Dodaj do ulubionych

Bereza Kartuska - polski obóz koncentracyjny

01.06.12, 20:22
czy taka nazwa jest OK ?

lewica.pl/?id=26578&tytul=Przemys%B3aw-Prekiel:-Bereza---polski-ob%F3z-koncentracyjny
Obserwuj wątek
    • der-chef Re: Bereza Kartuska - polski obóz koncentracyjny 02.06.12, 07:32
      Jak najbardziej.
    • erka-4 Re: Bereza Kartuska - polski obóz koncentracyjny 05.06.12, 12:00
      Tylko co wspólnego ma koncentrowanie ze śmiercią ? przeciwnika,wroga i innego podobnego do innych a nie do mnie koncentruję w miejscu odosobnienia nie po to,żeby go mordować,ale w celu takim,żeby nie był on w stanie podłożyc mi nogi pod moja nogę,abym fiknął kozła.
      Jednakże w kontekscie wypowiedzi szanownego pana prezydenta Obamy,który mówiąc o niemieckich obozach śmierci użył przymiotnika polskiego to zakrawa na kpinę z narodu polskiego,bo ja nie wierzę w coś takiego,żeby taki człowiek jakim jest pan prezydent USA nie potrafił odróżnić obozu śmierci od obozu koncentracyjnego a tymbardziej niemieckiego od polskiego.
      No cóż,sami się nie umiemy szanować jako Polacy to czegóż oczekiwać od obcego.

p.s.
      USA weszły w fazę okresu walki przedwyborczej i każdy głoś ma swa wagę potężną,mniejszość polska w USA wynosi około milionów dziesięć a niemiecka czterdzieści,a więc ta "pomyłka"prezydencka jest uzasadniona jak najbardziej.
      Na historię czasami należy patrzeć praktycznie i nagiąć do potrzeb rzeczywistości.
      • zomozadwa Re: Bereza Kartuska - polski obóz koncentracyjny 05.06.12, 19:45
        oczywiście, jak najbardziej.
        tak samo jak stwierdzenie, że 11 września roku pamiętnego
        dwie wieże zostały "zburzone przez amerykańskie samoloty". :-D
      • berncik Re: Bereza Kartuska - polski obóz koncentracyjny 05.06.12, 22:29
        erka-4 napisał:

> Tylko co wspólnego ma koncentrowanie ze śmiercią ? przeciwnika,wroga i innego p
        > odobnego do innych a nie do mnie koncentruję w miejscu odosobnienia nie po to,ż
        > eby go mordować,ale w celu takim,żeby nie był on w stanie podłożyc mi nogi pod
        > moja nogę,abym fiknął kozła.
        > Jednakże w kontekscie wypowiedzi szanownego pana prezydenta Obamy,który mówiąc
        > o niemieckich obozach śmierci użył przymiotnika polskiego to zakrawa na kpinę z
        > narodu polskiego,bo ja nie wierzę w coś takiego,żeby taki człowiek jakim jest
        > pan prezydent USA nie potrafił odróżnić obozu śmierci od obozu koncentracyjnego
        > a tymbardziej niemieckiego od polskiego.
        > No cóż,sami się nie umiemy szanować jako Polacy to czegóż oczekiwać od obcego.
        >
        > p.s.
        > USA weszły w fazę okresu walki przedwyborczej i każdy głoś ma swa wagę potężną,
        > mniejszość polska w USA wynosi około milionów dziesięć a niemiecka czterdzieści
        > ,a więc ta "pomyłka"prezydencka jest uzasadniona jak najbardziej.
        > Na historię czasami należy patrzeć praktycznie i nagiąć do potrzeb rzeczywistoś
        > ci.
        erka:bla,bla,bla.
        • erka-4 bercik... 06.06.12, 10:01
          No cóż,sami się nie umiemy szanować jako Polacy to czegóż oczekiwać od obcego.

...to też ja napisałem,a ty to blablaniem nazwałeś,pewny jesteś,że to bla bla znaczy,a może ty już tak nie czytając tego co ja piszę z góry blablaniem nazywasz ?,oj bercik,bercik,to jakże ja mam z tobą dyskutować ?
    • jeepwdyzlu Re: Bereza Kartuska - polski obóz koncentracyjny 06.06.12, 14:15
      warto pamiętać też o tym co się działo po 1945 roku w niektórych obozach poniemieckich
      UB i NKWD zamordowali w nich naście tysięcy Niemców, Volksduetschów czy kogokolwiek kto im się nie podobał...

jeep
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka