Dodaj do ulubionych

Ktoś tu odrobił pracę domową (WiN)

18.04.26, 13:47
Witam,
Jestem tu nowy, pisałem na innych forach. Chcę tylko powiedzieć, że moje serce jest po centrolewicy, ale ta praktycznie dziś w Polsce nie istnieje.
Partia WiN ("Wolność i Nienawiść"), czyli ta "zwykła" Konfederacja do jakiegoś czasu nie była moim faworytem, ale w państwie, które dusi się w oparach absurdu, oni jedni jak na razie o coś walczą. Kiedy kandydował Bosak, to było to słabe. Teraz jednak chciałbym na nich zagłosować. Głosowałem już chyba na wszystkich, bo głosuję za tym co w danym momencie dla Polski najlepsze, ale PO, które śmieje się z ludzi i PiS, który udowadnia, że jest lepszy od wszystkiego innego? To nie przejdzie.
W Europie i na świecie jest źle, a Polska wydaje się ostatnim bastionem normalności. Strzeżmy tego. Bogata Europa, USA, a nawet Japonia niedługo się do nas zlecą.
To, że jest źle jest winą tych, którzy z zaplecza, w swoich obrzydliwie głębokich fotelach pociągają za sznurki. Nie mówię tu tylko o Izraelu, czy masonach. Prawdy nikt z nas nie zna. To ludzie, którzy kazali Tuskowi w kampanii prezydenckiej atakować Prezydenta Nawrockiego i opowiadać o maczetach i sutenerstwie. To ci ludzie zlikwidowali straż morską na morzu śródziemnym, co spowodowało napływ migracji. Czy konfederacja z ich polityczną pracą organiczną da im radę? Nie, potrzeba tu niezależnej inteligencji i taka bywa w naszym parlamencie. Na razie jednak "zwykłej" konfederacji należy się krzesełko jak psu buda.
Obserwuj wątek
    • dorota_333 O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski) zaw 18.04.26, 16:32
      ...zawitał na forum, czyżby Pepe się nie wyrabiał?

> w państwie, które dusi się w oparach absurdu

Idiotyczny pogląd. Żadnych podstaw.

> W Europie i na świecie jest źle, a Polska wydaje się ostatnim bastionem normalności.

Typowe dla prawicy, też slogan.

> Nie mówię tu tylko o Izraelu, czy masonach. Prawdy nikt z nas nie zna. To ludzie, którzy
      > kazali Tuskowi w kampanii prezydenckiej atakować Prezydenta Nawrockiego i opowiadać
      > o maczetach i sutenerstwie.

Aha, czyli Nawrocki też się mieści w tej formacji.

> Czy konfederacja z ich polityczną pracą organiczną da im radę?

Hehe, "Polityczną pracą organiczną" big_grin Chyba mowa o powiązaniach z Rosją i prorosyjską europejską prawicą.

No to mamy kolejnego wyznawcę MEGA (a może i MAGA). To tak ku uwadze Przycinka.

Nie witam, szczylu. Konfederaci to ruska swołocz.
      • berslof Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 18.04.26, 17:29
        Mowa nienawiści i nic konstruktywnego. Chciałbym wejść w polemikę, ale się nie da. Głosowałem w I turze na Hołownię, a w drugiej na Nawrockiego. Głównie dlatego, że Trzaskowski byłby tylko długopisem Tuska. Zresztą kampania Wrzaskoskiego była nijaka, a próbowano tylko przenieść realia kampanii Kamali Harris (jestem zwolennikiem) na scenę polską... i to nie wyszło. Zresztą PO pod koniec zatrudniło gościa, który wygrywał wybory w trzecim świecie, a przegrał w USA i w Polsce (przegrał też PiS, bo PiS pod koniec powinien zagrać intelektualnie, a za namową tego gościa tego nie zrobił - w podobny sposób Harris mogła powiedzieć nie dla aborcji na żądanie i by wygrała. Tego kolesia widać w wyborach, bo ma jedną sztampę spotów i się w niej specjalizuje.
        PO dało ciała i to normalne, bo tak jak PiS już za długo rządzą. Napisałem coś, a teraz to powtórzę w podobnych słowach. Na dzień dzisiejszy Konfederacja odrobiła zadanie domowe i myślę, że przyciągnie do siebie wyborców. Wolałbym jednak, aby powstała partia "Centrolewica Polska" zudzi z PSL, Centrum, Hołowni i PO. Może jeszcze kilka osób z partii lewicowych. Jeśli zrozumieli by swoją misję i mieli jakiś trzon ideologiczny, to powinni dużo zdziałać.
        W kwestii miłości do Konfederacji. Zauważ, że ironicznie nazwałem ich "Wolność i Nienawiść" i zgadzałbym się z nimi, gdyby nie fakt, że ostatecznie rozbija się o reprezentowanie ludzi, którzy po prostu nie lubią Żydów i Murzynów... a to mi nie pasuje. Bardzo mi to nie pasuje.
        Czy jestem prorosyjski? Nie, aczkolwiek uważam, że w całkiem niedalekiej przyszłości ludzie cywilizowani mieszkać będą w znakomitej większości w Centralnej Europie aż po Ural.
        • dorota_333 Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 18.04.26, 19:19
          Ktoś, kto głosował na Nawrockiego nie jest wart polemiki. To inny krąg kulturowy, tu nie ma porozumienia.

> Na dzień dzisiejszy Konfederacja odrobiła zadanie domowe

Na dzień dzisiejszy Konfederacja realizuje rosyjską agendę rozbijania Europy. Nic więcej nie wymyślą.

> w całkiem niedalekiej przyszłości ludzie cywilizowani mieszkać będą w znakomitej
          > większości w Centralnej Europie aż po Ural

Aha, czyli wywózki.

Nieciekawie zadebiutowałeś. Nie ma nawet czego polemizować.
          • berslof Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 19.04.26, 00:23
            Ale to nie chodzi o to towarzyszu, że Wy mnie nie lubicie. Ja sprawię, że mnie polubicie.
            Lepiej by się nam rozmawiało, gdybyś nie traktowała moich postów wybiórczo, a odnosiła się do nich jak do spójnej całości, którą te posty prezentują. Taki zabieg...
          • przycinek.usa Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 22.04.26, 05:53
            "Ktoś, kto głosował na Nawrockiego nie jest wart polemiki."

po czymns takim sam nie mialbym ochoty z toba gadac, chociaz na Nawrockiego nie glosowalem
            • dorota_333 Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 22.04.26, 09:11
              Nie szkodzi.

Podtrzymuję swoją opinię: głosowanie na Nawrockiego świadczy o specyficznym profilu psychologicznym człowieka. Ktoś, kto tak głosował jest:

1. wystarczająco zdemoralizowany, żeby zaakceptować oszustwo na bezradnym starszym człowieku.

2. Nie przeszkadza mu sutenerska przeszłość Nawrockiego.

3. Nie przeszkadzają mu ścisłe powiązania ze światem przestępczym.

4. Normalizuje przemoc: akceptuje uczestnictwo Nawrockiego w bandyckich bójkach (być może to nawet niektórym imponuje).

Krótko mówiąc: to wszystko razem zebrane daje profil prymitywa. Jest absolutnie przerażające, że tak wielu ludzi w ten sposób oddało swój głos.
              • berslof Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 22.04.26, 15:31
                Moje IQ jest na poziomie 128-132, ale znam ludzi o wiele inteligentniejszych ode mnie, którzy też głosowali na Nawrockiego.
                Trzaskowski nagle nie ukradł rozumku i wyższości moralnej. Wręcz przeciwnie... zrobił słabe show za duże pieniądze, a tym samym wykazał, iż jest słabym zarządcą.
                Gdyby kandydatem był Sikorski, ja i wielu innych też byśmy na niego zagłosowali i wygrałby dużą różnicą. Tyle że i w tej sprawie PO zrobiła kupę chamstwa. Odbyły się śmieszne prawybory, gdzie Tusk na piętnaście minut przed głosowaniem wskazał kto ma wygrać. Nie mówiąc już o tym, co zrobiła Sikorskiemu na polecenie Tuska Olejnikowa. PO nazywa PiS osią zła, ale prawda jest taka, że tylko robią sobie rewolucję francuską i nabierają na to gawiedź oraz elity. Nie ma w tym wyższości moralnej. To haniebne.
                • dorota_333 [...] 22.04.26, 18:54
                  Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                • asia-loi Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 22.04.26, 22:14
                  berslof napisał(a):

>Nie mówiąc już o tym, co zrobiła Sikorskiemu na polecenie
                  > Tuska Olejnikowa.

A co mu zrobiła, pytam bo nie wiem 🤔

PO nazywa PiS osią zła,

Ja też tak uważam.
                  • berslof Re: O, kolejny troll konfederacki (czyli rosyjski 23.04.26, 23:59
                    Zwróciła uwagę, że żona Sikorskiego jest Żydówką. Sikorski się oburzył i wyszedł ze studia. Potem próbowano sprawę załagodzić. Na ten problem zwrócił uwagę Morgan Freeman.. rasizm i ksenofobia istnieją i mają się dobrze, bo o nich mówimy. Gdyby Olejnik chciała być w porządku, nie pytałaby na krótko przed prawyborami o coś takiego, ale najwidoczniej ktoś kazał jej z tego robić halo, a potem było tłumaczenie, że to nie ona, tylko Tygodnik Powszechny.
                  • pepe49 a co to? 26.04.26, 18:31

> PO nazywa PiS osią zła,
                    >
                    > Ja też tak uważam.

A dlaczego?

*

U. E.
                    Platforma.
                    Pies.
              • pepe49 leczenie 26.04.26, 18:28
                głosowanie na Nawrockiego świadczy o specyficznym pro
                > filu psychologicznym człowieka. Ktoś, kto tak głosował jest:
                >
                > 1. wystarczająco zdemoralizowany, żeby zaakceptować oszustwo na bezradnym stars
                > zym człowieku.

Jestem pełen podziwu dla człowieka, który pieniądze swoje i rodziny (rozumiem, że w porozumieniu z żoną) przeznaczył na pomoc dla starszego. To jest ogromnie rzadkie. Ogromnie.

>
                > 2. Nie przeszkadza mu sutenerska przeszłość Nawrockiego.

Szanuję człowieka, który dorabiał sobie na studjach, również w ochronie. Znałem kilka takich osób. Szacunek. Zdejmują rodzinie ciężar i osiągają czasem więcej niż ci finansowani przez rodzinę.

>
                > 3. Nie przeszkadzają mu ścisłe powiązania ze światem przestępczym.

Pewnie chodzi o człowieka, na słowa którego powołał się Pajac w rozmowie z panem Rymanowskim w Polsacie, przed wyborami. Istotnie. Pajac to patologja.

>
                > 4. Normalizuje przemoc: akceptuje uczestnictwo Nawrockiego w bandyckich bójkach
                > (być może to nawet niektórym imponuje).\

Nie imponuje. Prawdopodobnie idzie o pojedynki kibiców futbolowych.
                Dobrze, że nie był w niemieckim studenckim stowarzyszeniu 120 lat temu. Miałby ślady cięć na twarzy.
                Postęp.

> Krótko mówiąc: to wszystko razem zebrane daje profil prymitywa. Jest absolutnie
                > przerażające, że tak wielu ludzi w ten sposób oddało swój głos.

Krótko mówiąc: okłamana dokładnie i wszystkie kłamstwa przyjmuje z radością.

Nic na to się nie poradzi, nic z tym nie umiem zrobić.

Ale też nie wolno przyznawać okłamanej racji. Drogą do wyleczenia jest prawda, nie kłamstwo.

*

U. E.?
                A jesteś w Platformie?
                Psa masz?
                • dorota_333 Pepe, wystawiasz mój żołądek na próbę 26.04.26, 20:24
                  ...tak mocno nie nakłamałeś już dawno. Wstyd.
                  • zimna-wodka Re: Pepe, wystawiasz mój żołądek na próbę 26.04.26, 20:35
                    A mnie to urzeka.
                    Cytat:
                    Jestem pełen podziwu dla człowieka, który pieniądze swoje i rodziny (rozumiem, że w porozumieniu z żoną) przeznaczył na pomoc dla starszego.
                    Imponujące.
                    • dorota_333 Re: Pepe, wystawiasz mój żołądek na próbę 26.04.26, 20:49
                      Właśnie to zdanie wywróciło mi żołądek. Ale w tej chwili już je uważam za tylko śmieszne.

Trzeba mieć tupet do takiego kłamania. Normalny człowiek tak by nie potrafił.
    • dorota_333 Z dedykacją dla Konfederatów (w tym Pepego), jak 27.04.26, 13:25
      ...mniemam.

https://scontent.fktw6-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/681063879_3576530135827894_1577035427239138740_n.jpg?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=e06c5d&_nc_ohc=JOYQkjWHwlkQ7kNvwFN2Etm&_nc_oc=Adq_kPVbQ6UpkM9BK-ujFe9Yvjn3n0CgwOxORR3rNv9RE9ASrzECTxkrdKiTdaLITX4rftYNv-9bFiy-lBZjLFUJ&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent.fktw6-1.fna&_nc_gid=Rh53hxCHsAdFZTEDvXtHQA&_nc_ss=7b2a8&oh=00_Af2e9L_wZg13A_NLEBs4JPGEByNPObNk0x1CfGDjFBfItg&oe=69F51093

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka