Dodaj do ulubionych

Kolejne sklepy

07.03.13, 21:04
Link zaczerpniety z komentazy w wiesciach podw:

www.dea-ltd.com/pl/projekty/dom_handlowy_kobylka/
Obserwuj wątek
    • damyk1 Re: Kolejne sklepy 08.03.13, 05:12
      Pomyślmy...
      CH na Nadarzyńskiej, market na Orzeszkowej/Nadarzyńskiej, Biedrona visavi Shella, Market przy Zauskiego, Wolomińskiej... Trochę sporo w ostatnim czasie ;)
      • jansky1 Re: Kolejne sklepy 08.03.13, 13:14
        Dodałbym jeszcze planowaną Biedronkę przy stacji PKP w Kobyłce (ten plac ze starym domem na rogu przy targowisku) i możemy się cieszyć z "nowych miejsc pracy, wpływów z podatków" itp. A na końcu zmienimy nazwę "Kobyłka" na "Kobyłka Centrum Handlowe" i do przodu! Już niektórzy się cieszą że w naszym mieście wreszcie zaczyna się coś dziać:-). Szkoda mi tylko tych właścicieli okolicznych rodzinnych biznesów, sklepów itp... czy mają się z całymi rodzinami w nowych (już 4 naliczyłem w okolicy) Biedronkach zatrudnić, bo od "Wadzy" to jakoś Ci mali przedsiębiorcy wsparcia nie otrzymują!?
        Ach, i pamiętajmy jeszcze o markecie przy kościele, tam też będą "miejsca pracy".....
        • sportif Re: Kolejne sklepy 08.03.13, 14:38
          w biedzie 1500 na rękę + premia 200-300 40h w tygodniu i ani minuty dłużej. To lepsze niż te rodzinne sklepiki gdzie nieraz nie starcza żeby zapłacić 1000 za zus
          • jansky1 Re: Kolejne sklepy 08.03.13, 14:57
            W sumie to masz rację z tym ZUSem, tylko rodzi się pytanie dlaczego przedsiębiorcom nie starcza na ZUS? Może chodzi o konkurencję sklepów wielkopowierzchniowych umieszczanych gdzie popadnie, zgodnie tylko z rachunkiem ekonomicznym bez uwzględnienia kwestii społecznych, lokalnych i środowiskowych. Tu wydaje mi się że pojawia się rola samorządu, który potrzeby lokalne powinien identyfikować i realizować.
            Druga sprawa, to jestem zaskoczony słysząc o premiach i przestrzeganiu czasu pracy w marketach...
            • sportif Re: Kolejne sklepy 08.03.13, 17:47
              ja mówię o biedronce, nie wiem jak jest gdzie indziej. W biedronce wszyscy mają karty zegarowe i nie takiej opcji, że zostaniesz 2min dłużej żeby dokończyć robotę - kierownik cię wygania do domu, bo później on by miał problemy i musiał się tłumaczyć na górze dlaczego pracownicy pracują dłużej. Bieda to najbardziej pożądany pracodawca wśród marketów/dyskontów - chętnych do roboty jest tyle, że Portugalczycy nie nadążają budować nowych biedronek. Przed świętami pracownicy dostają bony 500zł na zakupy w biedzie, oraz wielkie paczki słodyczy na każde dziecko.
              • damyk1 Re: Kolejne sklepy 09.03.13, 02:17
                A ja w swojej fyrmye 6 i 5 lat temu dostałem 250zł... 4,3,2 lata temu Mikołaj omijał moja fyrmę z dala. Rok temu jakoś zawitał i dostałem 300zł a w zeszłym Mikołaj chyba doszedł do wniosku że ostatnio w okolicy powstało pare Biedronek itp... to pewnie zostało mi coś jeszcze z tych 300zł i znów ominął nasza firmę z daleka ;)
            • damyk1 Re: Kolejne sklepy 09.03.13, 02:51
              Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jakbyśmy prowadzili swoje sklepy, narzekalibyśmy na te jak koleżanka ujęła "bidule". Z drugiej strony pójdę do sklepu prywatnego ze 100zł i wyjdę z reklamówką w porywach do dwóch. A z biduli mam pełny koszyk i zostanie jeszcze na batona dla dzieciaka i pifko dla taty w porywach na lizaka dla mamusi i zalać LPG za 30zeta ;) Poza tym nie ukrywajmy że pracownicy sklepów rodzinnych też są sponiewierani niejednokrotnie przez szefów a i z wypłatami bywa różnie, bo szef kupił PS4 synkowi, plazmę 40" żonie za to że obiad mu daje i zmienił 7 letnie combi na 3 letniego busa - vana. Oczywiście są też spoko szefowie.
              Jeżdżę Tirem, dostarczam niejednokrotnie towary spożywcze do Centrów Logistycznych "bidól", jak i do zwykłych hurtowni spożywczych. Wiecie że te różne produkty w bidulach gdzie podkreślono że wyprodukowano dla biduli są w innych opakowaniach w zwykłych sklepach???
              Przykład [i to nie tajemnica] Hoop Cola - w Biedronce Original Cola czy jakoś tak są rozlewane w Kutnie w jednej firmie na tej samej tasmie a rożnia się tylko butelką i etykietą. Ale na etykiecie widnieje ten sam adres rozlewni. Dlaczego Hoop jest po 3,5 a Original po 2zł? Bo Biedrona zamawia sporo tego... Tak samo wożę często Soki w kartonach [tutaj nazwy nie wymienię] to i z pracownikami jak rozmawiałem to dla bidul zmienia się opakowanie a skład ten sam a Tesco zaciera ręce... Mięsa... czytaj wyżej - to samo...
              Coca-cola 2l jest tańsza w Biedronce od cen rynkowych chyba ponad 1zł Dlaczego? Dlatego że w Biedronce nie kupisz CocaColi 2l ale 1,75l. Co Cola powiedziała niezadowolonym? Bierzcie tyle ile biedronka a możemy Wam zrobić w butelce 1,6l...
              A na parkingach bidól najlepiej widac kto kupuje po samochodach - Fiat Seicento, Astra I Focus, Insignia, BMK-a dresiarzy, Lanos, Lexus jakiś 2 letni, Passat 20letni, Astra II, Passat 7 letni, Cinquecento, nowy Passat, Polonez Caro, Merdeses E klasse ,4 letni Mondeo, lub nowa Toyota Avensiss jeszcze nie ubrodzone jak wyjechało z fabryki lub Octavia II przy nowej fabii
              • sportif Re: Kolejne sklepy 09.03.13, 08:33
                cały przekrój społeczeństwa kupuje w stonce, to nie jest sklep jakoś specjalnie naznaczony. Kaczyński chciał go sprofilować jako "dla najbiedniejszych", ale co z tego wynikło - wszyscy wiemy.
                • damyk1 A tak z innej beczki o owadach sklepowych 10.03.13, 08:44
                  ... Tak sobie pomyślałem o ekspansji Biedronki w naszym kraju i doszedłem do ciekawego wniosku.
                  Żadna z innych sieci dyskontów nie rozrasta sie w tak zastraszającym tępie jak Biedronka w PL
                  Owszem w innych krajach jest podobny tręd jak u nas z tymi dyskontami że zastepują one zwykłe sklepy, dzieki czemu kupujemy taniej i takie sa teraz czasy że jesteśmy społeczeństwem konsupcyjnym. Ale biedrona tnie konkurencję ostro, co prawda buduja sie Kauflandy, Lidle, czy inne Carrefoury ale z moich obserwacji wynika że na jednego kaufa, lidla czy carrefoura powstają 3 biedrony. Jeszcze parę lat i portugalczycy uzależnia nas od siebie.
                  Dlaczego, bo Biedronka będzie największym pracodawcą w naszym kraju i będzie największym monopolistą w dostarczaniu towarów ;)
                  Co o tym sądzicie???
    • netkobylak Re: Kolejne sklepy 08.03.13, 06:51
      Ogólnie ładnie wygląda i fajnie że coś się dzieje ale jeden szczegół rzuca się w oczy - liczba miejsc parkingowych 27 (na 4 lokale handlowe), kilka od razu zajmie obsługa i będzie kicha...
      • heniex123 Re: Kolejne sklepy 09.03.13, 16:11
        Wiecie jakie sklepy tam będą ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka