przycinek.usa
22.12.23, 03:56
Nic a nic. Oni faktycznie są jak barany. Co za szczęście, ze wreszcie Macierewicz wyleciał z wielkim hukiem ze swojej komisji. Szkoda tylko samej komisji.
Ten człowiek powinien był wylecieć z hukiem dużo wcześniej - już po tej aferze Glenna Jorgensena pt. „Badanie tragedii smoleńskiej - co się dzieje?”
To jest w sumie zdumiewające, ze Pisowcy pozwolili temu kretynowi dalej rządzić komisja po tym artykule.
Myślę, ze jedna z zasadniczych przyczyn przegranej wyborów przez PiS jest właśnie to Macierewiczowe "wyjaśnianie."
Druga zasadnicza przyczyna przegranej PiS są podatki i ZUS.
Jestem jednak przekonany, ze rozkład poparcia wyborczego w Polsce byłby inny, gdyby PiSowi udało się racjonalnie przekonać społeczeństwo o zamachu w Smoleńsku.
Niestety wybrali do tego największego szkodnika jaka mogli, osobę, która skompromitowała się całkowicie w moich oczach i prawdopodobnie w oczach większości społeczeństwa, nawet wliczając większość wyborcza PiS.
Jak można było do takiej komisji zatrudnić tak nieobiektywna osoba, której postępowanie graniczyło z nieuczciwością?
Teraz jednak mamy efekty. Tusk się rządzi i mamy pełne objawy powrotu do komuny, którego jeszcze nie dostrzegają wyborcy. Dzieją się naprawdę dziwne rzeczy i te sprawy PiS zaczyna wreszcie dostrzegać.
Szkoda, ze nie dostrzegali wcześniej - a to, ze zmarnowali Polsce 8 lat - to tego jeszcze nie widza.
Mam nadzieje, ze po kilku miesiącach takiej władzy - jaka prezentuje tusk - PiS zacznie wreszcie rozumieć, co uczynili.
Bo jak narazie barany tego jeszcze nie widza.