Dodaj do ulubionych

Newsmax Polska - nowa telewizja po polsku

16.07.26, 17:02
Od tygodnia nadaje.
Typowy Głos Ameryki.
USA, USA, USA.
Poza tym lekko prawicowy.
Największy dziennik o 17.00 czasu warszawskiego.

Audycje polskie stonowane. Mówią eksperci. Zero agresji. Z tego powodu dają się słuchać.
Audycje amerykańskie - również z emocjami.
Dla mnie te amerykańskie są nudne. Jak w prawdziwym Głosie Ameryki.

Przykłady pracy:
newsmaxpolska.pl/kraj/aktualnosci/58996/andrzej-domanski-audyty-wykazaly-nieprawidlowosci-na-120-mld-zl/news
newsmaxpolska.pl/gospodarka/aktualnosci/54392/polski-dlug-publiczny-rosnie-zadluzenie-skarbu-panstwa-to-juz-2-bln-zl/news
newsmaxpolska.pl/swiat/aktualnosci/59004/nauczycielka-zwolniona-po-sprzeciwie-wobec-aborcji-w-szkocji/news
newsmaxpolska.pl/swiat/aktualnosci/58886/jd-vance-u-joe-rogana-iran-izrael-i-sprawa-akt-jeffreya-epsteina/news

*

U. E. Wystarczy. Ten projekt musi zostać zakończony.
Wcześniej opłaca się i warto, żeby Polska z tego wyszła.

Platforma.
Dziecko. Pies. Patologja.
Obserwuj wątek
    • dorota_333 Re: Newsmax Polska - nowa telewizja po polsku 16.07.26, 17:46
      To Russia Today ma również amerykańską filię? Maładcy.
      • pepe49 Re: Newsmax Polska - nowa telewizja po polsku 16.07.26, 18:35
        dorota_333 napisała:

> To Russia Today ma również amerykańską filię? Maładcy.

Za 25 minut Fakty TVN. Już dobrze. Wszystko będzie dobrze. Fakty.
    • szczurek.polny Re: Newsmax Polska - nowa telewizja po polsku 16.07.26, 18:05
      Jak mawiał w podobnych sytuacjach mój kolega: dziękuję ale nasram.

Newsmax Balkans, Adria DTH B.V., Telekom Srbija, Aleksandra Krstić, Wladimir Lučić (prezes Telekom Srbija i zaufany prezydenta Serbii Aleksandara Vučića), gdzieś tam w tle pieniądze z rosyjskiego Sbierbanku dla Telekom Srbija na rozwój marki Newsmax w Europie.

Jak dla mnie za bardzo wali onucą, porzygałbym się oglądając. Dla Konfederatów będzie w sam raz.
      • pepe49 Jednak USA First 16.07.26, 18:32
        "...Newsmax Polska powstał na podstawie modelu franczyzowego amerykańskiej stacji Newsmax, znanej z konserwatywnego profilu i wsparcia dla Donalda Trumpa.
        ...
        Redaktorem naczelnym i producentem wykonawczym Newsmax Polska jest Wojciech Surmacz, który w latach 2018–2023 pełnił funkcję prezesa Polskiej Agencji Prasowej[1]. Jego zastępczynią została Katarzyna Adamiak-Sroczyńska, była dziennikarka TVP i Radia Wnet, a w 2015 roku dyrektorka biura prasowego Kancelarii Prezydenta RP[2].

W zespole stacji znaleźli się m.in.:

Jacek Cholewiński (były dziennikarz TVP i Biznes24)
        Karol Gac (redaktor naczelny serwisu Dorzeczy.pl)
        Jaśmina Nowak (dziennikarka Radia Wnet)
        Adrian Kowarzyk (dziennikarz Polskiej Agencji Prasowej)
        Krzysztof Puternicki (wcześniej Telewizja Republika)
        Urszula Rzepczak (była korespondentka TVP i Polsatu)
        Maciej Chudkiewicz (były dziennikarz TVP)
        Beata Krasicka (wcześniej Biełsat)
        Patryk Głażewski, Tomasz Jarosz, Stanisław Jegliński, Oliver Pochwat, Agnieszka Piechurska ..."

pl.wikipedia.org/wiki/Newsmax_Polska

Napisali też w Wiki, że N reprezentuje Konfederację.
        Zdecydowanie, nie sądzę. A jeżeli, to znaczy, że nadal nie mam swojego medjum. Głosuję przecież na pana Brałna ...

Słuchałem i czytałem pana Karola Gaca z DoRzeczy, panie Jaśminę Nowak i Katarzynę Adamiak w radju Wnet. Podobali mi się. Chyba kłamstwo im się nie podoba. Ale wiadomo co telewizja potrafi zrobić z uczciwego człowieka.
        W Newsmax trafiłem z tego ze dwa razy na pana Gaca.
        Widzów TVN i TVPInfo odrzuci ekspercki ton i spokój. Widzów Tv Republika i wPolsce24 to samo.
        Widzowie Telewizji Trwam nie powinni zauważyć różnicy. Poza brakiem modlitw. A to błąd. Newsmax używa współczesnego języka, co oznacza, że na zabijanie dzieci powiedzą aborcja, na zabijanie przewlekle chorych - eutanazja. Czyli jest to współczesna telewizja. Amerykańska!

Reprezentuje USA. Nie polskie interesy.
        Co prawda, jak określić czyje interesy reprezentuje TVN? Amerykańskie po właścicielu, esbecko-mafijne po założycielach czy niemiecko-mafijne po wspieranym na 100% Pajacu?

Znaleźć coś, co pokazuje polskie interesy nie jest łatwo.

Pieniądze Sbierbanku.
        Ano, jeżeli coś Pan znajdzie, proszę pokazać.

*

Projekt U. E. musi zostać zakończony.
        Wcześniej opłaca się i warto, aby Polska z tego wyszła.

Platforma.
        Dziecko. Pies. Patologja.
      • pepe49 Pieniądze z JPMorgana 16.07.26, 23:10
        biznesalert.pl/telekom-srbija-wchodzi-na-rynek-usa-historyczna-umowa-z-exim-bank/

Przeczytałem z Niezaleznej.pl, rp.pl, press.pl i in. jak to Sbierbank dał pieniądze Serbji po wizycie Putina
        (od nas Gazprom wziął pieniądze, po wizycie Putina).
        Minęło kilka lat.

"...Telekom Srbija, serbska państwowa spółka telekomunikacyjna, ... Jesienią tego roku uruchomi telefonię komórkową w Stanach Zjednoczonych, a w maju podpisze umowę z amerykańskim bankiem państwowym Exim Bank.
        ...
        nowa telefonia komórkowa ruszy we wrześniu. Będzie działać w oparciu o sieć AT&T i obejmie zasięgiem całe terytorium Stanów Zjednoczonych.

Spółka ma już na tamtym rynku około 20 tys. użytkowników usługi telewizji internetowej
        ...
        Telekom Srbija notuje rekordowe wyniki — przychody na poziomie 2,3 miliarda euro i zysk operacyjny 1,3 miliarda euro. Spółka zakłada przekroczenie 3 miliardów euro przychodów w niedalekiej przyszłości.

Wśród strategicznych partnerów finansowych są już Bank of America i JP Morgan..."

*

Ale numer! Żeby być przyjacielem Ameryki niekoniecznie trzeba kupować najlepszą, najdroższą broń na świecie.
        Można robić dil!

W artykuliku ciekawe zdanie:
        "zaangażowanie amerykańskiej instytucji państwowej będzie ważne dla finansowania innych inwestycji USA w Serbii."

Dil! Robią dil!

A my mamy telewizję Newsmax Polska. Oprócz Onet Polska, Burda Polska, TVN Polska i co tam jeszcze.

Mówiłem już, jak to parę lat temu wpadła do polskiego JPM z gospodarską wizytą pani ambasador Izraela?
        Telekom Srbija startuje wysoko.
        Oglądam Newsmaxa z przyjemnością - chyba, że będą przynudzać.

*

U. E.
        Wystarczy.
        Out.

Platforma.
        .
        .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka