pepe49 27.01.24, 20:38 Bardzo to hasło mi się podoba. Pasuje do dzisiejszych czasów. Start i jazda! * UE musi zostać zakończona. Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota_333 Pepe jakiś taki wzmożony :) 27.01.24, 21:02 Boli d.pa pisowczyków, oj, boli. Odpowiedz Link
pepe49 ***** 28.01.24, 11:31 dorota_333 napisała: > Boli d.pa pisowczyków, oj, boli. To uecy pisowczycy zniszczyli kopalnictwo węgla w Polsce. Uecy - gangusy pajaca posłali policję z kulami gumowymi na górników. Uecy pisu wzięli nas sprytem. Zamknęli kopalnie bez strzału. ***** ueków! * U. E. musi zostać zakończona. Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła. * Głosowałem na PiS. Odpowiedz Link
ireneo Re: ***** 28.01.24, 11:50 pepe49 napisał: > > ***** ueków! > > * > Głosowałem na PiS. +++±+++ Tak, to dojni zalali Polskę węglem z Federacji Rosyjskiej. Po-psl zamknęło.7 zakladów górniczych gdy dojni 14. Mogli bo robili interes na ruskim węglu, złodziejscy targowiczanie, kurduplowi przyjaciele ruskich. Odpowiedz Link
pepe49 Re: ***** 28.01.24, 14:47 ireneo napisał: > pepe49 napisał: > > > > > > ***** ueków! > > > > * > > Głosowałem na PiS. > +++±+++ > Tak, to dojni zalali Polskę węglem z Federacji Rosyjskiej. > Po-psl zamknęło.7 zakladów górniczych gdy dojni 14. Mogli bo robili interes na > ruskim węglu, złodziejscy targowiczanie, kurduplowi przyjaciele ruskich. Interes na ruskim węglu robili prywatni przedsiębiorcy. Kłamstwa na temat udziału w tym PiS rozpowszechniała Pańska bańka. Rząd zakazać im tego nie mógł. Stąd wiem, bo się zainteresowałem tematem po wygloszeniu znanego orędzia po ukraińsku przez p.Grodzkiego. Senat miał dane na ten temat. Swoją drogą, G. to rosyjski agent, od tamtej pory nie mam cienia wątpliwości. Natomiast zamknięcie górnictwa węglowego leży całkowicie po stronie rządu z PiS. U. E. każe, wykonujemy. Sprytnie. Inteligentnie. Zero protestów. W porównaniu z tłumokami z KO, PiS to Everest. Dlatego niech spadają do Brukseli. ***** ueków! * . . Odpowiedz Link
ireneo Re: ***** *** 28.01.24, 15:32 pepe49 napisał: Tak, to dojni zalali Polskę węglem z Federacji Rosyjskiej. > > Po-psl zamknęło.7 zakladów górniczych gdy dojni 14. Mogli bo robili inter > es na > > ruskim węglu, złodziejscy targowiczanie, kurduplowi przyjaciele ruskich. > > Interes na ruskim węglu robili prywatni przedsiębiorcy. Kłamstwa na temat udzia > łu w tym PiS rozpowszechniała Pańska bańka. ++++++++ Łykasz mateuszowską propagande. No cóż nie masz szans zapytać co się dzieje z węglem kupowanym przez spółki dojnego państwa czy prywatne. Ano do Niemiec czy Czechów nie wywozili, a na konsumpcje Polskiego przemyslu i indywidualnych odbiorców. To podobnie jak maseczki kupowane przez prywaciarza dla dojnych jak i te zbrodnicze respiratory. Ostatecznie to ten szajs kupiło państwo i państwo dało zarobek jakimś producentom zagranicznym a nie polskim. Teraz trybisz? Odpowiedz Link
pepe49 Re: ***** *** 28.01.24, 16:42 No cóż nie masz szans zapytać co się dzieje z > węglem kupowanym przez spółki dojnego państwa czy prywatne. Ano do Niemiec czy > Czechów nie wywozili, a na konsumpcje Polskiego przemyslu i indywidualnych odbi > orców. Wolno im było. Im - firmom prywatnym. Mogę poironizować, czy nie sprzedali do Luxemburga? Co z tego? Nic. Rząd polski pierwszy w U. E. wprowadził embargo na węgiel. Dał się zmanipulować pajacowi. I dał pretekst do następnej kampanji propagandowej pajaca pt. "brakuje węgla [rosyjskiego?!] przez PiS". To podobnie jak maseczki kupowane przez prywaciarza dla dojnych jak i te > zbrodnicze respiratory. Ostatecznie to ten szajs kupiło państwo i państwo dało > zarobek jakimś producentom zagranicznym a nie polskim. Przy epidemji. Wszyscy byli przerażeni i doceniam starania urzędników państwa polskiego, że kupowali ten niepotrzebny i szkodliwy szajs. O tym, że niepotrzebny i szkodliwy wiem teraz. Wtedy panował strach i powinni byli kupować. Zostali oszukani. Wybaczam im. Starali się. > Teraz trybisz? Trybię. Rząd z PiS zamknął górnictwo węglowe. Niech spadają do Brukseli. * . . Odpowiedz Link
ireneo Re: ***** ueków! 28.01.24, 02:47 pepe49 napisał: > Bardzo to hasło mi się podoba. > Pasuje do dzisiejszych czasów. > > Start i jazda! ++++++ do Piotrowicza, ordynata kośvielnego msjątku, księgowego s- ki Srebrna. W ogóle Partia Intelektualnego Szrotu pełna kryminalistów, TW i zboków. To nie przypadek, oni donosicielstwo mają we krwi. Nawet na wlasną ojczyznę nadają dookola wszystkim krajom. Nawet tym herrom. Tow. Andrzej D., tow. Antoni M., tow. Mateusz M. a ostatnio kurdupel też się odgraża że będzie nadawał. Odpowiedz Link
dorota_333 Pepe, nie przeziębiłeś się? 28.01.24, 14:41 ...tak pytam z ciekawosci? warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7,54420,30637847,katolicy-mowia-rozaniec-babcia-kasia-prowadzi-madonne-i-diabla.html Odpowiedz Link
zimna-wodka Re: Pepe, nie przeziębiłeś się? 28.01.24, 15:14 Pepe ma trudniejsze zadanie - przeżyć WOP. Jak donosi p. Maciejewski jest to (WOŚP) kompilacja bachanaliów, 1 maja, pogańskiego kultu i mitów greckich. Gawiedź się raduje: Wokół wszystkiego unosi się szereg mitów, z Owsiakiem bez skazy na czele. Co roku więc heros pokonuje zeszłoroczne kwoty charytatywne, lud się cieszy, wyje, wyrzuca ramiona w górę ... Ale jest szansa: Może więc i w tę jedną niedzielę uda się przed kościołem przemknąć bez serduszka w klapie marynarki, znosząc co najwyżej syknięcie uświęconego Owsiakowym błogosławieństwem zbieracza pieniędzy. Więc jak, pepe? Przeżyłeś? Uniknąłeś liczu, choćby werbalnego? wpolityce.pl/spoleczenstwo/679814-wosp-swieto-panstwowe-usmiechnietej-polski Odpowiedz Link
dorota_333 Re: Pepe, nie przeziębiłeś się? 28.01.24, 15:41 No, powiem Ci, że to ciekawy tekst, i nie piszę tego ironicznie. Co więcej: Autor ma rację w swoich spostrzeżeniach. "Luperkalia" - interesujące porównanie. Bo faktem jest, że Owsiak całą imprezę bardzo dobrze obudował rytuałem. Uwagi o obrzędach, estetyce, formułkach, oprawie wizualnej - to wszystko prawda. No i to, że obchodom tego nowego świeckiego święta nadaje się rangę ogólnokrajową. Autor ma rację, ale istota mu umyka. To wszystko robione jest w celu raczej dobrym. I będącym w alternatywie dla głównego - do tej pory - operatora imprez charytatywnych, czyli kościoła katolickiego. Tylko to tak naprawdę uwiera prawicę, ale tego nie odważą się przyznać. Niemniej: terror WOŚP-u mnie trochę uwiera. Uważam, że pomaganie nie musi być tak głośne. Ale jeśli kupują jakiś sprzęt, to OK. Odpowiedz Link