Dodaj do ulubionych

UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA

22.06.12, 16:39
Drodzy Rodzice, uważajcie na złobek Kajtuś. Napiszę od początku. W zeszłym roku byłam tam zaraz po otwarciu i na początku tego roku ok stycznia, chciałam tam "oddać" pod opiekę swoje dziecko jednak....moje obawy wzbudziła Pani właścicielka która stanowczo była nastawiona na zyski a nie na opiekę nad dziećmi, mówiła tylko o kasie i o tym ile to trzeba pieniędzy w dzieci wkładać, w zabawki itd. Nie oddałam tam oczywiście dziecka bo nie czułam ze strony opiekunek zainteresowania trójką dzieci jaka tam wtedy była (rozmowa trwała 1,5godziny w sali gdzie przebywały dzieci).
Dziś dowiedziałam się, ze źle się tam dzieje.....mianowicie Pani kierownik zajmuje się dziećmi Krzycząc, szarpiąc za koszulki i oszczędza na dzieciach że aż głowa boli. Zapytajcie swoje pociechy czy jak jedzą zupkę to każde dziecko ma swoją miseczkę czy wszystkie dzieci jedzą z jednej miseczki i to w dodatku jedną porcję (trójka dzieci jadał jedną porcję zupki z jednaj miski). Zapytajcie również czy Pani kierowniczka pozwala sie przytulać?? Jestem w szoku ze takie rzeczy są zabronione, przecież to naturalny odruch człowieka. Pani kierownik jak widzi ze jedno dziecko pociesz drugie podchodzi i drze się ze nie wolno płakać i każe się zająć sobą. To nie są jedyne straszne rzeczy jakie się tam dzieją. Ta straszna baba ustawia sobie te biedne małe istoty pod siebie i każe tym dzieciom tańczyć jak ona zagra.
Ludzie święci to nie są jedyne fakty......zabierajcie stamtąd swoje pociechy jeśli je Kochacie!!!!!
Obserwuj wątek
    • teneska Żłobek Kajtuś - czarne plotki chyba nieprawdziwe 01.07.12, 10:27
      Jestem zdumiona tą "czarną" propagandą :), bo moja wnusia chodzi tam drugi rok i teraz już mówi jak najęta i chętnie opowiada, co w przedszkolu. Nic z tego co napisałaś się nie potwierdza. Dzieci bawią się razem. Musia ma mnóstwo przyjaciółek a nawet jednego "ulubionego" kolegę. Wraca do domu tak najedzona, że nic się w nią nie da wieczorem wcisnąć.
      Czy ty masz jakieś dowody na te "straszne rzeczy"?, Czy tylko o tym od kogoś słyszałaś?
      Kary cielesne są zabronione. Jeśli masz dowody na szarpanie, to trzeba to zgłosić na policję.
      A może to "czarny" PR ze strony konkurencji?
      • omasta11 Re: Żłobek Kajtuś - czarne plotki chyba nieprawdz 01.07.12, 17:27
        Gratuluje wyboru. Wnusia gada jak najęta bo może akurat jest grzeczna i nikt jej nie karci albo na koniec dznia jest zabawiana zeby zapomniała, a najedzona jest ciastem. Nie jestem konkurencją, jestem matką dziecka którego na całę szczęście tam nie oddałam. Ciekawe dlaczego przez półtora roku do tego żłobka chodziło zaledwie 3-4dzieci.
        • majkita Omasta,mozesz napisac 01.07.12, 20:07
          skad wiesz jak tam jest jesli Twoje dziecko tam nie chodzi?
          Pracowałas tam?Zastanawiam sie nad zapisaniem tam synka.dlatego pytam
          • omasta11 Re: Omasta,mozesz napisac 02.07.12, 10:16
            podaj maila.
    • saganaszi Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 01.07.12, 23:25
      Strasznie rozemocjonowany post, mało obiektywny. Moje dziecko tam chodzi, żłobek ma swoje plusy (mała grupa) i minusy (jak dla mnie sprawdza się jako żłobek, jako przedszkole tak sobie, bo nie mają dużego własnego ogródka i zimą dzieci chyba w ogóle nie wychodzą na dwór). Piszę "chyba", bo to wynika z relacji dziecka, które mogło zapomnieć, co robili przed obiadem etc., więc nie jest na 100% pewne.

Kwestia jest taka - czy pani kierownik zawsze "krzyczy i szarpie"? Nie sądzę. Czy zdarzyło się jej krzyknąć i szarpnąć? Być może, jest tylko człowiekiem. Nie mam nic przeciwko stawianiu do kąta, jeśli dziecko coś zbroi, jakaś dyscyplina być musi, bo inaczej miłe dziecko wyrośnie na rozwydrzonego bachora i jeszcze gorszego nastolatka. Zresztą, sporo takich będzie za 10-15 lat... Kwestia czasu przy obecnych standardach wychowywania i odmóżdżania.
      • omasta11 Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 02.07.12, 10:08
        Nie pisałabym tego gdybym nie była przerażona tym co wiem. Mamusie i Babcie popatrzcie na swoje dzieci, przyjrzyjcie im się. Najgorsze jest to jak się odda dziecko do przedszkola, żłobka i myśli się ze wszystko jest w porządku bo dziecko się uśmiecha. A pod tą przykrywką jest coś strasznego.
        • netkobylak Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 02.07.12, 13:05
          Nie mam tam dziecka ale znam właścicielkę. Jestem skłonny uwierzyć w to co pisze autorka zakładająca wątek. Najwyraźniej inni rodzice albo nie chcą widzieć albo nie mają czasu i kontaktu z dzieckiem żeby z nim porozmawiać. Poza tym jakaś babcia napisała że dziecko jest najedzone i nie da się nic w niego wcisnąć - może i tak jest, pytanie tylko czym najedzone no i jak się ma zadowolenie z najedzenia dziecka do jedzenia z czyjejś miski...?
          • saganaszi Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 02.07.12, 23:09
            netkobylak napisał:

no i jak się ma zadowolenie z najedzenia dziecka do jedzenia z czyjejś miski...?

To zdanie powinno brzmieć: "... rzekomego jedzenia z czyjejś miski". To wszystko opiera się na opinii jakieś pani, która, podobno, ani tam nie pracowała, ani nie puściła tam dziecka.
            • omasta11 Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 03.07.12, 18:59
              Założyłam ten wątek aby uświadomić ludzi rodziców że coś się tam dzieje. Ostrzegam rodziców i zachęcam do rozmowy z dziećmi które tam chodzą bo po tym co wiem mogą mieć problemy emocjonalne. Nie puściłam tam dziecka bo sama rozmowa (dwie rozmowy) z Panią dyrektor wzbudziły we mnie wiele wątpliwości....ponadto napisałam konkretne przykłady a nie tylko ze ten żłobek/przedszkole jest be. Więc proszę to rozważyć a nie naskakiwać na mnie. Zrobiłam to z dobrego serca bo kocham dzieci i nie pozostaję takim sytuacjom obojętna.
              • saganaszi Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 04.07.12, 00:33
                Konkretne przykłady... Jak jedzenie 3 dzieci z jednej miski. Po co ktoś miałby dawać 3 dzieciom jedną miskę do jedzenia? Żeby wszystko pobrudziły jedząc? Bo nie chce mu się 2 kolejnych misek wyciągnąć ze zmywarki? Bo woli prać śliniaki zamiast myć misek?
                Twoja historia nie trzymają się kupy.

Ale najważniejsza kwestia jest taka - ukrywasz się pod swoim loginem, a oskarżasz konkretną, rzeczywistą osobę. Takie zachowanie można określić na wiele sposobów, żaden nie jest miły. Jeśli tak ci zależy na dzieciach (a nie miałaś podobno w Kajtusiu swoich dzieci, tam też nie pracowałaś), podpisz się imieniem i nazwiskiem, twoja relacja stanie się o wiele bardziej wiarygodna i uchronisz rodziców dzieci z Kajtka przed czymkolwiek, przed czym chcesz uchronić.

W internecie każdy może o każdym napisać wszystko. Nie zamierzam robić dziecku gastroskopii, żeby sprawdzić, co jadło w żłobku, bo ktoś w necie napisał, że 1/3 zupki, a dziecko mówi, że na obiad jadło "mięsko i ziemniaczki". Nie zamierzam dociekać, jaka to "straszna tragedia" kryje się za uśmiechem dziecka, bo na pewno zapomniało już o "krzyczeniu, szarpaniu" (to w wersji dla niegrzecznych dzieci, jak wynika z postów).

Podejrzewasz przestępstwo? To do prokuratury/na policję.
                • omasta11 Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 04.07.12, 10:18
                  Nikogo z nazwiska nie wymieniam więc i swojego nie widzę powodów podawać. Wracając do złobka/przedszkola to człowieku przeczytaj spokojnie co napisałam i wyciągnij wnioski (ja nie pisałam ze dzieci nie jedzą drugiego dania) napisałam że dzieci jedzą z jednej miski (jedną porcję żeby było taniej a potem wciskane jest im ciasto (a mogłoby być warzywko, owoc, galaretka cokolwiek innego). Nie będę także się więcej tłumaczyć bo idiotyzmem jest myśleć że napisałam ten post żeby komuś zaszkodzić...dzieciom i ich rodzicom. Napisałm co myślę i z dobrego serca ostrzegam innych ( to naturalny życzliwy odruch) a co Ty myślisz człowieku to mnie gówno interesuje. Jeśli myślisz ze to nagonka na panią dyrektor to płytkie myślenie masz i współczuję. Mnie chodzi tylko o dzieci. Napisałam, ostrzegłam a co Wy rodzice zrobicie to już Wasze sumienie.
                  Ps. ktoś tam wcześniej pisał ze zna Panią dyrektor i wcale by się nie dziwił ze to co napisałam to prawda także proszę to wziąć pod uwagę.
                  • asikw1979r ja ci wierzę omasta11 04.07.12, 12:18
                    bo tak mi się kojarz że często udzielasz się na forum i to na różne tematy i nie wierzę że jesteś z konkurencji . a o tym żłobku też słyszałam złe opinie- trzymaj się i nie przejmuj. ważne że napisałaś co myślisz.
                    • omasta11 Re: ja ci wierzę omasta11 04.07.12, 14:25
                      Nie, nie jestem z konkurencji i wydaje mi się że osoba która mnie atakuje jest właśnie Panią dyrektor lub Jej rodziną/znajomym, także dlatego więcej tłumaczyć się nie będę.
                      Pozdrawiam asikw1979.
                      • malgorzata.bochenko ja Ci Omasta nie wierzę 15.07.12, 21:51
                        omasta11 napisała:
                        > Nie, nie jestem z konkurencji i wydaje mi się że osoba która mnie atakuje jest
                        > właśnie Panią dyrektor lub Jej rodziną/znajomym, także dlatego więcej tłumaczyć
                        > się nie będę.
                        > Pozdrawiam asikw1979.

Nie odpowiadałam na oczerniającą kampanię Omasty, ponieważ większość postów zgłaszała wątpliwość, co do rzetelności alarmu, jaki podniosła Omasta w sprawie naszego żłobka i przedszkola.
                        Jednakże post Asik zatytułowany "Ja Ci wierzę...", uświadomił mi, że przedszkole, to głównie sprawa zaufania. Zaufanie rodziców, że dziecko jest bezpieczne, że nie marnuje czasu, że się rozwija a i zdrowiu jego nic nie zagraża, jest fundamentalne dla decyzji o powierzeniu dziecka obcym osobom. Liczyłam, że odezwą się w większej liczbie rodzice dzieci, które chodzą do naszego przedszkola, i którym dzieci opowiadają, czy lubią swoje przedszkole.
                        Niestety, nic takiego nie nastąpiło. Być może nie korzystają oni z internetu i z tego forum i nic nie wiedza o kampanii oczernień. Dziękuję Tenesce za zakwestionowanie tych pomówień, choć wolałabym, aby odezwali się rodzice.

Przede wszystkim kategorycznie zaprzeczam "faktom" przywołanym przez Omastę. Cóż za wyrafinowany wymysł, że nie pozwalamy dzieciom się przytulać? Może wspólnie bawić? Wyobrażacie to sobie? Nie zawsze nam się udaje natychmiast rozdzielić dzieci, które starają się sobie wzajemnie dokuczać i rozrabiać, a co dopiero interweniować, gdy zachowują się tak mile. Do naszego przedszkola uczęszcza kilkanaście osób, ale nigdy dzieci nie są w grupie większej niż 10 osobowej. Nasze przedszkole jest dumne z tego, że grupy są kameralne. O założeniach wychowawczych poczytać możecie na stronie Kajtuś: www.kajtuś.com (www.xn--kajtu-ycb.com/)
                        Małe grupy gwarantują, że dzieci znają się i przyjaźnią między sobą. Stanowimy jedną rodzinę. Wspólna zabawa i "przytulanie" to podstawa.
                        Jedzenie ze wspólnej miski? Ktoś tu przytomnie zauważył, że to gotowy przepis na awanturę. Naprawdę stać nas na miseczki po 1,50 zł! Skąd takie wymysły?
                        Bardzo bym chciała, żeby dzieci tańczyły, tak jak ja im zagram. Niestety ja grać nie umiem. Próbuję śpiewać, ale tańce przy tym nie bardzo się udają. Na szczęście opiekunki mają takie zdolności i próbujemy je wykorzystywać. Posiadamy też profesjonalną aparaturę nagłaśniającą, co pozwala nam wykorzystywać nagrane utwory zalecane dla wieku naszych podopiecznych. Dodam także, że jestem m.in. instruktorem tańca i na miarę możliwości dzieci próbuję swoją pasję im przekazać.

Bardzo dziękuje Majkitcie za zadanie fundamentalnego pytania: Omasta, skąd Ty to wszystko wiesz?
                        Jeśli u nas nie pracowałaś i nie zostawiłaś u nas swoich dzieci, to czy te oczerniające opowieści opierają się wyłącznie na plotkach?
                        To trochę niezgodne z prawem. Dziwię się nawet, że moderatorzy forum nie usuwają takiej złośliwej propagandy siejącej niepokój wśród rodziców dzieci i bezpodstawnie nawołującej do bojkotowania potrzebnej placówki opiekuńczej.
                        Zapraszam wszystkich zainteresowanych do zapoznania się z rzeczywistymi warunkami opieki nad dziećmi w Kajtusiu.

Małgorzata Bochenko
                        Załuskiego 84
                        Kobyłka
                      • belka2012 Re: ja ci wierzę omasta11 12.09.12, 13:23
                        UUUWAGA ŻŁOBEK W KOBYŁCE!!!!!
                        Potwierdzam wszystkie zarzuty, jestem mamą dziecka, które chodziło do niego.
                        Mam jeszcze więcej do zarzucenia.
                        Warunki higieniczne skandaliczne, ale jak przyjedzie SANEPID to się wypowie.
                        A kary na poduszce? Czy Wasze małe dziecko wie ile to jest 10-20 min, a ile trwa 30- 40 min?
                        Czy wiecie kto opiekuje się waszym dzieckiem?
                        Zapytajcie się o wykształcenie i doświadczenie!!! Poproście o dokument to potwierdzający!!
                        Ostrzegam rodziców,dla których dziecko jest najważniejsze.
                        To jest moja opinia. Ale to Wy rodzice o wszystkim decydujecie!!!!
                        Male dziecko nie ma się jak bronić.
                        • malgorzata.bochenko Re: ja ci wierzę omasta11 16.09.12, 22:21
                          belka2012 napisał(a):

> UUUWAGA ŻŁOBEK W KOBYŁCE!!!!!
                          > Potwierdzam wszystkie zarzuty, jestem mamą dziecka, które chodziło do niego.
                          > Mam jeszcze więcej do zarzucenia.
                          > Warunki higieniczne skandaliczne, ale jak przyjedzie SANEPID to się wypowie.
                          > A kary na poduszce? Czy Wasze małe dziecko wie ile to jest 10-20 min, a ile trwa
                          > 30- 40 min? ....

Bardzo przejmuje się dziećmi, które chodziły do naszego przedszkola i z niego zrezygnowały. Mięliśmy kilka takich przypadków i znamy przyczyny rezygnacji.
                          Ale w żadnym przypadku nie zgłaszali rodzice zarzutów, co do warunków higienicznych.
                          Być może dowiadujemy się, komu zawdzięczamy kontrolę Sanepidu. Czy zdajecie sobie Państwo sprawę, jakie wysokie są wymagania? My nie mamy układów jak Amber Gold. Mimo to kontrolę przeszliśmy na "5".

Sadziłabym, że to realny przypadek rozżalonej z jakiegoś powodu matki, gdyby nie druga część wpisu dotycząca "kar na poduszce". Czy zdajecie sobie sprawę co to znaczy kara cielesna? Czy to średniowiecze? Czy dzieci nie potrafią mówić i opowiadać, jak spędziły czas w przedszkolu? Naprawdę, to już przesadne szkalowanie i przez to niewiarygodne. Proszę Belkę 2012 o kontakt i wyjaśnienie o co konkretnie chodzi. Może kwestia rozliczeń finansowych? Ale nic mi nie przychodzi do głowy. Proszę Belkę o pomoc w wyjaśnieniu sprawy.

Małgorzata Bochenko
                          Przedszkole Kajtuś
                          kajtuś.kobyłka.org.pl/
                          • belka2012 Re: ja ci wierzę omasta11 21.09.12, 09:56
                            Pani odpowiedź mnie rozśmieszyła.
                            Po pierwsze:
                            - zabranie dzieci ze żłobka odbywało się z dnia na dzień, bo nikt nie będzie się skarżył wcześniej z uwagi na dobrą opiekę nad własnymi dziećmi (żeby się nie mścić na dzieciach-co jest bardzo prawdopodobne).
                            Po drugie:
                            -warunki higieniczne były jedną z wielu podstawowych przyczyn rezygnacji (brak pani, która sprzątała, nigdy takiej nie widziałam)
                            Po trzecie:
                            -kiedy była kontrola SANEPIDU?-prawdopodobnie na początku funkcjonowania placówki ( kiedy jeszcze sprzątała rano opiekunka)
                            - śmieszna jest także wypowiedź na temat wymagań SANEPIDU, a jakie maja one być w żłobku i przedszkolu-małe?-to są malutkie dzieci, powinno być jak w szpitalu!!!!
                            Po czwarte:
                            -moje dziecko nie ma poczucia czasu (jak większość dzieci w wieku 1-4 lata), a kary na poduszce były i to bardzo długie, potwierdziła mi to opiekunka która tam pracowała!!!-I SAMA KAZAŁA MI ZABRAĆ Z TEGO PRZEDSZKOLA DZIECKO!!!-to był jeden z wielu powodów dlaczego zrezygnowałam z tej placówki
                            Po piąte:
                            -Dobrze wie Pani o co mi chodzi!!!!! O DOBRO DZIECI!!! Nie będę nic wyjaśniać z Panią, ponieważ szkoda moich nerwów, na rozmowę z Panią.
                            Po szóste:
                            NIE ZALEŻY MI NA PIENIĄDZACH, BO NAJWAŻNIEJSZE JEST DLA MNIE DOBRO DZIECI!!!
                            A PANI MI SUGERUJE ŁAPÓWKĘ? ŻEBYM NIE PISAŁA TEGO? SAMA SIĘ PANI PRZYZNAJE , TAK JAK WSPOMNIAŁA OMASTA ,ŻE ZALEŻY PANI TYLKO NA KASIE!!!
                            A rynek sam Panią zweryfikuje. Zwłaszcza, że w Kobyłce od tego roku zaczęły funkcjonować dwie nowe i duże placówki.
                            To nie jest żadne szkalowanie, wypowiedź płynie z mojego serca i czystego sumienia.
    • belka2012 Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 12.09.12, 13:29
      ZGADZAM SIE W 100% I ZNAM WIELU RODZICÓW DZIECI KTÓRZY ZABRALI DZIECI Z TEGO ZŁOBKA I PRZEDSZKOLA Z TEGO SAMEGO POWODU.
      • omasta11 Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 15.10.12, 16:28
        Pani Małgorzata zatrudnia (żeby taniej było) osoby które o 4 rano stoją przed nocnym w kolejce po ćwiartkę i browara. Brawo!!!!!!!! Czy rzeczywiscie to troska o Dzieci?
        • netkobylak Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 15.10.12, 21:41
          A może jakieś istotniejsze szczegóły? To, że ktoś robił zakupy w nocnym jeszcze o niczym nie świadczy - no chyba że o 4:00 robił owe zakupy a na 7:00 miał do pracy... Inna sprawa - skoro go widziałaś to też tam byłaś? Czyli co jesteś taką samą osobą? Myślę że skoro zdecydowałaś się coś napisać to poświęć 30 s dłużej i napisz jakieś szczegóły sprawy.
          • omasta11 Re: UWAGA Złobek kajtuś UWAGA UWAGA 15.10.12, 21:58
            Wszystko co miałam napisać napisałam, normalny człowiek nie kupuje ćwiartki i piwka o 4 rano (codziennie) i jak poprzednio uwzględniono idzie do pracy. Chciałam napisać że w tym żłobku/przedszkolu zatrudniane są nieodpowiednie osoby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka