Dodaj do ulubionych

głosować?

29.04.24, 22:00
Każdy tu wie, że pepe nie lubi U. E. bo U. E. zabiera niepodległość mojemu państwu, Polsce.
Pepemu się w niepodległej Polsce podobało i jeszcze trochę podoba.

Postanowił pepe głosować na partję do Sejmu, która bezwarunkowo zdeklaruje wychodzenie Polski z U. E.
Nie ma takiej. Pepe powie, kiedy znajdzie.

W wyborach do władz okupacyjnych U. E. pepe do tej pory nie uczestniczył. niemcy, Hiszpanie, Czesi i inni mają swoje zwyczaje i pepe im niczego narzucać nie zamierza.
Tego samego oczekuje od nich dla siebie.

Ale teraz jest fantastyczna okazja uszkodzenia U. E. Wystarczy zagłosować na bezwarunkowego zwolennika uratowania ludzkości przed katastrofą klimatyczną. Pepe już zaglądał na stronę polskich Zielonych, ale kandydatów nie znalazł, bo nie było.
Rzecz będzie jednak do rozwiązania.

Pepe oczekuje porady:
iść na te wybory czy nie iść?

Poproszę o szczere słowa.

Pepe dziękuje z góry.

*

U. E. musi być zakończona.
Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.
Obserwuj wątek
    • lastboyscout Re: głosować? 29.04.24, 22:57
      Pepe, tylko ryba nie bierze.

Kazdy, kto zostanie wybrany do jakiejkolwiek politycznej, ekonomicznej, religijnej itp. mafii staje sie z automatu nietykalny i platny niezaleznie czy zrobi nic czy zrobi glupio.
      To po co mialby pracowac ciezko i madrze ?

W dodatku wybieraja wszyscy a trudno zaprzeczyc, ze wiekszosc to pozyteczni, zmanipulowani idioci, prawdziwi idioci lub po prostu hipokryci przekupieni obietnicami najlepiej sciemniajacej mafii.

Skoro przeglosuja zdanie madrych idioci to madrzy glosujacy tylko osmieszaja sie dowodzac swoja bezsilnosc, sami glupiejac drenujac swoj potencjal angazujac swoj intelekt w rynsztokowe zapasy z chamami.

Sama polityczna, ekonomiczna, religijna itp. mafijnosc jest oligopolistyczna a w praktyce monopolistyczna bo dzisiaj nie ma praktycznie znaczacej roznicy pomiedzy mafiami.

A ta Unia to sama juz sie rozpada.
      Po to powstala aby wydoic i podziekowac.
      • pepe49 Re: głosować? 03.05.24, 16:35
        Dziękuję. Spostrzeżenia coś warte.
        Głosowanie coś daje, ja za to uważam. Spójrz na wysiłki dla sfałszowania wyborów, "200 mułów", listowe głosowanie, fałszujące maszyny do głosowania. Ja jeszcze tego nie mam, jeszcze są szanse. Uważam. Czy jest sens mścić się na U. E. ? Nawet nie to mnie powstrzymuje, że sam dostanę rykoszetem, bo i tak dostaję, ale czy warto odrzucać swoje poglądy na nie psucie porządku ludziom z innych narodów.
        • zimna-wodka Re: głosować? 03.05.24, 18:33
          Ale jak nie zagłosujesz to nie wpuścisz do tego bagienka ludzi prawych, szlachetnych, uczciwych i mądrych. Może oni zrobią porządek i rozwalą wrogą UE od środka.
          Takie chodzące cnoty jak Kamiński, Wąsik, Czarnecki, Suski, Obajtek, prawdziwi tytani mogą zostać w domu jak ich nie wesprzesz.
          • dorota_333 Re: głosować? 03.05.24, 19:01
            Nie w domu, nie w domu smile

Przy czym: jeśli prokuratorzy zdążą wszcząć postępowanie karne, to wybrani posłowie będą "mogli być pociągnięci do odpowiedzialności karnej". Przepis *, który cytuję w odrębnym wątku. A to oznacza, że sprawa wszczęta będzie mogła się toczyć ze wszystkimi tego konsekwencjami.

To już dotyczy Kamińskiego i Wąsika (zarzuty już postawione, o głosowanie bez uprawnienia), a Obajtka może dotyczyć.

Tak więc niewiele zależy od Pepego.

*
            lexlege.pl/ustawa-o-wykonywaniu-mandatu-posla-i-senatora/art-7/
            • zimna-wodka Re: głosować? 03.05.24, 21:30
              Zarzuty wobec Kamińskiego i Wąsika, te dotychczasowe, to drobiazgi, za które nikt im krzywdy nie zrobi. A Obajtek to za duży temat żeby szybko ruszył.
              Panowie pojadą ale wrócą.
    • dorota_333 Re: głosować? 30.04.24, 09:18
      Pepe, ale Ty jako obywatel Federacji Rosyjskiej juz głosowałeś niedawno. Na Putina - i to Cię najlepiej ochroni przed terrorem Unii Europejskiej. Nie masz się czego bać.
    • mateusz572 Re: głosować? 30.04.24, 09:51
      Tusk mówi, że my nie potrzebujemy patrzeć na zachód , my zachód mamy także tu nad Wisłą, my jesteśmy zachodem.
      Ja dodałbym, że nie powinniśmy mówić, że UE to jacyś oni, UE to także my tutaj nad Wisłą.
      Jest też wschód ze swoją wojną. Jest więc wybór dla tych, którym się nie podoba UE ze swoimi zaletami i wadami.
      • szczurek.polny Re: głosować? 01.05.24, 21:29
        > Tusk mówi, że my nie potrzebujemy patrzeć na zachód , my zachód mamy także tu nad Wisłą, my jesteśmy zachodem.

Rozmawiałem dzisiaj z Portugalczykiem. On mówił, że dla niego Niemcy to Wschodnia Europa. Dla niego wszyscy to Wschodnia Europa. Na zachód jest tylko Atlantyk.

(Autentyk. Zaczęło się od tego, że powiedział, że wczoraj do jego biurka przyszedł jakiś gość z problemem, nazwiska nie znał ale "facet mówił po angielsku ze wschodnioeuropejskim akcentem, może Niemiec, może Austriak albo Czech, a może z Polski". No to sobie pogadaliśmy kogo on właściwie rozumie pod pojęciem "Wschodnia Europa". I wyszło na to, że Hiszpanów może jeszcze nie ale Francuzi to już jak najbardziej tak.)
        • lastboyscout Re: głosować? 01.05.24, 22:17
          Twoj Portugalczyk sie myli bo gdyby popatrzec na rzecz praktycznie to nie Unia a Rosja funkcjonuje w srodowisku zachodnim.
          Wiatr bowiem wieje najczesciej z zachodu a wiec to Rosjanie oddychaja zachodnim, czystym zachodnim powietrzem.
          Zreszta z tego punktu widzenia nie ma zadnego sensu wciagac Ukraine do Uni poniewaz wtedy tego zachodniego powietrza w Rosji bedzie jeszcze wiecej i blizej.

Wedlug nie ujawnionej jeszcze dyrektywy Komisja Europejska planuje wstrzymac obrot Ziemi aby z wysilku narodow unijnych w wyeliminowaniu emisji dwutlenku wegla nie korzystali Rosjanie.

Osobiscie nie mam watpliwosci, ze koszt wstrzymania obrotu Ziemi przez Unie Europejska bedzie tak duzy, ze Unia Europejska w koncu zbankrutuje i Komisja Europejska bedzie mogla wyslac swoich urzdnikow na zasluzone emerytury na jeszcze bardziej zachodni zachod np. na takie Azory wink
          • monalisa2016 Re: głosować? 01.05.24, 23:08
            Ukraina ma od paru lat nowych właścicieli BlackRock, Vanguard & Co. poprzez wielkie bez-narodowe / jak to woli międzynarodowe korporacje, wiec co jest jeszcze na Ua do wysprzedania? NIC.
    • mateusz572 Re: głosować? 01.05.24, 10:40
      Dzisiaj nasz Prezydent zmienił zdanie i gada inaczej. niedawno gadał, że "UE to wyimaginowana wspólnota, z której dla nas niewiele wynika" Dzisiaj gada natomiast, że nasza przynależność do UE ma znaczenie dziejowe i to polska racja stanu.
      Nie może ten człowiek się zdecydować i widać, że jest bardzo zagubiony w związku z tym zachowuje się jak chorągiewka na wietrze.
      Na szczęście społeczeństwo nie oglądając się na wierchuszkę, tą która rządziła i której ostatnią pozostałością jest Prezydent RP opowiedziało się jednoznacznie za wartościami Unii Europejskiej.
      • dorota_333 Re: głosować? 01.05.24, 12:36
        Tak, dziwnie sie słuchało ostatniego orędzia Prezydenta RP. Jakby nie pamiętał o "wyimaginowanej wspólnocie".

Ta formacja przemawia do ludzi pozbawionych pamięci. A może przyzwyczajonych do tego, że jest "prawda czasu" - ocena każdego zjawiska zależy od bieżącego interesu politycznego.
        • monalisa2016 Re: głosować? 01.05.24, 13:44
          dorota_333 napisała:

> Tak, dziwnie sie słuchało ostatniego orędzia Prezydenta RP. Jakby nie pamiętał
          > o "wyimaginowanej wspólnocie".
          >
          > Ta formacja przemawia do ludzi pozbawionych pamięci. A może przyzwyczajonych do
          > tego, że jest "prawda czasu" - ocena każdego zjawiska zależy od bieżącego inte
          > resu politycznego.
          >

Politycy wiedzą z jakim poziomem intelektualnym ludu mają do czynienia więc stosują metodę "dem Volk nach dem Mund reden" / (mówić zgodnie z wolą ludu) innymi słowami: mów to, co ludzie chcą koniecznie usłyszeć, a oni mimo tego nic nie kapują.
    • pepe49 Lista kandydatów. 28.05.24, 11:11
      Strona z ludźmi, na których pepe zachęca do głosowania, o ile ktoś na bieżące wybory się wybiera.
      Z nimi U. E. stanie się miejscem przyrodniczo bardziej malowniczym a planeta Ziemia być może nie spłonie. Jest tu kandydatka dla mnie i pana zw (!) oraz ktoś dla Pani doroty.

partiazieloni.pl/wybory-do-parlamentu-europejskiego-2024/

*

.. ** ****
      • pepe49 Re: Lista kandydatów. 02.06.24, 17:57
        Czytałem, że kilkanaście lat temu U. E. jako zbiór państw miało PKB równy U. S. A. Równy udział w gospodarce państw Ziemi. Jakoś 21%. Teraz USA mają 26%, państwa podległe U. E. 17-18%.
        Pepe popiera tych, którzy tak prowadzą U. E.
        Zieloni są najlepsi, ale jest ich mało. Pepe poleca głosować na KO, jeżeli nie ma dostępnego zielonego kandydata.

*

.. ** ****
        • pepe49 Re: Lista kandydatów. 07.06.24, 12:04
          Pan Łukasz Warzecha uważa, że głosowanie na PiS etc. może mieć złe skutki, bo partje niecoprawicowe będą ponowały przeciwko politykom narzuconym U. E. przez Lewicę. Więc rozporządzenia władz okupacyjnych U. E. dot. "Zielonego Ładu", sprawozdawczości, podatków, ceł wejdą w życie nie od razu (bo wejdą - do anulacji ich prawa strona nie będzie miała siły) a przez jakiś czas. Więc okradani będą mieli czas się przygotować psychicznie do degradacji poziomu życia.

Natomiast głosowanie na dotychczasowych panów spowoduje wprowadzenie ww amian zgodnie z planem, czyli szybko. Wstrząs będzie. Może pojawić się szansa na odrzucenie całości - wg p. Warzechy raczej polityk lewicowych, wg. pepe U. E. jako takiej.
          Więc:

partiazieloni.pl/wybory-do-parlamentu-europejskiego-2024/

*

P. Warzecha:
          www.youtube.com/watch?v=UuIyKsVDEyk*

.. ** ****
      • pepe49 Pepowa kandydatka ma szanse. 09.06.24, 21:26
        Pepe oddał głos.
        Jeżeli się uda i kandydatka przejdzie, pepe liczy na szybsze, bez opóźnień wdrożenie 20 cm styropianu na ściany, 3 szyby w oknach, fotov na dachu, pompa ciepła i sprute podłogi do ogrzewania. Na JUŻ!

Autostrady zaorać i zmeliorować.

Jeden posiłek dziennie.*

Już!

Pepe będzie obserwował. Doniesie tutaj co trzeba.

*

Pepe wie, że program "jeden posiłek dziennie" i "melioracja autostrad" jest tzw. pieśnią następnego etapu. Pepe jest cierpliwy. Najpierw inne rzeczy. Cła. Raportowanie. Pieniądze, pieniądze ...

Pepowa piękna:

https://partiazieloni.pl/wp-content/uploads/2024/06/Joanna-Kamiska_mem-768x768.jpg

*

E. U.
        Zu ausrotten.
    • alojzymo Re: głosować? 07.06.24, 21:35
      Jeśli nie Konfederacja to już nie wiem kto bo KOPiS to samo zło.
      • pepe49 Re: głosować? 07.06.24, 23:44
        Zawsze można sobie odpuścić.
        Na zasadzie rozumowania: jestem obywatelem Polski a nie U. E. Nie mam żadnego prawa narzucać swoich wyborów ludziom z innych państw.

Albo - jestem obywatelem U. E. To jest moje państwo. Głosuję i wybieram parlament U. E. Władze U. E. ustanowią prawa. Głosuję.

Ot, taki wybór.
    • monalisa2016 Re: głosować? 09.06.24, 21:49
      Francja po EU wyborach rozwiązuję parlament, ogłasza nowe wybory. Czas na prawdziwe zmiany nie takie jak odbyły sie ubiegłego roku w Polsce.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka