Dodaj do ulubionych

admini wycinają posty

22.02.09, 17:41
bez fucków, bez osobistych wycieczek, bez ubliżania komukolwiek. Ale
problem polega na tym, że temat nie opisywał żadnej katastrofy, nie
napędzał nikomu strachu. A tego admini sobie nie życzą. Jesli
puszczaja i sami biora udział w tak debilnych dyskusjach jak np
kolegi tirola a kasuja post o tym co będzie po kryzysie (Kiedys on
sie przeciez skończy lub conajmniej złagodnieje) luźny i
niestrachliwy post, to wniosek jest jeden: najwyraźniej admini maja
swój interes w tym, aby towarzystwo sie bało.

a oto treść tego posta:

H2OM29
Autor: majkelos0 22.02.09, 16:27

tak, to jest kontrakt na wodę pitną z realizacją w 2029 roku. cena
dzisiaj 0,6 NWM (newworldmoney). spodziewana stopa zwrotu 1000%
Wszystkie do tej pory grane instrumenty sa juz zgrane, wyświechtane
i zblazowane. One są jak cebulki tulipanów: było i se ne vrati pane
havranek. H2OM29 to jest nowy instrument, i to jest nowa bańka
spekulacyjna, która peknie w 2020? 2022? 2024? "Trzeba z żywymi
naprzód iśc, po instrumenty siegac nowe a nie z uwiędłych GCF, CLF,
HGF z uporem stroić głowę"
Obserwuj wątek
    • polarbeer Re: admini wycinają posty 22.02.09, 18:10
      Ten post dodaje cokolwiek wartoscowego? Czy obniza poziom forum do poziomu
      piaskownicy? Nie tylko faki i wycieczki
      • majkelos0 Re: admini wycinają posty 22.02.09, 18:15
        to poczytaj sobie higienisto posty np. kadilaka ("mam 500 tyś USD i
        nie wiem na co wydać?") albo tirola ("Totalnie szokujace" ooooo
        widzę, że sam czytałeś i komentowałes te brednie - gratki wysoki
        poziom), ilez one wnoszą!!! smiem twierdzic, że tyle ile zostanie po
        posprzątaniu tego wysypiska smieci po moim pickupie
        • polarbeer Re: admini wycinają posty 22.02.09, 18:28
          to tylko udowadnia ze admini nie sa nieomylni...
      • polarbeer Re: admini wycinają posty 22.02.09, 18:21
        Jeszcze jedno. Forum stalo sie na tyle popularne, ze spamerzy, cholerycy i trole
        zaczynaja go uzywac do swoich celow. Mam nadzieje ze skoro pojawiasz sie tutaj
        czesto, sam rozumiesz co by sie stalo gdyby admini nie uzywali kija co jakis czas.
        • majkelos0 Re: admini wycinają posty 22.02.09, 18:26
          absolutna zgoda, wywalać smieci jak najbardziej. Ale smiem
          twierdzić, że byłby to (H2OM29) ciekawy zaczyn dyskusji o tym co
          po "wybuchu bomby atomowej" Jak ludzie widzą rynki, jakie zmiany sa
          konieczne w ich opinii, jak wzmóc regulacje nie zabijając istoty
          wolnego handlu. Tylko zeby to skumac trzeba miec troche fantazji. A
          fantazji czasem brak, szczególnie ze kazdy post informuje o końcu
          swiata. Gwarantuje ci, ze sam znajde na tej pierwsze stronie
          conajmnie 5 komopletnie debilnych i ponizej poziomu postów, które
          funkcjonuja i zyją własnym zyciem
    • filipoza Re: admini wycinają posty 22.02.09, 21:31
      Wiem, że trochę pod prąd - wybacz polarbeer smile

Czy mógłbyś majkelos0 rozwinąć myśl - bo nie wiem czy dobrze skumałem smile
      Zakładasz, że woda pitna będzie bardzo wartościowa na skutek np. skażenia RTG. Czy tak?
      Te 0,6 NWM zaczerpnąłeś skądś czy to Twój pomysł? - nie zgrywam się - pytam.
      Jakby co to można zmienić temat bo dyskusja pod obecnym jest nieco prowokująca smile
    • przycinek.usa admini nie wycianaja postow bez powodu 22.02.09, 23:48
      Pragne wszystkim zwrocic uwage, ze nasze forum ma nieco inne zalozenia od innych
      forow. Prawde mowiac istotne jest przeslanie i tresc posta otwierajacego watek.
      Mam nadzieje, ze nadmierny poziom agresji nie przeszkodzi obiektywnej ocenie tej
      polityki.

Tlumacze:

Wszyscy jestesmy zajeci, kazdy z uczestnikow forum i admini maja jakas prace,
      biznes, albo obowiazki polityczne, bo o ile wiem, to jest przynajmiej jeden
      polityk, ktory u nas pisze. Nie mozna wobec tego wymagac od tych osob, ze beda
      przebijac sie przez setki postow zawierajacych monosylabowe wypowiedzi
      pozbawione tresci. Mam nadzieje, ze pozostale osoby wykaza sie pewnym
      elementarnym zrozumieniem tej sytuacji.

Chodzi o to, ze forum ma dostaczac informacji i poruszac tematy z kategorii
      waznych. Wazne, czyli takie, ktore zasluguja na uwage ludzi zajetych i majacych
      mase osobistych spraw i decyzji.

Oczywiscie powinien tutaj istniec jakis regulamin, albo moze spis zasad, ale nie
      bylo dotad tego typu problemu i ja tego nie pisalem.
      Teraz jednak nadszedl czas na to, aby jasno sobie pewne sprawy postawic i
      ustalic, ze wypowiedzi nastoletnich Marcinow, w ktorych padaja sformulowania
      "Tusk się osrał" nie beda tolerowane.
      To jest absolutny skandal, aby pojawialy sie takie wypowiedzi z podpisem kogos,
      kto sie fotografuje z Michalkiewiczem.

Dodatkowo jezli pojawia sie gromko brzmiacy tytul "komunistyczna propaganda" to
      wypadaloby tego jakos dowiesc, zwlaszcza, ze pojawia sie tez supozycja zmowy i w
      takich przypadkach dziennikarze na ogol gromadza dowody, zanim opublikuja
      wnioski. Jesli jednak dowodow brak, to taki artykul prowadzi albo do utraty
      pracy przez dziennikarza, albo utraty prestizu gazety, ktora to publikuje.
      Szkoda nawet mojego czasu na ustosunkowywanie sie do tego jednak robie wyjatek z
      racji mlodego wieku osoby piszacej.

Takie prymitywne odzywki beda natychmiast usuwane i mowy nie ma, aby byly od
      tego wyjatki. Chce jednak powiedziec, ze takie absolutny brak tolerancji
      dotyczyc bedzie zakladania nowych watkow.
      Jest tak dlatego, ze pomimo, ze jest 7 adminow, to nie ma szans na to, aby
      przeczytac wszystkie wypowiedzi. Nikt z nas nie siedzi tu na forum caly czas, bo
      to jest niemozliwe i niewykonalne. I czesc takich "madrosci" moze sie gdzies
      pojawic niezauwazona. I nie oznacza to bynajmiej, ze my to tolerujemy tylko po
      prostu takie rzeczy sie zdarzaja przez nieuwage.

Powracajac do zarzutu o usuniecie twojego Majkelos postu. Sprawa ktora
      poruszyles jest ciekawa. Nie wiedzialem o tym i jestem przekonany, ze usuniecie
      tego wynikalo raczej z formy a konkretnie braku przygotowania tekstu. Napisales
      o kontrakcie na wode pitna, ale nie zamiesciles linkow, nie zrobiles jakiegos
      skrotu edycyjnego, ktory ktos moglby wykorzystac, np. Tomek, albo Bartek z GW
      nie beda sie mogli na to powolac, nawet gdyby ich to zainteresowalo
      merytorycznie. A zapewniam cie, ze sa tak zajeci, za sami nie beda tego szukac.

Najwyrazniej sprawy jest kontrowersyjna, (ja bym nawet tego Twojego
      posta zostawil), ale najwyrazniej inni sa juz zmeczeni taka sieczka. To samo
      dotyczy kilkunastu innych jednozdaniowych wpisow, ktore pojawiaja sie ostatnio
      dosyc czesto. To jest kwestia formy i opisu. Co do Tirola, to on walil nam tu
      spamy wielokrotnie i jest uparty i w zwiazku z tym zostawilismy mu jeden link,
      zeby sobie pisal i nikt mu nie przeszkadza. Proponuje przedyskutowac kwestie
      utworzenia jakiegos regulaminu, aby bylo jasne czego wszyscy oczekuja od osob
      zakladajacych nowe watki. Zapewniam, ze jest masa nowych informacji, ktore sa na
      tyle ciekawe, ze warto je cytowac, jednakze kazdy czyta prase, albo skroty i tak
      naprawde wartosciowych ciekawostek jest mniej i trzeba to jakos ograniczac. Twoj
      post z pewnoscia porusza taka sprawe, wiec popraw forme i na pewno nikt nie
      bedzie cie za to krytykowal. A fucki i osobiste wycieczki to jest natychmiastowy
      ban, a nie jakies usuwanie postow. Ja sie nie bede pytal, tylko po pierwszej
      zauwazonej pyskowce daja bana i koniec dyskusji.
      • jaerk Re: admini nie wycianaja postow bez powodu 23.02.09, 00:43
        Jestem czytelnikem tego forum od sierpnia. Jako, że nie mam wiele do powiedzenia siedzę po cichu (tylko czytam, czytam i czytam praktycznie wszystko co tu jest pisane) i mam prośbę do tych, którzy chcą sobie pospamować uszanujcie mój czas. Jeśli już cos musicie napsać zastanówcie się nad tym, że bełkot, bluzgi etc. (na szczęście jest tego tutaj niewiele w stosunku do innych miejsc w siec) niszczą to miejsce. Zabieracie mój czas (a ja jak i wy przemijacie w tym czasie i to czas was i mnie w końcu wykończywink. I przy okazji podziękowanie dla adminów za starania aby forum miało wysoki poziom mimo popularniści, która może przysporzyć czasem kłopotów (jak podejrzewam).
        pozdr
        .... ... ..... same wulgaryzmy oraz: "Powszechność niekompetencji jest wprost proporcjonalna do wysokości szczebla w hierarchii."
    • kadi-lak To forum prywatne. 23.02.09, 01:04
      wiec sobie wycinaja. A Ty masz jakies dziwne pretensje....moj post o
      opcjach rowniez wycieto, chciaz nie wiem czemu, ale pretensji nie mam.
      w Polsce dzis odtawia sie polityczny cyrk, gospodarczy tak samo wiec
      trudno w sumie utrzymac calkowita powage.......
      Z mojego prywatnego forum rowniez wywalam jak mi cos nie pasuje.
      Wiec i Ty sobie zaloz swe wlasne , prywatne forum i rzadz tam jak
      uwazasz.
      • przycinek.usa Naprawde jestes dumny z tego posta? To zacytuje.. 24.02.09, 04:48
        Chodzi tobie zapewne o ten post:

"(...) Lichwa, lichwa. Teraz, Donek, wyslij emisariusza zeby gdzies na swiatowym
        forum powiedzial, ze to lichwa zydowska, spekulanty
        przeklete, Zydy, parchy niedobre. Masz tam kolo siebie patriotow zdolnych to
        tego, Radzio tam jest i Czuma, a i skrzypek w razie czego pomoze .... na pewno
        siem znajdzie jakis "fachowiec" tam w rzadzie zdolny do tego ?"

Osobiscie wstydzilbym sie pisac takie rzeczy. Naprawde stac cie na wiecej. Tyle
        masz ciekawych postow, a takie siano podlozyles.
        Wiecej dyplomacji. A tu cytaty ktore moze kogos zmobilizuja do poprawy:
        pl.wikiquote.org/wiki/Dyplomata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka