zakładam, że badacze wykonali swoje zadanie, tyle, że ich praca nie została wykorzystana dalej, międzynarodowo, bo nie mogła być, z racji polityka na czele komisji.

Myśląc o przyczynach nie umiędzynarodowienia sprawy nie omówiliśmy wątku np. USA, które mogły nacisnąć na p. Kaczyńskiego, żeby zaczekał, bo się chcą dogadać z Rosją. Zaczekał, a potem było za późno.
                            Na przykład. Nie wiem czy tak było.

Ogólnie - szanujmy się i doceniajmy. Pracę badacze polscy wykonali gigantyczną. Czapki z głów.
                            O ile pamiętam, uwagi p. inż. Joergensona dotyczyły organizacji prac komisji nie samej jakości pracy.

Jakość pracy komisji MAK, dla porównania, była żadna. Tu też warto p. Sołonina obejrzeć.

Generalnie - nie uspokoimy się, dopóki nie będzie wyniku badań komisji międzynarodowej. A nie będzie. Więc się nie uspokoimy.
                            • przycinek.usa Re: O co chodzi. 01.01.24, 18:18
                              pepe49 napisał:
                              "Argument o brzozie, jeżeli ktoś go używa, to znaczy nie wie o czym mówi."

Raport mowi, ze samolot nie mogl uderzyc w brzoze, bo inaczej kola uderzylyby w szope bodina.
                              Tymczasem wiadomo ze samolot przelecial blisko brzozy, sa czesci samolotu ktore odkryto na brzozie.
                              Zatem wymagaloby to lepszego dowodu, niz tylko ocena, ze podwozie uderzyloby w bude.

Mnie sie wydaje,ze samolot faktycznie uderzyl w brzoze i wynikalo to z obracania sie samolotu, juz przed uderzeniem w brzoze.

Zatem analiza automatyki i odejscia bylaby jednym z wazniejszych zadan do wykonania przez komisje.
                              Rozumiem, ze byc moze oni wykonali te prace, ale nie ma w raporcie opisu tego zachowania.
                              A o podwoziu i budzie napisali. Mnie wielu rzeczy brakuje w tym raporcie. Uwazam, ze to byl skomplikowany zamach. Wnioski moze ostatecznie sa prawidlowe, bo dokumentacja techniczna szczatkow jest porazajaca, ale i tak raport mogl byc lepszy.

• kadilak ZADEN pilityk/ partia nigdy nie czuje sie winny 26.12.23, 14:24
      przycinek.usa napisał:

> Nic a nic. Oni faktycznie są jak barany.

I wszyscy sa baranami, szegolnie wspolczesnie.
      Wszyscy uwazaja, ze zrobili wspaniala robote. Na calym swiecie. Ostatnim politykiem ktory czul sie winny za cos to byla chyba Golda Meir.
      Miejmy nadzieje, ze wojna to niedlugo wyrowna, bo inaczej ludzkosc sama sie wpierdoli od ogona.
      Wojna juz lepsza, jakkolwiek tragicznie to brzmi. Raz dwa, oderwanie plastra i zaczynamy od poczatku smile
      • przycinek.usa Re: ZADEN pilityk/ partia nigdy nie czuje sie win 26.12.23, 20:35
        kadilak napisał:

> Merry Christmas.

Merry Christmas.
    • hadrian_pl Re: problem jest, ze PiS nie czuje sie winny 26.12.23, 15:30
      Pamiętam zdjęcia po katastrofie.Części samolotu w lesie w błocie,trupy bez rak,nog,uwalone błotem, Kaczyński my tylko tors.Nie wyglądało to na wybuch samolotu w powietrzu,gdyz np.w przypadku zestrzelonego samolotu holenderskiego zwłoki spadały na ziemie w nienaruszonym stanie.Zdjęcia są dalej w internecie, oczywiscie nie mogę ich tutaj zalinkować.
      • przycinek.usa Re: problem jest, ze PiS nie czuje sie winny 26.12.23, 20:33
        archeolodzy wykryli 30,000 części i zrobili o tym raport.

niezalezna.pl/polska/51753-gazeta-polska-dotarla-do-nieznanych-i-niepublikowanych-wynikow-prac-archeologow/51753

Polecam szczegolnie doczytanie do konca tego artykulu.

Ja zreszta dokladnie poogladalem sobie raport Anodiny w jezyku angielskim i nawet w tym jej raporcie bylo jasne jak slonce, ze jeden z silnikow przestal dzialac w powietrzu.

Nawet w ruskim rapoprcie. Nie ma co szukac daleko, tylko wystarczy otworzyc oczka szeroko zamkniete.
        To nie jest moja propaganda, tylko oficjalny raport federacji ruskiej.
    • dorota_333 Kiedy zabiorą ci służbowe auto z kierowcą 28.12.23, 13:02
      ...to trzeba sobie jakoś radzić. Macierewicz sobie poradził:

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/i19k9kuTURBXy83MjMwZWFjNy01MDU5LTQ3ZWQtYTlmYy1lOTg4YWQ3YWFmNGMuanBlZ5GTAs0DSM0EYN4AAqEwBaExAQ

www.fakt.pl/polityka/antoni-macierewicz-juz-bez-limuzyny-sam-prowadzi-auto-i-lamie-przepisy/p5gpbmv

Wiem, wiem, to d.perela, szkoda na to czasu. Ale pokazuje stosunek do przepisów prawa, nieprawdaż?
      • kadilak Prawdaz 28.12.23, 15:20
        dorota_333 napisała:

>
        >
        > Wiem, wiem, to d.perela, szkoda na to czasu. Ale pokazuje stosunek do przepisów
        > prawa, nieprawdaż?

I tak wlasnie trzeba robic.
        "Oni" tez to beda robic a nawet bez dostepu do mediow publicznych sobie poradza....a Tusk, Sikorski i ta cala banda ma 20- letni + bagaz i zaloze sie, ze sa tacy, co juz im w gaciach tam szperaja. I wyszperaja, i przegraja znowu Seruszkowcy i moze tym razem odejda w pizdu raz na zawsze.
        Opozycja zawsze ma latwiejsze zadanie w podcinaniu galezi pod kims.
        • snajper55 Re: Prawdaz 28.12.23, 16:05
          kadilak napisał:

> I tak wlasnie trzeba robic.
          > "Oni" tez to beda robic a nawet bez dostepu do mediow publicznych sobie poradz
          > a....a Tusk, Sikorski i ta cala banda ma 20- letni + bagaz i zaloze sie, ze sa
          > tacy, co juz im w gaciach tam szperaja. I wyszperają

Osiem lat PiS szperał w gaciach Tuska i czego się dogrzebał?

S.
          • monalisa2016 Re: Prawdaz 28.12.23, 18:31
            snajper55 napisał:

> kadilak napisał:
            >
            > > I tak wlasnie trzeba robic.
            > > "Oni" tez to beda robic a nawet bez dostepu do mediow publicznych sobie
            > poradz
            > > a....a Tusk, Sikorski i ta cala banda ma 20- letni + bagaz i zaloze sie,
            > ze sa
            > > tacy, co juz im w gaciach tam szperaja. I wyszperają
            >
            > Osiem lat PiS szperał w gaciach Tuska i czego się dogrzebał?
            >
            > S.

Jest to argument na to co sie bezprawnie demoluje w paru tygodniach? Gdzie jest w nowej ekipie obywatel, wyborca, państwo prawa, ...? Króluje tylko i wyłącznie zemsta, vide chora konferencja prasowa Tuska.

Narcyzm do ntej potęgi!
            • mateusz572 Re: Prawdaz 28.12.23, 18:34
              Ja ci już mówiłem Mona zajmij się gaciami krwawego dziadunia z Kremla. Sprawy polskie zostaw Polakom.
              • monalisa2016 Re: Prawdaz 28.12.23, 18:51
                mateusz572 napisał:

> Ja ci już mówiłem Mona zajmij się gaciami krwawego dziadunia z Kremla. Sprawy p
                > olskie zostaw Polakom.

Mateuszku dziecko, kto płaci ten wymaga i ma dużo do powiedzenia, znowu zapomniałeś?
                • mateusz572 Re: Prawdaz 28.12.23, 19:04
                  monalisa2016 napisał(a):

> mateusz572 napisał:
                  >
                  > > Ja ci już mówiłem Mona zajmij się gaciami krwawego dziadunia z Kremla. Sp
                  > rawy p
                  > > olskie zostaw Polakom.
                  >
                  >
                  > Mateuszku dziecko, kto płaci ten wymaga i ma dużo do powiedzenia, znowu zapomni
                  > ałeś?
                  >

Nooo Mona, zaimponowałaś mi. Chociaż szczera jesteś.
                  Ale nie zamulaj Polakom, a w ramach przerwy technicznej zajmij się gaciami dziadka z Kremla bo bardzo je unurzał we krwi moskiewskiej i ukraińskiej.
      • kadilak A widzisz ?! 28.12.23, 15:27
        dorota_333 napisała:

> ...to trzeba sobie jakoś radzić. Macierewicz sobie poradził:

Radek tez sobie poradzil.
        I gnoj- bo jak nowe CBA leb ukreci sprawie tego oszusta, to sami sie podkladaja opozycji. A jak beda dalej sledzic, to cholera wie co Smalec odpierdolil w tych zeznaniach. Isedruszko gowno pomoze.

I skonczy sie kariera zanim sie zaczela....

next.gazeta.pl/next/7,151003,30544314,cba-nadal-sprawdza-oswiadczenia-majatkowe-radoslawa-sikorskiego.html#do_w=163&do_v=829&do_st=RS&do_sid=1073&do_a=1073&e=RelRecImg4&do_upid=829_ti&do_utid=30544314&do_uvid=1703703943263
        Takze moze nieraz lepeij przymknac oko na to, ze czyjs pies z opozycji nasral w parku a wlasciciel nie posprzatal.

>
        • dorota_333 Re: A widzisz ?! 28.12.23, 15:49
          Ale z tego wynika, że legalnie zarobił. To w czym problem?

Pisowskie CBA prowadzi śledztwo od lutego i są jakieś efekty?
          • kadilak Re: A widzisz ?! 28.12.23, 18:01
            dorota_333 napisała:

> Ale z tego wynika, że legalnie zarobił. To w czym problem?

W czym problem?? Wy w Europie , kurwa mac chcecie byc czy w stodole.
            W czym problem...Ujawnil? Podatki zaplacil?
            Ja mam rzadowa robiote i co roku skladam takie zeznanie a jak nie to won z roboty, 40 000 kary plus rok wiezinia. Wy macie jeszcze kupe do zrobienia.

>
            > Pisowskie CBA prowadzi śledztwo od lutego i są jakieś efekty?

Mataczyl to pomalu idzie. Teraz w ogole juz pewnie nie pojdzie. I dobrze. We wlasciwym czasie ktos to wydlubie na swiatlo.
            Smrodek moralny i polityczny pomijam, bo Smalec ani reszta serduszkowatych przeciez nosow nie maja.

Gazeta podkreśliła, że konferencja Sir Bani Yas to narzędzie dyplomatyczne stosowane przez rząd ZEA. Dziennikarze zauważyli też, że gdy Radosław Sikorski był europosłem, podczas głosowań zajmował stanowiska przychylne wobec ZEA oraz Arabii Saudyjskiej, czyli ich sojusznika.

Ciekawe jak USA spojrza na tego dupka w swietle jego slepego poarcie dla arabstwa.
            • dorota_333 Re: A widzisz ?! 28.12.23, 19:41
              Smrodek moralny będzie, jak cokolwiek mu się udowodni.

Tymczasem zaczną wychodzić różne sprawki Prawych i Sprawiedliwych i określenie "smrodek" stanie się niedopowiedzeniem.
    • mateusz572 Re: problem jest, ze PiS nie czuje sie winny 28.12.23, 18:26
      przycinek.usa napisał:
      >problem jest, że PiS nie czuje się winny
      > Nic a nic. Oni faktycznie są jak barany.
      > Mam nadzieje, ze po kilku miesiącach takiej władzy - jaka prezentuje Tusk - PiS
      > zacznie wreszcie rozumieć, co uczynili.
      >
      > Bo jak narazie barany tego jeszcze nie widza.
      >

No nie widzą Przycinku. Wcale nie widzą i nie chcą widzieć. Strach mieszkać i żyć w takim kraju, w którym przestępcy skazani prawomocnym wyrokiem chodzą sobie po Sejmie RP i sieją zamęt. Następnie pokazują ci, że prawo jest dla nas maluczkich, natomiast oni są ponad prawem. PiS jest ponad prawem. No takie same zwyczaje jak w chanacie moskiewskim.
      twitter.com/KonradFrysztak/status/1740401874166243401?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1740401874166243401%7Ctwgr%5E21a0227bd4b505d1784457b41485db0d76901739%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwiadomosci.gazeta.pl%2Fwiadomosci%2F711488430546943kaminski-i-wasik-wzorowo-wypalniaja-obowiazki-poselskie-po.html

• przycinek.usa Re: problem jest, ze PiS nie czuje sie winny 29.12.23, 04:20
        mateusz572 napisał:

Następnie pokazują ci, że prawo jest dla nas maluc
        > zkich, natomiast oni są ponad prawem. PiS jest ponad prawem. No takie same zwyc
        > zaje jak w chanacie moskiewskim.
        >
        >

No ja bym to sparafrazowal. Ale mniejsza z tym.
        Ktos jest winny podlozenia tych ladunkow wybuchowych w Tupolewie, a ja zwyczajnie chce sie dowiedziec kto to zrobil.

Ciagle jednak trafiam na naiwniakow, ktorzy mnie przekonuja, ze tupolew nie wybuchl.

A czytales o tym, ze znalezli reke w tych drzwiach, ktore byly wbite w ziemie wybuchem na 1 m glebokosci?
        A czytales o tym, ze ruscy przestawili ustawienie klap po katastrofie, aby przekonac wszystkich, ze samolot byl w konfiguracji "do ladowania"?

Mieli cholera pecha, bo za kazdym razem ktos zrobil zdjecie i zdjecia wyszly i kurcze okazalo sie, ze samolot byl w konfiguracji do odejscia.

To komu ten raport przeszkadzal?
        Tuskowi, tak?

To kto jest ponad prawem?

• pepe49 Re: problem jest, ze PiS nie czuje sie winny 01.01.24, 17:00
      Teraz Pani Dorota przynosła z GW coś pokazującego fragment tego nie czucia winy przez PiS:

twitter.com/i/status/1741188208367382763

Tutaj opis:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30551713,dziennikarz-tv-republika-byl-w-szoku-gdy-uslyszal-odpowiedz.html#s=BoxOpImg5

forum.gazeta.pl/forum/w,17007,177095967,177095967,TV_Republika_relacje_na_biezaco_spod_PAP_TVP.html

PiS wchodzi w buty POPSLetc. sprzed 8 lat.
      - Żeby było tak jak było!

Skądinąd, z wielu miejsc: - przyznajemy się, były również błędy w tym co robiliśmy.

I już. Co za błędy?
      Cisza.

*

Nie mają dużych wpływów ogólnie w medjach, duże redakcje są poza ich zasięgiem. Do władzy PiS prawdopodobnie wepchnie wdrożenie przez kumpli Fit for fifty fajf. Obyśmy zdążyli się po nich pozbierać zanim Rosja ruszy, albo zanim U. E. (Berlin) ruszy.

Do USA nie zamierzam emigrować.
    • dorota_333 Macierewicz zniszczył 5 dowodów w sprawie katastro 22.02.24, 23:14
      ...katastrofy smoleńskiej, a 18 dowodów zagubił. Wszystkie pozyskał od polskiej prokuratury.

Co Ty na to, Przycinku? Wygląda to tak, że Antoni zrobił wiele, żeby nie dowieść zamachu. Myślał, że jeszcze kilka lat będzie gonił króliczka za dobrą pensję i udowadnianie czegokolwiek go nie interesowało.
      • przycinek.usa Re: Macierewicz zniszczył 5 dowodów w sprawie kat 02.03.24, 17:06
        to ciekawe. link?
        • dorota_333 Re: Macierewicz zniszczył 5 dowodów w sprawie kat 02.03.24, 17:15
          www.rp.pl/polityka/art39885381-podkomisja-smolenska-zgubila-lub-zniszczyla-23-czesci-tupolewa-cezary-tomczyk-ujawnia-antoni-macierewicz-fragmenciki-samolotu
    • dorota_333 "Pętla informacji, jakie gromadzimy, zaciska się w 20.05.24, 22:48
      ...wokół Antoniego Macierewicza" - stwierdził premier Tusk.

Ale też o innych ważnych sprawach powiedział:

tvn24.pl/polska/premier-donald-tusk-o-sciganiu-rosyjskich-wplywow-w-polsce-mamy-dziewieciu-podejrzanych-st7925501

Z dedykacją dla Przycinka, wielbiciela Antoniego M. Oj, będzie się działo.
      • lastboyscout Re: "Pętla informacji, jakie gromadzimy, zaciska 20.05.24, 23:19
        w-polsce-mamy-dziewieciu-podejrzanych-

Nie wspomnial moze, ze pierwszym z tych podejrzanych jest niejaki Donald Tusk ?

Tusk mowi, ze on ukladal sie z Putinem w czysto kurtuazyjny sposob a ten Putin byl tylko ciekawy gdzie Tusk mieszka i biega.

Czy to nie oczywiste, ze w takim czasie, po to spotykaja sie przywodcy panstw aby pogadac o dupie Maryni ?

Z tym, ze swiadkow (dyplomatow, ochrone, tlumacza) takiej hmmmm ... kurtuazyjnej rozmowy przyjaciol jakos oddalono wink

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30957821,pis-znow-pyta-tuska-o-rozmowe-z-putinem-na-molo-w-sopocie-czego.html

Czyz, to nie stare ubeckie metody utopic wrogow bo z akumulatorem na jajach, jeszcze nikt nie wyplynal ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka