Dodaj do ulubionych

Zima zaskoczyła drogowców

08.01.24, 13:19
Jechałam dziś autem do pracy, drogą należąca do gminy już wczoraj pług przejechał (pod moim domem), na drogach powiatowych ani śladu odśnieżania. Pod śniegiem lud, którego nie widać, noga z gazu!
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 18:35
      Ludzie nie potrafią jeździć. A z tym jest jak z kobietą smile
      • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:21
        Niesamowite? A masz prawo jazdy?
      • kochamzapachfrezji Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:57
        Stąd tyle wypadków.
        • negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 23:24
          kochamzapachfrezji napisała:

> Stąd tyle wypadków.

Jechałem kiedyś z kuplami do Zieleńca. Potężne auto nie daje rady podjechać pod górę. Mówię do kumpla, daj pojadę. Bardzo łagodne puszczanie sprzęgła lekkie dodawanie gazu i byliśmy w Zieleńcu.
          Jak zablokujesz wszystkie koła to daleko nie pojedziesz, jak będziesz boksować, też nie. Tylko spalisz gumy.
          • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 00:35
            negativum napisał:

> kochamzapachfrezji napisała:
            >
            > > Stąd tyle wypadków.
            >
            > Jechałem kiedyś z kuplami do Zieleńca. Potężne auto nie daje rady podjechać pod
            > górę. Mówię do kumpla, daj pojadę. Bardzo łagodne puszczanie sprzęgła lekkie d
            > odawanie gazu i byliśmy w Zieleńcu.
            > Jak zablokujesz wszystkie koła to daleko nie pojedziesz, jak będziesz boksować,
            > też nie. Tylko spalisz gumy.
            >
            > System Hill-Hold Control w moim peugeocie 3008 i bez problemu.
            • negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 01:29
              hell-raiser1 napisała:

> negativum napisał:
              >
              > > kochamzapachfrezji napisała:
              > >
              > > > Stąd tyle wypadków.
              > >
              > > Jechałem kiedyś z kuplami do Zieleńca. Potężne auto nie daje rady podjech
              > ać pod
              > > górę. Mówię do kumpla, daj pojadę. Bardzo łagodne puszczanie sprzęgła le
              > kkie d
              > > odawanie gazu i byliśmy w Zieleńcu.
              > > Jak zablokujesz wszystkie koła to daleko nie pojedziesz, jak będziesz bok
              > sować,
              > > też nie. Tylko spalisz gumy.
              > >
              > > System Hill-Hold Control w moim peugeocie 3008 i bez problemu.

Poczekaj do -30*C. Zacznie cię chłodzić. Chyba, że coś zmienili w oprogramowaniu francuzów.
              Wtedy możesz stukać w swój panel.
              Przy podjeździe pod wysoką górę lepiej jest wyłączyć wszystkie wspomagania na śniegu, jak jest lód to nic cię nie uratuje. A zdać się na operację sprzęgłem i gazem. Wiadomo, że nie przekroczysz 20 km. Ale dojedziesz. Jak nie da rady pozostają łańcuchy.
              Tamta fura miała ponad 350 km mocy. Coś wspaniałego, ale na suchą drogę.
              • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 02:45
                I co to ma do rzeczy. Nikt po Alasce nie jeździ. Bo u nas nie ma takich temperatur.
                Na początku wątku napisałeś książkowy podjazd na egzaminie na prawo jazdy. W Francji gdzie pracowałem w Alpach to była jazda skrzynkowym zwykłym Mercedesem, pod górę i w dół. To nie moc ani sprzęt, a technika czyni z Ciebie zawodnika.
                • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 10:32
                  Po to są systemy w samochodach. To nie te czasy gdy pod górę podkladałeś klocek drewna by się nie stoczył. Jest tyle przydatnych funkcji, które ułatwiają życie. Tak samo telefon, net i inne. Można tkwić w poprzedniej epoce, ale po co?
    • hordol Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:29
      kochamzapachfrezji napisała:

> Jechałam dziś autem do pracy, drogą należąca do gminy już wczoraj pług przejech
      > ał (pod moim domem), na drogach powiatowych ani śladu odśnieżania. Pod śniegie
      > m lud, którego nie widać, noga z gazu!

lud pracujący miast i wsi?
      • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:38
        Ludzie ze wsi spoko. Miastowi bardziej hardzi. Ja wolę swoją mieścinę ze św Wieżą bo jest tam spokój. Znam wszystkie kąty i okolice i mimo centrum gdzie obskoczę rowerkiem w parę minut to cisza trwa i trwa.
      • kochamzapachfrezji Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:53
        Wsi
        • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 22:12
          U niektórych to czepialstwo. Był wczoraj taki wątasek i się udzieliło. W pewnym wieku ludzi nie da się zmienić. W Polsce niska tolerancja jest u ludzi. Wolimy innych krytykować, ale u siebie źdźbła w oku nie widzimy.
          • hordol Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 05:07
            widzę u siebie i widzę u innych
    • panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 23:56
      Pod śniegiem to raczej lód, nie lud.
      • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 00:28
        To już było wyjaśnione Nastka.Ty też czasami robisz literówki. Normalnie na tych forach to ciągle jakieś pierdolety typu - jedna pani drugiej pani. No wybacz łapy opadają. Gdyby nie Dana to Negativ nie chwalił by się licznikiem na forach. I jeszcze przy okazji ja i Ty zaglądamy na to forum i ktoś jeszcze😀
        • panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 01:06
          Odwal się ode mnie, tani!
    • kochamzapachfrezji Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 08:44
      U mnie dziś 22 na minusie, może odpalę auto. Miłego dzionka!
    • kochamzapachfrezji Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 08:47
      lód bo lodusmile
      • panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 20:28
        Ale napisałaś „lud”.
        • negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 20:33
          panna.nasturcja napisała:

> Ale napisałaś „lud”.

I co z tego?
          • panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 21:43
            Gucio. Jak ktoś twierdzi, że uczy dzieci to wypadałaby by umiał pisać w języku ojczystym.
            • negativum Obecnie to Ty łamiesz netykietę 09.01.24, 21:54

> Gucio. Jak ktoś twierdzi, że uczy dzieci to wypadałaby by umiał pisać w języku
              > ojczystym.

I nie jestem dla Ciebie żadnym Guciem.
              Przed "by" stawiamy przecinek.
              • panna.nasturcja Re: Obecnie to Ty łamiesz netykietę 09.01.24, 22:43
                Nie, w takim zdaniu jak moje żadnego przecinka przed „by” nie stawiamy. Doucz się.
            • hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 22:52

> Gucio. Jak ktoś twierdzi, że uczy dzieci to wypadałaby by umiał pisać w języku
              > ojczystym.
              Totalnie masz odchył i to poważny. Bo to nie jest zdrowe co tu wyczyniasz i na innych forach. Uważasz się za niewiadomo kogo. Moderujesz, piszesz różne bzdury, hejtujesz i uważasz się za całkowiecie bezkarną. Dwa lata temu, gdy Dana pisała czy warto być na ematce to ty pierwsza ryczalaś, że to moja przyjaciółka. Nie potrafisz wyciągać wniosków. Jesteś zadufana w sobie. Ale tak to ty wystawiasz o sobie ocenę bo każdy umie czytać. Trochę krytycyzmu.
              • panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 10.01.24, 00:05
                Tani, zajmij się sobą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka