kochamzapachfrezji 08.01.24, 13:19 Jechałam dziś autem do pracy, drogą należąca do gminy już wczoraj pług przejechał (pod moim domem), na drogach powiatowych ani śladu odśnieżania. Pod śniegiem lud, którego nie widać, noga z gazu! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 18:35 Ludzie nie potrafią jeździć. A z tym jest jak z kobietą Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:21 Niesamowite? A masz prawo jazdy? Odpowiedz Link
negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 23:24 kochamzapachfrezji napisała: > Stąd tyle wypadków. Jechałem kiedyś z kuplami do Zieleńca. Potężne auto nie daje rady podjechać pod górę. Mówię do kumpla, daj pojadę. Bardzo łagodne puszczanie sprzęgła lekkie dodawanie gazu i byliśmy w Zieleńcu. Jak zablokujesz wszystkie koła to daleko nie pojedziesz, jak będziesz boksować, też nie. Tylko spalisz gumy. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 00:35 negativum napisał: > kochamzapachfrezji napisała: > > > Stąd tyle wypadków. > > Jechałem kiedyś z kuplami do Zieleńca. Potężne auto nie daje rady podjechać pod > górę. Mówię do kumpla, daj pojadę. Bardzo łagodne puszczanie sprzęgła lekkie d > odawanie gazu i byliśmy w Zieleńcu. > Jak zablokujesz wszystkie koła to daleko nie pojedziesz, jak będziesz boksować, > też nie. Tylko spalisz gumy. > > System Hill-Hold Control w moim peugeocie 3008 i bez problemu. Odpowiedz Link
negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 01:29 hell-raiser1 napisała: > negativum napisał: > > > kochamzapachfrezji napisała: > > > > > Stąd tyle wypadków. > > > > Jechałem kiedyś z kuplami do Zieleńca. Potężne auto nie daje rady podjech > ać pod > > górę. Mówię do kumpla, daj pojadę. Bardzo łagodne puszczanie sprzęgła le > kkie d > > odawanie gazu i byliśmy w Zieleńcu. > > Jak zablokujesz wszystkie koła to daleko nie pojedziesz, jak będziesz bok > sować, > > też nie. Tylko spalisz gumy. > > > > System Hill-Hold Control w moim peugeocie 3008 i bez problemu. Poczekaj do -30*C. Zacznie cię chłodzić. Chyba, że coś zmienili w oprogramowaniu francuzów. Wtedy możesz stukać w swój panel. Przy podjeździe pod wysoką górę lepiej jest wyłączyć wszystkie wspomagania na śniegu, jak jest lód to nic cię nie uratuje. A zdać się na operację sprzęgłem i gazem. Wiadomo, że nie przekroczysz 20 km. Ale dojedziesz. Jak nie da rady pozostają łańcuchy. Tamta fura miała ponad 350 km mocy. Coś wspaniałego, ale na suchą drogę. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 02:45 I co to ma do rzeczy. Nikt po Alasce nie jeździ. Bo u nas nie ma takich temperatur. Na początku wątku napisałeś książkowy podjazd na egzaminie na prawo jazdy. W Francji gdzie pracowałem w Alpach to była jazda skrzynkowym zwykłym Mercedesem, pod górę i w dół. To nie moc ani sprzęt, a technika czyni z Ciebie zawodnika. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 10:32 Po to są systemy w samochodach. To nie te czasy gdy pod górę podkladałeś klocek drewna by się nie stoczył. Jest tyle przydatnych funkcji, które ułatwiają życie. Tak samo telefon, net i inne. Można tkwić w poprzedniej epoce, ale po co? Odpowiedz Link
hordol Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:29 kochamzapachfrezji napisała: > Jechałam dziś autem do pracy, drogą należąca do gminy już wczoraj pług przejech > ał (pod moim domem), na drogach powiatowych ani śladu odśnieżania. Pod śniegie > m lud, którego nie widać, noga z gazu! lud pracujący miast i wsi? Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 21:38 Ludzie ze wsi spoko. Miastowi bardziej hardzi. Ja wolę swoją mieścinę ze św Wieżą bo jest tam spokój. Znam wszystkie kąty i okolice i mimo centrum gdzie obskoczę rowerkiem w parę minut to cisza trwa i trwa. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 22:12 U niektórych to czepialstwo. Był wczoraj taki wątasek i się udzieliło. W pewnym wieku ludzi nie da się zmienić. W Polsce niska tolerancja jest u ludzi. Wolimy innych krytykować, ale u siebie źdźbła w oku nie widzimy. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 08.01.24, 23:56 Pod śniegiem to raczej lód, nie lud. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 00:28 To już było wyjaśnione Nastka.Ty też czasami robisz literówki. Normalnie na tych forach to ciągle jakieś pierdolety typu - jedna pani drugiej pani. No wybacz łapy opadają. Gdyby nie Dana to Negativ nie chwalił by się licznikiem na forach. I jeszcze przy okazji ja i Ty zaglądamy na to forum i ktoś jeszcze😀 Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 01:06 Odwal się ode mnie, tani! Odpowiedz Link
kochamzapachfrezji Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 08:44 U mnie dziś 22 na minusie, może odpalę auto. Miłego dzionka! Odpowiedz Link
negativum Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 20:33 panna.nasturcja napisała: > Ale napisałaś „lud”. I co z tego? Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 21:43 Gucio. Jak ktoś twierdzi, że uczy dzieci to wypadałaby by umiał pisać w języku ojczystym. Odpowiedz Link
negativum Obecnie to Ty łamiesz netykietę 09.01.24, 21:54 panna.nasturcja napisała: > Gucio. Jak ktoś twierdzi, że uczy dzieci to wypadałaby by umiał pisać w języku > ojczystym. I nie jestem dla Ciebie żadnym Guciem. Przed "by" stawiamy przecinek. Odpowiedz Link
panna.nasturcja Re: Obecnie to Ty łamiesz netykietę 09.01.24, 22:43 Nie, w takim zdaniu jak moje żadnego przecinka przed „by” nie stawiamy. Doucz się. Odpowiedz Link
hell-raiser1 Re: Zima zaskoczyła drogowców 09.01.24, 22:52 panna.nasturcja napisała: > Gucio. Jak ktoś twierdzi, że uczy dzieci to wypadałaby by umiał pisać w języku > ojczystym. Totalnie masz odchył i to poważny. Bo to nie jest zdrowe co tu wyczyniasz i na innych forach. Uważasz się za niewiadomo kogo. Moderujesz, piszesz różne bzdury, hejtujesz i uważasz się za całkowiecie bezkarną. Dwa lata temu, gdy Dana pisała czy warto być na ematce to ty pierwsza ryczalaś, że to moja przyjaciółka. Nie potrafisz wyciągać wniosków. Jesteś zadufana w sobie. Ale tak to ty wystawiasz o sobie ocenę bo każdy umie czytać. Trochę krytycyzmu. Odpowiedz Link