lewdl 15.02.12, 16:31 Szukam od jakiegoś czasu lecytyny dla mojego dziecka (4,5l) macie jakieś sprawdzone? musi być albo w płynie lub w kapsułkach. dla dzieci nic szczególnego nie znalazłam :(( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzenapilecka Re: lecytyna 03.01.14, 11:45 WITAM...JA TAKZE POSZUKUJE LECYTYNY ?CZY MA PANI SPRAWDZONĄ LECYTYNĘ I CZY BYŁY REZULTATU PO PODANIU? Odpowiedz Link
helutka15 Re: lecytyna 06.01.14, 00:41 Przychodzi mi do głowy jedynie Biowapń z lecytyną od Tiens'a albo Vita Buerlecithin w płynie polecany osobom starszym ale przecież to witaminy i lecytyna, więc dzieci pewnie też mogą go brać. Preparat od Tiens'a stosuję dla dziecka, więc go polecam. Poszukaj też preparatów z ginkgo biloba (miłorząb japoński), ponieważ poprawiają koncentrację i wpływają na pamięć. Myślę, że nie ma co sprawdzać czy preparaty mogą brać dzieci, bo to nie są leki tylko preparaty witaminowe, suplementy. Najważniejsze jest tylko dobranie odpowiedniej dawki dla dziecka. Ale to tylko moje przypuszczenie. Jak masz wątpliwości zapytaj się w aptece albo lekarza rodzinnego. Odpowiedz Link
helutka15 Re: lecytyna 06.01.14, 00:47 Jeśli chodzi o preparaty na pamięć to Log IQ, EyeQ i Crystal Mind i oczywiście trany, np. Kirkmana, bo mają kwasy omega3 i 6. Jest jeszcze Serotonina i Dopamina (homeopatyczne kulki od Boiron ale niedostępne w Polsce) usprawniające pracę mózgu. Odpowiedz Link